Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres

>> Ingyenes Microsoft képzések? Tudj meg többet! (x) <<
Szólj hozzá!Új téma indításaÚj szavazás indítása

> Ingyen és bérmentve letölthető játékok, illetve ingyenessé tett játékok listája...
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 15:52
Válasz erre a hozzászólásra
Törzsvendég
Csoport: Fórumtag
Sziasztok!

Szeretnék egy listát készíteni itt azokról a játékokról (lehetőleg a link beillesztésével) amik ingyenessé váltak, ingyenesek (főképp nem apróbb játékokra gonoldolok, de jöhetnek azok is, bár akkor elég hosszú lesz a lista), s esetleg (!) egy két kép (nem hatalmas screenshotok!!) beillesztével.

Én már összeírtam párat, segítsetek abban kérlek titeket, hogy ez a lista megnőhessen. Megísmétlem, itt nem warezt szeretnék összegyűjteni, hanem ingyen és bérmentve letölthető szabad játékok neveit, és elérhetőségeit.

A lista: (Frissítve 2003. november 1-én)
(Megjegyzendő, hogy az összes link a weblapokat üzemeltető tulajdona!)

Ingyenes játékokat tartalmazó lapok:
Freestyle-Freeware
LGames oldala
SourceForge OpenSource játékok
The Underdogs - Freeware
Vollversion.de

Akció
Abuse - Letöltés : DOS | Windows | Régi forráskód
America's Army - Letöltés : Windows | Linux | Mac
Barrel Patrol 3D - Letöltés : Windows | Linux | Mac
Enemy Territory - Letöltés : Link | Homepage
Grand Theft Auto 1 - Letöltés : Link
Hidden & Dangerous Deluxe (Német oldal) - Letöltés :  Windows | Cenzúra eltávolító
One Must Fall 2097 - Letöltés : DOS | Patch

Autóverseny
BC Racers - Letöltés : DOS
Racer - Letöltés : Windows | Linux (Bináris nVidia binárisok FMod a hanghoz) | Mac | Forráskód
Street Rod 3 - Letöltés : Windows (Installer,Zip)

Kaland
Beneath a Steel Sky - Letöltés : Link
Betrayal at Krondor - Letöltés : DOS

Szöveges kaland
Beyond The Titanic - Letöltés : DOS
Zork 1 - Letöltés : DOS | Mac
Zork 2 - Letöltés : DOS | Mac
Zork 3 - Letöltés : DOS | Mac

Stratégia
Caesar - Letöltés : DOS
Steel Panthers Main Battle Tank v2.0 - Letöltés : DOS | További fájlok...
Steel Panthers World At War - Letöltés : Windows
Steel Panthers World War II. v6.0 - Letöltés : DOS | További fájlok...

Szimuláció
B-17 Flying Fortress - Letöltés : Link

Ügyességi
Donald Duck's Playground - Letöltés : DOS
Santa Claus in Trouble - Letöltés : Windows
Tuxracer - Letöltés : Windows | Linux forráskód (Bináris,Data) | Mac | MacOS-X

A hozzászólást -Norbert- szerkesztette a következő időpontban: 2004. ápr. 9., péntek - 10:45
Üdvözlettel:

Norbert
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseA felhasználó személyes weboldalaICQMSNA felhasználó galériái
Azonosító: 13856 | Regisztrált: 2003. jún. 25. Ugrás az oldal tetejére
Douglas
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 15:54
Régi motoros
Most oszinten, ki akar mar jatszani ezekkel az ingyenesse tett jatekokkal?
A ferfi illat
Privát üzenet küldéseA felhasználó galériái
Azonosító: 1962 | Regisztrált: 2001. júl. 8. Ugrás az oldal tetejére
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 15:56
Törzsvendég
idézet:
Ezt írta Douglas:
Most oszinten, ki akar mar jatszani ezekkel az ingyenesse tett jatekokkal?[/quote]

Megkérlek, hogy véleményed magadnak tartsd meg, s inkább a lista elkészítésében segíts. És igen, szerntem igenis vannak emberek, mert sokunknak kevés az ideje, s a pénze ilyenre, viszont játszani mindenki szeret...
Üdvözlettel:

Norbert
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseA felhasználó személyes weboldalaICQMSNA felhasználó galériái
Douglas
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 16:00
Régi motoros
idézet:
Ezt írta Norbert:

Megkérlek, hogy véleményed magadnak tartsd meg, s inkább a lista elkészítésében segíts. És igen, szerntem igenis vannak emberek, mert sokunknak kevés az ideje, s a pénze ilyenre, viszont játszani mindenki szeret...
[/quote]

Bahhh biggrin.gif
A ferfi illat
Bástya elvtárs
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 16:23
Part time smoker
Érdemes volt hozzászólnod.

BTW, www.the-underdogs.org
Itt van sok Abandonware. Amelyiket le lehet tölteni, az jó eséllyel már nem jogvédett.
"És ha ezen megsértődsz, akkor hülye vagy."
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseA felhasználó személyes weboldalaA felhasználó galériái
Azonosító: 390 | Regisztrált: 2001. jan. 9. Ugrás az oldal tetejére
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 16:31
Törzsvendég
idézet:
Ezt írta Bástya elvtárs:
Érdemes volt hozzászólnod.

BTW, www.the-underdogs.org
Itt van sok Abandonware. Amelyiket le lehet tölteni, az jó eséllyel már nem jogvédett.
[/quote]

Bástya elvtárs:
Nem tudom, hogy az "érdemes volt hozzászólnod" kinek ment. Ezt kifejtenéd bővebben is?
Az Underdogs linkjét már ismertem, de azért köszönöm, hogy beillesztetted. Mindenestre itt nem igazán ebben a stílusban szerettem volna linkeket összegyűjteni, hanem az elöbb felsorolt játékok körébe gyűlő szabad illetve ingyenessé tett játékokat szerettem volna összegyűjteni.

Douglas, mégegy apró megjegyzés neked:
A mai világban, mikor egyre kiélezettebb a harc másolók, warezolók ellen, mikor olyanokat olvasok, hogy ellpoták a Half Life 2 kódját, mikor itt a HWSW is beindult a warez teljeskörű kitiltása, akkor gondoltam, hogy érdemes lenne egy listát azokról a játékokról összeállítani, melyek szabadon letölthetők.
Ennek oka az, hogy míg nap mint nap jelennek meg szebbnél szebb, jobbnál jobb játékok, sokunknak nincsen lehetősége, hogy ezeket kipróbálhassa, mert pénze nincs rá, s ideje se sok, s sokan nem szeretnek azzal villogni, hogy innen s onnan letölthette az agyoncrackelt játékot. Én is szeretnék sok új programmal játszani, de sajnos erre nincs lehetőségem.
Listám megalakításának oka, hogy ennek segítségével bárki megtalálhassa azokat a játékokat az interneten, mely érdeklődési körébe tartozhat, s nem szeretne ezzel semmilyen törvényt, szabályt áthágni.
Remélem kezdeményezésemre találok majd segítő embereket, s nemcsak személyes, elveszett dolog lesz.

Közben mégegy apró progam ugrott be, egy nagyon idős de egy nagyon élvezetes bombázószimuláció:

Microprose B-17
Üdvözlettel:

Norbert
Bástya elvtárs
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 16:43
Part time smoker
Norbert: a hozzászólásom a Douglas embörnek szólt smile.gif

Amúgy - nem néztem mindent végig az Underdogson - de amely játék jogvédett, azt nem lehet letölteni. Úgyhogy ebből kiindulva, ami letölthető, az nem jogvédett smile.gif
"És ha ezen megsértődsz, akkor hülye vagy."
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseA felhasználó személyes weboldalaA felhasználó galériái
Azonosító: 390 | Regisztrált: 2001. jan. 9. Ugrás az oldal tetejére
Douglas
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 16:49
Régi motoros
Emberek uldozesi maniatok van?
Feltettem egy kerdest mert kivancsi voltam hogy valojaban jatszik is e valaki ezekkel, vagy csak a keresgetes meg a beszelgetes folyik roluk.
Erre itt kibuktok nekem biggrin.gif
Nyugodtan gyujtsetek a listatokat, nem hiszem hogy off lett volna a kerdesem.
Norbert tudom ajanlani neked a szamitogepes ujsagokat, viszonlyag jo penzert kapsz lenyegesen jobb, ujabb jatekokat, vagy menj be egy boltba es 1500ert tobzodj a kinalataban smile.gif
Igaz ezek meg mindig nem ingyenesek, ezt nem is vitatom.
Azt azert nem ertem hogy ha keves az idod a jatekra, akkor a freewarera nem lesz az? biggrin.gif
A ferfi illat
Daihelyon
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 16:52
Törzsvendég
Van egy jó pár, de most nem jut eszembe.

Ami beugrik az a Quake 1-2, és a 2-nek a forráskódját is le lehet tölteni. Ha jól tudom, akkor még a Doom 1-2.

Több játék nem ugrik be.

Daihelyon
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

Az Álomideál: 神乃麻美 1 2 3 4
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseICQA felhasználó galériái
Azonosító: 11380 | Regisztrált: 2003. febr. 13. Ugrás az oldal tetejére
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 17:19
Törzsvendég
idézet:
Ezt írta Douglas:
...Azt azert nem ertem hogy ha keves az idod a jatekra, akkor a freewarera nem lesz az? biggrin.gif[/quote]

Úgy értettem egy aktuális progihoz kijön kismillió egy új patch, add-on, mod, stb. Én például European Air War nevű repülőszimhez kb 200 (?) cuccot találtam, s annak egy részét feltelepítve lett a játék élvezhető. Tudom nem ennyire logikus, de általában az ingyenesen kiadott játékokba minden aktuális dolgot beleraknak (lásd H&D), s így egyből élvezetesen lehet játszani a programot, tudva azt, hogy minden plussz, ami hivatalosan járna a játékhoz benne van.
Ezeket a freeware játékokat letölti a ember, s máris játszhat velük, nem kell azon filózni, hogy még mivan hozzá, ami másnak is meglehet, mert ha neten akarsz játszani vele, már nem lesz jó, mert ez kell, az kell, stb. (Egyik legelrettentőbb példa a Half Life 1. Egyszer akartam játszani egyet a neten vele, s 3 órába tellet mire eljutottam odáig, hogy egyáltalán kompatibilissá tegyem ahhoz, hogy neten át játszhassak egyet vele.)
Elsődleges célom egyébként ezzel a listával egyébként még mindig a szabad letölthető játékok neveinek elérhetőségeinek összegyűjtése. Én még mindig játszom ezekkel, személyes kedvencem stratégia terén a Steel Panthers sorozat, de most a H&D nagyon megfogott...
Üdvözlettel:

Norbert
saen
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 17:33
Post Gen v1.27
NHL 97

Linket most lusta vagyok ide tenni, de valahol az EA Sports oldalán lehet smile.gif
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseA felhasználó személyes weboldalaMSNA felhasználó galériái
Azonosító: 4386 | Regisztrált: 2002. febr. 1. Ugrás az oldal tetejére
Douglas
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 18:05
Régi motoros
idézet:
Ezt írta saen:
NHL 97

Linket most lusta vagyok ide tenni, de valahol az EA Sports oldalán lehet smile.gif
[/quote]

Itt van egy freegames menupont, Fifa 97 is ingyenes.
A ferfi illat
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 18:19
Törzsvendég
idézet:
Ezt írta Douglas:

Itt van egy freegames menupont, Fifa 97 is ingyenes.
[/quote]

Meglestem, sajna valami plugint akar betölteni... Úgy néz ki ez csak online játszható, de nem letölthető... sad.gif
Üdvözlettel:

Norbert
Douglas
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 18:24
Régi motoros
idézet:
Ezt írta Norbert:

Meglestem, sajna valami plugint akar betölteni... Úgy néz ki ez csak online játszható, de nem letölthető... sad.gif
[/quote]

Furcsallottam is volna ha tenyleg ingyenes.
Akkro ezek szerint az osszes cucc, ami ott van, mehet a levesbe smile.gif
A ferfi illat
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 19:01
Törzsvendég
idézet:
Ezt írta Douglas:

Furcsallottam is volna ha tenyleg ingyenes.
Akkro ezek szerint az osszes cucc, ami ott van, mehet a levesbe smile.gif
[/quote]

Sajnos igen, de közben megint beugrott egy program, ami ugyancsak ingyenes:

ABUSE
Üdvözlettel:

Norbert
Vortex07
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 19:30
Fórumbuherátor :)

Csoport: Elhárító
Ugyan nem fogok ujdonsagot mondani,de Americas Army
.Ingyenesen, online jatszhato, aranylag uj grafikus motor,es meg topicja is van a HWSWn. biggrin.gif Ebbol kifolyolag akit erdekel valszeg mindenki tud mar rola tongue.gif
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci
ez itt a reklam helye
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseICQYahoo! Instant MessengerA felhasználó galériái
Azonosító: 1660 | Regisztrált: 2001. máj. 26. Ugrás az oldal tetejére
Mumia
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 19:32
Enterprising voyager
idézet:
Ezt írta Norbert:

ABUSE
[/quote]

hm, én ott csak demo-t látok, meg egy dead linket a forráskódra.
Jó ebédhez szól a bomba!
Privát üzenet küldéseICQMSNA felhasználó galériái
Azonosító: 2288 | Regisztrált: 2001. aug. 13. Ugrás az oldal tetejére
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 19:46
Törzsvendég
idézet:
Ezt írta Vortex07:
Ugyan nem fogok ujdonsagot mondani,de Americas Army
.Ingyenesen, online jatszhato, aranylag uj grafikus motor,es meg topicja is van a HWSWn. biggrin.gif Ebbol kifolyolag akit erdekel valszeg mindenki tud mar rola tongue.gif
[/quote]

Direkt hagytam ki a listából ezt a játékot, mert a honlapján már fizetősen elérhető csak a játék... (6 dolcsi, vagy mennyi, ami kevés pénz érte, de már nem ingyenes...)

Múmia: Megvalom csak bevágtam a linket, nem néztem át alaposabban, de ígérem, javítok, korrigálok... smile.gif
Üdvözlettel:

Norbert
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 19:53
Törzsvendég
idézet:
Ezt írta Mumia:

hm, én ott csak demo-t látok, meg egy dead linket a forráskódra.
[/quote]

A fórum elég aktív, s bár tényleg csak a DOS-os verziót tudtam lehúzni, a forráskódból csak a régebbi verzió elérhető. Sajna úgy néz ki tényleg elég halott a dolog... sad.gif
Üdvözlettel:

Norbert
Vortex07
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 20:11

idézet:
Ezt írta Norbert:

ABUSE
[/quote]

hu! ha ez az oldaltscrollozos akcio jatek amire en gondolok,akkor az nagyon hangulatos kis gamma volt :cool:
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci
ez itt a reklam helye
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseICQYahoo! Instant MessengerA felhasználó galériái
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 20:15
Törzsvendég
Közben alaposabban átrágtam a netet, s bár a weblapon fizetősnek írják a játékot, addig egy másik lapon ingyen letölthető a játék. (Most akkor fizetős, vagy sem??? :confused: )
Mindenestre legyen, kiteszem ide ennek a linkjét is:

America's Army

[ 2003. október 20.: Norbert szerkesztette a hozzászólást ]
Üdvözlettel:

Norbert
Vortex07
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 20:16

idézet:
Ezt írta Norbert:

Direkt hagytam ki a listából ezt a játékot, mert a honlapján már fizetősen elérhető csak a játék... (6 dolcsi, vagy mennyi, ami kevés pénz érte, de már nem ingyenes...)

Múmia: Megvalom csak bevágtam a linket, nem néztem át alaposabban, de ígérem, javítok, korrigálok... smile.gif
[/quote]

Tudtommal sok helyrol letoltheto meg ingyen,es nem warezrol van szo. Eppen a napokban lattam az 1.9-es FULL verziot egy (nem warez) oldalon. Azt mar nemtom hogy ez mennyire aktualis verzio,mivel nem kovettem a jatek fejlodeset...
-Vx07

- Leonardo Da Vinci
ez itt a reklam helye
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 13., hétfő - 20:19
Törzsvendég
idézet:
Ezt írta Vortex07:

hu! ha ez az oldaltscrollozos akcio jatek amire en gondolok,akkor az nagyon hangulatos kis gamma volt :cool:
[/quote]

Valószínű biggrin.gif Én a jó öreg gépemen nyomom néha, de néha frászt kapok a sok szörny hörgésétől smile.gif Két jó öreg Vidi autóshangfal nyomja nálam a hangot, éjszaka meg is van neki a hatása :cool:
Üdvözlettel:

Norbert
HaZeX
Létrehozva: 2003. okt. 15., szerda - 14:02
Törzsvendég
Ha még érdekel valakit a téma:

Betrayal at Krondor
(http://www.gameogre.com/krondor.zip)

ingyenesen és jogtisztán letölthető. Csak azért teszem ezt hozzá, mert az abandonware nem legális, attól, hogy nem árulják már a cuccot, nem lesz szabad. És igen, szerintem sokan szívesen játszanak ma is ezekkel a játékokkal, mert sok embernek elege lett a hype-ból, a százezres hardverekből és a leromlott game szinvonalból.
Azonosító: 7610 | Regisztrált: 2002. aug. 26. Ugrás az oldal tetejére
dduvi
Létrehozva: 2003. okt. 15., szerda - 14:02
Törzsvendég
Hali!

A napokban olvasta a Hardwireden, hogy ingyenes lett a Hidden & Dangerous első része.Ugyan itt ki is van rakva direktbe, ráadásul a deluxe változata.A letöltések rovatban kell rákeresni és megvan.
Hardwired letöltések
Bye!
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseA felhasználó galériái
Azonosító: 9758 | Regisztrált: 2002. dec. 4. Ugrás az oldal tetejére
HaZeX
Létrehozva: 2003. okt. 15., szerda - 14:08
Törzsvendég
Jut eszembe:

Beneath a Steel Sky
(http://www.gamershell.com/download_2992.shtml)

az egyik legjobb (és ha jól emlékszem, első CD-s) point&click kalandjáték. Nemrég az MP magazin mellékletén is volt, DOS-os.
HaZeX
Létrehozva: 2003. okt. 15., szerda - 14:22
Törzsvendég
Bocsi, hogy ilyen sokat írok, de

Santa Claus In Trouble

egy windows-os, 3D(!) platformjáték, ingyen és bérmentve. Linket most nem találtam, bocs.
Májkika
Létrehozva: 2003. okt. 15., szerda - 14:28
Új vendég
*
Csoport: Új vendég
idézet:
Ezt írta HaZeX:
Ha még érdekel valakit a téma:

Betrayal at Krondor
(http://www.gameogre.com/krondor.zip)

ingyenesen és jogtisztán letölthető. Csak azért teszem ezt hozzá, mert az abandonware nem legális, attól, hogy nem árulják már a cuccot, nem lesz szabad. És igen, szerintem sokan szívesen játszanak ma is ezekkel a játékokkal, mert sok embernek elege lett a hype-ból, a százezres hardverekből és a leromlott game szinvonalból.
[/quote]

Isten vagy HaZeX!
Mióta keresem már... Isteni játék, mingyá neki is esek!
Már csak a Return to Krondort kell megvárni míg ingyenes lesz...

Májkika
Ha nézéssel mindent el lehetne intézni, az utcák tele lennének hullákkal és terhes nőkkel.
Privát üzenet küldéseE-mail üzenet küldéseA felhasználó galériái
Azonosító: 12647 | Regisztrált: 2003. ápr. 15. Ugrás az oldal tetejére
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 15., szerda - 14:39
Törzsvendég
Hazex: Szerencsére úgy néz ki vannak még rajtam kívül emberek, kiket érdekel eme téma smile.gif Köszi a linkeket!
A Betrayal at Krondor nekem is megvan, nem kicsit nyomtam vele, rohadt hosszú, s NAGYON nehéz, de nagyon jó, annak ellenére, hogy sajnos grafikailag nem a legszebb, bár nem is ez a lényeg benne biggrin.gif
Isteni a játékmenet, s nagyon ötletes... Nem is emlékszem már, de azt hiszem az erdő déli felén volt egy városka, melytől nem messze állt egy lepukkant ház, de telis teli volt a környékszellemekkel... A hőseim nagyon fel voltak vértezve, így is eltöltöttem ott egy, másfél hetet, mire eljutottam a házig.

Beneath a Steel Skyt sajnos még nem ismerem, de majd kipróbálom.

A Santa Claus in Troble-hoz tudnál majd linket is rakni? Megköszönném...

dduvi: A topic megkezdésénél már a listában elmítettem a Hidden & Dangeroust, mindenestre köszönöm szépen, hogy betetted.

Egyenlőre én is kutatok még, amint lesz valami, írok, de várom a további programneveket, eléréseket!
Üdvözlettel:

Norbert
Norbert
Létrehozva: 2003. okt. 15., szerda - 14:58
Törzsvendég
No, közben a HWSW egyéb fórumán is olvasgatok, s elnézést a hozzászólótól, ki egy játékot ajánlott a "Ki mivel játszik Linux alatt" című fórumban, hogy tőle elcsentem a linket, de pont illik ide:

Enemy Territory
Egy ingyen letölthető Multiplayeres játék, a II.vh-ban zajlik...

Jöhetnek ide amúgy nemcsak Windows/DOS programok is linkekkel, bármilyen gép/operációs rendszer alá... (Machintosh, Linux, Amiga, Commodore, stb...)

S példaképp egyik nagy kedvencem Linux alatt (van Windows verzió is!):
[img]http://tuxracer.sourceforge.net/images/menu_top_left.jpg[/img]
Tuxracer biggrin.gif
Üdvözlettel:

Norbert

Téma opciók Oldalak: (29) [1] 2 3 ... Utolsó »
Szólj hozzá!Új téma indításaÚj szavazás indítása

[ Script Execution time: 0.1320 ]   [ 13 queries used ]   [ GZIP tömörítés engedélyezve ]   [ Server Load: 0.94 ]

Partnereink: www.LAPTOP.hu, Takforsys