HWSW Informatikai Kerekasztal: USB bekötés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

  • (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

USB bekötés GA-586T2 alaplapra Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   LaciViii 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 4
  • Csatlakozott: 2006. jan. 22.

Elküldve: 2006. 01. 22. 09:55

Üdvözlök mindenkit.
A kérdésem a következő.
GA-586T2 alaplapom van,(P1).USB csatlakozót szeretném kivezetni, de a kábel csatlakozójának bekötése nem egyezik meg az alaplapi kivezetésekkel.
Hogyan kell felcserélnem a Kábel kivezetéseit?

#2 Felhasználó inaktív   kisködmön 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott
  • Hozzászólások: 716
  • Csatlakozott: 2005. dec. 17.

Elküldve: 2006. 01. 22. 10:26

Én a következővel próbálkoznék:

1. Megnézném az alaplapom leírását (a leggyakoribb Gigabyte USB lábkiosztás alant)

2. Megnézném az USB csatlakozó lábkiosztását (Megtalálható a következő linken is How to Install USB Ports to a Motherboard?

3. Megpróbálnám kitalálni, mi az eltérés.

4. Megpróbálnám eltalálni az azonos lábakat.

Csatolt fájl:


A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#3 Felhasználó inaktív   LaciViii 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 4
  • Csatlakozott: 2006. jan. 22.

Elküldve: 2006. 01. 23. 09:39

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 10:26

Én a következővel próbálkoznék:

1. Megnézném az alaplapom leírását (a leggyakoribb Gigabyte USB lábkiosztás alant)

2. Megnézném az USB csatlakozó lábkiosztását (Megtalálható a következő linken is How to Install USB Ports to a Motherboard?

3. Megpróbálnám kitalálni, mi az eltérés.

4. Megpróbálnám eltalálni az azonos lábakat.

Kisködmön!
Nagyon köszönöm, hogy válaszlotál a kérdésemre, légyszíves nézd át a csatolt file-t.
Köszönöm.
LaciViii.

Csatolt fájl:



#4 Felhasználó inaktív   kisködmön 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott
  • Hozzászólások: 716
  • Csatlakozott: 2005. dec. 17.

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:36

Próbálok segíteni, de a gond az, hogy én nem látom sem a leírást, sem az alaplapot.

Amint a fent mellékelt ábra mutatja, tulajdnonképpen egy 2x5-ös tüskesort kellene látni - a standard és a Gigybyte kissé eltér :) - míg az általad skiccelt rajzon csak 2x4 van, ami óvatosságra intene.
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#5 Felhasználó inaktív   horex 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 707
  • Csatlakozott: 2002. febr. 09.

Elküldve: 2006. 01. 26. 06:54

Idézet: LaciViii - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 9:55

Üdvözlök mindenkit.
A kérdésem a következő.
GA-586T2 alaplapom van,(P1).USB csatlakozót szeretném kivezetni, de a kábel csatlakozójának bekötése nem egyezik meg az alaplapi kivezetésekkel.
Hogyan kell felcserélnem a Kábel kivezetéseit?

Hi
Nem vagyok nagyon hozzaerto , de most rakott be a baratom nekem is usb-t
Parhuzamosan 4 tuske all a lapomon, a kabelen meg 5 van.
A csatlakozot ugy tette fel, hogy a piros jelu kabel kerult az 1. sorszamura.

Mondják proba-cseresznye. Azert ő is valami gagyi keszuleket tolt ra eloszor :D

Van egy hardwarebook nevu pdf-em abbol nezte ki a kiosztast
Akartam adni linket de mar nem mukodik

by horex

Szerkesztette: horex 2006. 01. 26. 06:57 -kor

"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#6 Felhasználó inaktív   Öregszem 

  • Önmarcangoló
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 5.002
  • Csatlakozott: 2001. máj. 03.

Elküldve: 2006. 01. 26. 18:47

Idézet: horex - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 6:54

Nem vagyok nagyon hozzaerto

Vannak viszont páran, akik értenek hozzá.

Lehet persze beáldozni olcsóbb pendrive-okat, de gondolom olcsóbb lenne venni egy 800 forintos mérőműszert.
Ha már magad akarod szerelni... és nem rábízni egy szakemberre.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#7 Felhasználó inaktív   Omega 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 47.832
  • Csatlakozott: 2002. szept. 16.

Elküldve: 2006. 03. 25. 13:09

Abit IC7-G lapra szeretném rárakni egy ház elsülső USB-jét, és elakadtam.

Kettő kábel jön be az előlapról. Az egyik egy hárompöttyös 'USB' feliratú, a másik pedig egy egy csatlakozós 'Ground'.

Hova dugjam? :think:

Így néz ki a lap USB csatlakozási lehetősége:

Csatolt fájl:

  • Csatolt fájl  usb.JPG (0byte)
    Letöltések:: 32


#8 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.362
  • Csatlakozott: 2003. márc. 21.

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:45

Idézet: Omega - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 13:09

Abit IC7-G lapra szeretném rárakni egy ház elsülső USB-jét, és elakadtam.

Kettő kábel jön be az előlapról. Az egyik egy hárompöttyös 'USB' feliratú, a másik pedig egy egy csatlakozós 'Ground'.

Hova dugjam? :think:

Így néz ki a lap USB csatlakozási lehetősége:

Kép az alaplap kézikönyvéből, ami innen letölthető, ha nincs meg. Logikusan az NC-vel nem kell foglalkozni, a ház hármas csatlakozója a Vcc, Data-, Data+ lesz. Ha ez nincs ráírva, akkor a vezetékek színéből is látható. (Vagy kimultiméterezed.)

Csatolt fájl:

  • Csatolt fájl  usb.gif (0byte)
    Letöltések:: 96

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#9 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.362
  • Csatlakozott: 2003. márc. 21.

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:08

Nagyon szívesen. ;)
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#10 Felhasználó inaktív   Lszilvia 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 7
  • Csatlakozott: 2005. okt. 11.

Elküldve: 2006. 04. 07. 20:01

Sziasztok!

A következő problémám van: Vettem egy Gigabyte alaplapot, amibe beletettem egy STLab/SpeedD 4 portos USB 2.0 kártyát. Az eszközkezelőben hibát jelzett a PCI Device. Próbáltam illesztőprogram frissitást csinálni, de nem igazán jött össze. Igazából nem hinném hogy kellene bármir is feltelepitenem, mert megy ez driver nélkül is. Ellenben nem tudom mi az a PCI Device az eszközkezelőben. Letiltottam, és igy is működik minden.
Szerintetek mi lehet az? :)
Luki

#11 Felhasználó inaktív   reandre 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.000
  • Csatlakozott: 2004. júl. 21.

Elküldve: 2006. 04. 07. 21:45

Idézet: Lszilvia - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 20:01

Sziasztok!

A következő problémám van: Vettem egy Gigabyte alaplapot, amibe beletettem egy STLab/SpeedD 4 portos USB 2.0 kártyát. Az eszközkezelőben hibát jelzett a PCI Device. Próbáltam illesztőprogram frissitást csinálni, de nem igazán jött össze. Igazából nem hinném hogy kellene bármir is feltelepitenem, mert megy ez driver nélkül is. Ellenben nem tudom mi az a PCI Device az eszközkezelőben. Letiltottam, és igy is működik minden.
Szerintetek mi lehet az? :)
Luki

érdekes ugyanis nekem is van egy hasonló "valamim", az eszközkezelőben mint PCI beviteli eszköz jelenik meg, és a hangkártyával (Au 1 OEM) "jött elő"... kX drivert használok és egyszerűen nem akar eltűnni... alap creativval nem jelenik meg, tehát akkor abba van valami, ami a kXben nincs, csak nemtom mi, mert a FireWirenak külön meghajtót tesz fel a win, és minden beviteli funkcióját tudom használni a kártyának...  :think:

#12 Felhasználó inaktív   levyhuba 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 3
  • Csatlakozott: 2006. ápr. 16.

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:02

Sziasztok!

Remélem fut még ez a fósum
Szintén az USB bekötéssel van goondom.

Van eg yKOB KT 133a FSX alaplapom, és az alaplapi USB-t szeretném bekötni. AZ alaplap gyártó FAQ-ban megtaláltam a bekötést, de sajna sem az alaplapi kézikönyv - amit a gyártó Kobian, Mercury oldaláról töltöttem le - sem más nem tartalmazza azt, hogy a 10 lábas portból, melyik a 2-es. az egyes a leírásban szerepel, de a 2-es sajna nincs meg. elszarni nem akarok semmilyen eszközt, tehát biztos szeretnék lenni a sorozat helyességében.
HA tud valaki segíteni, kérem tegye meg.

Köszönet:

levyhuba

#13 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.199
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:14

Idézet: levyhuba - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 22:02

Sziasztok!

Remélem fut még ez a fósum
Szintén az USB bekötéssel van goondom.

Van eg yKOB KT 133a FSX alaplapom, és az alaplapi USB-t szeretném bekötni. AZ alaplap gyártó FAQ-ban megtaláltam a bekötést, de sajna sem az alaplapi kézikönyv - amit a gyártó Kobian, Mercury oldaláról töltöttem le - sem más nem tartalmazza azt, hogy a 10 lábas portból, melyik a 2-es. az egyes a leírásban szerepel, de a 2-es sajna nincs meg. elszarni nem akarok semmilyen eszközt, tehát biztos szeretnék lenni a sorozat helyességében.
HA tud valaki segíteni, kérem tegye meg.

Köszönet:

levyhuba

Elszarni a WC-n szokja magát az ember.

A 2-es lábat keresed? Vagy a két port közül az egyiket? Az 1-es láb jelölve van, vagy az alatta látható szita (fehér felirat, itt körvonal) telefehéz az 1-es lábnál, vagy oda van biggyesztve egy 1-es valahova. Végső esetben egy akármilyen feszmérővel mérd ki a +5V-ot, onnan kezdve nagyon nem hibázhatsz a bekötésnél.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#14 Felhasználó inaktív   levyhuba 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 3
  • Csatlakozott: 2006. ápr. 16.

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:48

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 21:14

Elszarni a WC-n szokja magát az ember.

A 2-es lábat keresed? Vagy a két port közül az egyiket? Az 1-es láb jelölve van, vagy az alatta látható szita (fehér felirat, itt körvonal) telefehéz az 1-es lábnál, vagy oda van biggyesztve egy 1-es valahova. Végső esetben egy akármilyen feszmérővel mérd ki a +5V-ot, onnan kezdve nagyon nem hibázhatsz a bekötésnél.

az 1-es láb megvan. Két párhuzamos sorban vab 5-5 láb. Azt nem tudom, hogy melyik lehet a 2-es, illetv, h mi a helyes bekötési sor. z usb csatin van 2x piros, fehér, fekete és zöld vezeték.
ebből még nem vagyok okos, sajna. elhibázni igazána a+ vagy - 5 volt helytelen kötésénél lehet.

#15 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.199
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:55

Idézet: levyhuba - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 22:48

az 1-es láb megvan. Két párhuzamos sorban vab 5-5 láb. Azt nem tudom, hogy melyik lehet a 2-es, illetv, h mi a helyes bekötési sor. z usb csatin van 2x piros, fehér, fekete és zöld vezeték.
ebből még nem vagyok okos, sajna. elhibázni igazána a+ vagy - 5 volt helytelen kötésénél lehet.

A tüskesor kiosztása ritka kivételtől eltekintve:
1. .2
3. .4
5. .6
7. .8
9. .10
Bizonyosságot az jelent, ha pl. az USB1-hez a páratlan, USB2-höz rendre a páros lábak tartoznak. Ha pl. 1-5 az USB1 és 6-10 az USB2, akkor a lábak sorban vannak kiosztva, nem párban, de ez ritka.

Szerkesztette: didyman 2006. 04. 16. 21:57 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#16 Felhasználó inaktív   levyhuba 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 3
  • Csatlakozott: 2006. ápr. 16.

Elküldve: 2006. 04. 17. 10:13

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 21:55

A tüskesor kiosztása ritka kivételtől eltekintve:
1. .2
3. .4
5. .6
7. .8
9. .10
Bizonyosságot az jelent, ha pl. az USB1-hez a páratlan, USB2-höz rendre a páros lábak tartoznak. Ha pl. 1-5 az USB1 és 6-10 az USB2, akkor a lábak sorban vannak kiosztva, nem párban, de ez ritka.

Köszi!
Reméltem h így lehet, csak a bekötéssel vannak fenntartásaim, pedig az alaplap GAQ-ból való. Furcsa, h a test (föld) nem a végén van.
1 VCC              2 OC0
3 DATA 0 -    4 DATA 0+
5 GND0            6 GND1
7 DATA1 +    8 DATA1 -
9 OC1              10VCC1
az OC figyelmen kívül hagyható.
na már most a VCC piros, a GND fekete. az adat fehér, zöld, csak azt nem tudom, h melyik + és melyik -, de ez talán nem is számít.
ha sorba teszem, akkor
1 VCC        10VCC1         
2 OC0            9 OC1 
3 DATA 0 -  8 DATA1 -
4 DATA 0+  7 DATA1 +
5 GND0          6 GND1

ez utóbbi lehet ahelyes sorrend?
       

     

           

#17 Felhasználó inaktív   Hubble 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 70
  • Csatlakozott: 2006. ápr. 15.

Elküldve: 2006. 04. 25. 23:24

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 12:45

Kép az alaplap kézikönyvéből, ami innen letölthető, ha nincs meg. Logikusan az NC-vel nem kell foglalkozni, a ház hármas csatlakozója a Vcc, Data-, Data+ lesz. Ha ez nincs ráírva, akkor a vezetékek színéből is látható. (Vagy kimultiméterezed.)

:think: Hi Kacsa!
Fejest ugrottam a topic közepébe, ahol megláttam egy alaplapi USB bekötés-mellékleted, ami azonos az én asus p4p800-vm alaplapoméval. Ebből 2 van, az egyiket a ház előlapi USB portjaival kötöttem össze (1 pár), a kézikönyv szerint, nálam is 1-től 9-ig nemzeti szín+fekete leosztással NC nélkül. Hátul 2 pár beépített.
Tehát 6 élő portom van, ebből csak 1-et használok (egér).
A segítségeteket kérem, mert nagy a zűr. Az elülső is működik, ha pl. az mp3-as pendrive-ot ráteszem rögtön "kigyullad" és ready állapotba helyezi magát, ergo a bekötés jó.
A gond: ha bekapcsolás után  teszek rá vagy veszek le USB adathordozót AZONNAL LEFAGY A RENDSZER !!! Olyan is volt, hogy lógótt rajta egy másik pendrive bekapcs. előtt, a rendszer elindult, nem fagyott le, de magasról b****tt mi van a porton (a sajátgépben sem jelent meg, bár áramot sem kapott...). Szóval amekkora a gubanc, remélem annyire bagatell a hiba.
Ami fontos, hogy előlapi bekötött és hátulsó onboard portokon is ugyanaz az eredmény. A portok a BIOS-ban aktiválva vannak-2.0-sak.
Másik gépemen bármit beteszek-kiveszek :) , vígan dolgozik, menet közben sem hatja meg :D , ha az USB portra fel- vagy lekerül adathordozó. (pl. dig. fénykgép). Azért emelem ki az adath.-kat, mert alap hardver eszközöknél úgy tűnik nincs gond a csatlakoztatásnál (egér).
Op. r.: XP prof.; bios:AMI 1018.001, Intel chipsettel.
Remélem tudsz-tudtok segíteni, az Ég adja, hogy én legyek a balga. Előre i is tenx!

#18 Felhasználó inaktív   Hubble 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 70
  • Csatlakozott: 2006. ápr. 15.

Elküldve: 2006. 04. 26. 02:09

Idézet: Lszilvia - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 20:01

Sziasztok!

A következő problémám van: Vettem egy Gigabyte alaplapot, amibe beletettem egy STLab/SpeedD 4 portos USB 2.0 kártyát. Az eszközkezelőben hibát jelzett a PCI Device. Próbáltam illesztőprogram frissitást csinálni, de nem igazán jött össze. Igazából nem hinném hogy kellene bármir is feltelepitenem, mert megy ez driver nélkül is. Ellenben nem tudom mi az a PCI Device az eszközkezelőben. Letiltottam, és igy is működik minden.
Szerintetek mi lehet az? :)
Luki

;) Szia! Nekem is hasonló problémám volt, annak ellenére, hogy úgy tűnt, minden működik. Röviden: két PCI aljzatban a hang-, és a hálókártyára a rendszer ugyanazt az IRQ-t osztotta ki (megszakításkérelem), ami önmagában nem baj, mert több eszköz megy és mehet ugyanarról az IRQ-ról. Nálam, amikor új hangkártyát tettem a hálókártya mellé, megjelent egy "multimédiás vezérlő"- "új" hardver szép nagy sárga ?-lel. A videó-, és hangk. külön kategóriában "értelemszerűen" be volt azonosítva. Akkor ez mi a búbánat? Abszolút nem értettem mi van,mert konkrétan ilyen hardverelnevezést az eszközkez.-ben nem láttam, majd kiderült a Kellékek>Rendsz.eszk.-ök>Rendszerinformáció>IRQ hardverlistáját átnézve uazon a számon futnak. Eggyel arréb raktam az egyik kártyát és eltűnt az új hardver . Tehát esetemben a hang-háló hardverütközés volt, amire a rendszer a fantom hardvert generálta. Azt gondolom hasonló lehet a Te szitud is, üdv!

#19 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.362
  • Csatlakozott: 2003. márc. 21.

Elküldve: 2006. 04. 29. 16:29

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 23:24

A gond: ha bekapcsolás után  teszek rá vagy veszek le USB adathordozót AZONNAL LEFAGY A RENDSZER !!! Olyan is volt, hogy lógótt rajta egy másik pendrive bekapcs. előtt, a rendszer elindult, nem fagyott le, de magasról b****tt mi van a porton (a sajátgépben sem jelent meg, bár áramot sem kapott...).

Volt nekem is ilyen problémám, a céges gépemmel. Valami SiS chipes lap, pontosan már nem emlékszem mi. Bár a leírás szerint madzagoztam rá az előlapi USB-t, sajnos azonnal fagyott a gép, ha rádugtam egy USB-s eszközt. Én is elsősorban pen drive-val teszteltem, meg ha minden igaz, egy Bluetooth adaptert is kipróbáltam. De csak a hátsó, beépítettekkel ment minden. Sajnos a mai napig nem tudom, hogy mi volt a probléma, mert annyira nem izgatott a dolog. Ugyanis csak USB 1.1-et tudott a lap, így raktam bele egy USB 2.0 kártyát, és inkább egy másfél méteres USB hosszabbítóval felvezettem az asztalra az egyik hátsó portot.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#20 Felhasználó inaktív   Hubble 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 70
  • Csatlakozott: 2006. ápr. 15.

Elküldve: 2006. 04. 29. 21:37

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 16:29

Volt nekem is ilyen problémám, a céges gépemmel. Valami SiS chipes lap, pontosan már nem emlékszem mi. Bár a leírás szerint madzagoztam rá az előlapi USB-t, sajnos azonnal fagyott a gép, ha rádugtam egy USB-s eszközt. Én is elsősorban pen drive-val teszteltem, meg ha minden igaz, egy Bluetooth adaptert is kipróbáltam. De csak a hátsó, beépítettekkel ment minden. Sajnos a mai napig nem tudom, hogy mi volt a probléma, mert annyira nem izgatott a dolog. Ugyanis csak USB 1.1-et tudott a lap, így raktam bele egy USB 2.0 kártyát, és inkább egy másfél méteres USB hosszabbítóval felvezettem az asztalra az egyik hátsó portot.

Köszönöm, hogy reagáltál a problémámra, viszont időközben sikerült megtalálni a hibát. Utolsó lehetőségként (kissé amatőr módon) kínomban néztem meg a bios-beállításokat (Advanced>USB Configuration). Az alaplapi portok 2.0-ra (480mbps) voltak állítva HIGH SPEED opcióban. Namármost a 2.0-ás eszköz felől működik  visszafelé a 1.1-es (12mbps) port-kompatibilitás:magyarul az eszköz 1.1-gyel "tempózik" csak. Elvileg ugyennek kellene történnie ha 2.0-ás portra 1.1-es eszköz csatlakozik, ám a gyakorlat mást mutatott (nálam mindenképp'). Tehát amikor a másik opcióra FULL SPEED (1.1=12mbps) állítottam az alaplapi USB portok sebességét, minden tökéletesen helyreállt (a kihúzom-beteszem-megjelenik-eltűnik menet közben a meghajtó:)) az eszközök használatakor. Mindezt általános infóként -saját tapasztalatomból- osztottam meg Veletek, hasonló konfig. ill. jelenség esetén.
(Asus p4p800-vm;AMI) Üdv:Hubble

Téma megosztása:


  • (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó