HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD/Plazma/hagyományos televízió vásárlása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD/Plazma/hagyományos televízió vásárlása A nagy TV-s topik. :)

#51 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 25. 09:57

Itt egy cikk, ami ugyan egy blue-ray lejátszóról szól, de érdemes VÉGIG elolvasni mielőtt (relative) olcsó lcd v. plazma TV vesztek:
http://index.hu/tech...ver/knjv061109/

Nálam is aktuális volt már a tv csere, úgyhogy egy kicsit körbenéztem (sajnos nem eléggé).
És a cikkben olvashatóakhoz hasonlókat mondtak, mutattak szaküzletekben: az lcd, plazma tévéken a tv (kábel) adás kritikán aluli volt, messze alulmúlta a 20 éves Videoton által nyújtott minőséget.
Okok egyszerűek: tetszik, nem tetszik Magyarországon elég pocsék jelet sugároznak a kábelszolgáltatók.
(Az már más kérdés, hogy nyilván a költséghatékonyság az oka a megfelelő zajszűrők, jelerősítők hiányának...)

Az lcd és plazma akkor lesz igazán jó, ha általánosan elterjedt lesz a digitális lesz a műsorszórás, meg a hddvd/blue-ray.
Ja, és hogy ekkor miért verik majd a fejüket a falba, akik megveszik a hd-ready tesco gazdaságos készülékeket gyanúsan olcsóért, az kiderül a fenti cikkből is.

Érdemes szétnézni szaküzletekben, mert Samsungból is mutattatak kb 200.000,-Ft-os lcd-t és 700.000,-Ft-osat is, ugyanazzal a teszt dvd-vel is ÉG ÉS FÖLD volt a különbség.

Üdv: scaurus

u.i.: végül egy Samsung slim fit crt tévét vettem, slim fit-et ne vegyetek, pl eléggé sípol, egy másik fórumon többé-kevésbé meggyőztek, hogy ez a technológia ilyen...

Szerkesztette: scaurus 2006. 11. 25. 09:58 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#52 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 12:18

Ha valakinek van Samsung LCD-je, vagy ismeri a Samsung LCD teveket, akkor tudna segiteni abban, hogy az automatikus kepszelesseg valasztas azt jelenti-e, hogy ha szelesvasznu a TV adas, akkor azt automatikusan kinagyitja? Mert nekem az LE40R72-es TV-m ezt nem csinalja, pedig vagy 5 eve mar a haverom Thomson 16:9-es CRT-s TV-je tudta ezt. Vagy a 12/16/18 karika cseszi el az automatikus nagyitast?

#53 Felhasználó inaktív   csabe831 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 27. 22:04

Segitségetek szeretném kérni van 1 panasonic pv70 esem és vmiért elég homályos a komponens bemeneten a képem a számítógépről jön a jel. amugy egy  8600 gt ről megy. miért van vagy hogy lehet ezt a problémát megoldani h éles és szép képem legyen a tv-n is? köszi szépen

#54 Felhasználó inaktív   Grizzly79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 12:33

Máshova nem nagyon passzolt ezért ide dobom be a problémámat.
(Ha más nem is történik legalább mindenki okul belőle)

Otthon TV újítás volt
A jövevény: Philips 50PFP5532D

Nem a legújabb technológia, de az árát ennek ellenére megérte... biggrin.gif

Egyetlen problémám van csupán:
A számítógépről hajtva a plazmán picit homályosabb, színtelenebb, kevésbé kontrasztos a kép, mint az LCD monitoron.

/Geforce 7600GT VGA kártyám van 2 DVI kimenettel.
Egyiken a monitorom lóg a másikon a plazma.
Lejátszás: ffdshow, media player classic/

Aztán a helyzet rosszabbodott:
Kicsit küdöttem a kábelekkel tegnap és jelenleg ott tartok, hogy a TV 2-es számú HDMI bemenete semmilyen jelet nem hajlandó megjeleníteni.
Nemcsak a PC jelét nem jeleníti meg, de rákötöttem a Pana dvd felvevőt és arról sem ismerte fel a jelet.

Lehet, hogy elcsesztem a HDMI bemenetet a kábeldugdozással???

A TV be volt kapcsolva és a PC-nél húzogattam ki, illetve cserélgettem a kábelt a videókari két kimenete között. Aztán egyszer elment a kép.  :reklamacio:
Védjük a fákat! Együnk hódot!

#55 Felhasználó inaktív   Grizzly79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 20:16

Tud valaki ajánlani normális Philips szervízt?

#56 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:05

Idézet: Grizzly79 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:16

Tud valaki ajánlani normális Philips szervízt?

Na olyan, ami nincs!  :D

Vicc csakugyan, mint az egész "márka"!  :omg:  Messziről elkerülendő kategória!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#57 Felhasználó inaktív   Grizzly79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:38

Idézet: Klown - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 22:05

Na olyan, ami nincs!  :D

Vicc csakugyan, mint az egész "márka"!  :omg:  Messziről elkerülendő kategória!

Egyetértek!

Nekem eddig életemben minden Philips eszközömmel volt valami kaki. :confused:  :down:

#58 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 18:05

Idézet: Grizzly79 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 22:38

Egyetértek!

Nekem eddig életemben minden Philips eszközömmel volt valami kaki. :confused:  :down:

Üdv! Részvét!

Igen, sajnos az ember saját kárán tanul! Nekünk is volt pár Philips stuff. A 90%-ával csak a szívás van/volt!  :mad: 

Egyébként azt tudom, hogy a Budafoki út és a Karinthy Frigyes u. sarkán van valami Philips szervíz. Én is mindig oda járkálhattam gariztatni. (Tán Guszti bácsi szervíze, vagy valami ilyesmi volt a neve.  :think: )

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#59 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 16:32

Van valami tesztoldal a Panasonic TH-42PZ85E FullHD plazma TV-ről? Ezt szeretnék venni jövő héten. :think:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#60 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 10:13

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 16:32

Van valami tesztoldal a Panasonic TH-42PZ85E FullHD plazma TV-ről? Ezt szeretnék venni jövő héten. :think:

Még tulságosan új termék. :)

De az előző generációk alapján nem kapsz jobb plazmát jobb áron, tehát ha megengedheted megveheted azonnal. ;)

Itt egy előző generációs: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2...in-plasma-TV/p1

És a "kicsiről" PX80: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2...in-Plasma-TV/p1

Ennél csak jobb lehet. :)

Az új szériáról meg itt egy jó összefoglaló  :cool: : http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/pan...?tag=prod.txt.1

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 04. 10:24 -kor

#61 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:47

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 11:13

Még tulságosan új termék. :)

De az előző generációk alapján nem kapsz jobb plazmát jobb áron, tehát ha megengedheted megveheted azonnal. ;)

Itt egy előző generációs: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2...in-plasma-TV/p1

És a "kicsiről" PX80: http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2...in-Plasma-TV/p1

Ennél csak jobb lehet. :)

Az új szériáról meg itt egy jó összefoglaló  :cool: : http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/pan...?tag=prod.txt.1

Igen bizony új termék. :) Azért pont megfelel nekem a 100Hz+24p miatt.

Amúgy most próbáltam rendelni ezt a terméket, azonban nem kaptam a megerősítő emilt az online webshop regisztrációra. Közölték telefonon, hogy kb. fél óra múlva el fogja küldeni. :rolleyes: Azért aggódok, mivel túlságosan elkapkodták. :eek: Majdnem minden árlistáról leszedték.

Újabb infó: El van intézve, keddre be fogják hozni! :cool:

Szerkesztette: bolic system 2008. 04. 04. 14:45 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#62 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 11:34

Gyors kérdések:
EZ megéri EZZEL vagy EZZEL szemben?
Az utolsó kettő között meg áron kívül vajon mi lehet a különbség? :think: Adatok alapján egyformák, net nem sokat köp róluk...
Az első megfelelő is megfelelő lenne lenne átlagos xbox+tv+dvd combora ha jól gondolom.
Esetleg más javaslat 150k körül?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#63 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 00:32

Frag mi az hogy megéri azzal vagy amazzal szemben? ha szigorú akarok lenni akkor az elektronika qrvára nem éri meg, pénztemető, ára csak addig van amig nem fizettél a kasszánál, 1 év múlva már a felét éri, 2 év mulva meg a negyedét se... van pénzed valamennyi, nézd meg mindegyiket, melyik tetszik és vedd azt.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#64 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 08:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 1:32

Frag mi az hogy megéri azzal vagy amazzal szemben? ha szigorú akarok lenni akkor az elektronika qrvára nem éri meg, pénztemető, ára csak addig van amig nem fizettél a kasszánál, 1 év múlva már a felét éri, 2 év mulva meg a negyedét se... van pénzed valamennyi, nézd meg mindegyiket, melyik tetszik és vedd azt.

nyjólvan, a megnézés alap csak hátha valaki idejön és mond egy olyat, hogy ne vedd meg, mert xy fontos érvek helye :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#65 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 09:41

Hali!

LG 42pc56-ról mi a véleményetek?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#66 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 17:37

Nem akartam új topikot nyitni ezért ide írom, remélem nem baj.
Összekötöttem a PC-met az LCD TV-mel egy DVI-HDMI kábellel. Minden jó működik csak azzal van problémám, hogy a programok nagy része a tv-n indul el pedig a monitor az elsődleges képernyő. Ha szépen átrakok egyesével minden ablakot meg az ikonokat és a tálcát akkor is a következő újraindításnál visszamásznak a tv-re. Lehet valamit buzerálni a videókártya szoftverébe? A legújabb forceware-t használom!

#67 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 11. 19:29

Idézet: Grass - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 18:37

Nem akartam új topikot nyitni ezért ide írom, remélem nem baj.
Összekötöttem a PC-met az LCD TV-mel egy DVI-HDMI kábellel. Minden jó működik csak azzal van problémám, hogy a programok nagy része a tv-n indul el pedig a monitor az elsődleges képernyő. Ha szépen átrakok egyesével minden ablakot meg az ikonokat és a tálcát akkor is a következő újraindításnál visszamásznak a tv-re. Lehet valamit buzerálni a videókártya szoftverébe? A legújabb forceware-t használom!

clone/klón mód?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#68 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 21:47

Nem, DualView

#69 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 22:53

Ha minden jól megy hamarosan egy ilyen TV-nek leszek a boldog tulajdonosa :)
Esetleg valakinek valamilyen tapasztalat, vélemény?

Itt találtam komolyabb tesztet róla, ami elég jól hangzik számomra!
TESZT

Szerkesztette: pzstm 2008. 06. 11. 23:51 -kor

#70 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 11. 23:07

Idézet: Grass - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 22:47

Nem, DualView

akkor inkább klónozd. igaz ilyenkor ugyanaz lesz a kettő felbontása, de még így talán a legkevesebb a szívás vele, ha egyszer belakja az ember.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó