HWSW Informatikai Kerekasztal: CPU Fan Speed - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1

CPU Fan Speed Változik a Cpu Fan Speed!!! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Rien 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 03. 19:03

Hali!

Szoval ahogyan azt a cím is elmondja van egy kis/nagy gond a CPU Fan Speed-el!!! Szóval az lenne a gond hogy mindig amikor elindítom a számítógépet rögtön ahogy elinditom látom hogy mindig változik a CPU Fan Speed ÉRTÉKE, egyszer 2250 rpm másszor 3300 fölötti, és teljesen rapszódikus  :eek:  :eek:  Ez nekem nem túl jó érzés... (nekem 10 évi számitógépezés után....) Szóval ennyi lenne minden választ reagálást vagy épp kiröhögést (kevésbé  :Đ ) Várok szeretettel!

#2 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• -
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 03. 19:27

Mondjuk kikapcsolod BIOSban a ventilator fordulatszam szabalyzast?

De akkor folyamatosan hangos lesz, nem csak akkor, amikor izzad a proci :Đ

Szerkesztette: nyunyu 2007. 09. 03. 19:28 -kor

#3 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 08:37

Rien, az automata szabályzás arról szól, hogy az alaplapi hőszenzor figyeli a processzorod hőmérsékletét. Bizonyos, a BIOS-ban előre defíniált hőfokértékek alapján változtatja a ventillátor sebességét. Az alaplapok döntő többségében lehetőség van kettő vagy három beállítás között választanod. Az egyik az automata szabályzás, amin most van (ez általában a gyári alapértelmezett beállítás). Kell egy olyannak lenni hogy Auto / OFF. Vagy van olyan hogy silent mode, ezzel a beállítással másik hőfokdefiníciót eszközölsz, magasabb küszöbértékekkel, így a ventillátor keveset fog pörögni. Performance módban pont fordítva, alacsonyabb hőfoknál kapcsol rá a ventillátor.

Namost ha kikapcsolod, akkor az eredmény többféle lehet attól függően, hogy milyen ventillátorod van. Ha jófajta, akkor pont korrekt lesz a sebessége/hangja/légszállítása. Ha nem, akkor akár az összes rosszabbodhat.
Nálam egy potméteres nagy teljesítményű de halk Zalman ventillátor van, amely teljesen letekerve a potméterrel állandó fordulatszámon megy.

#4 Felhasználó inaktív   Rien 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 04. 18:24

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 8:37

Rien, az automata szabályzás arról szól, hogy az alaplapi hőszenzor figyeli a processzorod hőmérsékletét. Bizonyos, a BIOS-ban előre defíniált hőfokértékek alapján változtatja a ventillátor sebességét. Az alaplapok döntő többségében lehetőség van kettő vagy három beállítás között választanod. Az egyik az automata szabályzás, amin most van (ez általában a gyári alapértelmezett beállítás). Kell egy olyannak lenni hogy Auto / OFF. Vagy van olyan hogy silent mode, ezzel a beállítással másik hőfokdefiníciót eszközölsz, magasabb küszöbértékekkel, így a ventillátor keveset fog pörögni. Performance módban pont fordítva, alacsonyabb hőfoknál kapcsol rá a ventillátor.

Namost ha kikapcsolod, akkor az eredmény többféle lehet attól függően, hogy milyen ventillátorod van. Ha jófajta, akkor pont korrekt lesz a sebessége/hangja/légszállítása. Ha nem, akkor akár az összes rosszabbodhat.
Nálam egy potméteres nagy teljesítményű de halk Zalman ventillátor van, amely teljesen letekerve a potméterrel állandó fordulatszámon megy.

:o  Huh, hálám örökké üldözni fog  :respect:  :respect:

Mostmár megnyugottam és megértettem mert attol f*stam hogy vmi műszaki hiba :eek:  :D

köszi a választ mindkettőtöknek  :respect:  :respect:  :respect:

#5 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 22:48

Üdv a fórumon!

Úgy látom  én leszek itt a fekete bárány,  kicsit le kell toljalak! :D
Ne nyiss feleslegeesn új topikot. A meglévő topikok között keresgélve, a megfelelőben tedd fel a kérdést!
De mivel tárgy év szeptember 3.  napján regisztráltál, eltekintek a megrovástól, csak dorgálást kapsz... :)

:D  :D

#6 Felhasználó inaktív   lazee15 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 04. 23:34

sziasztok nekem az lenne a problémám alaplap: p45-udr3l és a cpu-n kívül beleraktam egy ventit fan csatlakozóra és nem megy másik gépben megy a venti de ezen nemtudom biosban hol kell bekapcsolni...
azt akarom elérni hogy ne csak akkor kapcsoljon be ha elér egy bizonyos hőfokot hanem azt hogy állandóan menjen...

#7 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Dzsóóó
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 00:14

Idézet: lazee15 - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 23:34

sziasztok nekem az lenne a problémám alaplap: p45-udr3l és a cpu-n kívül beleraktam egy ventit fan csatlakozóra és nem megy másik gépben megy a venti de ezen nemtudom biosban hol kell bekapcsolni...
azt akarom elérni hogy ne csak akkor kapcsoljon be ha elér egy bizonyos hőfokot hanem azt hogy állandóan menjen...

talánsikerültmegfejtenemmitisírtál

Amennyiben egy Gigabyte ga-ep45-ud3l® lapról van szó (ez hasonlít legjobban az általad beírtra), akkor rákerestem neked.
http://europe.giga-byte.com/FileList/Manua...3l%28r%29_e.pdf

Idézet

Reset Case Open Status [Disabled]
Case Opened No
Vcore 1.316V
DDR18V 1.808V
+3.3V 3.264V
+12V 12.105V
Current System Temperature 43oC
Current CPU Temperature 28oC
Current CPU FAN Speed 2518 RPM
Current SYSTEM FAN2 Speed 0 RPM
Current POWER FAN Speed 0 RPM
Current SYSTEM FAN1 Speed 0 RPM
CPU Warning Temperature [Disabled]
CPU FAN Fail Warning [Disabled]
SYSTEM FAN2 Fail Warning [Disabled]
POWER FAN Fail Warning [Disabled]
SYSTEM FAN1 Fail Warning [Disabled]
CPU Smart FAN Control [Auto]
CPU Smart FAN Mode [PWM]

Melyik csatlakozóra dugtad az új ventit?
Ha ez egy prociventi, és a négy tűs csatlakozóra egy három érintkezős ventit akarsz kötni, akkor a "FAN Mode"-t állítsd át Voltagera.

Ha ez egy házventi, és menetközben dugtad rá, előfordulhat, hogy legyilkoltad az áramellátását az alaplapon.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#8 Felhasználó inaktív   mati0005 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 15. 08:38

Sziasztok!tudna segíteni valaki abban hol kell a biosban a processzor ventilátorának sebességét állandóra kapcsolni?

#9 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• **** general ****
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 15. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: mati0005 - Dátum: 2010. 08. 15. 09:38

Sziasztok!tudna segíteni valaki abban hol kell a biosban a processzor ventilátorának sebességét állandóra kapcsolni?

Milyen alaplap?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#10 Felhasználó inaktív   exabit 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 31. 18:58

Üdv!
A minap beállítottam a BIOS-ban a "cool & quiet" és a Windows-ban a "minimal power management" funkciót. Ez a CPU teljesítményét annak rendje és módja szerint le is vette az alapjáraton. SpeedFan-nal ránéztem és jelenleg a proci hőmérsékletét a 22-23 foknak mutatja a kb. 24 fokos szobahőmérséklet mellett. Kézzel megtapiztam bordát de az szerintem ennél melegebb. Lehet az a probléma hogy kisebb feszt kap a proci és a hőérzékelője nem működik megfelelően? A problémám ezzel az hogy a BIOS-ban belőttem hogy a procihűtő venti mimimum 25% on menjen minden esetben, és amikor a 45 fokot eléri akkor úgy szabályozza a fordulatszámot hogy lehetőleg annál több ne nagyon legyen. Viszont ha az érzékelő nem megy megfelelően akkor sosem fogja a ventit gyorsabban pörgetni.

#11 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Apostag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 19:07

A BIOS-ban milyen értékeket látsz?

A processzor alacsonyabb feszültségen járatásával az "érzékelője" aligha fog másképp dolgozni... ott inkább a Speedfan beállításaival lehet probléma.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#12 Felhasználó inaktív   exabit 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 31. 21:12

Megnéztem és úgy tűnik rendben van. Lehet kicsit paranoiás vagyok. :)
Kössz a gyors választ.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1

Gyors Válasz

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó