HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 13. 06:11

Üzenet megtekintéseIdézet: akaido - Dátum: 2010. 08. 12. 20:04

Ezt a hírt eszembe sem jut említeni a főnöknek. Úgysem támogatná a sávszélnövelést, pláne hogy fizetni is kéne :mad2: .

Nálunk ha nem kellene Router-t cserélni, szerintem támogatnák, mert jelenleg is fizetünk külön 8mbit-es netért ha jól emlékszem közel 20ezer ft-ot, így a 80mbit-es net szimatikus lett volna.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1342 Felhasználó inaktív   germolsystem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 26. 09:43

Üdv mindenkinek!

Bon: jutottál valamire a MAK kulcsal, windows 7 aktiválással kapcsolatban?

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 01. 28. 11:53

Én ezt olvasom a Tisztaszoftver oldalán
...
Most jelenleg annyi a gondom, hogy a Tisztaszoftver még mindig nem külde a MAK kulcsot.

Az iskola nyert pályázaton két samsung r528-as notit, persze freedos-szal. Így a 0xC004F035 hibaüzenet nekem is megjelent.
De mit lehet tenni ilyenkor?
Mert ugye lehetne BIOS upgrage, de attól tartok. Meg van ez a MAK kulcs igénylés, ami eltart egy darabig. Vagy tegyem fel rá az XP-t, amihez van kulcs?

Tud valaki segíteni, hogyan haladjak tovább?
Minden jót!

#1343 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 11:56

Pár napra rá megérkezett a MAK kulcs és sikeresen aktiváltam a problémás gépet.

Szerkesztette: bon 2010. 08. 26. 11:56 -kor

Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1344 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: germolsystem - Dátum: 2010. 08. 26. 10:43

Üdv mindenkinek!

Bon: jutottál valamire a MAK kulcsal, windows 7 aktiválással kapcsolatban?

Az iskola nyert pályázaton két samsung r528-as notit, persze freedos-szal. Így a 0xC004F035 hibaüzenet nekem is megjelent.
De mit lehet tenni ilyenkor?
Mert ugye lehetne BIOS upgrage, de attól tartok. Meg van ez a MAK kulcs igénylés, ami eltart egy darabig. Vagy tegyem fel rá az XP-t, amihez van kulcs?

Tud valaki segíteni, hogyan haladjak tovább?
Minden jót!

Bios frissítéstől ne tartsál, én mindig felfrissítem a gépeinket. Az aktiválási problémát meg jelezd a Tisztaszoftver ügyfélszolgálatnak és majd külik a MAK kulcsot. XP-t meg én biztos nem raknék fel, elavult oprendszer.

#1345 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 17. 19:18

Hátha nem mindenki tudja még: szept 1-től a sulinet/közháló sebességeket visszavették a papír szerintiekre.
Azt mondták, eddig volt ajándék a gyorsabb elérés...

#1346 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 20. 07:48

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2010. 10. 17. 20:18

Hátha nem mindenki tudja még: szept 1-től a sulinet/közháló sebességeket visszavették a papír szerintiekre.
Azt mondták, eddig volt ajándék a gyorsabb elérés...

A szemetek, inkább az emelt szintű szolgáltatásban lévő gyorsabb netek elérhetőségét tennék olcsóbbá.

#1347 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 20. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 10. 20. 08:48

A szemetek, inkább az emelt szintű szolgáltatásban lévő gyorsabb netek elérhetőségét tennék olcsóbbá.

Én írtam nekik, hogy kinek találták ki azokat a csomagokat. Simán hülyének néztek, azt írták, aki amit meg tud fizetni olyat válasszon...

80/40es sok adsl-t megvettük volna, 15e de kötelező hozzá az általuk adott akármilyen routert is megvenni potom 1m huf-ért...

#1348 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2010. 10. 20. 22:26

Én írtam nekik, hogy kinek találták ki azokat a csomagokat. Simán hülyének néztek, azt írták, aki amit meg tud fizetni olyat válasszon...

80/40es sok adsl-t megvettük volna, 15e de kötelező hozzá az általuk adott akármilyen routert is megvenni potom 1m huf-ért...

A sávszélességgel kapcsolatos, a SANACO szoftver beüzemelése is. Ebben van valakinek némi jártassága? Itt Gödöllőn egy iskolában már komplett szivacs volt az egész szoft. konfigurálás, így nem szeretnék hasonló módon járni, azaz van-é valami trükk?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1349 Felhasználó inaktív   Minolta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 13. 07:02

Szevasztok!

A ti informatika forrás lemezeteken is csak négy mappa van? Eddig mindig öt volt! ????

#1350 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 10:23

Nemtom, hallottátok-e, de egyes (nem állami? fentartású) iskolákban jan 1-től megszűnik a sulinet.

Telejesen korrekten erről az admin postafiókba küldtek tegnap levelet...

#1351 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2011. 12. 22. 10:23

Nemtom, hallottátok-e, de egyes (nem állami? fentartású) iskolákban jan 1-től megszűnik a sulinet.

Telejesen korrekten erről az admin postafiókba küldtek tegnap levelet...

Én nem hallottam még ilyet, de szemétség a dolog.

#1352 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2011. 12. 22. 15:15

Én nem hallottam még ilyet, de szemétség a dolog.

Pontosabb bővebb információ: Link

#1353 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 17:40

Csupa "jó" hír ez a nap:

Tisztaszoftver oldalon találtam:

"Tisztaszoftver program kivezetése

A Minisztérium a versenysemlegesség szem előtt tartásával, a piaci verseny elősegítése érdekében meg kívánja szüntetni az egy piaci cég által fejlesztett szoftverek bérlésének támogatását. Az NFM szakmai álláspontja szerint a köz- és felsőoktatási intézmények igényeit – néhány speciális esettől eltekintve - képesek kielégíteni az ingyenesen használható nyílt forráskódú szoftverek is. Ezért a jövő évi költségvetés költség alapú tervezése során a Tisztaszoftver program költségei nem lettek betervezve, így az érintett oktatási intézmények 2012. március 1-ig használhatják jogszerűen a program keretében a Microsofttól bérelt szoftvereket.
A változás kezelését, illetve átállást segítő programokról a portálon találnak bővebb információt."

#1354 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 09:35

Hát én örülök neki, csak az időzítés nem jó:

1, március 1-ig hogy a túróba álljak át sulixra heti 3 rendszergazda órával (ált. isk.)
bár olvastam az új törvénybe, hogy napi 8 órában lesz kötelező rendszergazdát alkalmazni, nade csak szept. 1-től..
Amúgy szerver oldalon évekkel ezelőtt átálltam a linuxra és tényleg bevált.

2, Mi lesz következő progikkal, amit winhez készítettek? Nem kellett volna az átállás előtt megalkotni őket linux alá is vagy webes alkalmazással? Így marad a winemulátor. Bár ha bele gondolok, hogy win alatt is mennyi probléma volt ezekkel a progikkal, hát nemtom hogy futnak emulátor alatt.
Ilyenekre gondolok, mint a szöveges értékelő, ham, szirén, auralia...
Az irány megvan, hisz az írástudóknál már átálltak webes alkalmazásokra, ami ugye platformfüggetlen. pl. imi
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1355 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 17:41

Microsoft nyilatkozat a Tisztaszoftver-ről: link

#1356 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 04. 00:10

Ez egy igazi faszság. Spórolnak, gondolom, ahol lehet, mi másról szólna ez. Az, hogy 3 hónap alatt nem hogy alapvető feltételeket lefektetni, de mindenre kiterjedő vizsgálatot sem lehet lefolytatni, az kb. biztos. Mindezt úgy ütemezni, hogy lehetőleg évzárás, évvége előtt legyen jó vaskos szopóág rendszergazdának, dolgozónak, akár diáknak egyaránt. Én sem vagyok híve a szoftverügyi oktatás meglehetősen egyoldalúságának, de ha már egy piacvezető cég megteremti a maga részéről a feltételeket egy jó konstrukcióval, egy egységes környezet elsajátításához, akkor miért kell ezt eltolni azzal az indokkal, hogy de bezzeg a nyílt forrású dolgok? Nem úgy kéne csinálni, hogy a palántákhoz először földet hozunk és csak aztán ültetjük bele? Mondom ezt úgy, hogy örülnék neki, ha több lenne a nyílt forrás az élet sok területén, de az oktatásban ezt más módon kellene előmozdítani, aki ezt kitalálta, az a pedagógiától nagyon messze áll :-( .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1357 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 08:37

Idézet

a Microsoft szoftverek segítségével piacképes tudást adhatnak át diákjaiknak, hallgatóiknak, ami az ország hosszú távú boldogulásának, versenyképességének kulcsa.

szerintem itt másról van szó:

Ha MS terméket tanul az ifjúság => azt veteti szüleivel/lopja megosztókról => csak ezt fogja ismerni => saját cégénél is ezt használja.. :p

Én azt vallom, hogy ismerjenek meg min. 2-féle rendszert és legyenek képesek választani feladataiknak megfelelően => elterjedés szintjén győzzön a jobb.

Vagy ha már manapság oly divatos "látványosan magyarnak lenni" és mindenből a magyart használni, akkor magyar terméket erőltessenek ránk ezen vonalon is. (UHU)

De nem ezért írok, hanem "elfogtunk egy levelet".
Szerintem erősen becsapás szagú ("megszüntetik a Közháló szolgáltatást"), figyeljetek oda.

Csatolt fájl:

#1358 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 04. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2012. 01. 04. 08:37

szerintem itt másról van szó:

Ha MS terméket tanul az ifjúság => azt veteti szüleivel/lopja megosztókról => csak ezt fogja ismerni => saját cégénél is ezt használja.. :p

Én azt vallom, hogy ismerjenek meg min. 2-féle rendszert és legyenek képesek választani feladataiknak megfelelően => elterjedés szintjén győzzön a jobb.

Vagy ha már manapság oly divatos "látványosan magyarnak lenni" és mindenből a magyart használni, akkor magyar terméket erőltessenek ránk ezen vonalon is. (UHU)

De nem ezért írok, hanem "elfogtunk egy levelet".
Szerintem erősen becsapás szagú ("megszüntetik a Közháló szolgáltatást"), figyeljetek oda.

Persze, csak el kéne dönteni, hogy akkor most az eleve nevetségesen szűk óraszámú informatika berkein belül megpróbálunk EGY valamit jobban megtanítani, vagy rögtön belenyúlunk többfélébe, aztán megtanítjuk mindet félig sem. Sajnos az első felállás folyománya, hogy rétegterméket nem szabad így tanítani, csak tömegterméket-mivel egyszerűen nem lesz piacképes a kikerülő gyermek tudása. A másodikat lehetne jól is csinálni, de ahhoz sokkal több óraszám kell. Na ez nem adott sajnos, csak a felelőtlen, elhamarkodott kapkodás megint :-( . És akkor arról nem is beszéltem, hogy a klf nyílt forrású dolgokhoz elenyésző számú tanerő ért, legalább képezni lenne szükséges, mielőtt..

A közháló megszűnése állandó napirend nálunk, már kb. két éve. Mivel eleve röhejes a sávszélessége, a lokál egyik szolgáltatóval volt róla szó, hogy az egész hóbvelevanc költözik alájuk.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1359 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 08:56

A közháló megszűnése állandó napirend nálunk, már kb. két éve. Mivel eleve röhejes a sávszélessége, a lokál egyik szolgáltatóval volt róla szó, hogy az egész hóbvelevanc költözik alájuk.

Világos, csak az eljárást kritizáltam, hogy kijelentik a megszűnést (ami nem igaz) és ajánlatot tesznek rá hivatkozva.
Ha valaki ezt komolyan veszi és aláírva pecséttel visszaküldi, az rosszul jár.

#1360 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2012. 01. 04. 11:18

Világos, csak az eljárást kritizáltam, hogy kijelentik a megszűnést (ami nem igaz) és ajánlatot tesznek rá hivatkozva.
Ha valaki ezt komolyan veszi és aláírva pecséttel visszaküldi, az rosszul jár.

Várjál, nem állami fentartású intézményeknél megszűnik a közháló. Jan 31-re tolták ki a dolgot utolsó álláspont szerint.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.