HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (218 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 8 szavazás

#571 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 06. 18:34

Kicsit túrva a netet, ezekre bukkantam:
- ha látszik lemezkezelésnél, próbálj neki betűjelet adni (hátul az ábécében),
- progiját/driverét szedd le, és nézd meg mit szól hozzá így a win,
- ha előző nem tetszett neki, akkor telepítsd újra a cuccait,
- alaplapi drivereket rakd újra, mert vannak olyan progik, amik "beleavarnak".

Ha nem megy a dolog és ott van az Ubuntu, valamint nem szeretsz rendszert telepíteni, akkor akár maradhat is a win, s ha épp használni akarod a hardvert, akkor bebutulsz az Ubi live-al...

Üdv,
Misi
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#572 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Enterprising voyager
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 06. 22:23

Hihetetlen, hogy nem lehet 2 alternatív konfigurációt beállítani hálózatnak. Laptopomat szeretném munkahelyen meg itthon is használni és ez lehetetlen, hacsak nem teszek bele két külön hálókártyát, ez mondjuk laptopnál érdekes lenne.

#573 Felhasználó inaktív   csozsi 

• szabad... úszó
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 06. 22:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 23:23

Hihetetlen, hogy nem lehet 2 alternatív konfigurációt beállítani hálózatnak. Laptopomat szeretném munkahelyen meg itthon is használni és ez lehetetlen, hacsak nem teszek bele két külön hálókártyát, ez mondjuk laptopnál érdekes lenne.

Mindkét helyen szükséges fix ip-cím?
Ha az alapértelmezett automatikuson áll, megjelenik az alternatív fül.
Ott beállítod a szükséges értékeket.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Szépségápolás nem csak nőknek Nyaralhacc

#574 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 06. 23:12

Windows XP Service Pack 3 hálózati telepítőcsomag informatikusoknak és fejlesztőknek
Windows XP Service Pack 3 – ISO-9660 formátumú CD-képfájl
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#575 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 11:30

Az XP SP3-al milyen tapasztalatok vannak? Érdemes feltelepíteni?
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#576 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:12

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 11:30

Az XP SP3-al milyen tapasztalatok vannak? Érdemes feltelepíteni?

Nemtudom én még csak az angolt próbáltam de sok gyorsulást láttam pl az internet kapcsolatokban.

#577 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:29

Most akkor megint aktuálissá vált új telepítőlemez létrehozása.
Kérem, aki csinált már ilyet, az mondja el, mire kell vigyázni.

#578 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 16:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 22:23

Többször megadtam már ezen a fórumon is a következő linkeket, meg persze valahogy én is rátaláltam, valamikor. Hozzáteszem, többféle "átkapcsoló" program is fellelhető, kinek melyik megoldás tetszik.

---------------------------------------------------------------------------------------

http://www.foxpop.com/imre/

Network settings altered with a click (using netsh)

http://www.archive.f.../network_01.htm

-------------------------------------------------------------------------------

Beyond Netsh

http://www.archive.f...03/pages/06.htm

------------------------------------------------------------------------------

Útmutató: Váltás statikus IP-címről DHCP protokollra Windows 2000 rendszerben a NETSH parancs használatával

http://support.micro...com/kb/q257748/

-------------------------------------------------------------------------------

Szerkesztette: Signal 2008. 05. 07. 16:32 -kor

#579 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 16:32

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 16:12

Nemtudom én még csak az angolt próbáltam de sok gyorsulást láttam pl az internet kapcsolatokban.

Ez mit jelent konkrétabban, nem lehet hogy csak a szolgáltatód rakott egyel nagyobb csomagba? :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#580 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Rigby
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 16:51

a felhasználóknak a Vistához hasonlóan 30 nap áll rendelkezésére a regisztrációs kulcs megadására és az aktiválás megkezdésére.
.
.
Tiszteletreméltó, amikor valaki igen fejlett ítélőképességét szellemi képességeinek szintjével kompenzálja

#581 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 19:43

Idézet: asdf - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 22:29

Sniccerrel korbe a csomagolosfoliat a matrica korul, es igy felragasztani (gy.k.: a folia van ragasztva a hazra, ha bazmeg van, a matricat siman le lehet huzni rola, mintha most csomagoltad volna ki a barna tasakbol :))...

Ezt rogton vissza is vonom, elfeledkeztem rola, hogy az sp2c-s csomagoknal a matrica moge cselesen kek szinu ontapis talpra kerul a matrica, no meg mar "ablak" is van a matrican (az mar az sp2b-n is), csak regi emlek ugrott be ezugyben.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#582 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:13

A Microsoft.com-ról tölteném az SP3-at de a NOD32(3.0) trójait jelez és leállítja a letöltést.
Valakinek volt hasonló problémája?  :think:
Corsair PSU-950TX,Asus M3A78 ,PhenomII X4 955BE,2*2GB Kingston HyperX 1066Mhz, WD250,Sapphire HD5870,,LG W2284F

#583 Felhasználó inaktív   potyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:18

Épp ma kaptam le a magyart, nekem nem jelzett.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#584 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:22

Idézet: Janadai - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 21:13

A Microsoft.com-ról tölteném az SP3-at de a NOD32(3.0) trójait jelez és leállítja a letöltést.
Valakinek volt hasonló problémája?  :think:

Nálam NOD32 3.0 3083 (20080507) adatbázissal meg se mukkant a letöltéskor.
Pontosan mi a jelzés amit kapsz, egy screenshot vagy valami bővebb hibaleírás jól jönne...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#585 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 21:51

Lehet hogy az volt a gáz hogy a win update-el akartam frissíteni,már töltöm a telepítős verziót
az érdekes az volt hogy update 69MB-nek írta az sp3at...amit most töltök több mint 300 MB.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Janadai 2008. 05. 07. 21:52 -kor

Corsair PSU-950TX,Asus M3A78 ,PhenomII X4 955BE,2*2GB Kingston HyperX 1066Mhz, WD250,Sapphire HD5870,,LG W2284F

#586 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 21:58

Gyakorlati tapasztalatok valakiknek esetleg vannak? Itt most inkább a működésre gondolok. Kompatibilitás, és egyéb hasonlók. Valaki irta hogy gyorsabb lett ezt is jó lenne ha vki még megerősítené. Milyen uj funkciók kerültek be?

#587 Felhasználó inaktív   mzso 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 21:59

Idézet: mzso - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 12:31

Van egy gondom. Vettem egy 2.5"-os vinyót meg egy külső usb házat hozzá. Megformáztam ntfs-re. Megy is rendesen. Csak az a baj hogy amit itthon írok rá azt máshol egy korlátozott accounttal nem tudom módosítani. Viszont tudok mappákat létrehozni és fájlokat másolni rá (kivéve a gyökeret). Hogy lehetne megoldani hogy ott is (meg mindenhol) lehessen olvasni írni az összes fájlt/mappát? 

Nem tudja valaki hogy is van ez?

#588 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 22:16

Idézet: Janadai - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 21:51

Lehet hogy az volt a gáz hogy a win update-el akartam frissíteni,már töltöm a telepítős verziót
az érdekes az volt hogy update 69MB-nek írta az sp3at...amit most töltök több mint 300 MB.

A külön telepítőben benne van minden azt telepíteted egy SP nélküli XP-re is. Az update-s verzióban gondolom nincsenek benne a már feltelepített frissítések.

Idézet: Robi19 - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 21:58

Gyakorlati tapasztalatok valakiknek esetleg vannak? Itt most inkább a működésre gondolok. Kompatibilitás, és egyéb hasonlók. Valaki irta hogy gyorsabb lett ezt is jó lenne ha vki még megerősítené. Milyen uj funkciók kerültek be?

Én felraktam, szobatársam is, eddig netezés és C programozás során (mást ma nem csináltam) semmi gond nem volt.

Leírás itt: Windows XP SP3 Overview - Magyar

#589 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 07. 22:24

Idézet: mzso - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 22:59

Nem tudja valaki hogy is van ez?

Sajat tulajdonba kell venni, vagy mi a banat...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#590 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 05:50

Találkoztatok-e már ilyesmivel?

Az xpsp2 install (eredeti, 2008. február környéki verzió verzió, nem hekkelt) egy bizonyosan átalakított partíciós táblájú satás hdd esetén (ha ez a hdd benn van a gépben) a "Számítógép hardverkiépítésének vizsgálata..." után azonnal LEFAGYOTT! Se ki, se be, reset, a billentyűzeten sem reagáltak a "caps lock, num lock, stb." led-ek az átkapcsolásra.

Egész délután pöcsöltem, azt hittem, meghalt a hdd. Ugyanis volt (20-ból vagy 1-szer), amikor beindult az installer. Aztán arra gondoltam, valami lehet az alaplapi satával, hiszen 1-2-szer beindult. Volt, amikor egymás után 3-szor beindult, SEMMIT sem változtattam bios-ba be sem léptem. Aztán 4. alkalomra (már gyanakodtam) befagyott megint.

Aztán érdekelt a téma, lestem a bios-t, de nem volt olyan beállítás se, ami egyértelműen fagyást okozott volna. Ugyanis volt az a pár alkalom, amikor működni látszott.

Érdekes módon linux installerek/live-ok 100%-ban indultak. Sőt, volt telepített ubuntu is, azzal se volt semmi gond.

De az xpsp2 installerje mindig befagyott. Mielőtt megkapartam volna a falat, utoljára arra gondoltam, hogy az mbr-t s a partíciós táblát le kellene törölni, csinálni egy rövid "zerofill"-t.
A történet előzménye az, hogy tévedésből egy MÁSIK partíciós táblát állítottam vissza a hdd partíciós táblájának "helyére", ami 2 partícióban eltért a létezőtől. Ez a két "első" helyen álló partíciót jelentette, a linux "fölötte" van, ezért is működött.

A /dev/zero-ből dd-ztem a hdd első két szektorát, s láss csodát, utána minden simán ment, nem fagyott be az xp installer sem - pedig gyanakvásból vagy 20-szor beindítottam azt is, de semmi hiba.

Látott már valaki ilyet? Miért fagy be az installer ilyenkor? Ezek szerint ha belerakok egy "előkészített" hdd-t a gépbe, akkor nem is lehet felrakni az xp-t rá? Még csak esély sincs az újrapartícionálásra...

Ja, a hdd 100%-ig működik, a gép ezóta is rendesen fut, nem volt soha gond vele. Az installer is fasza.

Az MS részéről szerintem ez hatalmas bug... Linux alatt minden variációban működött.

Szerkesztette: Warrior 2008. 05. 08. 05:50 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (218 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.