HWSW Informatikai Kerekasztal: Firefox és Google kereső probléma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Firefox és Google kereső probléma

#1 Felhasználó inaktív   Hmaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 31. 19:26

Történt, hogy meg akartam nézni egy videót a neten, de nem engedte, ezért letöltetett velem a net egy install_player file-t, hogy majd ha azt felrakom, akkor mehet a dolog. Voltam olyan balga, hogy nem fogtam gyanút, és felraktam. Természetesen nem indult el a videó, sőt, összeomlott folyamatosan a firefox. Újratelepítettem, most látszólag működik, de érdekes problémaként fellépet az, hogy a beépített google keresőm angol "google custom search beta"-t használ, hiába állítom át magyarra, vagy akármire, és nem a klasszikus, magyar nyelvű keresőt használja. Ugyanígy az internet explorernél. Kérdésem, hogy mi lehet a hiba, és hogy kijavítható-e? Előre is köszönöm a segítséget!

#2 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 31. 19:43

Kezdjük ott, hogy milyen videót akartál megnézni? Valami online Flash-stream alapút? (mint YouTube és társai.)
Amennyiben valóban elavult volt a Flash playered, akkor a Firefox az oldal tetejére bead egy csíkot, hogy további pluginokra van szükség, majd erre kattintva elindítja a nem HTML alapú plugin keresőjét egy külön ablakban, majd végül az Adobe letöltési oldalára irányít, mivel azt pont nem tudja automatikusan telepíteni. Ha így történt, akkor elvileg csak némi gubanc történt a telepítés során.

Valami azonban azt súgja, hogy a fenti metódust többnyire imitáló rosszindulatú oldalba ütköztél, ami spyware-t töltetett le veled. Már csak azért is, mert a Flash telepítő mindig install_flash_player.exe néven töltődik le, mely nem egyezik az általad említettel (persze idézhetted nem betűről betűre is), valamint a Firefoxba integrált Google kereső nem béta. Arról már nem is beszélve, hogy a Flash telepítőt direktben nem engedi linkelni az Adobe, mindenképpen fel kell menni a letöltési lapjára és manuálisan indítani a letöltést. Ez most így járás esete lesz alighanem, azaz mostantól féregtelenítés a következő lépés.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#3 Felhasználó inaktív   Hmaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 31. 19:50

Utóbbitól tartok én is. Legalábbis a folyamat ezzel egyezik meg, mindjárt le is futtatom a kötelező programokat, de köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó