Idézet: Boba - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 21:54
Kemeny... 2ezernel kb 40 paci. Hehe... :Đ 5000-6500 kozott?

6500nal mar a nyomatek eleg szepen csokken... de ezt mondom mint laikus, nem nagyon ertem ezeket a grafikonokat. Ranezesre en a 4500-5500as tartomanyt tartanam a leg autozhatobbnak.
donphobos... en is tudom, hogy mi lenne a tokeletes... ahogy azt is tudom, hogy arra nincs penzem. Szoval azon megy az agyalas, hogy az igenyeimet minel kozelebbi kompromisszumra jutassam a penztarcammal.
Hát igen. Ezért is raktam be, mert nagyon ügyesen szemlélteti hogy te most pont ott használod az autódat ahol teljesen halott. Ha feljebb pörgetnéd akkor jobban menne. Szerintem különbséget kell tenni két eset között. Vagy engeded magasabban pörgetni néha és mellőzöd az intenzív tranzienseket (padló vagy padló közeli gáz) vagy pedig nyomod neki állandóan és padló.
Az első esetben a motor hangja kellemesebb lesz (sportos hangra vágysz, ha jól értem), de mivel nem adsz padlót neki, ezért nem fog "annyira" sokat fogyasztani.
A második esetben meg még menni is fog a gép.
Mivel te ha jól értem egyszerre akarsz nagy menést és 7 liter körüli (alatti) fogyasztást, ezért valami kompromisszumot mindenképpen kell kötnöd. A Honda motorok (nem flame, magánvélemény) szerintem sajnos pont azt az üzemmódot támogatják csak, amikor kinyomod a szemét, különben nem mennek egyáltalán. Most relatíve mondom, ahhoz képest amit fent tudnak. Tehát ha 2000-nél elváltasz, akkor mehetnél nyugodtan Hyundai Atos gépjárművel is, az is hasonló dinamikát tud. Ha elforgatod 5000-ig, akkor lesz valami. Akkor lesz kraft, lesz hang, lesz a karodon felálló szőrzet meg adrenalin.
Kis motoros hasonlattal te most egy R1-es Yamaha sportmotort használsz arra, hogy közértbe menjél.
Vagy a kocsin kell változtatni (dízel neked jobb lenne talán) vagy a vezetési módon kell változtatni (kihúzatni legalább 4000-ig, de inkább 5000-ig hogy történjen is valami).
Nem azt mondom, hogy idióta strítrészer módon közlekedj. De ha szeretnél néha valamit érezni is az autóban, akkor néha húzassad neki. Ha mesterségesen ki akarod ölni magadból a kocsi iránti érzéseidet, akkor viszont tökéletes ez a tantrikus szex, hogy 2000-nél elváltasz mindenképpen. Így eléred, hogy a dögunalomba belefullad minden vezetés és meggyűlölöd a gépet, de legalábbis annyira elhatárolódsz tőle amennyire csak lehet. Holott más vezetési stílussal akár örömödet is lelhetnéd benne.
Remélem, hogy nem veszed sértésnek a mondandómat és meglátod benne a kis ébresztőnek szánt üzenetet. Van egy jó autód, használd, leld örömödet benne és élvezd a vezetést. Szerintem ezzel az autóval is lehet sok örömöd, csak engedd hogy adjon örömöt
Üdv!
.
.
.