HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bejelentette a Windows 7 árát a Microsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Bejelentette a Windows 7 árát a Microsoft Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 25. 15:48

A Microsoft hivatalosan is nyilvánosságra hozta a Windows 7 boltokba kerülő változatainak árát, ezek szerint a Professional és az Ultimate ugyanannyiba kerül majd mint a Vista esetében, az otthoni felhasználóknak szánt Home Premium viszont némileg olcsóbb lesz. A magyar változat október utolsó napjától lesz kapható.
http://www.hwsw.hu/h...jelenes-ar.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...jelenes-ar.html

#2 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 25. 15:48

érdemes lenne kiemelni, h a professional a business helyett lesz és utóbbival ellentétben a teljes home premium szolgáltatásait magában foglalja (szal ugyanannyiért többet adnak).

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 16:38

@FTeR: Nem tartottam fontosnak kiemelni mert már számos korábbi cikkben benne volt, de mindent az olvasóért Kép

#4 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 26. 12:00

Vajon a 199 dolláros dobozos Home Premium (jelenlegi árfolyamon ~39000 HUF) mennyibe fog kerülni itthon? 70-80000?

#5 Felhasználó inaktív   jnagy27 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 26. 13:06

Nem mindegy mennyibe kerül? Nem kell megvenni! Használjatok szabadszoftvert!
Mindek erősíteni a pici-puhát? Olyan mint az olajtársaság - lásd MOL nyereség - nincs szabály , nincs lélek csak szabadrablás - stb.

#6 Felhasználó inaktív   jnagy27 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 26. 13:06

Nem mindegy mennyibe kerül? Nem kell megvenni! Használjatok szabadszoftvert!
Mindek erősíteni a pici-puhát? Olyan mint az olajtársaság - lásd MOL nyereség - nincs szabály , nincs lélek csak szabadrablás - stb.

#7 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 13:13

Idézet: Mighty - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 13:00

Vajon a 199 dolláros dobozos Home Premium (jelenlegi árfolyamon ~39000 HUF) mennyibe fog kerülni itthon? 70-80000?

299 Euro , tehat tobb mit nyolcvanezer forint.
Igy lehet a vasarlokat szep lassan terelgetni a linux fele.
Foleg ha belegondolunk abba, hogy 4 evvel ezelott a DOS 6.22-t volt pofajuk 8 ezerert arulni.
<STRONG>My name is penis.</STRONG>

1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet hallnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#8 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 14:04

Idézet: jnagy27 - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 14:06

Nem mindegy mennyibe kerül? Nem kell megvenni! Használjatok szabadszoftvert! <br />
Mindek erősíteni a pici-puhát? Olyan mint az olajtársaság  - lásd MOL nyereség - nincs szabály , nincs lélek csak szabadrablás - stb.

Ja, én sem tankolok többet, kapja be a MOL, bringával járok (nekem az majdnem open source, ha nem is free teljesen)... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#9 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 14:45

Idézet: Jakuza - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 14:13

Ez inkább a warezolás felé terelgeti, amúgy az OEM mindig négyzetesen olcsóbb. Persze VGA kártyát azt veszenk évente, OS-t 3-4-X évre nem.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#10 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 15:27

Vegulis csak 10 ezrrel lesz dragabb a Professional mint most az Ultimate. Orulok. Remelem hamar lemegy 35 ezer forint kornyekere, mert nagyon szeretnek legalis Windowst.

Ezek nem OEM arak?

Szerkesztette: evone 2009. 06. 26. 15:33 -kor

lenovo ThinkPad X200 Tablet 7453-Y24

#11 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 16:05

Idézet: Jakuza - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 14:13

Foleg ha belegondolunk abba, hogy 4 evvel ezelott a DOS 6.22-t volt pofajuk 8 ezerert arulni.

Gondoltad, hogy majd ingyenes lesz? Nem lenne rossz, bemék a bótba, hogy kell nekem az a 205-ös pözsó, de ingyenám, mert milyen régi.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#12 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 07:34

hát, ha britanniában olcsó lesz..... akkor megveszem.

#13 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 16:19

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 17:05

Gondoltad, hogy majd ingyenes lesz? Nem lenne rossz, bemék a bótba, hogy kell nekem az a 205-ös pözsó, de ingyenám, mert milyen régi.

Olvasni tudsz e.
Ki mondta hogy legyen ingyenes? Senki te geniusz.

Mindossze annyi volt megjegyezve hogy a tularazas miatt hasznaljak annyian a linuxot es a warezt.
De ilyen hozzaallassal biztosra veszem, hogy te azt is termeszetesnek veszed, hogy egy Dos 6.22 amikor mar kutya se hasznalta 8ezerbe kerult az MS arazasanak koszonhetoen.
<STRONG>My name is penis.</STRONG>

1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet hallnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#14 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 16:24

Idézet: Jakuza - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 17:19

egy Dos 6.22 amikor mar kutya se hasznalta 8ezerbe kerult az MS arazasanak koszonhetoen.

Annak legalább volt alternatívája, Caldera megcsinálta ingyé, oszt lehet el is tűnt a cég a süllyesztőben. DOSban még választhattál.

#15 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Enterprising voyager
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 17:19

Persze könnyű mondani, hogy használj linuxot, most próbáltam ki, 4 féle distribet egyikkel se jutottam el még csak odáig se, hogy egyáltalán működjön a gépen. Szóval nem értem a sok windows gyűlölőt, az legalább már eljutott arra a szintre, hogy fel lehet rakni egy számítógépre.

Szerkesztette: Mumia 2009. 06. 27. 17:20 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 18:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 18:19

Persze könnyű mondani, hogy használj linuxot, most próbáltam ki, 4 féle distribet egyikkel se jutottam el még csak odáig se, hogy egyáltalán működjön a gépen. Szóval nem értem a sok windows gyűlölőt, az legalább már eljutott arra a szintre, hogy fel lehet rakni egy számítógépre.

Nem tudom mi nem működhetett, es bár nagyon úgy tűnik, hogy 2009 sem lesz a Linux desktop éve, de véleményem szerint a most elérhető ismertebb disztribek teljesen használhatók bárki számára, szinte bármilyen vason...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#17 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Enterprising voyager
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 18:24

Asztali gépen talán használható, de laptopon kizárt, mondom 4 félét próbáltam, a legismertebbeket, 4-ből 1-et sikerült telepíteni, de azt sem bírtam használni.

#18 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 18:30

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 19:03

de véleményem szerint a most elérhető ismertebb disztribek teljesen használhatók bárki számára, szinte bármilyen vason...

Akiket én kerestem meg telepítéssel, azok szopni is szoktak, legújabb vasakon még a sata sem működött, utána ugyanolyan vasra jóval régebbi OSeket fel bírtam reszelni csont nélkül, noteszekben egyebekben webkamera, de néha a wlan is elég kritikus, van aminél a wlan kapcsolót XP alatt át kell billenteni, utána lehet csak Linux alatt használni, meg a fene tudja miféle dolgokkal szopoltak.

#19 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 18:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 19:30

Akiket én kerestem meg telepítéssel, azok szopni is szoktak, legújabb vasakon még a sata sem működött, utána ugyanolyan vasra jóval régebbi OSeket fel bírtam reszelni csont nélkül, noteszekben egyebekben webkamera, de néha a wlan is elég kritikus, van aminél a wlan kapcsolót XP alatt át kell billenteni, utána lehet csak Linux alatt használni, meg a fene tudja miféle dolgokkal szopoltak.

Mindig is lesznek olyan hardverek amikkel szopni kell, ha nem windowst használ az ember, de ezek száma azért stabil csökkenést mutat (ettől persze a beizzításhoz szükséges szopás lehet exponenciális).
A wlan kapcsoló régebben valóban elég bosszantó hibalehetőség volt, de mostanában már ritka az ilyesmi, sata gondba meg tényleg nem futottam bele mostanság. 

#20 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 20:29

Idézet: Jakuza - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 17:19

Olvasni tudsz e.
Ki mondta hogy legyen ingyenes? Senki te geniusz.

Mindossze annyi volt megjegyezve hogy a tularazas miatt hasznaljak annyian a linuxot es a warezt.
De ilyen hozzaallassal biztosra veszem, hogy te azt is termeszetesnek veszed, hogy egy Dos 6.22 amikor mar kutya se hasznalta 8ezerbe kerult az MS arazasanak koszonhetoen.

Kedves, hogy becézel, de nem homokoztunk együtt, légyszíves mellőzd. Köszi.

Az a 8 ezer nem magyar tárcához van ám mérve, ahogy ezt nagyon jól tudtuk eddig is a redmondi árszabásról. Nem tudom, miért vagy fennakadva rajta, azt a óperenciát megírták egyszer, eladásra szánták, eddig is pénzbe került, ha ingyen lenne, akkor meg az húzná a szemét, aki előző nap pénzért vette meg. A kutya se használtát nem tudom, honnan veszed, rengeteg helyen ez az őskövület működik és hidd el, okkal. Én is szoportálok ügyfeleknél natív dos-okat, és nem ösztönzöm őket váltásra, mert minek. Meg nem tudom, attól, hogy a kutya sem használja (hátha igazad van :-) ), ingyenesnek olcsóbbnak (már megint nem tudok olvasni) kéne lennie? :think: Fejtsd már ki a hozzáállásod, hátha érdekes.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó