Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 21:05
igen ezeket én is láttam de azok meg a 2.0 verziorol szolnak azota eltelt egy kis idő és msot mar a 6.2a verzional tartanak

amugy nem systemet akarok titkosítani csak simát lerinádok a lépésket ?

és ugy lenne a legpraktikusabb hogy ha rakarok menni a meghaljtora akkor kerje a jelszot ne akkor mikor a rendszer indul ! köszi
Tools -> Volume Creation Wizard
Itt a menüből válaszd ki a második pontot, azaz "Create a volume within a non-system partition/device".
Azonban emlékeim szerint helybeni titkosítást -- azaz meglévő partíció titkosítását adatveszteség nélkül -- csak Vista alatt tud végezni a TrueCrypt. XP alatt kénytelen legyalulni a partíció tartalmát (erre fel is hívja a figyelmet), mivel az XP lemezkezelése még nem annyira rugalmas. Legjobb, ha ideiglenesen kimásolod valahova a partíció tartalmát, aztán a művelet végén visszateszed.
Jelszót akkor fog kérni, amikor a TrueCrypttel mountolod a titkosított partíciót. Ergo se nem induláskor, se nem eléréskor fogja kérni. Azt ajánlom, hogy erre a célra készíts egy parancsikont az asztalra, aminek a futtatásakor bekéri a jelszót, majd felmountoja a partíciót. Illetve van auto-mount opció is, de ez annyit jelent, hogy lementi a TC a jelszót, majd mindig automatikusan mountol. Így viszont az ajtóra kilógatod a kulcsot, azaz nagyjából semmi értelme az egész titkosításnak.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!