HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Jön a Google saját PC-operációs rendszere - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Jön a Google saját PC-operációs rendszere Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 08. 12:11

Hivatalos vállalati blogján, magyar idő szerint reggel fél hétkor jelentette be a Google, hogy a Chrome böngésző projektet kiterjesztve egy nyílt forráskódú, Linux-alapú operációs rendszert mutat majd be körülbelül egy év múlva. A cél első lépésben a netbookok meghódítása.
http://www.hwsw.hu/h...ux-netbook.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...ux-netbook.html

#2 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 08. 12:11

Várom, bár kíváncsi leszek, pontosan milyen adatokat fog ezáltal felhasználni? Ha már azt is tudni fogja, hogy mikor kapcsoljuk be a gépet pl. mondjuk amikor esős borús az idő vagy ha épp süt a nap, akkor egy még jobb profil fog kialakítani a használó személyekről, tudja mikor vagyunk otthon és mikor dolgozunk....
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#3 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 12:34

Kezdem úgy, hogy szerintem. Szerintem ez nem atombomba, de még csak bolhafing sem lesz a közeljövőben a Microsoftra nézve. Be kell látni, hogy a Google OS egy fontos lépés, de elképzelhetetlennek tartom, hogy ez bármin is változtatna globális méretekben a következő években. Hiába van OpenOffice.org vagy Google Docs, ha az emberek ragaszkodnak a Microsft Office 2000-hez vagy 2003-hoz, Windowsos játékokhoz, miegymáshoz.

Inkább az Androidra kellene koncentrálniuk. Az okostelefonok frontján megerősödött, bár még rengeteg fejlesztést igényel az egész platform. Hozzátenném, hogy szerintem az okostelefonokon csak azért volt esélye az Androidnak, mert viszonylag új termékről volt szó. Ha mostantól netbookokra Google OS-t is raknak vagy a "világ legfejlettebb" operációs rendszerét ingyen minden PC-re, akkor sem fognak az emberek tömegesen elvándorolni a Windowsról. A Windowst csak úgy lehet kigolyózni, ha az emberekkel elhitetik majd egyszer, hogy nincs már többé szükségük otromba számítógépre, amit billentyűzettel és egérrel lehet irányítani, amikor az excel táblázatok elavulttá válnak és egyáltalán az egész mostani virtuális világ fogyaszthatóságára egy sokkal egyszerűbb, emberközelien kezelhetőbb és árban is versenyképes alternatívát tudnak nyújtani. Na, szerintem akkor lesz majd esélye a Google OS-nek atombombát dobni a Windowsra, Mac OS X-re.

#4 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 13:21

Teljesen egyetértek ionnal :up:  :respect:
Portfolio: DeviantArt

C2Q Q6600 [@ 3.25GHz] | ASUS P5B Deluxe | 8GB GEIL Value [DDR2 800MHz] | EVGA GTX460 1GB SC | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | FSP BlueStorm2 [500W] | X-Fi Xtreme Music | WACOM Graphire 4 XL | 2 x HP L2208w | Windows 7 Professional [64bit]

#5 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 13:26

szerintem nem is most szanjak ellenfelnek, csak elinditjak, hogy majd az evek alatt kiforrja magat. a google szvsz arra a vilagra koncentral, amikor az alkalmazasok nagy resze nem pcn fut.

#6 Felhasználó inaktív   HookR 

• Gondviselő
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 13:53

Az outsource korrektúra jelenti:

"...egyre több és alkalmazást..."
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#7 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 08. 14:14

@ion: a legtöbb embernek, aki számítógépet használ már ma sincs szüksége officera, vagy akár otromba gépekre, csak jelenleg az a legkézenfekvőbb megoldás

de hogy ne menjek messzire, jómagam egész nap két böngészőben megnyitott alkalmazásokat használva végzem a dolgom, illetve szórakozok és kommunikálok. a háttérképet vagy a startmenüt nem emlékszem mikor láttam utoljára Kép

amire szüksége van a népnek a következő 5 évben, hogy legyen egy kő egyszerű oprendszer, ami képes a webes appokat rendesen kezelni, opcionálisan testreszabható és kurva gyors

ha ez a google OS lesz, akkor az, ha valami szétcincált win7, akkor az.
mindenesetre jó úton haladunk afelé, hogy a windows 3.1 hagyatékát levessük magunkról
chill,
aDoayen

#8 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 14:48

Biztos komolyan érinteni fogja az MS-t a dolog. Azok a felhasználók, akik (és egyre többen vannak) nettopot vesznek, örülni fognak a Chrome OS-nak, ha tényleg pici és gyors lessz. Azokon a gépeken nem sok keresnivalója van a hatalmas alkalmazáscsomagoknak. Nem is arra vannak tervezve.
Mondjuk, a Google Docs és társai még hagynak kívánnivalót magukután. De egy kis fejlesztés, 10 Gigás tárhely (G-Drive?) a Chrome-OS és a világ nagyobbik része vígan elvan a legolcsóbb pici masinákkal. Véleményem szerint a Cloude rendszereknek van jövője. Állítólag az MS-nek is van valami hasonló érdekesség a tarsolyába a Windowzos idők multával.

Pár napja egy kis képes doksit akartam elérhetővé tenni egyik fórumon. A gépemen nincs semmi Office telepítve. Az anyagot a Google Docs alatt állítottam össze és teljesen véletlenül találtam arra a gombra, ami azonnal egy weboldalt hozott létre az anyagból. Így alég volt azt a címet közzétenni.
Igaz, ha Office csomaggal készítem, csicsásabbra is csinálhattam volna. De utánna megfelelő tárhelyre feltölteni, ahol kellő ideig meg is marad, stb. nem egy gombnyomásnyi idő.
Gondolom a Chrome-OS ilyen és hasonló dolgokra lessz kihegyezve a böngészés mellett.
RaidX

#9 Felhasználó inaktív   janez 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 08. 16:54

Hadd jöjjön. Ha kicsit megszorongatja a mikroszoftot, már megérte. Nem csak a ms tud operációs redszert készíteni. Akkor miért van monopol helyzetben? Valamit biztos jól csináltak. Na nem az OS-eikre gondolok. Marketingből jelesek, de azért nem tudok és nem is akarok többé fizetni. Szükség van egyensúlyra, az az egészséges.
Linuxot használok, ismerem az előnyeit, amik remélhetőleg megmaradnak majd a guugli féle rendszerben is. A gmail-t már régóta nyűvöm, de a docs-ot még nem próbáltam, mert egyelőre idegen számomra ez a "minden online" érzés, de nem zárkózom el, ki fogom próbálni. A króm eddig még nem tudott meggyőzni, maradtam az opera-nál.
Mégis: Hajrá google

#10 Felhasználó inaktív   janez 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 08. 16:58

@Socket:
A windóz ugyanúgy egy kémprogram, nem?? :-) Az is mindent tud és tudni akar...

#11 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• félping
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 19:10

Idézet: janez - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 17:58

@Socket: <br />
A windóz ugyanúgy egy kémprogram, nem?? :-) Az is mindent tud és tudni akar...

Ja, mindent. Jajgatnak egyesek itt, hogy kifelé menne néhány byte a tűzfalon, de a google-nek közben már minden szexuális preferenciájukkal kapcsolatos választ megadtak... önként. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 19:29

Idézet: RaidX - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 15:48

Az anyagot a Google Docs alatt állítottam össze és teljesen véletlenül találtam arra a gombra, ami azonnal egy weboldalt hozott létre az anyagból. Így alég volt azt a címet közzétenni.<br />
Igaz, ha Office csomaggal készítem, csicsásabbra is csinálhattam volna. De utánna megfelelő tárhelyre feltölteni, ahol kellő ideig meg is marad, stb. nem egy gombnyomásnyi idő.<br />

Ha lett volna Office, meg telepített Office Live, akkor 5 gigás keretig itt is közzé lehet tenni. Igaz még nem próbáltam  :Đ
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#13 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 21:03

Szerintem a windows nem azért sikeres, mert olyan hűdejó oprendszer, hanem mert rengeteg alkalmazás van rá (itt nem a ms termékeire gondoltam). Ha majd írnak egy nagyon jó, stabil oprendszert, ami ráadásul ingyenes is, és emellett minden windows alatt futó program is megy rajta, akkor az ütős lesz.
A guglinak csak a keresőjét használom, a többi terméke felejtős számomra.

#14 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 21:06

Idézet: lola - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 21:03

Szerintem a windows nem azért sikeres, mert olyan hűdejó oprendszer

Pedig a windows jó.

#15 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 21:31

Idézet: lola - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 22:03

Ha majd írnak egy nagyon jó, stabil oprendszert, ami ráadásul ingyenes is, és emellett minden windows alatt futó program is megy rajta, akkor az ütős lesz

Nálam határozottan stabilnak néz ki, a szerverekről nem is beszélve, legyen az web, vagy domainkiszolgálás, SQL cluster, satöbbi.

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 08. 21:34

Idézet: ion - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 22:06

Pedig a windows jó.

Éljen a flém :-D

#17 Felhasználó inaktív   icy68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 09:23

Én személy szerint nagyon várom, mióta kipróbáltam az Xp helyett az Ubuntu-t rá kellett jönnöm, hogy a windows egy hulladék. Persze vannak hiányosságok, kell kötni itt-ott kompromisszumokat de akkor is jobb. Igazából a nagy többség ígyis-úgyis maradni fog szerintem a Windowsoknál. Remélem azért ez az új Google OS lesz olyan mint az Ubuntu, mert akkor érdemes lesz vele foglalkozni.
Asrock A780GM-LE, Athlon II 240, 2GB Kingmax DDR2, Gigabyte HD2600XT

#18 Felhasználó inaktív   ion 

• nincs
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 10:37

Idézet: icy68 - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 9:23

a windows egy hulladék

És ezt meg is tudod indokolni?

#19 Felhasználó inaktív   janez 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 09. 19:36

@icy68: a windows egy hulladék

Én is ubuntut használok több mint egy éve, pedig van legális windóz ixpé-m. Ha szerinted is jobb a linux, ennek örülök, de ilyen beszólással ne akarj senkit meggyőzni erről, mert nem fog menni. Sőt...

#20 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 07. 09. 23:16

jelenleg ubuntu netbook remixet használok egy ASUS EEE PC 900-on és ez az oprendszer minden téren (ismétlem: MINDEN téren) megalázza még a Windows XP-t is, nemhogy a legújabb túlméretezett, elbukott trójai vindózokat.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó