HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Van hová fejődniük az okostelefonoknak hangátvitel terén is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Van hová fejődniük az okostelefonoknak hangátvitel terén is

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 10. 07:29

A mobiltelefonokon lebonyolított beszélgetések alatt részben a technológia jellegéből, részben a készülékek hibájából adódóan máig jóval több probléma jelentkezik, mint vezetékes hangátvitelnél. Egy független európai tesztlabor szerint hiába fejlődik rendkívül dinamikusan a technológia, sokszor a készülékek -- köztük a méregdrága okostelefonok is -- okolhatók a megszakadt hívásokért és az érthetetlen beszélgetésekért.
http://www.hwsw.hu/h...y-ericcson.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...y-ericcson.html

#2 Felhasználó inaktív   norbijúzer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 10. 07:29

én pl azért vagyok elég morcos az új telefonokra, amiért túl lassúak. a régi, még nem is szines kijelzős telefonokkal nem voltak olyan bajok, hogy hívás kezdeményezéskor másodperceket kellett várni, mire egyáltalán felfogta, hogy megnyomtam a hívás gombot, meg fél percig tartson, mire jön a kicsengés hangja...
meg az is elég idegesítő, hogy 1-2 perc kell hozzá, mire bekapcsol a készülék.
oké, hogy több szolgáltatást nyújt, de akkor tegyenek bele olyan hardvert, ami ezt elbírja és nem kell azon filózni, hogy ez a sz** most lefagyott-e, vagy mi van vele, mert nem történik semmi...

#3 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 10. 17:10

Szerintem a hangminoseg gyengesegert azert megis elsosorban a szolgaltatok felelosek.Hiaba az akamilyen minosegu telefon a 9600 bit savszeleseg az akkor is keves a jo minosegu hang atvitelehez.Amikor mar 14 megas internetet kinalnak,akkor nem hiszem hogy problema lenne vegre a hangminosegre is aldozni egy kis savszeleseget.A mostani halozatoknak meg se kottyanna,ha hang savszeleseget 2-3 szorosara novelnek.

#4 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 19:24

Minek? Érteni úgy is érted, és minél kisebb a sávszélesség, annál biztosabb a továbbítás egyenletessége. A probléma inkább ott van, amikor úgy lepakolják a hangszórót és a mikrofont, hogy a túlsó félnél úgy visszhangzik a telefon, hogy beszélni nem lehet, mert fél másodperces csúszással visszahallod saját magadat.

Szerkesztette: debaj 2009. 07. 10. 19:26 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 19:15

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 10., péntek - 20:24

A probléma inkább ott van, amikor úgy lepakolják a hangszórót és a mikrofont, hogy a túlsó félnél úgy visszhangzik a telefon, hogy beszélni nem lehet

Esteleg márkák közti különbség. Nekem világéletemben Nokiám volt, most a HTC-mnek jó a hangja, de előtte volt egy Asus meg egy Qtek telefon, az zörgős Sokol rádióként hallatszott. Asszony megkapta a Samu telefonját, egyből azt kérdezte, hogy mit állított el benne, mert sokkal rosszabb a hangja, mint az előző telefonjának.

Így elég jól vasfüggő is a dolog. Hívásmegszakadásom az inkább mindenféle térerő- és Vodabajok miatt van, de most a HTC-mnek van olyan bugja, hogy egyet csörög, aztán elhallgat. Ráadásul mire nálam egyszer megszólalna, arra a túloldalon már 3 csörgésnél tartunk, iszonyat lassúak bírnak lenni, főleg ha webezés közben elfprdítom a képet, majd jön a hívás.

Kihangosítónál is volt olyan, fel kell venni, túloldalnál már nem kicsörgés hall, én hallom is őt, de még válaszolni nem lehet, majd csak idővel.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó