HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nokia N97 -- szétcsúszott finn mestermű - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Nokia N97 -- szétcsúszott finn mestermű

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 30. 14:14

Az érintőkijelzős okostelefonok népszerűbbek mint valaha. A nagy kijelző vonzó vevőcsalogató, de jó néhány vásárló nehezen szokja meg az átdolgozott kezelőfelületet, valamint az új szövegbeviteli módot. Nekik találták ki a szétcsúsztatható, érintőkijelzővel és QWERTY-billentyűzettel egyaránt ellátott hibrideket -- ezek közül az egyik legújabb, legnagyobb figyelmet kapott modellt, a Nokia N97-et mutatjuk be.
http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html

#2 Felhasználó inaktív   naran csárga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 30. 14:14

Van szerencsém(ill.szerencsétlenségem)ezt a telefont használni(ill.most nem használni):A hivatalos árusítás első napján vettem meg.Nem is volt vele semmi baj az első napokban.Aztán jöttek elő az idegesítő hibák.Először is az történt,hogy egyszerűen lefagyott.Se szó,se beszéd.Újra indítani csak úgy lehetett,hogy kivettem az akksit,visszatettem,bekapcsoltam.A másik ilyen probléma az volt,hogy,ha töltőn volt és jött egy hívás,akkor amikor kihúztam a töltőt,egyszerűen megszakadt a hívás és kikapcsolt.Felhívtam a kereskedőt,aki azt javasolta,hogy töltsem rá a legújabb szoftvert itthon.Ezt megtettem,de sajnos nem javult a helyzet.Visszavittem az üzletbe,ahol igazán nagyon kedvesek voltak,egy pillantás alatt próbálták orvosolni a problémámat.Kiderült,hogy az a szoftver,amit itthon lehet letölteni,az nem ugyanaz,a szervizben találhatóval.Ők is rátöltötték,amivel a töltésnél jelentkező probléma megoldódott,de a lefagyás nem.Ez úgy jelentkezett,hogy egy beszélgetés befejeztét követően,ha nem én szakítottam meg a hívást,akkor ugye jött a fagyi.Most ott tartunk,hogy az üzlet elküldte a központi szervizbe és várom az eredményt,ami kb. másfél hét múlva lesz ismert.Kifogásom csak annyi,hogy egy csúcs készüléknél,mely 200 k forintba kerül,ilyen hibáknak nem lenne szabad lennie.

#3 Felhasználó inaktív   iminet 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 30. 16:17

Kapni a Pannonnál is lehet. Meg kéne nézni és utána írni :-)

#4 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 16:36

@iminet: kösz az észrevételt, javítva

#5 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 30. 18:49

Sok jot nem hallottam eddig errol a "csodarol" :rolleyes:
Asus P5K-E, Intel Q6600 @ 2.4ghz, 4x1g 800mhz A-Data DDR2 5-5-5-18, Gainward GF8800GT 512mb, Hitachi 500gb 7200rpm HDD

"Nyilván minden délután felöltöd a hosszú fekete kabátot a napszemüveggel és megállítod a szobában egy pillantra az időt, de aztán végül lekiabálsz anyunak, hogy főzzön már egy kis tejberizst, mert Neo megéhezett" (by Zsul)

#6 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 00:13

altalaban a nokiarol nem hallani semmi jot, nagyjabol 6610 utani idokbol :) De a szamszung is pont olyan szar, egyszeruen nincs hasznalhato es tartos telefon evek ota. Van egy 5510i-m, semmi baja, a mai napig megy. Az utolsok egyike :)
Udv: Nezelodo

#7 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 01:46

Nekem egy 5800-som van, 2,5 éve, semmi baja, tehát? Kép
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#8 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 01:50

Na az nehezen, szóval 5300 Kép

#9 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 02:51

... es nem porosodik, mint a veszettfene ? ;)

#10 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 05:46

Nem igazán, csak annyira, mint bármi más. Kép

#11 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 05:58

Mazlista, nalunk akad 1 csaladban, de az piszok poros. Es az is 2,5 eves :> Btw itt fityeg egy motorola, 4,5 eve semmi baja :) Bar az meg neha elfelejt kikapcsolni :>

Szoval meggyozodesem, hogy nemhogy kicsit rossznak, egyenesen retekszarnak keszitik a mostani mobilokat, mert rajottek: ha 1 even belul nem csereli a paraszt, akkor 3 evig sem fogja. Ugyhogy bekrepal az osszes max. 3/4 ev alatt :>

#12 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 12:41

@Nezelodo: Nem akarom védeni őket, de a Nokia legalább frissít szoftvert (más kérdés, hogy van, amikor csak rosszabb lesz utána a helyzet), valamint két év jótállással adja a telefonjait.
Can you hear me, major Tom?

#13 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 12:55

Nekem a 6280 as teló van meg már 3 éve.
1-2 kisebb szoftveres problémától eltekintve semmi baja.
Tényleg erre nem tud valaki megoldást:
ha 3G-s hálózatnál rádiót hallgatok és elmegy a térerő akkor utána mikor visszajönne ahelyett hogy normálisan működne kiad egy sípoló hangot majd elfehéredik a képernyő és mintha újraindulna a készülék.
Illetve hasonló csak ha nincs 3G-s hálózatra állítva elmegy térerő és be van dugva a headset akkor csak hosszú idő után érzékeli hogy megint van térerő, de ha pl ki és bekapcsolom akkor egyből. Van hogy 10 percbe is beletelik hogy felfogja hogy van térerő egy olyan helyen ahol amúgy maxon van.

Témához hozzászólva nekem tetszik a készülék kinézete, meg szívesen ki is próbálnám.

#14 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 15:09

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 13:41

@Nezelodo: Nem akarom védeni őket, de a Nokia legalább frissít szoftvert (más kérdés, hogy van, amikor csak rosszabb lesz utána a helyzet), valamint két év jótállással adja a telefonjait.

Ennek ellenére 6800 telefonom volt, megvétel után pár héttel frissítettem, aztán most sok évesen kihajítódott. Netezés nyűgös volt vele, kb. 20 perc után memória fault, aztán jöhet a ki/bekapcs. Ugyanígy fényképezésnél is el szokott dögleni, vagy csak belassult, de annyira, hogy volt mikor 8 percig mentett le egy frissen fényképezett valamit.

Marketing gépezet megmagyarázta, hogy régi cucc, kifutott, vegyél újat, meg a különben is. De könyörgöm, régebben is ugyanúgy fotóztam volna, meg nyomkodtam volna tömegközön a weboldalakat.

Szóval lófasz.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#15 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 15:13

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 1:13

altalaban a nokiarol nem hallani semmi jot, nagyjabol 6610 utani idokbol :) De a szamszung is pont olyan szar, egyszeruen nincs hasznalhato es tartos telefon evek ota. Van egy 5510i-m, semmi baja, a mai napig megy. Az utolsok egyike :)

Mindig ezt mondják mindenre, ez ilyan divat lett, hogy bezzeg a szokol rádió, meg a csepel bringa, az húdemennyire az ott van, volt benne anyag, bezzegabezzega. Kérdés ki akarja 10 évig használni?

Másrészt a saját cuccaim hardverileg működőképesek ugyanígy évek óta. 10 éves a TV-, ott a házimozi, DVDfelvevő, estébé. Telefonok meg vándorolnak odébb a családban, asszony is 4 évesen cserélte a Nokiát, mert dualsimes kellett, és fényképező sem árt bele.

No meg aztán akarunk-e 3x annyit adni, mert sok évvel tartósabb lesz? Fogyóeszköz és kész, jön a web, 3G, fotózni szeretnénk, nagy memkártya, brútuszt bele, meg rádiót is azon hallgatunk. Előbb szalad el felette a fejlődés, mint széthullik, aztán cseréljük, hiába jó kis igáslovak.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#16 Felhasználó inaktív   dev567 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 08:06

@Jahno: ez ígyvan. Legalábbis addig, amíg nem megvétel után pár hónappal már viheted is a szervízbe. Manapság én is belőttem már egy-egy termékre hogy mennyi időre veszem és mindig annyi pénzt is költök rá.

pl. Telefont ha vennék most azt 2,5 max 3 évre vennék. Laptopot 3 évre szoktam venni, vagy ha tovább bírja akkor az se baj de általában 3 alatt már kelleni fog a teljesítmény növekedés bele ezért kell az új.

Ez tök így van ahogy mondtad, télleg azért birnak ennyit mert utána eljár feletük az idő, az egy probléma csak az, hogy a gyártók nem európára vannak kihegyezve, hanem usára. Vagyis az ő szükségleteik szerint nézik hogy minek mennyire tartósnak kell lenni. Ha ők 1 év után kidobják a telefont akkor 1 évig lesznek csak jók a telefonok stb. Nálunk azért nem így megy a vásárlás...

#17 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 17:55

Ha amerikából hoznak ilyen telót, az vajon fog menni? Vagy csak amcsi szabvány van benne?

#18 Guest_Bull-hunter_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2010. 01. 28. 15:59

Nem tudom hogy vagytok vele,de az én apukámnak már sok nokiája volt. nem is volt velük semmi baja de pl volt egy olyan hogy elejtette kikapcsolt és utána az életbe nem kapcsolt be többet. meg még sok más apró probléma. nekem van egy 2 éves sony ericcson w 610 i. már egy csomószor ejtettem el már régi is (ahhoz képest) már össze vissza van karcolva. de semmi baja ugyan ugy jól lehet zenét hallgatni rajta ugyan olyan jólfényképez stb. tehát szerintem a nokia csúnya,rossz,hamar tönkre megy.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó