HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Elfordul a Symbiantól a Nokia? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Elfordul a Symbiantól a Nokia?

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 13. 18:12

Úgy tűnik, gyökeres változásokon megy át a Nokia, ami termékkínálatát is alapjaiban változtatja meg. A Financial Times Deutschland (FTD) értesülései szerint a finnek elfordulnak a Symbiantól, és a Linux-alapú Maemo operációs rendszerrel igyekeznek azt felváltani. Az indoklás egyszerű: a Symbian nem elég versenyképes többé.
http://www.hwsw.hu/h...-microsoft.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...-microsoft.html

#2 Felhasználó inaktív   aludanyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 13. 18:12

Én azt szeretném ha a Nokia előállna Windows Mobile készülékekkel is, ha a 6.5-el nem is de a 7.0-val tényleg nem lenne rossz. Kép

#3 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 13. 18:24

Pedig nem kene, a Symbian tokeletes telefon oprendszer. Valoban, PDA-nak meg iPhone klonnak nem megfelelo, de egy uzleti telefonnak tobbet se kell kivannia mint ez.
Asus P5K-E, Intel Q6600 @ 2.4ghz, 4x1g 800mhz A-Data DDR2 5-5-5-18, Gainward GF8800GT 512mb, Hitachi 500gb 7200rpm HDD

"Nyilván minden délután felöltöd a hosszú fekete kabátot a napszemüveggel és megállítod a szobában egy pillantra az időt, de aztán végül lekiabálsz anyunak, hogy főzzön már egy kis tejberizst, mert Neo megéhezett" (by Zsul)

#4 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 19:02

@Cellular:

Minden tekintetben elavult, toldozott-foldozott rendszer a Symbian.
Üzleti telefonnak én azért sokkal jobbat kívánnék.
Minősíthetetlenül rossz levelezőalkalmazás, ostoba és lassú naptár.... ezen a téren még a WinMo is fejlettebb.

#5 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 19:09

Van osszehasonlitasi alapom, es a telefon/uzenetkezelo (SMS-t ertem ez alatt) rendszere sokkal kenyelmesebb es gyorsabb a Symbiannak mint a WinMo-nak. Raadasul en az S40-es, korabbi Symbian-rol beszelek, nem ami a mostani telefonokon futkos. Nyilvan vannak hibai, de mint kiemeltem elozo hozzaszolasomban, mint telefon a Symbian nagyon jo. Akinek PDA kell az vesz mast, de kar lenne eldobni ezt, mert e nelkul mi marad a piacon?
Widget? Android? WinMo? iPhone? Ezek egyike sem passzol TELEFONHOZ.
Asus P5K-E, Intel Q6600 @ 2.4ghz, 4x1g 800mhz A-Data DDR2 5-5-5-18, Gainward GF8800GT 512mb, Hitachi 500gb 7200rpm HDD

"Nyilván minden délután felöltöd a hosszú fekete kabátot a napszemüveggel és megállítod a szobában egy pillantra az időt, de aztán végül lekiabálsz anyunak, hogy főzzön már egy kis tejberizst, mert Neo megéhezett" (by Zsul)

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 19:21

Nyilván hátat fordítanak nekik, épp azért vásárolták fel az egészet egy éve.

#7 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 19:25

Inkabb az lenne okos huzas, es valoszinu ez lesz, hogy a premium (ala N97 es tarsai) nem Symbiant kapnak hanem mast, de a sima telefon telefonok (akar meg az E series is) maradnak ennel, csak valami okosabb valtozatot fejlesztenek ra.

#8 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:18

Egyébként én nagyon megszerettem az S60-at. Jó, megvannak a saját fasságai, de ezekkel teljesen jól együtt lehet élni. A Windows Mobile tökéletesen az idegeimre tudott menni, az E51 eddig csak a Mobireaderből lépegetett ki nekem, meg a Frozen Bubble mentésemet gyilkolta meg egy update, pedig már a hatvanadik szint környékén jártam. :)

Az emailkliens és a naptár teljesen használható (az S60 naptáránál még nem sok jobbat láttam), igaz, teljesen billentyűzetes kezelésre vannak kihegyezve. Arról meg heteket lehetne vitatkozni parttalanul, hogy a billentyűzet vagy a taccsszkrín a jobb, aki az előbbit szereti, annak az, aki az utóbbit, annak meg az. Nekem kell, hogy a gomb kattanjon, ha lenyomom. :)

#9 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:21

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 20:09

Van osszehasonlitasi alapom, es a telefon/uzenetkezelo (SMS-t ertem ez alatt) rendszere sokkal kenyelmesebb es gyorsabb a Symbiannak mint a WinMo-nak.

WinMoban valahogy gyorsabban meg lehet találni fél évvel ezelőtti SMS-t, meg bármilyen sorrendbe rakni. Nekem elsőre fura volt, de legalább rendesen lehet keresni.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#10 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:24

Errol is tudok nyilatkozni:
-ha valaki telefont akar az gombokat is vegyen hozza, a touchscreen egyaltalan nem mobilitas-friendly, hiszen az ilyen keszulekek zomet nem lehet 1 kezzel pontosan iranyitani, reszben a nagy kijelzo es az erzekenyseg miatt
atmeneti megoldas pl az Xperia, TouchPro, es testverei, de ok nehezek es vastagok.

arrol nem beszelve, hogy a gombsoros Nokiamon tudok latatlanba is gepelni, hiszen tudom melyik betu melyik gomb hanyszori leutes utan..touchscreent muszaj neznem hiszen tok konnyne felre lehet utni.

ha viszont valahol mar le lehet ulni, kenyelmesen otthon irodaban ahol kezbe lehet venni a gepet akkor a touchscreen poen.

#11 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 20:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 23:21

WinMoban valahogy gyorsabban meg lehet találni fél évvel ezelőtti SMS-t, meg bármilyen sorrendbe rakni. Nekem elsőre fura volt, de legalább rendesen lehet keresni.

kinek hogy, en mindig torlom a folosleges uzeneteket, amik fontosak azokat mashova mentem (symbianban)

#12 Felhasználó inaktív   aludanyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 13. 21:04

Nekem Nokia E51-esem van és általában üzleti kommunikációra használom és jelenleg nagyon elégedett vagyok vele, de az biztos, hogy a Symbian esetében komoly fejlődnésre van szükség mert úgy ahogy van, úgy most még megfelel de nem látok semmi olyan fejlesztést amely megérkezett vagy érkezik és majd csak a jövőben fogják igazán alkalmazni. A Windows Mobile 7-re peldául jön a WPF, jön a Silverlight és ez mind üzleti szempontból a jövőben amikor multitouch high dpi viszonylag nagy kijelzők lesznek a norma egyszerűen elengedhetetlen dolog lesz. És nem csaz ez hanem még sok más apróság is. Szóval technikailag még megteszi de UI szempontjából már nem.

#13 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 22:11

Én még Psionon kezdtem, 1995-ben, nagyon király volt, és azok a gépek még most is futnak. Persze, ugyanazokat a hibákat látom a Symbian terén, mint annak idején az Epoc-nál. Valahogy a marketing nem elég erős, és a többiek, akár jobbak, akár nem, lenyomják. Szóval, amikor a Psion-on még mindig csak RS232 porton tudott a PC-vel linkelni, és az is mindig fagyott, akkor váltottam. Akkor a Palm Tungsten T-lett a befutó, ment is egy pár évig. Az adatkonvertálás bazi nagy macera volt, de aztán csak sikerült.
Most cserélnék telefont, most Palm Treo 680-at nyúzok, azért ezt, hogy a Tungsten T után meglegyen a folytonosság. A software nagyjából oké, a hardware sajnos nem bírja a strapát, majdnem szétesik a készülék. Mondjuk, én használtam vettem, és nemsokára 2 éves lesz már nálam is. Amit hiányolok belőle, az a GPS, és a HSDPA - most GPRS-en küttyőgök rajta, mivel a Vodafone nem tud EDGE-t. A többi alkalmazás rajta különben sirály, gyors, nagyszerű, ZEN of Palm.
Mostanában készültem váltani, és a Nokia E72-t néztem ki. De most elbizonytalanodtam. Ha megint egy olyan rendszerre állok át, ami majd kihal - egyszerűen fáradt vagyok a sok adatkonverziótól, megint megkeresgélni az alkalmazásokat, amikre szükségem van, és nem fagy tőle a telefon, stb. Sok idő és energia, amit nincs kedvem megint beletenni.
A Palm Pre nekem még nagyon kiforratlannak tűnik, és a hardware-ben nem bízom a Treo 680 után. Amit szeretnék:
1. hardware telefonként jó hangminőség, sok akku idő, térerőt jól elkapja
2. stabil legyen (no fagyás, bug, és társaik)
3. névjegyzék, naptár, sms gyorsan és biztosan fusson rajta, Outlookkal kompatibilis legyen (hiába, ez a szabvány)
4. jöhet a többi: mp3, jegyzetek, listakezelők, szótár, időjárás, valuta, fényképező

Windows Mobile gépek 1-2 szempontból mennyire jók? Térerő, hangminőség oké? Fagyás?

#14 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 23:17

Idézet: olee - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 23:11

A software nagyjából oké, a hardware sajnos nem bírja a strapát, majdnem szétesik a készülék.

Kell donor? Zsebkopástól és a kissé poros kijelzőtől eltekintve tökéletes, egyedül a mikrofon nem szól, de szerintem egyszerűen javítható lenne, ha lenne időm szétkapni. A kettőből szerintem össze lehet rakni egyet, ami kibír még két évet. :)

Szerkesztette: debaj 2009. 08. 13. 23:19 -kor

#15 Felhasználó inaktív   aludanyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 13. 23:23

http://gigaom.com/20...ted-to-symbian/

#16 Felhasználó inaktív   Seregély 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 13. 23:30

@olee: Úgy látom, elég hasonló pályát futottunk be mobil eszközök terén. Én is Psionnal kezdtem (5MX), aztán jött a Palm, utána én SE P800-t vettem. Most van egy Omnia-m. Legjobban a Palm Tungsten nőtt hozzám, kezelhetőség szempontjából szerintem meg sem közelíti semmi.
A Windowsnak-nak és a Symbiannak a legfőbb hibája szerintem az elavult GUI (iPhone...). A Symbian ráadásul mint operációs rendszer is elavult, merev.
Én is pont most cserélek telefont, de úgy döntöttem veszek egy egyszerű, nem "okost", mellé meg egy UMPC-t. Valahogy elegem lett a mobilok korlátoltságából, mindegyiken van valami ami nem működik megfelelően.

#17 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Zorro
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 10:05

http://hup.hu/cikkek/20090813/nokia_teljes...symbian_mellett
"Légy szerény mint én..."

#18 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 14. 10:16

Aprilis 1? :rolleyes:

#19 Felhasználó inaktív   Denevér 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 15. 08:02

@Cellular: Az S40es sose volt Symbian, sajat OS. meg hozza Java. Kb. az S80al kezdodott a Nokia palyfutasa, ala 9210, majd S60-a 7650be folytatodott.

Az android egy alom, a G1 nekem nagyon gyerebe, mar csak vasat kellene alarakni. A mostani nokia PC-suit vegre txt formatumban menti a smst es kontaktokat, szoval vcf-file az eleg szabvanyos nem lesznek misztikus ncf-fileok amibol a joisten se banyasz ki semmit evek mulva.
Az N96om amit nyuzok, az szep darab, S60 3.2es nem erintos, de birja a dobalast es nyal allo, ami fontosabb szempont nalunk mint a mobil TVjehez van mukodo szolgaltato. Viszont mint a csiga, es akuja mint a G1 szoval felejtos. Egy jol osszerakott maemo talan meg versenykepes, pl. ha normalis lenne a billentyuzete, akar az N97nek.
(V)

#20 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 16. 21:22

maemo tok poen, anno HTC Universalon futtattam poenkent, de telefonalni nem lehetett vele...
en is atalltam WinMo-ra.. de nemsokkal ezelott vettem egy pici netbookot.. tavmendzselesre (putty, rdp, vnc,stb.) sokkal jobban hasznalhato mint egy "pici" HTC HD, és kevés az olyan helyzet amikor ne lehetne az embernél egy alig 1kgos netbook... anno en is Psion3-al kezdtem Kép. vagyis az volt az elsok kozt...

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó