Re: Elfordul a Symbiantól a Nokia?
Elküldve: 2009. 08. 13. 18:12
http://www.hwsw.hu/h...-microsoft.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...-microsoft.html
Elküldve: 2009. 08. 13. 18:12
Elküldve: 2009. 08. 13. 18:24
"Nyilván minden délután felöltöd a hosszú fekete kabátot a napszemüveggel és megállítod a szobában egy pillantra az időt, de aztán végül lekiabálsz anyunak, hogy főzzön már egy kis tejberizst, mert Neo megéhezett" (by Zsul)
Elküldve: 2009. 08. 13. 19:02
Minden tekintetben elavult, toldozott-foldozott rendszer a Symbian.
Üzleti telefonnak én azért sokkal jobbat kívánnék.
Minősíthetetlenül rossz levelezőalkalmazás, ostoba és lassú naptár.... ezen a téren még a WinMo is fejlettebb.
Elküldve: 2009. 08. 13. 19:09
Widget? Android? WinMo? iPhone? Ezek egyike sem passzol TELEFONHOZ.
"Nyilván minden délután felöltöd a hosszú fekete kabátot a napszemüveggel és megállítod a szobában egy pillantra az időt, de aztán végül lekiabálsz anyunak, hogy főzzön már egy kis tejberizst, mert Neo megéhezett" (by Zsul)
Elküldve: 2009. 08. 13. 19:21
Elküldve: 2009. 08. 13. 19:25
Elküldve: 2009. 08. 13. 20:18
Az emailkliens és a naptár teljesen használható (az S60 naptáránál még nem sok jobbat láttam), igaz, teljesen billentyűzetes kezelésre vannak kihegyezve. Arról meg heteket lehetne vitatkozni parttalanul, hogy a billentyűzet vagy a taccsszkrín a jobb, aki az előbbit szereti, annak az, aki az utóbbit, annak meg az. Nekem kell, hogy a gomb kattanjon, ha lenyomom.
Elküldve: 2009. 08. 13. 20:21
Idézet: Cellular - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 20:09
WinMoban valahogy gyorsabban meg lehet találni fél évvel ezelőtti SMS-t, meg bármilyen sorrendbe rakni. Nekem elsőre fura volt, de legalább rendesen lehet keresni.
Elküldve: 2009. 08. 13. 20:24
-ha valaki telefont akar az gombokat is vegyen hozza, a touchscreen egyaltalan nem mobilitas-friendly, hiszen az ilyen keszulekek zomet nem lehet 1 kezzel pontosan iranyitani, reszben a nagy kijelzo es az erzekenyseg miatt
atmeneti megoldas pl az Xperia, TouchPro, es testverei, de ok nehezek es vastagok.
arrol nem beszelve, hogy a gombsoros Nokiamon tudok latatlanba is gepelni, hiszen tudom melyik betu melyik gomb hanyszori leutes utan..touchscreent muszaj neznem hiszen tok konnyne felre lehet utni.
ha viszont valahol mar le lehet ulni, kenyelmesen otthon irodaban ahol kezbe lehet venni a gepet akkor a touchscreen poen.
Elküldve: 2009. 08. 13. 20:25
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 23:21
kinek hogy, en mindig torlom a folosleges uzeneteket, amik fontosak azokat mashova mentem (symbianban)
Elküldve: 2009. 08. 13. 21:04
Elküldve: 2009. 08. 13. 22:11
Most cserélnék telefont, most Palm Treo 680-at nyúzok, azért ezt, hogy a Tungsten T után meglegyen a folytonosság. A software nagyjából oké, a hardware sajnos nem bírja a strapát, majdnem szétesik a készülék. Mondjuk, én használtam vettem, és nemsokára 2 éves lesz már nálam is. Amit hiányolok belőle, az a GPS, és a HSDPA - most GPRS-en küttyőgök rajta, mivel a Vodafone nem tud EDGE-t. A többi alkalmazás rajta különben sirály, gyors, nagyszerű, ZEN of Palm.
Mostanában készültem váltani, és a Nokia E72-t néztem ki. De most elbizonytalanodtam. Ha megint egy olyan rendszerre állok át, ami majd kihal - egyszerűen fáradt vagyok a sok adatkonverziótól, megint megkeresgélni az alkalmazásokat, amikre szükségem van, és nem fagy tőle a telefon, stb. Sok idő és energia, amit nincs kedvem megint beletenni.
A Palm Pre nekem még nagyon kiforratlannak tűnik, és a hardware-ben nem bízom a Treo 680 után. Amit szeretnék:
1. hardware telefonként jó hangminőség, sok akku idő, térerőt jól elkapja
2. stabil legyen (no fagyás, bug, és társaik)
3. névjegyzék, naptár, sms gyorsan és biztosan fusson rajta, Outlookkal kompatibilis legyen (hiába, ez a szabvány)
4. jöhet a többi: mp3, jegyzetek, listakezelők, szótár, időjárás, valuta, fényképező
Windows Mobile gépek 1-2 szempontból mennyire jók? Térerő, hangminőség oké? Fagyás?
Elküldve: 2009. 08. 13. 23:17
Idézet: olee - Dátum: 2009. aug. 13., csütörtök - 23:11
Kell donor? Zsebkopástól és a kissé poros kijelzőtől eltekintve tökéletes, egyedül a mikrofon nem szól, de szerintem egyszerűen javítható lenne, ha lenne időm szétkapni. A kettőből szerintem össze lehet rakni egyet, ami kibír még két évet.
Szerkesztette: debaj 2009. 08. 13. 23:19 -kor
Elküldve: 2009. 08. 13. 23:30
A Windowsnak-nak és a Symbiannak a legfőbb hibája szerintem az elavult GUI (iPhone...). A Symbian ráadásul mint operációs rendszer is elavult, merev.
Én is pont most cserélek telefont, de úgy döntöttem veszek egy egyszerű, nem "okost", mellé meg egy UMPC-t. Valahogy elegem lett a mobilok korlátoltságából, mindegyiken van valami ami nem működik megfelelően.
Elküldve: 2009. 08. 14. 10:05
Elküldve: 2009. 08. 14. 10:16
Elküldve: 2009. 08. 15. 08:02
Az android egy alom, a G1 nekem nagyon gyerebe, mar csak vasat kellene alarakni. A mostani nokia PC-suit vegre txt formatumban menti a smst es kontaktokat, szoval vcf-file az eleg szabvanyos nem lesznek misztikus ncf-fileok amibol a joisten se banyasz ki semmit evek mulva.
Az N96om amit nyuzok, az szep darab, S60 3.2es nem erintos, de birja a dobalast es nyal allo, ami fontosabb szempont nalunk mint a mobil TVjehez van mukodo szolgaltato. Viszont mint a csiga, es akuja mint a G1 szoval felejtos. Egy jol osszerakott maemo talan meg versenykepes, pl. ha normalis lenne a billentyuzete, akar az N97nek.
Elküldve: 2009. 08. 16. 21:22
en is atalltam WinMo-ra.. de nemsokkal ezelott vettem egy pici netbookot.. tavmendzselesre (putty, rdp, vnc,stb.) sokkal jobban hasznalhato mint egy "pici" HTC HD, és kevés az olyan helyzet amikor ne lehetne az embernél egy alig 1kgos netbook... anno en is Psion3-al kezdtem

Súgó