Re: Az első androidos mobil Magyarországon
Elküldve: 2009. 08. 17. 10:48
http://www.hwsw.hu/h...kostelefon.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...kostelefon.html
Elküldve: 2009. 08. 17. 10:48
Egyszer azt mondta Ballmer hogy "Linux olyan mint a rák". Ehhez képes már telefonon is fut(Android, Moblin, Palm rendszere ésatöbbi), nem szólva ezer más architektúráról, Ubuntu terjed mint a tűz, x86 a legkevesebb, jön az ARM, Netbookokon Windows-nak nincs esélye.. EU is bekeményít a lefizetéseket sorra veszik majd elő, IExplorert kiszedték a Windowsból..
Jó lesz a 2010
Elküldve: 2009. 08. 17. 11:00
Elküldve: 2009. 08. 17. 11:16
És tisztában vagyok vele hogy a Linux pejoratív érzetet hagy az emberekben, de annak a világnak már pár éve vége. Terminált el lehet felejteni (bár irónikus hogy windows-ban is szükséges terminált használni sok esetben) M$ is beismerte hogy komoly veszélyt jelent az Ubuntu jelenléte.
Elküldve: 2009. 08. 17. 11:25
Idézet: Chronos.hun - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 11:48
Ügyfelek meg majd Explorerért vonyítanak. Elvileg árulták a mediaplayer nélküli verziót is, aztán sosem láttunk belőle.
Elküldve: 2009. 08. 17. 11:26
Idézet: Chronos.hun - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 12:16
Pár éve kezdődött, azóta évente tán 2 dekstop gépet is látok, amin Linuxoznak. Egyszeri júzereimmel nem tudok mit kezdeni, nincs rá ember sem, vagy drága/nem megbízható, esetleg úgysem fog alatt menni a hardver. DE ez megint 5 éves flame lesz.
Elküldve: 2009. 08. 17. 11:48
Elküldve: 2009. 08. 17. 12:03
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 08. 17. 12:06
A Firefoxot teljesen felesleges idekeverni. Az egy böngésző, nem egy operációs rendszer. Adott operációs rendszeren böngészőt cserélni pillanatok kérdése, szinte észre sem veszed hogy melyiket használod, mindegyiken ugyanott vannak a "kezelőszervek", címsor, back gomb, egyebek, mintha egyik autóból ülnél át a másikba, ugyanolyan a kormány, a pedálok sorrendje, etc.
Elküldve: 2009. 08. 17. 12:14
Azonban hogy on is legyek: az android fog meglátásom szerint ezen is változtatni. Akkora lehetőség van a mobil eszközök piacán a linux alapú szoftvereknek mint még soha. A Windows Mobile halott, ezt még talán a Microsoft is eismeri. A Symbian sem különben. Az Iphone oprendszere jól kezelhető, ezt sem sokan vitatják, de a szoftverek fejlesztése és értékesitése terén tapasztalt hiányosságok, amik csak az Apple butaságát jelzik, a Windows Mobile sorsára fogja juttatni. A mai világban kevesen engedik meg maguknak, legyen az jólmenő cég vezetője vagy egy kisválalkozó, hogy megvásároljon olyan drága programokat amelyek szükségessége a mindennapos munkához nem elengedhetetlenmó, de hasznos. És itt jön be az android. Ugye hamarosan kijön a Samsung, az SE, a HTC is önti ki magából az Androidot futtató készülékeket, egyre terjed, egyre olcsóbb lessz. Könnyen, jól, sokoldalúan testreszabható, beállitható.
Saját meglátás, lehet, hogy túl optimista vagyok az androidot tekintve, de majd az idő megválaszolja ezen kérdéseinket. Igaz még csak egy hete vagyok tulajdonosa, de engem már most meggyőzött.
Üdv: Ata
Elküldve: 2009. 08. 17. 12:15
mutasd meg azokat az adatokat, melyek szerint a Windows PC-részesedése jelentősen csökkent volna, vagy amely szerint szervereken kisebb, mint a Linuxszé. mert a piackutatók, mint az IDC és a Gartner mindkettőt cáfolják.
Elküldve: 2009. 08. 17. 12:57
Elküldve: 2009. 08. 17. 13:35
Kis pontatlanság a cikkben, hogy a G2-es (HTC Magic), a világon második Androidos telefonként a Vodafone kínálatában jelent meg Nyugat-Európában, május környékén. Ezt a hardvert vette át később a T-Mobile MyTouch néven. A Hero a harmadik HTC által készített Androidos telefon, de már kapható Samsung terméke is Európa "nyugatibb" felén.
Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy Magyarországra a Vodafone hozza be az első Androidos telefont, tekintve, hogy a T-Mobile az IPhone-t árulja.
Van egyébként már magyar Android levelezési lista és közösségi oldal: http://www.hundroid.com
Üdv,
Gergely
Elküldve: 2009. 08. 17. 13:44
Üdv,
Gergely
Elküldve: 2009. 08. 17. 13:48
Üdv,
Gergely
Elküldve: 2009. 08. 17. 14:06
Elküldve: 2009. 08. 17. 14:15
(egyébként szerver oldalon se vezet a linux, maximum a webszerverek piacán, de az a teljes szerver piac töredéke, de ez már tényleg apróság)
Elküldve: 2009. 08. 17. 20:27
Tudom most jó pár Windows fan minden féle szennyet köpköd majd rá. De ez rólam már lepereg. Én 2000 óta használok nyílt rendszert és nem bántam meg a váltást. Ja és nem beszélve róla hogy technikailag is sokat tanultam belőle. Ami a win alatti problémák megoldásában is segített.
És ezen is meretek nélkül szerintem nem igazán mondhatja magáról semilyen IT gurucska hogy ott van a szeren ha windows használat mellett semmi máshoz nem ért.

Súgó