HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Y-Soft: szigorúan ellenőrzött nyomatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Y-Soft: szigorúan ellenőrzött nyomatok Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 24. 10:26

Mindent kontroll alatt tartó nyomtatási rendszerrel enyhítené a pazarlást a cseh Y-Soft SafeQ megoldása. RFID-kulcsok, chipkártyák az azonosításhoz, webes háttérrendszer a menedzseléshez, és a meglévő eszközparkot sem kell cserélni.
http://www.hwsw.hu/h...gtakaritas.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...gtakaritas.html

#2 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 24. 10:26

Ez a megoldás nagyben emlékeztet engem az egyik multi megoldására.
Az ötlet amúgy jópofa, de mindenképp plusz költségelemekkel is számolni kell.
Pl a nálunk meglevő nyomtatók nagy része nem alkalmas arra, hogy a felhasználó saját magát authentikálja. A meglévő nagyteljesítményű hálózati nyomtatók kapacitása habár elégséges, de a sok kis nyomtató megszüntetésével fizikai elérésük nehézséges lenne így új eszközöket kellene beszerezni.

Ami nekem teljesebb megoldásnak tűnt, az az, hogy egy felmérés (free) után a fizikai elhelyezkedés és a nyomtatások milyensége/mennyisége alapján a külső cég megtervezi a válallat nyomtatóinak elhelyezését, az eszközöket rendelkezésre bocsátja és havi díj ellenében működteti. Az eszközöket sem kell megvásárolni és a távoli adminisztrációs lehetőséggel a kellékanyagok, kopóalkatrészek cseréjét is a külső cég ütemezi be.

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#3 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 12:58

Aki ilyet kialakít az megérdemli, hogy szívjon vele.

"A modell egyik leghasznosabb funkciója, hogy a nyomtatásba küldött dokumentumot nem kezdi el azonnal kiköpni az alapbeállításként szereplő masina, hanem a SafeQ szerver vigyáz rá egészen addig, amíg a felhasználó oda nem sétál a géphez"

Akkor megyek oda amikor a nyomtatás már kész, főleg ha többet nyomtatok. Nem azért akarok odamenni, hogy nyomtatni kezdjen, megvárjam majd elhozzam. Ez az igazi luxus.

"elkerülhető, hogy véletlenül az asszisztens kezében landoljon az egész cég fizetési táblázata"

Ha ilyen listák publikus nyomtatóra mennek ott már alapból valami baj van. A fontosabb osztályoknak saját nyomtatóval kell rendelkezniük zárt vagy nem nyilvános helyen!

"ha a jól megszokott nyomtató épp foglalt, akkor rohanva az azonnal kezdődő értekezletre, egy másik útba ejthető gépnél lehet kezdeményezni a nyomtatást"

Ez már röhejes!

"Extra hardverköltség egy darab szerver, a SafeQ licenc (ami lehet szerverenkénti, felhasználónkénti vagy eszközönkénti modellben), az azonosító-olvasók vagy terminálok, illetve a tokenek (ha nem volt még ilyen a cégnél). "

1 + terminálok + azonosító-olvasók + license. Ha a rendszergazda nem hatékonyabb ennél akkor ki kell rúgni!

Ez a rendszer max könyvtárba vagy valami centralizált környezetben lehet életképes ahol minden nyomtató egy helyen van. Cégeknél nem alkalmaznám az biztos.

#4 Felhasználó inaktív   sziky 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 24. 13:33

Nálunk ez a koncepció működik. A SafeQ is.
Pontos számokat nem tudok és nem is állna szándékomban közölni a megtakarított összegről, de jó választás volt mindenképp.

#5 Felhasználó inaktív   everio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 25. 06:50

@rszp: Neked csak a lényeg nem jött le.... Okosabb lettél volna, ha csöndben maradsz...

#6 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 09:21

A lényeg a Print Quota és az elszámoltathatóság.

Erre van legalább 3 lényegesen jobb rendszer ami képes beépülni az Active Directoryba és nem kell ennyit pöcsölni vele és nem szükséges plusz vas hozzá. Ja és a helyi nyomtatókat is kezelik ha kell.
Egyébként ingyenes statisztika készítő is letőlthető ami nem drága.

Szerintem ez a megoldás idétlen és cégek számára nem rugalmas megoldás.

Ez a lényeg és tudatlanságoddal ne dicsekedj.

#7 Felhasználó inaktív   krivan 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 26. 07:53

@rszp: melyik rendszerekre gondolsz? Engem komolyan érdekel a dolog, kérlek írd meg mire gondoltál, melyiket ismered.
Köszönöm.

#8 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:04

http://www.czsolutio...int-manager.htm

http://www.softwares...us_academic.htm

http://www.papercut.com/

#9 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 09:14

Ismerni nem ismerem de már próbáltam mindegyiket. Csak az érdekesség kedvéért. néztem meg őket.
A szerintem ajánlott sorrendben írtam a címeket.

Ez a SafeQ a Konica-Minolta multifunkciós rendszereihez készült még 2006-ban.
Majd a Xerox is bepróbálkozott szintén csak a multifunkciósaihoz. Ahhoz jó mert nem egyesével kell adatot gyűjteni, mert a sima másolásokat is tudja gyűjteni a rendszer (tudtommal) ha elég intelligens az MFP készülék. Scanner modullal is bővíthető.
Mivel MFP-re alapoz a rendszer ezért ráül a Windowsra és nem beépül.
Persze fejlesztgetik de a felépítésén látszik, hogy az MFP alapoktól nem tudnaK/akarnak elszakadni.

#10 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:02

@rszp : és mi van ha olyan usernek akarsz kvótát adni, aki nincs AD-ben?
másrészt itt is folyamatos sync van az AD adatbázissal
chill,
aDoayen

#11 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:32

Az elsőnél megkerestem a választ, a többinél nem fogom de ott is van.

Q. How can I track the print jobs in a non-print-server environment (Users send the print jobs to the printer directly via the IP address of the printer or the printer that is connected to the workstation locally, instead of the shared printer on the print server)?

A. CZ Print Job Agent must be installed on the workstations. In CZ Print Job Tracker 4.0 menu item "Preferences --> Advanced," the option Track direct IP printer and workstation connected printer must be checked.

#12 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 10:45

Akit komolyabban érdekel a téma annak javaslom a trial program ltöltését.
Mindhárom linken elérhető.

#13 Felhasználó inaktív   imrelb 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 26. 15:23

A Y Soft-nak is van ingyenes demója, a safeq.hu és az ysoft.hu oldalakon is kapcsolatba lehet velük lépni.

#14 Felhasználó inaktív   everio 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 27. 16:16

@rszp: Az elszámoltatás és a kvótázás csak részben oldható meg az általad linkelt termékekkel.
Számoltass el, vagy kvótázz a linkelt dolgokkal egy MFP-t másolási és szkennelési oldalról.

AD kapcsolat beállítása 1 perc, nem nevezném pöcsölésnek... (ráadásul a gyengébbek kedvéért ott van a grafikus felületen. Ja persze egy kis LDAP ismeret nem árt.)
Plusz vas sem kell, simán megy egy már meglévőn is, mert nincs igazán hw. igénye.
Linuxon is fut, nemcsak windowson, ellentétben a többivel...

A printerekre van ezer cucc, a papercut még kifejezetten jó is (és ingyenes verzió is van).

Mi az hogy ráül és nem beépül? Ez értelmetlen.

Valóban onnan indult a SafeQ, de ma már több száz eszközt támogat, lokális nyomtatókat is természetesen... Ha már konkurenciát keresel neki, akkor van, de nem ezek, ez a pár cucc más ligában focizik.

#15 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 18:53

Idézet: everio - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 7:50

@rszp: Neked csak a lényeg nem jött le.... Okosabb lettél volna, ha csöndben maradsz...<br />
<br />
<br />
<br />
<br />

Nem jó az ilyenféle kommunikáció. Olvashatják ezt az oldalt kehetséges ügyfelek is...
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 19:05

Idézet: everio - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 7:50

@rszp: Neked csak a lényeg nem jött le.... Okosabb lettél volna, ha csöndben maradsz...<br />

Én is ugyanezt írtam volna. Sok lanos nyomtatót biztos rá lehet kötözni, csak jó lenne látni a költségoldalt is. Eleve csoportok kapnak nyomtatót, könyvelésnél külön van az asztalon, ellenben chipkártya/rfid az legalább 10+ éve működik nyomtatós/másolós dolgokon, szükség esetén a szortimenter is. Nem egészen értem mit is találtak fel, meg az miért jó :-)
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#17 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 21:54

Azt azert lassa be mindenki, hogy ezek nem smb szektornak szant termekek. Anno dolgoztam ezzel is, konkurenciaval is. A rendszer hatekony tud lenni, a beruhazas nem keves koltsege pedig mar kozeptavon megterulhet. Ahol bizalmas adatokat nyomtatnak, ott ertelemszeruen van dedikalt nyomtato, a tobbi felhasznalo pedig hozza kell, hogy szokjon a setahoz.  :)
Egyebkent ilyen teruleten a komplett szolgaltatasi csomag az, amit az ugyfelek nagy tobbsege valaszt, azaz a nyomtatott lapszam utan fizet.
Ja es nagy atlagban elmondhato, hogy olyan 30-40%-al csokken a nyomtatas a konszolidacio utan. Eljenek a zoldek...  :D
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó