Re: A szomszédtól jöhet a warez
Elküldve: 2009. 08. 24. 20:13
http://www.hwsw.hu/h...er-tracker.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...er-tracker.html
Elküldve: 2009. 08. 24. 20:13
Eddig: a távolságtól nem függött a kapcsolódás a peerekhez, ezért sokszor nagy távolságokat utazott egy-egy packet és az innen jövő adat kisebb sebességgel jött át mert sokkal több csatlakozási pontot is kell érinteni mintha a szomszédból töltenénk.
Most: távolságtól függ, ezért ahelyett pl hogy sok távoli peer-től (egyenként lassú adattovábbítási sebességgel) töltenénk, elég kevesebb számú földrajzilag közelebb álló peer-től tölteni (egyenként nagyobb adattovábbítási sebesség).
Az átadott adatmennyiség megmarad. Különbség, hogy most egy packet általában az ISP hálózatán belülről fog érkezni, és ugyanebbe a hálózatba is továbbítjuk, és nem pedig kintről érkezik vagy kifele továbbítjuk. Igazából ebből csak a felhasználók nyernek időt, mert gyorsabb lesz a hálózat. De mért csökken a terhelés? Hisz lehet hogy kevesebb ideig fog tölteni, de ugyanilyen arányban nőni fog az igénybevett sávszélesség. Eddig sok peerhez kapcsolódtál kis sávszéllel, most kevesebbhez nagyobbal. Lényegében ennyi. Vagy ez lenne maga a terheléscsökkentés?
Elküldve: 2009. 08. 24. 20:56
csak azt felejtetted el, hogy az ISP-n belul max a villanyt fogyasztja a csomag( meg terheli), viszont ami kintrol jon, azert fizet a szolgaltato, tehat neki joval olcsobb halozaton belul kuldozgetni, es szinte minden szolgaltatonal a kifele meno vonal a keresztmetszet, azt berlik. es nem a halozaton beluli terhelessel van gondjuk. Tehat mig te nyomod a warezt a szomszedtol , addig a csodacsomag nem pattog a vakvilagba es alig erint nehany switch-et, es a leggyengebb keresztmetszetet(a szolgaltato kimeno/bejovo) vonalat nem terheli.
Elküldve: 2009. 08. 24. 21:40
Értsd: a buzgó warez-kid látván hogy az új NFS maximális sávszélességet kihasználva töltődik le pillanat alatt a gépére egyből kapni fog az alkalmon és még másik 3-at is leszed. Legalábbis sztem ehez nem kell nagy piackutatónak lenni.
Elküldve: 2009. 08. 25. 08:11
Elküldve: 2009. 08. 25. 08:11
mintha mind az öten valamelyik külső kerületekben lévő étteremből rendelünk külön, vagy kimegyünk enni kispestre külön kocsikkal.
Amíg csak a mi cégünk csinálná ezt, még nem is lenne baj, viszont ha minden belvárosi cégnél ez lenne a módi, akkor nagyobb lenne az utakon a dugó a futárok miatt
aDoayen
Elküldve: 2009. 08. 25. 08:38
Remélem, nem bántottam senkit a véleményemmel.
Logout.hu blog
Elküldve: 2009. 08. 25. 10:38
Nem veletlen korlatozzak az isp-k a torrentet, leszarnak ok , hogy barki is warezol, csak a sok warezmaster aki napi par giganal se all le, szejjelterheli az isp kimeno vonalat, es a tobbieknek kegyetlen lassan jonnenek be a kulso oldalak.
Elküldve: 2009. 08. 25. 10:49
Idézet: dev567 - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 22:40
Hogyne. Anno vagy 5 éve épp ezért volt balhé a t-online-nal, mert a top 100 letöltőt a szerződésük lejártával kivágták, mint macskát a palánkon. Azután bevezették az "extrém letöltő" fogalmát, az összes dsl szolgáltatás forgalomkorlátos lett (rövid ideig), nagy botrányok voltak. A szolgáltató "ugyanazt" osztja tovább, ami neki is van.
Szerintem holtbiztos, hogy a p2p forgalom drasztikusan nőni fog.
Elküldve: 2009. 08. 25. 11:52
Idézet: okoskatorp - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 11:38
Bár sávszélességileg ha a technológiát nézzük, akkor a "törzset" könnyebb bővíteni.
Elküldve: 2009. 08. 25. 13:54
Idézet: Yany - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 9:38
A cím szerintem is enyhán szólva negatívan diszkriminatív. Valóban összehozza a torrent és a warez fogalmát. Mintha azt mondanám a kisfiamnak, hogy "fiam, ne torrentezz, mert a warez tiltott!". Érezhető a csúsztatás... Megbántani max. a cikkírót lehet: a cím valóban nem egy csúcsteljesítmény. De egy valami biztos: figyelemfelkeltő. S mint olyan, címnek jó. Más kérdés, hogy nem feltétlen kötődik ennyire ide, de valakik így gondolják. Erről hitvitáztunk sokat már. Kb. ugyanaz a kérdés, mintha azt mondanám, hogy aki havonta 100 gigát tölt, az tutira illegál anyagokat szed le. Nos, ezen kérdésekre nem volt s nem is lesz soha egyértelműen helyes válasz...
Szerkesztette: Warrior 2009. 08. 25. 13:58 -kor
Elküldve: 2009. 08. 26. 16:56
Elküldve: 2009. 08. 26. 21:34
Idézet: okoskatorp - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 17:56
De tudom. Ellenben ha van 1 pár üvegen keresztül az országon, akkor van 2 végberendezés, ami bírta a gigabitet, most meg upgradeltem 10 gigásra. Nomost mi pénz kell ahhoz, hogy a végpontokat upgradeljem 10x sebességre?
Elküldve: 2009. 08. 27. 06:20
Idézet: okoskatorp - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 17:56
... miközben agyba-főbe reklámozzák, hogy "korlátlan". Tudják jól, hogy az emberek felfogásába az elmúlt fél évtizedben miként ivódott be ez a szó. Aztán másik sorban ott van leírva, hogy hát akkor az nem is biztos, hogy korlátlan. Harmadikban meg az, hogy akár korlátos is lehet, ha a szolgáltatást veszélyezteti...
off: Akkor hát azt is lehetne írni, hogy gyerekek kaptok valamit, örüljetek, ha eléri a megadott sebességet, s működik.
Szerintem a szolgáltatónak inkább "alulról" kellene támogatni az ügyfeleket, nem pedig felülről kiindulva korlátozni. Ez ugyan politikai kérdés, sajnos ezzel már önmagában meg is válaszoltam. Aztán etikailag azt húznak rá, amit a bőr az arcon megenged - vagyis kicsivel mindig többet. M ilesz 10 év múlva?
Elküldve: 2009. 08. 28. 10:52
Azon kívül az ágak között létrejövő forgalom bár nem terheli a 'törzset'', de ugyanannyira (vagy jobban) terheli az 'ágakat'.
Elküldve: 2009. 08. 28. 10:57
Elküldve: 2009. 11. 06. 11:44
Idézet: truth - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 10:57
Miért ne érdekelné? Futár lassabban szállít, kevesebb megrendelést teljesít, bevételcsökkenés. Megrendelő meg nem vár 2 órát egy pizzára, megy máshova, ahol 40perc.
Szerkesztette: Fresi 2009. 11. 06. 11:45 -kor

Súgó