HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: HTC Hero: androidos hős - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: HTC Hero: androidos hős

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 09:18

Kipróbálhattuk a HTC harmadik androidos okostelefonját, a Herót. A készülék azért különleges, mert ez az első androidos mobil, amelyet Magyarországon hivatalosan is forgalmaznak, ezért igyekeztünk alaposan megismerni, vajon a Google platformját futtató Hero valódi vetélytársa lehet-e a windowsos, symbianos készülékeknek, illetve az iPhone-nak.
http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html

#2 Felhasználó inaktív   skywolfka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 09:18

Én csak pár napig használtam, de kb. hasonló véleményen vagyok, annyit tennék még hozzá, hogy az érintőképernyő elég gyakran fagyott meg hibaüzenetel, de pár másodperc után ismét működöképes állapotban volt. Az elfordításokra nem mindíg reagált, néha oda vissza kellett forgatni, hogy észreveye és utánna fordítsa a kijelzőn a képet, és néha ahol lehetett használni az érintőképernyős billentyűzetet, elforgatás után azt is elfelejtette kitenni. A mobil GPS egy használhatattlan szar, ha 1 napi autós kirándulást 100%-nak veszünk, akkor kb 2%-ban tudta megmondani pontosan, hogy hol vagyunk. Volt ahol 2-3 utcát, sarkot tévedett és volt ahol dúrva kilómétereket. Bár lehet, hogy ez szolgáltató függő (az enyém Vodafon-os volt)
De ha kijavítják ezeket az idegesítő hibákat és nem vesszük figyelembe, hogy valami gps utánzat van benne, akkor szerintem is egy egészen ügyesre sikerűlt jószág ez :-) a kijelzője nekem pl. nagyon tetszett.

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 09:31

@skywolfka: ez érdekes, nálam majdnem egy hónapot töltött a Hero, se lefagyással nem találkoztam, sem pedig a forgatás utáni billentyűzet-problémával, amit írtál, lehet hogy ezen frissebb volt a szoftver? A GPS-szel sem voltak gondjaim, Google Maps utca-házszám szinten meg tudta mutatni, hol vagyok.

#4 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 12:34

nem értem miért mondják rá h új oprendszer amikor ez egy linux új UI mindössze a maemo/stb mellett. Csakúgy mint a netbookokra tervezett Google OS... igazán tehettek volna bele nagyobb felbontású kijelzőt.

#5 Felhasználó inaktív   Lapajhu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:18

"a fókuszálás helyét pedig az érintőképernyőn jelölhetjük ki"
Ez hogy lehet? Én is egy Speedshoptól rendelt Hero-t használok de ezt nem tudja. Azt olvastam, hogy ez csak valami upgradeben lesz benne.

#6 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 14:14

@Lapajhu: ekkora hülye lennék hogy ezt elrontottam? az a baj hogy a telefont már visszaadtuk és nem tudom ellenőrizni... lehet hogy egy korábbi HTC Touch élménye maradt meg bennem? Kép megasorry, akkor javítom és mindenkitől bocs

#7 Felhasználó inaktív   Lapajhu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 28. 15:44

Egyébként itt a hír, és a videó az upgraderől: http://www.htcherobl...h-camera-focus/

#8 Felhasználó inaktív   skywolfka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 19:56

@Bodnár Ádám: Az ominózus gps eset Székesfehérváron történt, volt olyan, amikor azt mondta, hogy épp a vonatsínen megyünk északra, és nem a 81-esen. Ez nem a google map hibája szerintem, hanem inkább nem volt elég voda antenna a környéken, mert ha jók az információim, akor ezek a gps-ek háromszögeléssel számolják ki a pozíciódat és ha nincs elég antenna a közelben, akkor nincs pontos helyzet sem. Pesten többnyire pontos volt, de néha azért itt is "elkeveredett". A szoftver verziószámát én sem írtam föl, de jövőhéten megpróbálom kideríteni, melyik verzió volt.

#9 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:10

(Antenna) háromszögeléssel csak akkor számolnak, ha nem látnak eleg műholdat.

#10 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:47

Idézet: skywolfka - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 20:56

@Bodnár Ádám: Az ominózus gps eset Székesfehérváron történt, volt olyan, amikor azt mondta, hogy épp a vonatsínen megyünk északra, és nem a 81-esen. Ez nem a google map hibája szerintem, hanem inkább nem volt elég voda antenna a környéken, mert ha jók az információim, akor ezek a gps-ek háromszögeléssel számolják ki a pozíciódat és ha nincs elég antenna a közelben, akkor nincs pontos helyzet sem. Pesten többnyire pontos volt, de néha azért itt is "elkeveredett". A szoftver verziószámát én sem írtam föl, de jövőhéten megpróbálom kideríteni, melyik verzió volt.

Voda antennának mi köze a GPS-hez?

Egyébként nekem sem voltak eddig gondjaim a Magic-el, a GPS teljesen korrektül megtalált mindent, naponta használom amióta megvan (lassan 3 hete).

Ata
Telefon: Motorola DEFY with CM 7.1
Laptop: Lenovo R500
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 22:07

Idézet: skywolfka - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 20:56

Ez nem a google map hibája szerintem, hanem inkább nem volt elég voda antenna a környéken, mert ha jók az információim, akor ezek a gps-ek háromszögeléssel számolják ki a pozíciódat

GPS az a műholdból számolja ki, elég pontosan. Ennek ellenére a touchban nekem elég beteg a GPS+google map kombó.

Van az antenna alapján, hogy melyik szektorban vagy, de akkor google map ki is írja, hogy kb. itt, de 100-300-800 méteres körzetben. A GPS meg kb. méter pontos. Oszt Pesten még Fekete Pákó utca is van  :Đ
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#12 Felhasználó inaktív   sede 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 16:41

@kChris: Az Android magja Linux kernelen fut, de maga nem Linux, hanem egy java alapú rendszer, ahol mindent processzor független Java nyelven lehet programozni. A fejlesztőrendszer letölthető ingyen, minta programokkal, virtuális telefonokkal, akár magadnak írhatsz rá alkalmazásokat aránylag rövid idő alatt - Java-ban.

#13 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 29. 19:00

Szerintem a kernel = linux. Ami melle adnak az csak a koret. Tehat ez egy linuxos telefon xyz felülettel. A java az azert erdekes, mert annal lassabb cuccot nem igen lattam meg Kép

#14 Felhasználó inaktív   sede 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 20:25

@Laca: Mondom ez nem "egy linuxos telefon, xyz felülettel". Még csak annyira sem Linuxos, amennyire az autós navigátorok Windowsosak. Amikor megálmodták a rendszert, akkor az volt az elképzelés, hogy ingyen rendszer legyen, minden gyártó minden telefonján fusson, sőt, reklámok fogadásáért cserébe ingyen tervezik adni a telefont. Természetesen mindent megtettek azért, hogy nagyon egyszerűen lehessen a telefonok képességeit kihasználó Java programokat írni (3D, GPS, szenzorok) és értékesíteni. A Java azért érdekes, mert akármilyen processzoron elfut, tehát ugyanaz a program teljesen különböző hardware-en, ezáltal is elősegítve az árversenyt.

A mostani telefonokon futó alkalmazások/játékok is Javaban vannak írva, bár én ezekhez sem értek, csak telefonálásra használom a telefont és az Android fejlesztőkészletet is másfél éve láttam utoljára, csak azért írtam be, mert nem akartam, hogy téves infók terjedjenek.

#15 Felhasználó inaktív   egymonk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 30. 22:23

@sede: ha nem szeretnéd hogy téves infók terjedjenek, ne terjessz téves inókat. Az sokat segít. A kernel neve linux, a körítés a disztró. A disztribució teszi a linuxot gnome alapú ubuntuvá vagy éppen Lxdes gentoová.

Köznyelvben gyakran összemossák a kettőt, ez tény, de ettől még nem hasznos letorkolni aki helyesen fogalmaz. Az Android bizony egy linux alapu OS. Ezen felül bár van benne java keretrendszer, de véletlenül sem "java alapú rendszer". Egy picit olvass utána legalább, mielött osztod az észt.

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 23:32

Idézet: sede - Dátum: 2009. aug. 29., szombat - 17:41

@kChris: Az Android magja Linux kernelen fut, de maga nem Linux, hanem egy java alapú rendszer, ahol mindent processzor független Java nyelven lehet programozni.

Java az max. futtatási környezet, alatta meg ott van a Linux kernel.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#17 Felhasználó inaktív   sede 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 12:22

Még egyszer, annyit akartam az olvasók tudtára adni, hogy az Android nem Linux disztró, nem egy új felület a GTK/QT/stb mellett, nem mennek rajta a Linuxos programok, csak Java-t képes futtatni. A development kitben csak a Java az amivel a fejlesztő találkozik. Ez azt hiszem másoknak hasznos információ, nem szeretnék szavakon vitatkozni, majd mindenki eltárolja ahogy akarja.

@egymonk: Egyáltalán nem torkoltam le senkit, nem személyeskedtem mint te velem, nekem sincs szükségem kioktatásra, ugyanis már vagy 20 éve kinőttem az iskolapadból.

#18 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Scuderia Ferrari
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 09:48

ha ez real, akkor király, sokkal szebb mint az eredeti hero...
(ha kínai klón akkor mind1)
http://www.clonedinchina.com/2009/08/pictu...200-leaked.html
Desktop: Intel Core i7 2600k @ 4.8 Ghz+Noctua NH-D14**Asus P8Z68-V Gen3**Corsair Vengeance LP White 8Gb**ESI Maya44**Dell 2405FPW**EVGA Geforce 560 GTX**Intel X25-M 80 Gb**WD VelociRaptor 300Gb**NEC 7173-S DVDRW**Chieftec 750W**CoolerMaster RC-690
NAS: Intel Celeron E3300**Gigabyte G41M-ES2L**1 Gb DDR2**Western Digital Caviar Green 320 GB**3ware Escalade 9500S-12**RAID5 - 4x Western Digital Caviar Green 2 TB**FSP 400W**CoolerMaster RC-335

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az Ő szintjükre, és legyőznek a rutinukkal.

#19 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 00:46

Bár régi cikk, itt azért annyit szólnék hozzá a Java-s témához, hogy csak akkor fut minden processzoron ha van mögötte megfelelő interpreter, ha nincs akkor ugyanúgy nem fut, mint az n+1-dik program nyelv. A jól felhasználhatósága abban rejlik, hogy ugye interpretert csak egyszer kell megírni és szerencsére olyan sok platform nem létezik... Az android hátterével nem vagyok teljesen tisztában, úgyhogy elhiszem amit egyesek állítanak, később meg utána nézek. Kép Bár ha maga csak a mag Linux, akkor bár tényleg Linux alapú, azonban erősen korlátozott lehetőségekkel, hiszen lehet csak egy parancsértelmező fut rajta, a többi dolog a Java alapú rendszeren belül valósul meg magasabb szinten, ami visszafordul alacsonyabb szintre. Na valami ilyesmit tudok elképzelni, tehát ez az én saját elképzelésem, nem megkövezni. Kép
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#20 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 14:45

Gyakorlatilag ez egy nagyon jó készülék, azonban elég fura, hogy az nem sikerült beleépíteni FM radiot. :s  Kár, hogy emiatt kell elpártolnom mellőle.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó