HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Elsők között áll át Windows 7-re a BMW - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Elsők között áll át Windows 7-re a BMW Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 12:25

A BMW már tavasz óta teszteli a Windows 7 bétaváltozatát és amilyen hamar csak lehet, bevezetné a végleges verziót. A vállalat várakozásai szerint az operációs rendszerben megjelenő új képességek olcsóbb informatikai üzemeltetést tesznek lehetővé.
http://www.hwsw.hu/h...ezetes-bmw.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...ezetes-bmw.html

#2 Felhasználó inaktív   popacsek 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 12:26

Bennem csak egy kérdés merül fel: miért reklámozza a BMW a Windows7-et?
Mondjuk, ha én BMW lennék, egyetlen-egy esetben tenném: ha anyagi hasznom
származna belőle. Ebből az következik, hogy a Microsoft fizetett a BMW-nek,
vagyis ez a cikk nem más, mint egy Microsoft által fizetett hirdetés, amiben saját
terméküket reklámozzák. Innentől kezdve nyílván elhiszem, hogy érdemes több
milliárdot kifizetnem, és kínlódnom eddigi alkalmazásaim virtuális XP módba való
futtatásával azért, mert gyorsabban indulnak az alkalmazások 1 másodperccel.
Ezek a cégek egyféleképpen kerülhetnek ki az állandóan megismétlődő Microsoft-adó
kifizetésének ördögi köréből: ha áttérnek szabad operációs rendszerre.
Az áttérés fájdalmas lesz, de csak egyszer kell megcsinálni...

#3 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 13:08

Idézet: popacsek - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 13:26

...
Az áttérés fájdalmas lesz, de csak egyszer kell megcsinálni...

Mondd ezt olyannak, akinek folyamatosan adagolják a morfiumot, ami elűzi a fájdalmát. A fecskendőre pedig ez van festve: supplied by Microsoft. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4 Felhasználó inaktív   popacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 13:47

Nem fogom megváltani a világot, az már biztos :-) A véleményemet elmondtam, mert nem tetszik az, amit a Microsoft csinál. Különösen nem tetszenek a következményei, hogy de facto szabványnak tekintik a windows-t és office-t, ami miatt szinte elkerülhetetlen, hogy a számítástechnika területén mozgó emberek ne vásároljanak/lopjanak és használjanak Microsoft termékeket.

#5 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 13:49

@popacsek: csak azért nem fognak w7-re állni, h reklámozhassák.
a kompatibilitás mellett az üzemeltetési kölcség várható csökkenése van kiemelve. egyik sem olyan szempont, aminél a licenszelési költség önmagában döntő tényező lenne.

#6 Felhasználó inaktív   popacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 13:58

@FTeR: Rendben ... remélem majd számokkal is alá fogják támasztani, hogy pl. hány rendszergazdától váltak meg (vagy mennyivel csökkentették a fizujukat), meg ilyenek ...

#7 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 14:46

Ha eddig is Win hálózatuk volt, akkor a rendszergazdák gondolom csak kitapasztalták az elmúlt fél évben, hogy miként megy a rendszer... Plusz a Win7-et én is az elsők közt tettem fel, pedig nem vagyok Ernő, mégis tetszik és tutin megy.
Sablonbolt - Ahol a weboldalak felöltöznek

#8 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 15:46

Nem hiszem hogy ennyi a cél, csupán a win xp elavult, az új vasak javarészt w7 alatt muzsikálnak. Az Active Directory MS Dynamics NAV alapú rendszert meg sose fogják support nélküli linux, vagy bármilyen open source rendszerre cserélni.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#9 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 15:48

@popacsek: "Innentől kezdve nyílván elhiszem, hogy érdemes több
milliárdot kifizetnem, és kínlódnom eddigi alkalmazásaim virtuális XP módba való
futtatásával azért, mert gyorsabban indulnak az alkalmazások 1 másodperccel."

Szerintem pont az XPtől akarnak megvállni és újabb OS-en dolgozni, ami biztonságosabb. Ugye kapott egy kernelcserét a win7. Nem a GUI miatt cserélik az OS-t KépKép
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#10 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 16:09

Bennem csak egy kérdés merül fel: miért reklámozza a BMW a Windows7-et?<br />
Mondjuk, ha én BMW lennék, egyetlen-egy esetben tenném: ha anyagi hasznom<br />
származna belőle. Ebből az következik, hogy a Microsoft fizetett a BMW-nek,<br />

Vagy csak megkérdezi a nagy júzert, hogy izééé, használhatom-e marketingcélra a cumót, meg a referenciát. BMWvel jóban vannak, volt már több ilyen cikk a komplett domainról, meg adatbáziskezelésről, meg átállásról. Oszt kapnak valami támogatást, mindenki jól jár.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 16:09

Idézet: popacsek - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 14:58

@FTeR: Rendben ... remélem majd számokkal is alá fogják támasztani, hogy pl. hány rendszergazdától váltak meg (vagy mennyivel csökkentették a fizujukat), meg ilyenek ...

Oszt miért is?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#12 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 20:22

Ezek a cégek egyféleképpen kerülhetnek ki az állandóan megismétlődő Microsoft-adó<br />
kifizetésének ördögi köréből: ha áttérnek szabad operációs rendszerre.<br />
Az áttérés fájdalmas lesz, de csak egyszer kell megcsinálni...<br />
<br />

A BWM-nek rengeteg linux szervere van.

#13 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 07:39

Idézet: Mykee - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 15:46

... Plusz a Win7-et én is az elsők közt tettem fel, pedig nem vagyok Ernő, mégis tetszik és tutin megy.

Más kérdés otthon nálad, más kérdés cégben. Más kérdés kliens oldalon, s megint más kérdés szerver-oldalon. Valaki linux szervert említett. Pedig a cikkben szó sem volt windows szerverről.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#14 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:30

Idézet: popacsek - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 14:47

Nem fogom megváltani a világot, az már biztos :-) A véleményemet elmondtam, mert nem tetszik az, amit a Microsoft csinál. Különösen nem tetszenek a következményei, hogy de facto szabványnak tekintik a windows-t és office-t, ami miatt szinte elkerülhetetlen, hogy a számítástechnika területén mozgó emberek ne vásároljanak/lopjanak és használjanak Microsoft termékeket.

Használj Linuxot/OSX-et.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#15 Felhasználó inaktív   popacsek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 12:44

Linuxot használok otthon is és a munkahelyemen is, csak sajnos a munkahelyemen a dokumentációkat, egyéb anyagokat MS Word-el, Excellel kell csinálni (mert ugye mindenki azt használ).
Az OpenOffice - bár önmagában megfelelne a feladatra - sajnos sok esetben helytelenül kezelte a Word formátumot.

#16 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 13:57

Idézet: popacsek - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 13:44

...
Az OpenOffice - bár önmagában megfelelne a feladatra - sajnos sok esetben helytelenül kezelte a Word formátumot.

Nekünk meg cégben épp fordítva: volt pár doksi word-ben, excel-ben, amiket megnyitva ms office-ből azonnal szabálytalan művelet volt, openoffice alatt nyitottuk, mentettünk (életeket), ugyanis volt, akinek a munkahelye függött... Főnöke morcos lett volna. Persze tudom, nem kompatibilis, de bizony eddig 4 ms alatt nyithatatlan doksit nyitottam meg ooo-val s mentettem el, aztán mai napig virulnak. Szóval sosem lehet tudni. :)

#17 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 23:26

"Az áttérés fájdalmas lesz, de csak egyszer kell megcsinálni..."

Mutass nekem egy alternativat corporate szintu halozatra 85ezer munkalallomasra opensource-ban,
illetve supportal, nemzetkozi oktatasi es vizsgazasi halozattal.

Nem a microsoftot akarom vedeni, de amig nincs alternativaja nincs mirol vitatkozni.
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#18 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 05:49

Idézet: Leni - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 0:26

... de amig nincs alternativaja nincs mirol vitatkozni.

Szerintem meg meg lehetne csinálni. Nagyon is sok alternatíva van, ráadásul nem is az open source a lényeg.
Az ms ugyanúgy begyűrűzött, mint a google. Már évtizedek óta jelen van. Mégis, mit várhatunk attól, aki a "másik" oldalt még csak nem is látta működés közben? Hát minek az nekem, amikor eddig is bevált, stb...
Attól még nagyon is alternatíva. Kérdés az, hogy fosik-e a cég, vagy nem fosik-e. Ért-e hozzá, vagy nem. S ezek közül szerintem egyik sem teljesül... :)

Akinek fogalma sincs a unixról, meg az összes "egyéb" technológiáról, az természetesen állíthatja azt, hogy amit használ, az a legjobb. De unix is már 35 éve létezik... Ott is mindent megcsináltak, ami szerver-oldalon szükséges egy oprendszerbe. Más kérdés, ha az ember a tengernek nem azon a partján nő fel, lehet, hogy nem tud róla. De létezik, és működik is.

Azt gondolom, hogy alapvetően nem az alkalmazott rendszeren, szoftvereken múlik a dolog, hanem a felhasználók hozzáállásán.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 09. 06:24 -kor

#19 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 09:26

@Warrior: en is ezt mondom, support, oktatas!! (es persze marketingKép)

Az alternativat arra mondtam, hogy nincs igazi versenytars a piacon, aki ugyanaban a kategoriaban versenyezne. Nem kinal senki olyan komplett megoldast mint MS.
Vegyuk peldaul a ciscot (tudom mas mas piac, mas szabalyok). Van alternativaja: HP ProCurve, Juniper, Huamwei stb..). Valaszthat az ember masikat, mert korulbelul ugyanazon az aron ugyanazt nyujtjak, es van mogotte enterprise support.

Az MS legnagyobb talalmanya a windosban (sztm) a GroupPolicy volt es ezt azota senki sem tudta lemasolni. Vannak hasonlo megoldasok, de egy ilyen cimtarszolgaltatsos,gpo-s,replikalos, felhasznalobarat nincs.

Persze mindennek meg van a helye, mindig a celnak kell meghataroznia azt az eszkozt. Sokszor sajnos napjainkban ezt sokan felcserelik es az eszkozzel akarjak a celt elerni...

(A felreertesek elkerulese vegett nalunk a kiszolgalok OS eloszlasa ~50-50% windows/linux.)
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#20 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 17:24

Idézet: Leni - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:26

...
Az alternativat arra mondtam, hogy nincs igazi versenytars a piacon, aki ugyanaban a kategoriaban versenyezne. Nem kinal senki olyan komplett megoldast mint MS. ...

Ebben van valami. Az ms valóban komplett rendszereket árul, tokkal, vonóval, az összes előnnyel és hátránnyal.

A gp meg úgy az active directory tényleg működő dolog, s neki sincs kimondott alternatívája, annak ellenére, hogy elemeiben azért megvalósítható más platformon is; olykor a rendszer teljes áttervezését igényli az átállás.

:offtopic: Arra gondoltam, hogy a linuxra állás inkább megközelítés kérdése, mint technikai. természetesen ott is az összes előnnyel és hátránnyal együtt. Technikának nem vagyunk híjján, de szerintem a megközelítés az, ami begyűrűzött.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 09. 17:26 -kor

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó