Re: Elsők között áll át Windows 7-re a BMW
Elküldve: 2009. 09. 07. 12:25
http://www.hwsw.hu/h...ezetes-bmw.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...ezetes-bmw.html
Elküldve: 2009. 09. 07. 12:26
Mondjuk, ha én BMW lennék, egyetlen-egy esetben tenném: ha anyagi hasznom
származna belőle. Ebből az következik, hogy a Microsoft fizetett a BMW-nek,
vagyis ez a cikk nem más, mint egy Microsoft által fizetett hirdetés, amiben saját
terméküket reklámozzák. Innentől kezdve nyílván elhiszem, hogy érdemes több
milliárdot kifizetnem, és kínlódnom eddigi alkalmazásaim virtuális XP módba való
futtatásával azért, mert gyorsabban indulnak az alkalmazások 1 másodperccel.
Ezek a cégek egyféleképpen kerülhetnek ki az állandóan megismétlődő Microsoft-adó
kifizetésének ördögi köréből: ha áttérnek szabad operációs rendszerre.
Az áttérés fájdalmas lesz, de csak egyszer kell megcsinálni...
Elküldve: 2009. 09. 07. 13:08
Idézet: popacsek - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 13:26
Az áttérés fájdalmas lesz, de csak egyszer kell megcsinálni...
Mondd ezt olyannak, akinek folyamatosan adagolják a morfiumot, ami elűzi a fájdalmát. A fecskendőre pedig ez van festve: supplied by Microsoft.
Elküldve: 2009. 09. 07. 13:47
Elküldve: 2009. 09. 07. 13:49
a kompatibilitás mellett az üzemeltetési kölcség várható csökkenése van kiemelve. egyik sem olyan szempont, aminél a licenszelési költség önmagában döntő tényező lenne.
Elküldve: 2009. 09. 07. 13:58
Elküldve: 2009. 09. 07. 14:46
Elküldve: 2009. 09. 07. 15:46
Elküldve: 2009. 09. 07. 15:48
milliárdot kifizetnem, és kínlódnom eddigi alkalmazásaim virtuális XP módba való
futtatásával azért, mert gyorsabban indulnak az alkalmazások 1 másodperccel."
Szerintem pont az XPtől akarnak megvállni és újabb OS-en dolgozni, ami biztonságosabb. Ugye kapott egy kernelcserét a win7. Nem a GUI miatt cserélik az OS-t
Elküldve: 2009. 09. 07. 16:09
Mondjuk, ha én BMW lennék, egyetlen-egy esetben tenném: ha anyagi hasznom<br />
származna belőle. Ebből az következik, hogy a Microsoft fizetett a BMW-nek,<br />
Vagy csak megkérdezi a nagy júzert, hogy izééé, használhatom-e marketingcélra a cumót, meg a referenciát. BMWvel jóban vannak, volt már több ilyen cikk a komplett domainról, meg adatbáziskezelésről, meg átállásról. Oszt kapnak valami támogatást, mindenki jól jár.
Elküldve: 2009. 09. 07. 16:09
Idézet: popacsek - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 14:58
Oszt miért is?
Elküldve: 2009. 09. 07. 20:22
kifizetésének ördögi köréből: ha áttérnek szabad operációs rendszerre.<br />
Az áttérés fájdalmas lesz, de csak egyszer kell megcsinálni...<br />
<br />
A BWM-nek rengeteg linux szervere van.
Elküldve: 2009. 09. 08. 07:39
Idézet: Mykee - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 15:46
Más kérdés otthon nálad, más kérdés cégben. Más kérdés kliens oldalon, s megint más kérdés szerver-oldalon. Valaki linux szervert említett. Pedig a cikkben szó sem volt windows szerverről.
Elküldve: 2009. 09. 08. 08:30
Idézet: popacsek - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 14:47
Használj Linuxot/OSX-et.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 09. 08. 12:44
Az OpenOffice - bár önmagában megfelelne a feladatra - sajnos sok esetben helytelenül kezelte a Word formátumot.
Elküldve: 2009. 09. 08. 13:57
Idézet: popacsek - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 13:44
Az OpenOffice - bár önmagában megfelelne a feladatra - sajnos sok esetben helytelenül kezelte a Word formátumot.
Nekünk meg cégben épp fordítva: volt pár doksi word-ben, excel-ben, amiket megnyitva ms office-ből azonnal szabálytalan művelet volt, openoffice alatt nyitottuk, mentettünk (életeket), ugyanis volt, akinek a munkahelye függött... Főnöke morcos lett volna. Persze tudom, nem kompatibilis, de bizony eddig 4 ms alatt nyithatatlan doksit nyitottam meg ooo-val s mentettem el, aztán mai napig virulnak. Szóval sosem lehet tudni.
Elküldve: 2009. 09. 08. 23:26
Mutass nekem egy alternativat corporate szintu halozatra 85ezer munkalallomasra opensource-ban,
illetve supportal, nemzetkozi oktatasi es vizsgazasi halozattal.
Nem a microsoftot akarom vedeni, de amig nincs alternativaja nincs mirol vitatkozni.
Elküldve: 2009. 09. 09. 05:49
Idézet: Leni - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 0:26
Szerintem meg meg lehetne csinálni. Nagyon is sok alternatíva van, ráadásul nem is az open source a lényeg.
Az ms ugyanúgy begyűrűzött, mint a google. Már évtizedek óta jelen van. Mégis, mit várhatunk attól, aki a "másik" oldalt még csak nem is látta működés közben? Hát minek az nekem, amikor eddig is bevált, stb...
Attól még nagyon is alternatíva. Kérdés az, hogy fosik-e a cég, vagy nem fosik-e. Ért-e hozzá, vagy nem. S ezek közül szerintem egyik sem teljesül...
Akinek fogalma sincs a unixról, meg az összes "egyéb" technológiáról, az természetesen állíthatja azt, hogy amit használ, az a legjobb. De unix is már 35 éve létezik... Ott is mindent megcsináltak, ami szerver-oldalon szükséges egy oprendszerbe. Más kérdés, ha az ember a tengernek nem azon a partján nő fel, lehet, hogy nem tud róla. De létezik, és működik is.
Azt gondolom, hogy alapvetően nem az alkalmazott rendszeren, szoftvereken múlik a dolog, hanem a felhasználók hozzáállásán.
Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 09. 06:24 -kor
Elküldve: 2009. 09. 09. 09:26
Az alternativat arra mondtam, hogy nincs igazi versenytars a piacon, aki ugyanaban a kategoriaban versenyezne. Nem kinal senki olyan komplett megoldast mint MS.
Vegyuk peldaul a ciscot (tudom mas mas piac, mas szabalyok). Van alternativaja: HP ProCurve, Juniper, Huamwei stb..). Valaszthat az ember masikat, mert korulbelul ugyanazon az aron ugyanazt nyujtjak, es van mogotte enterprise support.
Az MS legnagyobb talalmanya a windosban (sztm) a GroupPolicy volt es ezt azota senki sem tudta lemasolni. Vannak hasonlo megoldasok, de egy ilyen cimtarszolgaltatsos,gpo-s,replikalos, felhasznalobarat nincs.
Persze mindennek meg van a helye, mindig a celnak kell meghataroznia azt az eszkozt. Sokszor sajnos napjainkban ezt sokan felcserelik es az eszkozzel akarjak a celt elerni...
(A felreertesek elkerulese vegett nalunk a kiszolgalok OS eloszlasa ~50-50% windows/linux.)
Elküldve: 2009. 09. 09. 17:24
Idézet: Leni - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:26
Az alternativat arra mondtam, hogy nincs igazi versenytars a piacon, aki ugyanaban a kategoriaban versenyezne. Nem kinal senki olyan komplett megoldast mint MS. ...
Ebben van valami. Az ms valóban komplett rendszereket árul, tokkal, vonóval, az összes előnnyel és hátránnyal.
A gp meg úgy az active directory tényleg működő dolog, s neki sincs kimondott alternatívája, annak ellenére, hogy elemeiben azért megvalósítható más platformon is; olykor a rendszer teljes áttervezését igényli az átállás.
Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 09. 17:26 -kor

Súgó