HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Félreértik az emberek az elektronikus oktatást - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Félreértik az emberek az elektronikus oktatást Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:48

Ugyan a technikai feltételek adottak, de az elmúlt néhány évben több olyan folyamat zajlott le, ami miatt Magyarországon az e-learning nem elég népszerű, s sem a szakképzési, sem a felnőttképzési területen nem veszik igénybe annyian, mint amennyi embernek szüksége lenne rá.
http://www.hwsw.hu/h...at-connect.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...at-connect.html

#2 Felhasználó inaktív   3dflash 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:48

Erre a kérdésre több oldalról lehetne csak megfelelő választ adni. Mivel az e-learning a képzés egy olyan új formája, melynek alapja az internetes technológia, ezért nem biztos, hogy csakis az elsődleges a tartalom és a tudás. Állandóan fejlődik az Internet technológia, nehéz utolérni, vagy szinten tartani a tudást még annak is, aki már képzett. Akkor képzeljék el azt, aki még csak most ismerkedik e technológiával, annak még az elektronikus oktatás lehet, hogy "sokk" lenne. Egy Adobe Acrobat Connect Pro nagyon jó lehetőség, magam is teszteltem már. Tényleg nagyon egyszerű kezelhetőségi felület. Nem okoz problémát a rendszer. De nézzük meg a leendő tanulók szemszögét is. Sokan szeretnének tanulni. Ilyen felmérést már végeztem. De két nagyon fontos tényezővel találkoztam! 1. nincs technikai lehetősége. Az Internetes hálózat kiépítése nagyon felgyorsult és hála Istennek megjelentek a konkurens cégek is, így optimalizálva az internetes csomagok árait. De ha már az árról beszéltem, akkor megemlíteném az e-learning tanfolyamok árait. Tény, hogy jelentősen alacsonyabb költségből valósítható meg az oktatás, de akkor sem annyira "olcsó", hogy azt sokan megtudják fizetni. Ha konkrétan egy oktatási intézmény úgy dönt, hogy a tartalmat, tudást fejleszt, akkor rögtön az árakat is fejleszti hozzáKép Fontos az ár-érték. Fontos az információ.
www.3dflash.hu

#3 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 08:04

kár volt ezt a szofisztikált véleményt elrontani egy reklámmal...
chill,
aDoayen

#4 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 12:28

Én nem hiszek benne. Nagyon sokat tanultam, és főleg 2 féle képpen:
-Az autodidakta módszer -> beszerezni a szükséges tananyagot, és aztán saját ütemben asszimilálni.
Előnyei: Saját (közösségi oktatásnál akár gyorsabb) ütemben is haladhat az ember, csak arra  koncentrálva, ami érdekli (amiről úgy érzi, szüksége van). Hátránya: ha nincs megfelelő tapasztalatat, akkor szükséges volna olyan támogatás is, amit az oktató adhat, de ugyebár itt ilyen nincs. Minden információt meg kell szerezni, nem adnak semmit "csak úgy"...

-A közösségi módszer: ez a klasszikus tanár/oktató + diákok felállás. Ennek is megvannak a nagyon is esetleges előnyei ill. hátrányai. Volt szerencsém olyan csoportba kerülni, ahol a többiek hihetetlenül le voltak maradva, és az egész tanmenet hozzájuk igazódot, volt szerencsém tényleg képzett és sokat tudó okatóhoz, aki képes volt magával húzni a teljes csoportot, és volt szerencsém olyan csoporthoz is, ahol a legtöbbet a többi csoporttagoktól tanultam. A gyors eszmecserének köszönhetően.

Mit tud mindehhez hozzáadni az E-learning? Szerintem a "többiek jelenléte" nagyon fontos, (leszámítva azt az esetet, amikor a képzettlenek visszafogják a többieket). Csoportos E-learning?

Vásároltam már olyan csuda jó kis oktató CD-ket, mint a "Hogyan használjam?", vagy a TellMeMore nyelvoktató rendszerek, mind kimelt minőség és díjnyertes média. Nagyon tetszettek nekem, akinek nem volt szüksége rájuk. Ajándékba vettem, hát kár volt. Akinek tanulnia kellene belőlük, minden mást izgalmasabbnak talál, mint azokkal foglalkozni.

#5 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 16:43

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 13:28

-Az autodidakta módszer ...
Hátránya: ha nincs megfelelő tapasztalatat, akkor szükséges volna olyan támogatás is, amit az oktató adhat, de ugyebár itt ilyen nincs.

A legnagyobb hátránya a hibák, hibás ismeretek / összefüggések / módszerek téves berögződése. Senki nem szól, ha valamit félreértettél, rosszul tudsz, nem csinálsz jól. Van egy szint mindenben, amin autodidakta tanulással NEM lehet túllépni.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó