HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Ultrahordozható, netbook-áron: Acer Aspire 1810TZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Ultrahordozható, netbook-áron: Acer Aspire 1810TZ Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 06. 13:14

Az Acer az Aspire 1810TZ netbookos árszinten kelleti magát, azonban a beltérben notebookos részegységek lakoznak. Az Aspire 1810TZ az alacsony ára miatt tulajdonképpen egy hullámtörő a netbook tengeren, reméljük, több ilyen készülék is érkezik a piacra.
http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html

#2 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 06. 13:14

"Ha félretesszük a netbookokat"
ehhez képest a köv mondatban máris ahhoz van hasonlítva és később is csak a netbook kapcsán kerül összehasonlításra Kép

a bordó mióta női szín? még a királyok is ebben rohangáltak. arról nme is beszélve, h egy ideje már a rózsaszín is divatos férfi színnek számít... Kép

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 13:54

ezért egy bordó notebook továbbra is inkább csajos mint pasis...

#4 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 06. 14:13

@Bodnár Ádám: olyan kis maradi vagy, cuncimókus. Kép

#5 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 18:08

@Bodnár Ádám: jah, végülis a ferrari is elég csajos kocsikat gyárt Kép

#6 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 23:35

Rohadt szkeptikus vagyok. Ez a prémiumkategória occsóért pont Acer-ben nem szokott jól elsülni, aztán amit lehet nyerni az összeszerelés minőségén, azt lehet bukni például a hűtés időzített kivitelén, zsanérokon, kijelzőn, stb.
Ez az egész ultrahordozható, netbook-divatos irányzat egyre inkább úgy tűnik, hogy félelmetes selejtáradatot termel ki magából, lassan a Li1722-es Fujitsu-t is elkezdem értékelni mellettük, aztán akkor itt van egy többet tudó még olcsóbban. Ráncos a homlokom. De majd kiderül idővel. Épp az a szkeptikusság alapja, hogy a netbook-oknál is úgy volt, hogy nem lehet mit elrontani rajtuk, kicsi, könyű, nem hajlik, nem vetemedik, egyszerű és kevés hőt termel, ez tartós lesz, meg jó. Aztán nem is annyira.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#7 Felhasználó inaktív   Windu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 08:29

A netbook úgy látom olyan mint a Microsoft. Mindenki szerint egy sz** és semmire nem jó. Ehhez képest egyre többet adnak el belőle, és a környezetemben (ami persze nem reprezentatív; illetve annyira biztos, mint az Intel hasonló felmérése Kép ) mindenki meg van vele elégedve - ha nem lenne, akkor nem fogyan belőle egyre több. Én is az elégedettek táborát gazdagítom. Végre olyan gépet kaptam, használok, amit utoljára 12 éve egy Compaq Presario formájában: csöndes, hideg, és a mindennapi munkára teljesen alkalmas. Nem utolsó sorban olcsó, bár ez volt az utolsó szempont a vásárláskor.
Tényleg nem értem, hogy a napi "business as usual" munkára miért nem elég egy netbook, vagy ha valaki ragaszkodik a nagy kijelző nagy billentyűzet kombóhoz, akkor annak 12-13 collos verziója.
A helyzet az, hogy még szinte ma sem lehet ilyen preferencia alapján jobb választást hozni. És ez a preferencia: legyen elég gyors irodai munkára, ne legyen zajos, bírja sokáig az akksi, legyen kicsi és könnyű, valamint a legfontosabb, hogy ne fűtsön (mert a note/netbookot az ember az ölében tartja, az asztalra az asztali gép való).
Az igazán izgalmas kérdés, hogy hányan használtok ilyen netbookot (MSI Windet használok, csak azt ismerem). Nem gondoltam volna, hogy ezek az értékek fontossá válnak (csönd és hűvös), de ma már nem vennék zajos vagy meleg gépet...

Windu mester

#8 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 08:37

Idézet: Windu - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 9:29

A netbook úgy látom olyan mint a Microsoft.

Az első sorod után kérdeztem volna, hogy netán van neked netbook-od. :D
Én adok el, így eleget vagyok velük, magam is sokmindenre elégnek tartom az atomot, pláne egy jobb lapkakészlettel (röhej, hogy az éccaki híd 4x-es fogyasztást produkál a CPU mellett), és sajnos szervizre is jönnek vissza szépen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#9 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 09:43

@FTeR: azért ne keverjük a szezont a fazonnal.

#10 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 13:35

Szívesen és bármikor lecserélném az Li1705ömet erre.. már csak az a röpke 70ezer ft hiányzik :s

#11 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 15:03

Idézet: bexxter - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 14:35

Szívesen és bármikor lecserélném az Li1705ömet erre.. már csak az a röpke 70ezer ft hiányzik :s

Úgy gondolod, hogy a Li1705 megér 80 ropit?

#12 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 18:13

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 16:03

Úgy gondolod, hogy a Li1705 megér 80 ropit?

Nem, csak gyors írás volt, szerintem 45nél többet nem igen kapnék érte.. :(. Tehát akkor reálisabban, 100 körüli, a hiányzó összeg :)

#13 Felhasználó inaktív   berbón 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 04:53

@FTeR: Félretettük az összehasonlítást, de a külső ettől még netbookos. A bordó pedig itt sajnos fakó, rózsaszínesbordó, igaz a képeken nem látszik nagyon, főleg ahol a fény megcsillan az éleken. Eléggé csajos, nekem még egyébként a kék is az lenne, ha a kék változat az Aspire One-féle metálkék csillogás.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó