HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Máris a harmadik legnépszerűbb operációs rendszer a Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Máris a harmadik legnépszerűbb operációs rendszer a Windows 7 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:43

Még meg sem jelent a boltokban a Windows 7, a nyilvánosan elérhető előzeteseknek és a vállalati bevezetéseknek köszönhetően villámgyorsan nyer teret. Magyarországon máris több mint kétszer többen használják PC-jükön mint Linuxot és Mac OS X-et összesen.
http://www.hwsw.hu/h...dobozos-ar.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...dobozos-ar.html

#2 Felhasználó inaktív   Petesejt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:43

Vista Professional?
"Ez itt a szellemes aláírás helye..." :: "Ez itt a qva menő pécém leírása..."

#3 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:46

@Petesejt: Sztem Ultimate akart lenni, ha vista akkor meg enterprise...

Szerkesztette: nhw 2009. 10. 08. 14:47 -kor

"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#4 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:48

@Petesejt: javítottam, köszi.

#5 Felhasználó inaktív   Zotya84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:58

És kiváncsi vagyok a most használók közül hányan is fogják megvenni legalább vmilyen OEM formában...

#6 Felhasználó inaktív   Petesejt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:59

@BD: nm
"Ez itt a szellemes aláírás helye..." :: "Ez itt a qva menő pécém leírása..."

#7 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 15:25

@Zotya84: Jogos kérdés, de egyben sztem felesleges is... XP-t hányan vették meg?! Pedig az még olcsóbb is... Kép Rossz a hozzáállás Kép

#8 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 15:38

@nhw: ma már a Magyarországon eladott gépek többsége notebook és ezeket csak a legritkább esetben lehet oprendszer nélkül megvenni.... úgy tudom, itthon a PC-k 75 százalékát már előre telepített Windowszal adják el, azért ez annyira nem rossz arány. persze mindig lesz egy réteg, aki egyáltalán nem lesz hajlandó szoftverért fizetni, se Windowsért, se játékért, se semmiért...

#9 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 16:12

"a nyilvánosan elérhető előzeteseknek és a vállalati bevezetéseknek köszönhetően"
ahahah Kép

#10 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 16:39

@dikki: nyilván sejtem hogy a béták és RC-k teszik ki a túlnyomó többségét de mivel már a mennyiségi licencvásárlók számára elérhető a Windows 7, nem lehet kizárni hogy ilyenek is vannak, lásd Pannon

#11 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 18:38

@Bodnár Ádám: Ez valóban igaz, bár jómagam fanatikus PC user vok, így külön beruházás... Kép

#12 Guest_flashdesigner_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 10. 09. 05:54

én maradok az XP-nél , a viszta alapú gyökérségekkel való szenvedést pedig még az ellenségeimnek se kívánom.

#13 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 06:45

Idézet: flashdesigner - Dátum: 2009. okt. 9., péntek - 6:54

én maradok az XP-nél , a viszta alapú gyökérségekkel való szenvedést pedig még az ellenségeimnek se kívánom.

Te használtál már Windows 7-et? Arra emlékszel, hogy az XP mekkora "gyökérség" volt annó, megjelenése után? Mégis azt használod. Ha rájöttél az okára, akkor ez jusson eszedbe, ülj le egy W7 elé és elmélkedj, mielőtt marhaságokat beszélsz.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#14 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 06:57

Nekem az XP még a főiskolai "ingyen XP" akció keretein belül volt meg. A Vistát én nem próbáltam ki, mert akkor nekem az XP kielégítette az igényeimet, de a Windows 7 egy évig használható RC változatát letöltöttem és nagyon tetszett, azóta is használom és semmi probléma nem volt vele. Úgyhogy én is váltok, de az árat nagyon sokallom (egyedül az OEM változat, ami elfogadható, de új gépet meg nem veszek). Érdekes, hogy nyugati országokban mindenféle akciókat vezetnek be rá, itt meg semmi. Nem egészen értem a Microsoft ilyen üzletpolitikáját, de hát ez van. (Bár a válasz lehet, egyszerű: olyan kis piac vagyunk, hogy nem foglalkoznak vele.)

#15 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 07:13

@didyman: +1,flashdesigner ezekszerint még az RC-t sem próbáltad Kép (vista alapú gyökérség, looool)

#16 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 07:15

@Sipi: Időnként teljesen random, a szoftver disztribútor OEM-et akár HDD és PC nélkül is forgalmaz. Tehát elvileg amikor éppen kedvük van legálisan vehetsz OEM szoftvert PC nélkül. Ezt úgy képzeld el hogy pl egyik éven HDD-vel együtt volt csak forgalmazható, másik éven csak és kizárólag új PC-vel, most legutóbb magában is lehetett a számlán, és jogszerű volt! (bsc.hu-tól vásároltuk)

Én most fogom felvenni velük a kapcsolatot, hogy a W7-tel mi a helyzet.

#17 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 07:32

Érdemes tudni, hogy a Software Assurance-es mennyiségi vásárlóknak legtöbbször jár az Employee Purchase Program, ami annyit tesz, hogy a mennyiségi licencelő cég dolgozóinak a Microsoft kedvezményesen ad különböző MS termékeket. Hangsúlyozom, hogy a dolgozóinak, tehát ténylegesen a magánszemély nevére fog szólni a licenc, nem a cégére. A cégnek pedig ez egy fillérjébe sem kerül, ő mindössze egy azonosító kódot ad a dolgozónak, meg egy URL-t a MS webshophoz, a többi a dolgozó magánügye. Tehát érdemes megkörnyékezni a rendszergazdákat esetleg rájuk hatni egy csokival. Kép
Sajnos Windowsból csak a full dobozosak vannak benne a programban, de azokat legalább OEM árban lehet megvenni.
Windows 7 még nincs benne a katalógusban, gondolom a hivatalos kisker megjelenés után lesz csak elérhető.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#18 Felhasználó inaktív   Szasza2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 07:33

Van legális XP-m és Office-m is, de inkább töröttet használok. Nem szeretem, hogy állandóan a M$ szerverein lóg a legális verzió. Win7-et is ki fogom 1x próbálni, amint megjelenik a törött SP1-es változat Kép - az nem fog állandóan eredetiséget ellenőrizni.

#19 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 07:55

:offtopic: Ne feledjük, hogy a cikk nem arról szól, hogy a használt oprendszerek milyen eloszlásban vannak jelen, hanem arról, hogy bizonyos weboldalakat milyen böngészőbeállításokkal látogatnak bizonyos emberek... :) Ebből lehet következtetni, de azért a futó oprendszerek arányát szerintem csak saccolni lehet így.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 09. 07:57

Idézet: Ytse - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 16:38

@nhw:...notebook és ezeket csak a legritkább esetben lehet oprendszer nélkül megvenni....

Szerintem nagyon rossz ez az irány, mármint hogy a felhasználónak ha gépet vesz, nincs szinte esélye sem választani.  Személy szerint azt preferálnám, hogy külön kelljen megvenni az oprendszert, mert hisz a gép nem függ egyik vagy másik oprendszertől, nem kell hozzá egyik sem kötelezően.

ps.: én azért nem váltok w7-re, mert két kártyámat dobhatnám ki a kukába... Kihúzom xp-vel, elvégre is mindenem működik alatta. Egy régi bányász haverom mondása volt, hogy "egy működő rendszert minek bolygatni?". Annyira igaza volt... :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 09. 07:59 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó