HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Már megint digitális lesz a karácsony - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Már megint digitális lesz a karácsony Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 15. 22:41

Jó dolog a digitális televíziózás és jól is áll az ország a technológiai váltásban - nagyjából ez volt az Antenna Hungária tegnapi konferenciájának a konklúziója. Az érintett felek azért az állami szerepvállalás szükségességét is hangsúlyozták.
http://www.hwsw.hu/h...izio-radio.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...izio-radio.html

#2 Felhasználó inaktív   Herr 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 15. 22:41

A hagyományos karácsony jobb. A digitális nem sokat érő.

#3 Felhasználó inaktív   bris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 15:06

Ahhoz, hogy a MinDigTV kellőképpen elterjedjen, radikális lépések kellenek.
Pl. csak olyan nagyfelbontású tv-t (LCD-t ill. plazmát) lehessen árulni, amelyekben van DVB-T tuner.
Nagyon sokan vannak, akik ma a földi analógot nézik, és ha az megszűnik (2, de véleményem szerint inkább 3-4 év múlva) akkor nem lesz mit nézniük. Ezt tudatosítani kellene a vásárlókban egy új tv vásárlásakor.
És ezt _nem_ az Antenna Hungáriának kellene megtennie. Itt az olyan nagy áruházláncoknak kellene fellépnie, mint pl. a Media Markt, az ElektroWorld vagy a sok másik: nekik kellene átalakítani a kínálatukat és a vásárlóknak azokat a tv-ket ajánlani, amelyekben van digitális tuner.

Az áruházláncok neveit példaként írtam, nem reklám, csak sok közül kiemeltem kettőt.

#4 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 17:20

Idézet: bris - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 16:06

Pl. csak olyan nagyfelbontású tv-t (LCD-t ill. plazmát) lehessen árulni, amelyekben van DVB-T tuner.

Persze. Én meg, aki soha nem fogok semmilyen ingyenes, földfelszíni valamit nézni fizessem meg a +10-20%-os felárát ennek a plusz szolgáltatásnak. Amióta elkezdődött ez a DVB-T maszatolás, az általad említett áruházak elég sokféle MPEG4 tuneres készüléket árulnak, van miből választania annak, akinak szüksége van rá. Ráadásul a reklámszóróikban is elég egyértelműen jelölik, hogy melyik TV alkalmas az ilyen vételre, szóval ezt a részét én korrektnek érzem. Hogy az eladók hozzáértése ebben a témában (is) a béka segge alatt van, azt meg megszoktuk évek óta.
Ha egy autó 200-al megy, és van benne egy légy, és a hátsó ülésről az elsőre akar repülni, akkor miért nem 210-el kell repülnie? Miért elég neki csak a szokásos sebességen repülni? Hiszen ha felrepül, akkor az autó belsejében már repülni fog és független lesz a talajtól.
Nem kellene nekicsapódnia a szélvédőnek belülről? ... A legyes kérdésemmel arra akartam rámutatni, hogy a légy sebessége a megfigyelőtől függ! - Dextrose

#5 Felhasználó inaktív   pstomi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 17. 12:13

én azért nem váltotam még digitálisra. mert egyik szolgálatotnál sincs olyan hogy 4 beltérit (mivel 4 tv-nk van) lehessen használni. mindegyiknél csak 3-at lehet Kép Mikor fog ez változni?

#6 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 17. 13:09

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 18:20

Persze. Én meg, aki soha nem fogok semmilyen ingyenes, földfelszíni valamit nézni fizessem meg a +10-20%-os felárát ennek a plusz szolgáltatásnak. Amióta elkezdődött ez a DVB-T maszatolás, az általad említett áruházak elég sokféle MPEG4 tuneres készüléket árulnak, van miből választania annak, akinak szüksége van rá. Ráadásul a reklámszóróikban is elég egyértelműen jelölik, hogy melyik TV alkalmas az ilyen vételre, szóval ezt a részét én korrektnek érzem. Hogy az eladók hozzáértése ebben a témában (is) a béka segge alatt van, azt meg megszoktuk évek óta.

Miért, az analóg földi tunert sem használod, hiszen SCART-on kötöd össze, és annak az árát is megfizeted :-)
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó