HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Változott a spambejelentés módja a hatóságnál - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Változott a spambejelentés módja a hatóságnál Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 20. 10:46

Egy a kéretlen e-mail üzenetek bejelentésével kapcsolatosan évek óta élő gyakorlatot változtatott meg a Nemzeti Hírközlési Hatóság a múlt héten. Az ügyintézéshez mostantól elektronikus űrlapot kell kitölteni, ami összességében egyszerűsítheti is a folyamatot - csakhogy erről elfelejtették tájékoztatni a közvéleményt.
http://www.hwsw.hu/h...ugyfelkapu.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...ugyfelkapu.html

#2 Felhasználó inaktív   Bognár Ákos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 20. 10:46

...azért arra is gondoljatok, hogy így az idióta barmoknak is nehezebb lesz boldog-boldogtalant feljelentgetni, így a tisztességes kereskedőknek kevesebb időt kell védekezéssel tölteni...

#3 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 20. 12:33

Én eleve nem értem, miért van ez a személyes/nem személyes címzett dolog. Tehát az info@-ra annyi szemetet küldenek amennyit akarnak de a mrx@-ra már nem lehet.

Szerintem megint csak a spam-előket védik.
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#4 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:10

A spamwikisek baromságot beszélnek. Épp a minap tettem egy bejelentést, igaz, előszőr én is futottam vagy két kört mailben, mert azt hittem elírtam a címet, aztán találtam meg az nhh oldalon a linket, kitöltöttem, pikk-pakk és beadtam. Igaz kicsit fura volt, hogy a levelet mellékeljem .txt-ben a levelet., mikor az tele van képpel... De ezt is megoldottam.
TárhelyPlaza - nagyméretű webtárhelyek egészen 32GB tárhelyméretig

System halted! Macska reboot!

#5 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 13:16

@Bognár Ákos:
Hát nem tudom, amennyi szemetet én kapok, ahhoz képest elenyésző (konkrétan talán 1 ilyen volt) előzetes mailt kaptam a szemetet terjesztő cégektől, hogy szeretnének részemre levélszemetet küldeni és ehhez az előzetes és egyértelmű beleegyezésemet szeretnék kérni.

Én sem szemetelen senki mailboxát a céges reklámjaimmal, se az info@-ot, se mást. Más se hányja tele szeméttel az enyémeket PONT

#6 Felhasználó inaktív   Petesejt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 19:26

A spamwiki meg elbújhat vissza a szülőcsatornába, amíg az oldalukon emelt díjas celldorado hirdetés van. Hányinger. És nem mentség, hogy 3rd party értékesíti a reklámhelyet az oldalukon. Aki etikáért harcol, az minimum odafigyel erre, vagy hagyja nyugodtan, hogy teljesen hiteltelenné váljon ezáltal. Vicc az egész.
"Ez itt a szellemes aláírás helye..." :: "Ez itt a qva menő pécém leírása..."

#7 Felhasználó inaktív   kroozo 

• kinder pingu
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 08:28

Idézet: Bognár Ákos - Dátum: 2009. okt. 20., kedd - 11:46

...azért arra is gondoljatok, hogy így az idióta barmoknak is nehezebb lesz boldog-boldogtalant feljelentgetni, így a tisztességes kereskedőknek kevesebb időt kell védekezéssel tölteni...

Azt gondolom, hogy sok nagysagrenddel kevesebb olyan kereskedo van, aki nem spamelt, megis feljelentette valami idiota, mint ahany spamelo ceg Kevesse hiszem, hogy ez valos problema.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#8 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 21. 08:41

@kroozo: azért nem az ilyen cégeknek kell elsősorban félniük a feljelentésektől. sokan nem is tudják, hogy törvényt sértenek a spamküldéssel, és az NHH első körben többnyire nem is szab ki bírságot az ilyenekre...
Can you hear me, major Tom?

#9 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 09:14

@Koi Tamás:
Mintha lenne egy olyan elv, hogy a törvény, nem ismerete nem mentesít a törvény hatája alól. Egyébként rengeteg pofátlan cég van, sőt, sok helyen az NHH birságot is bekalkulálják, mint marketing költséget.

#10 Felhasználó inaktív   Nemes Dániel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 09:57

minket is feljelentett egyszer egy magasan képzett kolléga. ugyan pont spamszűrőt akart letölteni (próbaverziót, ugye), de a visszaigazoló e-mailt, amiben a licenszkód volt, spamnek nézte. arra persze volt esze, hogy feljelentsen.

nem teljesen világos, hogy az NHH miért indította meg egyáltalán az eljárást, mindenesetre nekünk az ügyintézés kb. 40 rugónyi költségünkbe került (túlnyomórészt az emberek ideje). fejlett igazságérzettel rendelkező barátunk elnézést persze elfelejtett kérni.

---

a szabályozás az utóbbi időben valóban nem jó irányba változik. vicc, hogy céges címre lehet spammelni, és vicc, hogy teljes névvel-címmel lehet csak feljelenteni ezeket a mocskokat.

#11 Felhasználó inaktív   kroozo 

• kinder pingu
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 11:48

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 9:41

@kroozo: azért nem az ilyen cégeknek kell elsősorban félniük a feljelentésektől. sokan nem is tudják, hogy törvényt sértenek a spamküldéssel, és az NHH első körben többnyire nem is szab ki bírságot az ilyenekre...

Pedig nem artana legalabb valami jelkepest az ilyenre is egyebkent. Mas ugyben sem nagyon szokas azzal takarozni, hogy dehat nemtudtam, hogy nemlehet, jajjajj, bocsanat. Illetve szokasnak szokas, csak ritkan eredmenyes :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#12 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 12:10

Idézet: Renwick - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 9:41

Majd én is elmegyek boltba lopni, oszt azt mondom jajj ne bántsanak, mert nem tudtam róla. Első sarki óránk is úg ykezdődött a suliban, hogy a törvény nem tudása nem mentesít. Meg különben is, Herminabau csúnyán tolta, ilyenkor kellene hatványozottan büntetni, nem olyen nevetséges összegekkel.

Én egy ideje nem kapok a spam-bejelentes címről választ, ezek szerint azért. Afene.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#13 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 12:15

Idézet: Nemes Dániel - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 10:57

nem teljesen világos, hogy az NHH miért indította meg egyáltalán az eljárást, mindenesetre nekünk az ügyintézés kb. 40 rugónyi költségünkbe került (túlnyomórészt az emberek ideje).

Nemtom, én írtam 1-2 mailt, meg levelet, vagy az analóg levélre is visszamailoztam, aztán semmi egyéb költség nem merült fel. Egy esetben rezgett a léc, mikor kölcsönadtam a mobilelőfizumat, aztán spammoltak róla. Inkább az a bajom, hogy sok nyilvánvaló spammer elég jól el bír bújni, főleg a warezoldalakat hirdetők, meg a félrecímzett levelesek.

Az anno horváth Sándoros faszira is hajtóvadászat kellene, de semmit nem lehet tenni, már úgy hirdeti magát, hogy DM levéláradat legálisan. Meg anyja picsája.

#14 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 12:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 9:28

Azt gondolom, hogy sok nagysagrenddel kevesebb olyan kereskedo van, aki nem spamelt, megis feljelentette valami idiota, mint ahany spamelo ceg Kevesse hiszem, hogy ez valos problema.

XXI. század, infó hadviselés, csókolom. Sarki boltot is időnként feljelentgetik, mert büdös a hús, kocsmában nyilván nem zárjegyes a szesz, meg mikor miféle, amivel valaki unatkozik, vagy csak simán hülye rosszindulatú, de semmi alapja nincs. Spammolás is ugyanígy van.

#15 Felhasználó inaktív   Nemes Dániel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 23. 23:19

@Jahno: logokból adatokat kikeresni, jogszabályra hivatkozva levelet megírni jópár munkaóra volt. Valamiért a kollégáim nem ingyen dolgoznak, tehát pénzbe került. Kb ennyibe.

Egyébként ha egy fillérbe se került volna, csak 1 percembe, akkor is a JKA az ilyen idiótának, hogy engem zaklat a saját hülyesége miatt. Túl sok az idióta, túl kevés a perc.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó