További 18 millió euróval támogatja az Európai Unió az új generációs, rendkívül gyors internetezésre alkalmas mobilhálózatok kifejlesztését annak a finanszírozási programnak a keretében, mely hat év alatt euró százmilliókat fordít a szektor korszerűsítésére.
http://www.hwsw.hu/h...ilinternet.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...ilinternet.html
Oldal 1 / 1
Re: A gigabites mobilnet kutatásába fektet az EU
Elküldve: 2009. 10. 22. 16:21
Hja fejlődni kell, de biztos hogy ebbe az irányba? Amikor ezek a sávszélességek még core network nagyságrendnek számítanak tényleg hogy erre LESZ szükség? Van egy sportautóm tud 300km/h-val menni, ÉS??? Hol tudom kihajtani (legálisan)? Sportpályán. Igen, tudom van HDTV meg minden egyéb de ezek is beérik 10-20Mbittel (kódolási technikák is fejlődnek, nagyobb számítási teljesítmény árán kisebb sávszél elegendő), 100Mbittel egy film letöltése sem rossz, de erre sem lesz szükség ha abba az irányba haladunk hogy lokálisan nem lesz filmtárolás. Plusz, néhánytucat gigabites user beesik egy szerverre oda azért kell gerinc ami azt kiszolgálja, oda azért az optikát is fejleszteni kell.
Picit ellenszenves nekem ez a sávszélhajhászás 'utolsó mérföld' szinten, gondolom terhelt alhálóban vagyok úgyhogy még a 'vacak' 15mbitemet sem tudom kihajtani a UPCnél.
Picit ellenszenves nekem ez a sávszélhajhászás 'utolsó mérföld' szinten, gondolom terhelt alhálóban vagyok úgyhogy még a 'vacak' 15mbitemet sem tudom kihajtani a UPCnél.
Elküldve: 2009. 10. 22. 17:06
kChris:
Mire az LTE Advanced bevezetésre kerül, addigra már 2015-20-at fogunk írni. Azért a core network már most is erősen 10GE vagy a felé tart, addigra pedig már a 100GE lesz a fő vonal, a 10GE pedig teljesen hétköznapivá válik.
Nem lesz olyan sok az a gigabit sávszél 5-10 év múlva, ha egy cellán belül akár 200 user is osztozik majd rajta. Az LTE-n sem lehet majd igazán HD-zni, ahhoz azért a 100Mbps nem olyan sok. Ha multicastra kiraknának 5db 8Mbps-es HD streamet, esetleg mellette még unicastos HD VoD streamre is épülnének szolgáltatások, akkor hamar betelne az a közös osztott sávszél. Az LTE mellett még erősen az SD video minőség fog dominálni, a HD árát pedig erősen megkérik majd, hogy ezzel szorítsák lentebb a keresletetet, mert nagy mennyiség mellett nem lenne kiszolgálható. Az LTE Advanced gigabit osztott sávszélén már a HD videok is jobban teret tudnak majd nyerni.
Mire az LTE Advanced bevezetésre kerül, addigra már 2015-20-at fogunk írni. Azért a core network már most is erősen 10GE vagy a felé tart, addigra pedig már a 100GE lesz a fő vonal, a 10GE pedig teljesen hétköznapivá válik.
Nem lesz olyan sok az a gigabit sávszél 5-10 év múlva, ha egy cellán belül akár 200 user is osztozik majd rajta. Az LTE-n sem lehet majd igazán HD-zni, ahhoz azért a 100Mbps nem olyan sok. Ha multicastra kiraknának 5db 8Mbps-es HD streamet, esetleg mellette még unicastos HD VoD streamre is épülnének szolgáltatások, akkor hamar betelne az a közös osztott sávszél. Az LTE mellett még erősen az SD video minőség fog dominálni, a HD árát pedig erősen megkérik majd, hogy ezzel szorítsák lentebb a keresletetet, mert nagy mennyiség mellett nem lenne kiszolgálható. Az LTE Advanced gigabit osztott sávszélén már a HD videok is jobban teret tudnak majd nyerni.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó