Re: Meglepően jól megy a Microsoftnak
Elküldve: 2009. 10. 26. 16:13
http://www.hwsw.hu/h...server-sql.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...server-sql.html
Elküldve: 2009. 10. 26. 16:13
A válság és a Windows 7 előtti kivárás miatt alig 3,6 milliárd dollár volt a profit a legutóbbi negyedévben."
Forrás: http://index.hu/x.ph...soft_nyeresege/
Amolyan félig tele-félig üres pohár.
Elküldve: 2009. 10. 26. 16:27
Nem érdekel a pénzügy. Felszínesen olvastam át mindkét cikket, leszűrtem naív következtetésem.
Elküldve: 2009. 10. 26. 17:12
Nem semmi mennyi pénzt kifizet az MS, hogy a Linux-okat alacsony részesedésen tartsa, kíváncsi vagyok meddig bírják ezt ebben a formában finanszírozni. Amint a Win7 mint újdonság kifut, a műszakilag egyre javuló Linux-ok miatt annak is brutálisan le kell majd csökkenteni az árát, hogy nagy részesedés vesztés nélkül versenyezhessen a netbook kategóriában. Ráadásul ha beindul a smartbook termékvonal is ARM procikkal, akkor újabb árprésbe kerül a Windows és mindenképp veszít a részesedéséből, mert ARM-ra csak Windows CE van, ami alkalmazások szempontjából ugyanolyan kevéssé kompatibilis a "nagy" Windows-okkal mint a Linuxok. Akkor már a gyártók és a vásárlók jobban járnak ha a gyártók gépre szabott Linux-okat dobnak ezekre a gépekre és megpróbálják még olcsóbban adni.
Elküldve: 2009. 10. 26. 17:25
Abban igazuk is lehet, hogy a Win7 jól fog fogyni a normál gépekre, mert, aki az XP-ről normális Windows-ra akar váltani az végre megteheti.
Más kérdés, hogy szerintem a Win7 azért nem egy "megváltó" oprendszer, inkább egy rendberakott Vista, hosszú ideig nem lesz elég az Apple meg a Linuxok sakkban tartásához. Sok szempontból az Apple még veszélyesebb mint a Linux-ok mert nagyon hasonló műfajban versenyez mint az MS és nagyon jó termékeket gyárt (elég drágán, de hát ha megveszik). Az Apple részesedése a PC/laptop jellegű gépek szegmensében növöget rendesen, elsősorban az USA-ban.
Elküldve: 2009. 10. 26. 17:29
Elküldve: 2009. 10. 26. 17:59
Ez abszolúte lehetséges, tekintettel az MS erőforrásaira. Persze igazából egy Win7 for ARM lenne az igazán nagy balegyenes.
Persze a probléma nem is csak ott van, hogy maga a Windows elkészül-e rá, de ott is, hogy a tipikus Windows alkalmazásokat mennyire egyszerű portolni az ARM-os Windows-ra. Úgy nézem a Linux-os világban a legtöbb alkalmazást eleve könnyen átfordíthatóra készítenek + a nyilt források miatt bárki nekiállhat a portolásnak némi hozzáértéssel.
Az Apple pedig már most is nagyon erős az ARM-os területen az iPhone miatt (az is egy ARM procit használ). Nekik nagyon gyorsan menne egy ütős ARM-os smartbook összerakása (sokan azt mondják, hogy jön is és iTablet-nek fogják hívni).
Elküldve: 2009. 10. 26. 20:36
hány éve mondják már ezt hogy műszakilag javul a Linux évek óta? Teljesen OK már ha úgy vesszük, szuper desktopkezelése van (3D/stbstb). DE az áttörés még mindig nem jött el és szerintem nem is nagyon fog. Akkor már eljött volna. Egyszerűen nem ez az igénye az átlagusernek sokkal inkább az az igény mint amit az iPhone a smartphone-ok között képvisel.
Elküldve: 2009. 10. 27. 09:27
tehát:
PRÓBÁLJUNK MEG FLAME STOPPONI időben!
Elküldve: 2009. 10. 27. 09:58
Attól függ mit tekintünk áttörésnek
Én például teljesen simán felnyomom az Ubuntut az összes családi és ismerősi gépre és némelyik már több mint egy éve üzemel közmegelégedésre. Igaz, hogy ezeket elsősorban netezésre, szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre használják. Azért néhány éve ezt sem próbáltam volna meg, mert nem lett volna kedvem az állandó support-hoz. Most viszont már a legtöbb esetben a telepítés is pöccre-röffre megy, sokkal kevesebb a kihívás.
Én egyébként rövid úton megmondom mindenkinek, hogy lopott Windows-nak még a feltételében sem segítek. A legolcsóbb itthoni Win7 ha jól emlékszem 30eFt és ha gépet váltasz nem tudod már rá újra feltenni (OEM licenc). Erre egy csomóan élből azt mondják, hogy jöhet az Ubuntu mert igazából nem kell nekik a Windows. Nem mindenki Photoshop-ol és társai.
Szerintem áttörés valóban nem lesz, de szép lassan növekedni fog a Linux részesedése. Aztán, amikor már nem lehet metodológiai ügyeskedésekkel takargatni (mondjuk 10-15%-nál), akkor jobban bekerül a köztudatba és akkor gyorsul majd egy kicsit a térnyerése. Ha a BSA időközben bekeményít, akkor ez jelentősen meg is gyorsulhat. (Nem is hallani róluk túl sokat mostanság)
Azt se gondolta volna senki, hogy a Firefox leveri valaha az Internet Explorert Magyarországon, ma pedig már 52%-on áll. Mindez néhány év alatt.
Elküldve: 2009. 10. 27. 10:07
Az MS-nek szerintem a Linux léte is elég nagy probléma manapság. A netbook/olcsógép szegmensben baromi olcsón kell adniuk miatta az OEM licencet, mert az OEM-ek folyamatosan azzal fenyegetőznek, hogy akkor majd Linuxal adják. (Lásd az ASUS-t, szerintem már ingyen kapják a Windows-t, cserébe gyakorlatilag kinyírták a Linux-os termékvonalat). Ezt pedig az MS-nek el kell kerülnie mindenáron, mert ha egyszer oda a WIndows dominancia, akkor az egész erre épített vár megroggyan és onnantól szabad verseny van, amiben már messze nem olyan jók mint a piaci ügyeskedésben, háttéralkukban...stb.
Elküldve: 2009. 10. 27. 10:51
Érdekelne egy objektív, és független (ami szinte lehetetlen
Én Win7-tel szereltet, mivel a desktopon is az van, ms office-t használok Online Store-ral így kényelmes lenne az "átjárás".
Elküldve: 2009. 10. 27. 10:56
Egyébként én nem csinálok ebből lelki kérdést. Azt használom, ami nekem bevált és működik, és bármilyen meglepő, nekem ilyen az XP és valószínű ilyen lesz a W7 is. Nem érdekel a microsoft egyeduralma, és a hasonló forradalmi vergődések, egyesektől. A használati értéke megfelelő, és támogatja szinte mindenki, aki programokat ír. Ha majd fordítva lesz, akkor én is linuxot fogok használni, és nem lesz lelkiismeret furdalásom.
Elküldve: 2009. 10. 27. 11:25
Elküldve: 2009. 10. 27. 13:20
Cikk és propaganda alapján megítélni egy OS-t nem szabad, én mindig a kétkezi saját tesztjeimre hagyatkozok. Sztem egy próbát megér a Seven.
Elküldve: 2009. 10. 27. 13:57
De mint mondtam, nem ez számít, mert ez felettünk van. Mi használjuk és kész. Bármit meg lehet a W7-el is csinálni, amire ma egy PC-n szükségünk van. Ha nem így lenne, nem ezek a rendszerek futnának nagy cégeknél. Pedig van ingyenes linux is, ugyebár... haha
Elküldve: 2009. 10. 27. 14:25
Idézet: special - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 13:10
Az MS hatalmas pénzeket öl a marketingbe, komplett cégeket lehetne ezekből "eltartani". Ha nem lenne ennyire hirdetve a rendszer, szerintem sokkal többen kacsintgatnának kifelé.
ps.: bocsi az almáért, de már nem szerkesztem ki, oda is illik, persze már csak ha beleharaptak...
Szóval a nagyok azért másképp gondolkodnak, s nem feltétlen azért ilyen népszerűek, mert annyira szeretik őket. De igaz: rengeteg a pletyka.
Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 27. 14:25 -kor
Elküldve: 2009. 10. 27. 16:21
Persze vannak hibái is a W7-nek, pl. ami az összes windows rákfenéje: Erre írják a kártevők 99 %-át, ezért nem biztonságos, de viszont szép és fut rajta az összes játék.
Mióta a W7 megjelent, szinte nem is bootolok be Linuxra. Pedig nem kezdő linuxos vagyok, évek óta használom párhuzamosan a windows mellett.

Súgó