HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Újra: a warezolók többet költenek zenére - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Újra: a warezolók többet költenek zenére Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 18:22

Egy brit felmérés szerint a zenét rendszeresen letöltők majdnem kétszer annyit költenek zenére, mint akik sohasem töltenek le illegális forrásból. Fél év múlva életbe léphet az internetmegvonással járó büntetés, pedig lehet, hogy nem ez a jó megoldás a lemezkiadók bevételkiesésének csillapítására.
http://www.hwsw.hu/h...atas-demos.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...atas-demos.html

#2 Felhasználó inaktív   Primary 

• Tót Béla
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 18:22

Mondjuk a zenésztől sokkal szívesebben megveszem a lemezt, mint akármilyen boltokból, meg rengeted plusz díjjal tarkítva.
P5Q-Q9550-4×2GB-N260GTX-WD750-Samu1.5-PSU.650TX-LG.W2252V-Samsung.940MW
BLOGGGG
Music Time Machine

#3 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 18:44

Ez így is van, én főleg "kezdő" zenészektől szeretek, akik otthon sokszorosítják a lemezeiket, vagy legalábbis kis példányszámban, és nem szerződnek le nagy kiadókkal. ilyen pl. DubFX, vagy Ronald Jenkees.

Mert ha tőlük vesz az ember, akkor tényleg őket támogatja, nem pedig a kiadókat :)
"The ringing of the division bell, had begun..." /Pink Floyd/

#4 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Borsodi Bivaly
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 19:02

Én is lewarezoltam egy albumot, meghallgattam, oszt megrendeltem Svédországból. Mivel ebben az országban nem volt kapható, mert itt csak a lakodalmaslajos, pink,kozsó megy Kép
VERS az ipadról : "nem tok mindegy mi van benne, hiszen meg internetezesre is alkalmatlan
vagy megy rajt az edenhotel video? ja nem akkor???... "

A Borsodi Bivaly hivatalos támogatója

#5 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 19:48

@Primary: meg már csak azért is, mert azzal többnyire őt támogatod
legjobban koncerten szeretek lemezt venni. de pl Harcsa Veronika az albumbemutató koncertjegy mellé adott mindenkinek egy lemezt, vagy pl. Deutsch Gábor albumát ha megveszed, akkor neten még kapsz mellé jópár számot

de most pl csütörtökön ajánlom az A38-at, mindjárt két jó lemezt is lehet venni:

Planet 55 + Kerekes Band Kép
chill,
aDoayen

#6 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 08:48

Gabibá: Ja, dettó. Ha már Svédek, Carbon based Lifeforms, na ha azt elsütöm ithoni boltokban, van belőle hümmhümm, de még szakirányú boltok sem tartják. Fesztválon meg ismerte mindenki, meg örült nekik. Nekem egyébként egy barátságom indult így egy kiadóval, hogy írtam nekik (francia, Ultimae), hogy tudnak-e küldeni ide lemezt. Most nem azért, de átlag 2-3k-ra alakul ki egy lemez így. És ez még nem is sok, Kalahari Surfers még olcsóbban jött meg.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#7 Felhasználó inaktív   djculture 

• PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 09:05

Kedves gyerekek mai estimesében a hogyan lesz a 1000ft os  albumból 5000 ft magyarországon cimű részt láthatjátok...
Nem újdonság régen mi is a lemezeket amit a diszkóban játszottunk, németböl hoztuk be tized áron ,meg háromnegyedét nem is adták ki itt.De ez mai napig így van.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#8 Felhasználó inaktív   Satriani 

• .
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:41

"bele akarnak hallgatni mielőtt megveszik (42%)"

Erre való a myspace, vagy mondjuk az amazon zeneboltja. Ettől függetlenül én is mindent letöltök, mielőtt megveszem. Kép Nagy úr a kíváncsiság.

Meg hát nézzünk a tükörbe, megszoktuk az internet gyorsaságát, azonnaliságát. Instant zene kell. Csak ebben a hónapban hat 2009-es CD-t rendeltem (God Forbid, Winger, OSI, Dredg, 3, Tread), de már az összes lemezt rongyosra hallgattam mp3-ban.

#9 Felhasználó inaktív   Satriani 

• .
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:44

@didyman: jó, hogy Franciaország nincs messze. A Tread lemez rohadt drága volt... Ausztrál zenekar, amazonon nem kapható az albumuk, ebay szintén nem játszott. Youtube-on írtam a gitárosnak, egyből válaszolt, el is küldik a korongot, de sajnos legalább 2x olyan drága így, mint egy nagykiadós CD.

#10 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 11:41

Meg hát nézzünk a tükörbe, megszoktuk az internet gyorsaságát, azonnaliságát. Instant zene kell.

Ez pontosan így van! Hasonló a helyzet nálam is, olyan zenékről van szó, amik nem híresek, a belehallgatok fél-egy percet meg nem sokat mesél egy 6-12 perces számról, így persze tök illegálisan letöltöm és hallgatom. Ami "érdekes" ezekben az anyagokban, hogy a bevált, "nagy" lemezrippelő csapatok rendszeresen,kiemelten odaírják azt, amit magam is így gondolok: Az mp3 csak a része egy zenének, vedd meg, mert ezzel támogatod az előadót, hogy a következő zenéje is megjelenjen neked.

Amazon szállít ide? Amikor az ESSA3-at akartam rendelni, közölték, hogy ide nem szállítanak usákiából. Egy évnyi további kergetés után megjelent a Discogs-on egy eladó, persze mivel ez egy kultikus darab, alig 12k-ért.. Így 3 és fél évvel megismerése után sikerült megszerezni.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#11 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:09

Az ilyen belehallgatósdira jó lenne a last.fm. Sajnos pont azelőtt ismertem meg, hogy fizetőssé vált Magyarországon, de most befizettem három hónapra.

Igaz, bánom már. Nagyon önfejű, hogy nem lehet komplett zenekarokat kitiltani, azt nagyon utálom.

Viszont nagyon sok zenészt, zenekart ismertem meg általa :up:

#12 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:49

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:01

Amazon szállít ide? Amikor az ESSA3-at akartam rendelni, közölték, hogy ide nem szállítanak usákiából.

Én már többször rendeltem az Amazon Marketplace-ről is. Előtte megkérdeztem az eladót, hogy szállít-e Magyarországra. Amikor igen választ kaptam, kiválasztottam a CD-t, viszont a rendelést nem engedte a netes felület véglegesíteni, amikor Hungary-t választottam ki az országlistából. Erre írtam megint az eladónak, hogy jó-e neki, ha Ausztráliát választok ki, a cím többi része marad, de ő majd Magyarországra küldi. Jó volt nekik, megrendeltem így, a fizetés lement és a CD-ket is megkaptam. Egyszer volt csak, hogy az eladó nem ment bele. Tehát érdemes próbálkozni.

#13 Felhasználó inaktív   Satriani 

• .
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 17:14

@didyman: az amazonról CD-t rendszeresen rendelek, igen, szállítanak ide. A marketplace-t nem ismerem behatóan, Sipi tapasztalatai nem ütköznek az enyémeimmel.

Amit sajnálok: elektromos kütyüket nem szállítanak ide. Legalábbis mikor legutóbb próbálkoztam ilyennel, nem jött össze.

#14 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 18:16

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 12:01

Amazon szállít ide? Amikor az ESSA3-at akartam rendelni, közölték, hogy ide nem szállítanak usákiából. Egy évnyi további kergetés után megjelent a Discogs-on egy eladó, persze mivel ez egy kultikus darab, alig 12k-ért.. Így 3 és fél évvel megismerése után sikerült megszerezni.

Amazonból van UK, DE, FR stb. is. Érdemes megnézni, ott van-e, amit keresel. Ha van, akkor valószínű, hogy drágább kicsit postával együtt is, de lényegesen hamarabb ideér, meg nem kockáztatod a vámot.
Én elég sokat rendelek Hong Kongból, meg Angliából. HK simán lehet 3 hét is, és az utóbbi időkben elég sok csomagomon volt vámpecsét (szerencsére nem vámoltak, csak belekotortak). Angliából gyakorlatilag max 1 hét, ha regisztrált csomagként jön, és a Royal Mail nem sztrájkol éppen, ami havonta megesik :) De volt már olyan is, ami két nap alatt itt volt.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó