Re: PlayNow plus - zene nem csak a te füleidnek
Elküldve: 2009. 11. 09. 01:03
http://www.hwsw.hu/h...efon-mobil.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...efon-mobil.html
Elküldve: 2009. 11. 09. 01:03
100 zeneszám /6 hónap, kerekítve havi 17 szám,6 . hónap után havonta szintén 17 szám/hó vagyis kb. mintha havonta vennél egy cd-t a boltban, a többit meg csak meghallgathatod, mint a rádióban, mert a többi számról nem kerül le a drm. Bravó akkor inkább CD-t veszek, mint egy tömörített hanganyagot. Köszönjük Emese.
Elküldve: 2009. 11. 09. 06:01
Köszönjük Socket!
- hány CD is fér el a zsebedben?
- milyen eszközön is játszod le? csak nem discman-en???
- amúgy mennyire környezetbarát is egy CD?
- ha karcos lesz, elveszted, hogyan is pótolod? a kiadó ad egy újat
- melyik rádióban van non-stop Socket kívánságműsor?
Szvsz végre a k.. kiadók ellőreléptek, hogy legálisan is lehet vásárolni zenét, de legalább is zenehallgatást. Mitől jobb birtokolni egy zeneszámot - egyáltalán: minek? - , ha állandóan meghallgatod, letöltheted? Ez évente 28k HUF, vagyis másfél tank benzinért annyi számot töltök le, amennyit csak akarok, amikor csak akarom - ÉS nem kell hallgatnom a lekevert, reklámokkal teletűzdelt "slágerrádiókat"
Leülhetsz!
Elküldve: 2009. 11. 09. 09:02
Elküldve: 2009. 11. 09. 11:38
Elküldve: 2009. 11. 09. 13:34
Elküldve: 2009. 11. 09. 14:32
http://www.ebu.ch/fr...v_305-moser.pdf
Elküldve: 2009. 11. 09. 14:42
Idézet: Johnny Firpo - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 14:32
Nyilvánvalóan HE-AAC-t használnak, mert a mobilok 210%-a támogatja. Azt is legmagasabb bitrátán. Ki gondolna itt 192kbps wma-ra?
Szerkesztette: N0zer0 2009. 11. 09. 14:54 -kor
Elküldve: 2009. 11. 09. 14:44
A formátum meg várhatóan fényévekre lesz a maitól és várhatóan eléri a CD-t (amivel - mint minden más hangordozóval - bakelit, szalag - az a baj, hogy nem örök - és itt a lényeg: amikor CD-t veszel, akkor nem egy 45 forintba kerülő plasztik korongot veszel, hanem a rajta lévő tartalmat. És ha tönkremegy a Cd -mert karcos lesz, elveszik, eltörik, akkor nem kapsz helyette másikat, hiába lobogtatod az áfás számlát);
Az albumot meg nem is értem: pont az a lényeg, hogy ne kelljen egy egész albumot kifizetned - mint a upc-nél 2-es csomag, oszt a felét nem nézed, de csak abban van National Geographic - ha neked csak 1, vagy 3 szám kell a 15-ből.
Ha pedig kicsit távolabbórl nézed, akkor - bármennyire is nem hibátlan a kezdeményezés - mégiscsak üdvözlendő, mivel 1. legálisan lehet zenét letölteni, nagy választékból(mert persze, mindenki torrenten tölt le először zenét, de ez nem legális, még akkor sem, ha mindenki így csinálja....) 2. továbblépés az eddigi hanghordozókhoz kötött tartalomhoz képest, még ha a minőség egyelőre nem is csúcs 3. itt a hozzáférésért fizetsz, az azonnali letöltési lehetőségért és ezt semmi nem tudja überelni. Tegyük fel: hallasz egy számot és meg akarod hallgatni még egyszer, vagy többször: mit is tehetsz? 1. letöltöd torrenttel (nem legális, nem azonnali) 2. elmész, megveszed a CD-t (drága, környezetszennyező, nem azonnali) 3. itt meg letöltöd azonnal - és ami tetszika z SE-ben, az a Track ID, vagyis egy új szám hallgatása közben felveszed, a Track ID felismeri és máris letöltöd és hallgathatod (ld. youtube demok). hát sztem ez előrelépés, még ha - egyelőre - drága is.
Elküldve: 2009. 11. 09. 15:25
Idézet: hisziapiszi - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 6:01
Köszönjük Socket!<br />
- hány CD is fér el a zsebedben? <br />
- milyen eszközön is játszod le? csak nem discman-en???<br />
ugyan nem nekem szólt, de..
- hány CD is fér el a zsebedben? ---> megveszi a cd-t, utána saját célra mp3ba tömöríti.
- milyen eszközön is játszod le? ---> megveszi a cd-t, utána saját célra mp3ba tömöríti, majd mp3 lejátszón, telefonon, akármin meghallgatja.
stb.
ARE YOU EMBARRASED EASILY? - Course of Dr. Karl Gruber
Elküldve: 2009. 11. 09. 15:42
Aham. Persze. Nyilván való, hogy csak a mainstream zenék lesznek elérhetők. Underground stílusok között nem hinném, hogy bármit is lehetne találni. Pl. breakcore, idm, speedcore, hardcore, rhythmic noise, powernoise, techstep, darkstep, dnb és még sorolhatnám sokáig.
Ezen nem lepődök meg, csak hát na. Lehetetlenség mindent lefedni. Szóval lesz mindig egy group, aki csak a netről tudja beszerezni a neki valót.
ARE YOU EMBARRASED EASILY? - Course of Dr. Karl Gruber
Elküldve: 2009. 11. 09. 16:42
Samott
Elküldve: 2009. 11. 09. 20:19
Én például Immediate Musicot hallgatok sokat aminek a legtöbb albuma nem került kereskedelmi forgalomba... akkor kit károsítok meg, ha letöltöm?
Szerkesztette: bean 2009. 11. 09. 20:21 -kor
Elküldve: 2009. 11. 11. 07:10
- vagyis minőségben majdnem ott vagy az mp3-al, mint a HE-AAC-vel (metrón, villamoson pont mindegy)
- mennyi idő megvenni, felmásolni iTunes-ba? ha bemész a boltba, akkor mindennel együtt fél óra; ha futival megrendeled, akkor 10 perc, beolvasással együtt; itt mennyi egy album? 1 perc (ha igaz, amit Koi mond): vagyis a cd-nél olcsóbban, vagy egy árban jutsz egy 10x, 20x gyorsabb megoldáshoz...
Elküldve: 2009. 11. 11. 07:27
Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 16:42
Samott
Hajjaj. Van bőven. Sok kis tizenéves, akiknek nincs PC-jük vagy netjük (anyu, apu inkább diszkóbelépőre, mozijegyre, játékkonzolra ad), vagy van, de hülyék hozzá, hogy használják. Általában ők veszik igénybe az 500-900 Ft-os "ingyen" csengőhangokat is. Havi 2400-at simán le lehet róluk gombolni, és azt sem tudják, hogy mi a veszteségmentes tömörítés, vagy mi fán terem a DRM. Meg lazán beugranak a marketinges "korlátlan"-ságnak, ők az utolsók, akik az apró betűs, csillagozott részeket elolvassák a szerződésben (amit lehet anyu/apu ír alá helyettük, mert unják már a kölök bőgését hallani). Minden hülyeségnek van piaca, ha megfelelő marketinggel párosul.
Elküldve: 2009. 11. 11. 10:18
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 7:27
Igaz, az a kreten aki beugrik a "kuldj egy smst hogy megtudd" atvereseknek, az ezt is beszopja. De csak az. Ezt viszont allitolag nem szelhamosok, hanem egy vezeto mobilgyarto csinalja... bar ha spamemmel kezdtek hirdetni, ez is kitelik toluk.
Samott
Elküldve: 2009. 11. 11. 12:51
Idézet: hisziapiszi - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 14:44
Egy új technológiával egy rendszert éppen kiépítő monopolszolgáltató vs. piaci verseny téma hogy jön ide?
Mert ennek semmi köze a zeneiparhoz, amiről beszélünk. valahogy nem érzem azt, hogy baromira lementek volna az árak, függetlenül attól, hogy a kutya se veszi.
Idézet
A jelenlegi magyar jogszabályok szerint zenét saját célra szabad másolni, ha haszonszerzést közvetve sem okoz. Márpedig a letöltés is másolásnak számít ilyen szempontból.
Igaz, hogy torrent-en technikailag fel is töltesz, de ezt a csodálatos jogrendszerünk nem igazán tudja kezelni. Mindenesetre jelenleg nem tudok olyan jogerős ítéletről, amiben torrentezésért elítéltek volna valakit.
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL
'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."
Elküldve: 2009. 11. 13. 10:37
Idézet: xclusiv - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 12:51
Igaz, hogy torrent-en technikailag fel is töltesz, de ezt a csodálatos jogrendszerünk nem igazán tudja kezelni. Mindenesetre jelenleg nem tudok olyan jogerős ítéletről, amiben torrentezésért elítéltek volna valakit.
xclusiv, most őszintén...
...amikor feljön az a kérdés, hogy "no de mi van az előadókkal, zeneszerzőkkel, művészekkel" akkor mivel szokott a legtöbb torrentező védekezni? Nem azzal, hogy "ha tetszik egy szám / film / játék úgyis megveszem eredetiben, de minek fizessek azért, amit csak egyszer hallgatok meg / nézek meg / próbálok ki? Én szoktam torrentezni, és ezzel szoktam nyugtatni a lelkiismeretemet, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül... de hogy őszinte legyek, én még egyszer sem (na jó, az elmúlt 9 évben talán egyszer) jutottam el a boltig, hogy megvegyem azt a bizonyos "nagyon jó" CD-t...
Szóval ha valaki ezzel védi magát, akkor pont ez a neki való szolgáltatást: előre vállalja, hogy kifizeti azt a 200 vagy mennyi számot, amelyeket egy év alatt legtöbbször hallgatott meg, és kap mellé ajándékba egy szolgáltatást, amivel bármikor meghallgathatja négy nagy kiadó szinte összes számát.
Nem értem, ezzel mi a probléma. Ha nem tarthatnád meg a számokat, akkor persze egy forintot nem érne, de nekem inkább az nem tetszik, hogy csak 3 készüléknél érhető el a szolgáltatás, és a régebbiekkel nem lehet még kipróbálni sem (pedig nekem is W szériásom van, és elvileg 2 hét próbaidő lenne
Elküldve: 2009. 11. 13. 13:28
Idézet: megmondtam - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 10:37
Szia,
Én erről a szolgáltatásról semmit nem írtam, és azzal sem foglalkoztam, hogy mi lesz a zenészekkel. Mindössze az "illegális torrent" témára reagáltam. De ez itt erősen off, be is fejeztem.
x
volt: Asus O!Play HDP-R1, Panasonic TH-37PV7P, Linksys WRT54GL
'Geri': "a sony konzoljain csak az nem talál már ránézésre legalább 4-5 fogást jogilag, aki igencsak amatőr az informatikában."
Elküldve: 2009. 11. 13. 13:36
Idézet: xclusiv - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 13:28
Én erről a szolgáltatásról semmit nem írtam, és azzal sem foglalkoztam, hogy mi lesz a zenészekkel. Mindössze az "illegális torrent" témára reagáltam. De ez itt erősen off, be is fejeztem.
x
Valamiért mégis beírtad... és ha már bírtad, és ha már válszoltam rá, azért örültem volna, ha erre is reagálsz (tudni illik arra, hogy mi lesz annak a következménye, ha mindenki torrenten szed le zenéket), mert egy olyan ember, aki ennyire tisztában van a jogi környezettel, az feltehetőleg érettebben tud gondolkozni mint a nagy átlag, és ez szerintem egyáltalán nem lefutott kérdés...
Átalakulóban van a zeneipar, a SE és a T-sek már felimserték, hogy a zene nem termék többé, hanem szolgáltatás. Valószínűleg lesznek követői ennek a folyamatnak.
Erről mit gondolsz? Jó, hogy átalakul a piac, vagy a művész az alkosson csak szerelemből meg belső indíttatás hatására, és ne akarjon belőle pénzt keresni?
Tényleg érdekelne a véleményed...

Súgó