Re: Nagy digitális tévé-mustra
Elküldve: 2009. 11. 10. 11:09
http://www.hwsw.hu/h...as-teve-tv.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...as-teve-tv.html
Elküldve: 2009. 11. 10. 11:40
Elküldve: 2009. 11. 10. 11:44
nálam a upc hd-s box 27-32W volt standbyban és 34-36W menet közben
aDoayen
Elküldve: 2009. 11. 10. 11:46
Elküldve: 2009. 11. 10. 11:56
Mivel követek TV-s fórumokat, tudom, hogy az egyik legtöbbet kérdezett dolog a jelfolyamok minősége, bitrátája. Erről egy táblázatos összefoglalás nagyon szépen mutatna, ha már összehasonlításról beszélünk.
Ez alkalommal csakis a felhasználói élmény, kényelem, szépség és kezelhetőség volt fókuszban.
Ez a felvezető csak akkor lesz igaz, ha a képminőségről is beszél a cikk. Ezt nagyon vártam tőle és egy szó sem esett arról, hogy egymáshoz hogyan viszonyulnak.
Sokat előkerül az a kérdés is, hogy a STB digi kártyáját ki lehet-e venni és egyből a TV-be tenni, ugyanis egyre elterjettebbek azok a TV készülékek, amelyek képesek azt befogadni és ezáltal egy fölösleges távirányítótól megszabadulhatunk.
Engem személy szerint érdekelne még a DigiTV és a Rubicom is. Milyen a szoftverük, a technológiájuk (IP/folyam) és a minőségük. Ez a cikk magas labda a különböző szolgáltatók képminőségének véleményezésére, de sajnos ez mégsem történt meg. Dani, nem tervezel egy folytatást, vagy valamit?
A szapulás ellenére köszi a cikket, mert amiről beszél, arról sokat és alaposan és nagyon aktuális a témája.
Szerkesztette: Yany 2009. 11. 10. 12:00 -kor
Logout.hu blog
Elküldve: 2009. 11. 10. 12:03
bár eredetileg csak platformokon mentem volna tovább DVB-S/DVB-T vonalon
de köszönöm a tippet
képminőséget viszont nehéz összehasonlítani, mert soktényezős, hely és kontextusfüggő és nem utolsó sorban picit szubjektív is, de meglátjuk... ha jönnek az ötletek, bármit megcsinálunk
aDoayen
Elküldve: 2009. 11. 10. 12:07
Logout.hu blog
Elküldve: 2009. 11. 10. 13:20
Írnék még pár dolgot, amiről itt nem esett szó.
Minden alkalommal amikor kikapcsolom a dobozt, akkor azt úgy veszi, hogy azért teszem, mert biztos aludni megyek. Ekkor újracsatlakozik a központhoz hátha van újabb szoftververzió. Ez sajnos 2-3 percig is tart és addig nem tudom be/visszakapcsolni a készüléket. Sajnos az sem zavarja, ha épp napközben teszem ezt, és nem aludni megyek. Eléggé idegesítő ha véletlenül rákönyökölök a kikapcs gombra(ritka eset), vagy ha pl én befejezem a tévézést, a család másik tagja pedig a kezemből venné ki a távirányítót, mert "most ő jön" (gyakori eset).
A képminőség ugyan szubjektív, de a kezdeti akadozás megszűnése után csudaszépnek mondhatom. Az élő adást sugárzó adók képe szerintem veri egyes dvd filmek minőségét is. A tematikus, sokat ismétlő csatornák azért szoktak adni nagyon ratyi tömörítésű filmeket. Ugyanazon csatorna analóg jeléhez képest nem csak zajmentesebb, de szebbek a színek, teltebbek a hangok. A csatornaváltás eleinte lassú volt, ma már tűrhetőnek mondhatom. Egyik-másik márkásabb tévénk alapból ilyen lassan váltja az analóg csatornákat.
Fogyaszása ki- és bekapcsolat állapotban is 13 watt.
A doboz csatlakozói kábé mint egy videómagnóé. A digit adás alapvetően scart csatlakozón megy a dobozból a tv-be, de ha a dobozt kikapcsolom, akkor az antenna bemenet mellett van antenna kimenete is, ami továbbmegy a tv-be. Ilyenkor az analógban bennehagyott huszon-harminc csatorna nézhető analógban is. Sok esetben az analóg csatornák "vannak nézve", amihez nem mindig kell jó minőségű kép. Ilyenkor jó lenne azt a 13 wattot megspórolni, de simán kihúzni vagy digitális időkapcsolóval korlátozni az áramfogyasztását sajnos nem lehet, mert olyankor az analóg jel nézhetetlenül zajossá válik. Kábeleket húzkodni meg hát így 2010 körül... hát kössz.
Ismerősnek van felvevős: a benne levő vinyó állandó jelleggel pörög (kikapcsolt állapotban is) . Ettől persze sokat fogyaszt, hálószobában zavaró a hangja, melegszik, és fél év alatt megpurcannak a vinyók benne. UPC pedig mindig ingyen kicseréli. We live in a perfect world...
Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 11. 10. 13:24 -kor
Elküldve: 2009. 11. 10. 13:37
Tehát vagy nem érdemes szolgáltatót kiemelni, vagy akkor a pozitív mellett a negativot is mondjuk el róla.
Egyébként a cikk nagyon jó, várjuk a folytatást.
u.i.: Amúgy nekem semmi bajom nincs a Magenta company-val, tehát nem ellenük buzdítok, csak ne állítsuk be azért őket istennek sem a piacon, mert összességében alig jobbak a többinél.
Elküldve: 2009. 11. 10. 14:37
- miért kell vagyonokat kicsengetnem száz meg száz hulladék adóra, amikor 2-3 tökéletesen megtenné? (Nat Geo HD, Discovery HD, talán Icsbíó, de az nem létkérdés)
- drága a videokölcsönző, az ember inkább khm. warezol
Ha lesz 1000 Ft havidíjért 2-3 választható HD csatorna, akkor kell, ha nem, marad a media-box az új tévémhez.
http://bit.ly/1NLF1U
Elküldve: 2009. 11. 10. 15:18
- a T-Home doboz 160-as hdd-jére bőven 100 óra feletti műsor fér.
- lehet, hogy említettétek, én nem láttam, hogy kb. 2 hete már tud multiroomot is, vagyis a második, hdd nélküli dobozon is le lehet játszani a hdd-s dobozon rögzített műsort LAN-on keresztül, sőt ugyanígy be is lehet állítani felvételeket.
- ha nincs szolgáltatás, akkor itt sem megy a felvételek lejátszása.
Szerkesztette: EV6 2009. 11. 10. 15:19 -kor
Nem kellene nekicsapódnia a szélvédőnek belülről? ... A legyes kérdésemmel arra akartam rámutatni, hogy a légy sebessége a megfigyelőtől függ! - Dextrose
Elküldve: 2009. 11. 10. 16:01
Samott
Szerkesztette: Samott 2009. 11. 10. 16:02 -kor
Elküldve: 2009. 11. 10. 16:12
btw egyszerre két felvétel + 3. lejátszás nem megy csak 1 felvétel 1 lejátszás
legalábbis az a 2 box, amit próbáltam ennyit tudott
catchuptv, vod, stb terjedésével egyébként nem is lesz olyan érdekes ez a feature
aDoayen
Elküldve: 2009. 11. 10. 16:18
Elküldve: 2009. 11. 10. 16:21
Idézet: aDoayen - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 16:12
Dobozfuggo, a HD doboz tudja, tudom, mert ki is hasznalom neha.
Samott
Elküldve: 2009. 11. 10. 16:44
Na, visszakanyarodva: Azt viszont nem értem - vszleg nem fogtam fel a választás logikáját, szóval, hogy a Digi miért maradt ki a kosárból?

Súgó