Re: Bemutatkozik az Office 2010
Elküldve: 2009. 11. 10. 15:42
http://www.hwsw.hu/h...sharepoint.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...sharepoint.html
Elküldve: 2009. 11. 10. 15:42
Elküldve: 2009. 11. 10. 15:54
Elküldve: 2009. 11. 10. 15:56
Idézet
Hűha. Ez 2010-ben feature?
Elküldve: 2009. 11. 10. 17:59
Az viszont jó hír, hogy próbálnak kezdeni valamit azzal az undorítóan nagy Office-gombbal. Az idióta szalagmenüvel, bőrözhetőséggel kéne még foglalkozniuk.
Elküldve: 2009. 11. 10. 23:32
Idézet: special - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 17:16
Igen? Tizenplusz éve threadelt megjelenítésre képes mailklienst használok; nem hittem volna, hogy manapság van még olyan, ami nem tud ilyesmit.
szerk.: btw, egy gyors google keresés kidobott nekem egy olyat, hogy View messages by conversation or thread; Applies to: Microsoft Office Outlook 2003.
Szerkesztette: szeder 2009. 11. 10. 23:36 -kor
Elküldve: 2009. 11. 11. 00:59
Idézet: special - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 17:16
Nos, azt tudtam, hogy az MS-nél lassan jönnek be bizonyos funkciók de hogy ennyire? Tudok olyan email klienst mondani, amiben már nagyon nagyon sok éve van threaded megjelenítés. Pff...
Azonban itt föltennék egy kérdést: valóban kell ez a sok új és csili-vili funkció? Merthogy az emberek jelentős része mind a mai napig még az office 97 funkcióinak is csak egy pici töredékét használják, nem is beszélve a későbbi office-okról. Mit is jelent ez? Mindössze annyit, hogy hiába van egyre több újabb és újabb funkció az új office-okban, ha azon funkciók elérése lassú. Ugyanis sokszor pontosan emiatt nem használják az emberek még a hasznos funkciókat sem, mert túl sokáig tart elérni a végtelen menük, ablakok és fülek tengerében. Ezen egy kicsit javított az O-2007 újféle GUI-ja, de még volna mit csiszolni rajta.
Ezen felül már rég el kellett volna jutni oda, hogy egységesek legyenek a gyorsbillentyűk minden office verzióban és ne változzanak még egy kicsit sem az office verziók között.
Sokszor az ilyen apróságok tudnának nagy sikereket elérni és nem az új csili-vili, amit az emberek jelentős része nem fog használni (vagy azért mert a régi officeban nem volt és most sem kell, vagy azért mert nem is tud a létezésükről)
Elküldve: 2009. 11. 11. 08:18
<br />
Szerintem funkcióban nem jelentős a fejlődés, de a PowerPivot megjelenése is azt mutatja, hogy az üzleti intelligencia az Office fejlesztési iránya. Persze javítottak a csoportmunkán is, de aki eddig Exchange-t és ShaerPoint-ot futtatott, az eddig is MS-Office-t vett mellé, aki pedig mást használt mail szervere és csoportmunkára, annak nem lett sokkal vonzóbb a 2010 a korábbiaknál.
Szerk.
Naná, hogy két l az intelligencia.
Szerkesztette: GoLAN 2009. 11. 11. 08:25 -kor
Elküldve: 2009. 11. 11. 08:20
Elküldve: 2009. 11. 11. 14:38
És igenis - ha nem is a többségnek - de a felhasználók jelentős részének (power userek) szüksége van az új feauture-ökre, hiszen ha csak a munkaidőnk néhány százalékát megtakarítjuk, már az igen jelentős előrelépés.
Én mindig olyan új funkciókat találok fő munkaeszközöm, az Excel új verzióiban, amire azt mondom, na végre, épp ideje volt, mióta várom.
Elküldve: 2009. 11. 11. 15:03
Elküldve: 2009. 11. 11. 15:52
Idézet: special - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 15:03
Ahhá. Akkor miért nem ezt írtátok (hogy mit csinál; nem pedig, hogy mihez hasonlít) a cikkben?
Elküldve: 2009. 11. 11. 21:07
- cikk: jó cikk, sokat megmutat a ms szándékokból is és jól tájékoztat a trendekről is
- serverek: projektjeimben mindig az jelentett gondot hogy mig pl. a google apps-nál tudja az ember fia, hogy ingyenest választ, vagy kifizet érte userenként 50usd-t, akkor milyen funkciók lesznek elérhetők, addig ha ms projektről van szó mindig jönnek ezek a fránya $$$ szerverlicencek, melyeket ha nem ruházunk be, akkor persze pont a killer funkciók nem lesznek elérhetők és ezekről persze MINDIG hallgat minden cikk(iró) (pl. sharepoint-nál wss/moss, vagy moss-nál standard/enterprise excel bi, stb)
- magyar: eldönthetnéd hogyan fogod irni word-öt, vagy wordöt, excel-t, vagy excelt, csak döntsd el és egységesen alkalmazd (én a kötőjeles mellett tenném le a voksom)
- csak egy óhaj: igazán áttörést érdemelne a groove, én egy évvel az ms felvásárlás előttől használtam kollegáimmal, akkor olyan hatékony érzés volt vele dolgozni, mint amit ma a google wave igér
- gonosz: úgy látszik nem tudja a ms abbahagyni a "majd jól kitalálom mit akar csinálni a user és gyorsan megcsinálom helyette" c. komédiáját, legalábbis erre következtetek pár bekezdés alapján. Pl. hatékonyan bemakrózom az automatikus "válasz írása és az eredeti levél törlése funkciót, majd az automatikus elküldés aktiválja a "levélküldés előtt képes figyelmeztetni a felhasználókat, ha olyasvalakinek akarnak e-mailt küldeni, aki éppen nincs az irodában, megtelt a postafiókja vagy például nem tudja a csatolt állományt fogadni" funkciót és egy jól fésült thread-ben az imént kitörölt eredetihez akarja csatolni
Elküldve: 2009. 11. 12. 09:33
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 17:59
Még egy apróság. Az Office a mai napig nem tud pl. olyan egyszerű dolgot, hogy egy szöveg összes előfordulását nem csak egy dokumentumban keresi meg/cseréli le, hanem az összesben. Mindössze egy pipát igényelne ez a funkció a megfelelő ablakban. De lehet ilyeneket magyarázni marketingeseknek és designosoknak.
Idézet: CiviR - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 21:07
Tipikus MS hozzáállás. Utálom...
Idézet: CiviR - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 21:07
Nem következetesség kérdése. Helyesírási szabályok 215. és 217. pontjainak megfelelően Wordöt, Excelt.
Elküldve: 2009. 11. 12. 15:30
off: Amikor új feature-ok jönnek nem mindig arra kell gondolni, hogy Marinéni használja-e az osztott dokumentumkezelés funkciót, hanem, egy munkahelyen ahol több százan, ezren dolgoznak vállalati környezetben milyen jól jönnek ezek a funkciók. Nem beszélve arról, hogy időről időre a termelékenységet növelni kell. Az időt kibővíteni nem lehet, de ha egy munkát megcsinál az ember egy perc alatt, majd az új funkcióknak köszönhetően mondjuk 56mp alatt, több száz, ezer ember esetében már jelentős növekedés.
Elküldve: 2009. 11. 12. 16:56
én úgy látszik még túlságosan tisztelem ezeket a sw neveket, mentségemre csak az szolgálhat, hogy én még anno file-t és byte-ot írtam le sokezerszer és hát az ember nehezen tud változtatni megszokásain ...
Elküldve: 2009. 11. 12. 19:59
Idézet: CiviR - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 16:56
Ezeket meg jól írtad régen is. A 217. pont alapján (szóvégen hangérték nélküli néma betű van) kötőjellel írjuk

Súgó