HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Teszteltük a T-Mobile olcsó androidos telefonját - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Teszteltük a T-Mobile olcsó androidos telefonját

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:07

Valósággal rávetettük magunkat a T-Mobile megfizethető androidos mobiljára, a Pulse-ra, hogy kiderítsük, mit lehet kihozni 50 ezer forintból.
http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html

#2 Felhasználó inaktív   zsolt501 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:07

Na még ilyen béna 1 oldalas tesztet sem olvastam még...
Ezért kár volt a szerzőnek bajlódni ennek az 1 oldalnak a megírásával...

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:11

@zsolt501: mi is pontosan a probléma? mi az ami kimaradt szerinted?

#4 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:45

@Bodnár Ádám: az ajnározás. Valaki már úgy látszik pulse tulaj, és sérelmezi, hogy "olcsó húsnak híg a leve". Kép

#5 Felhasználó inaktív   zsolt501 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:46

@Bodnár Ádám: Pl. a hozzá adott alkalmazásokról nagyon szűkszavúan ír illetve a hardvert jobban is meg lehetett volna tesztelni, mert sok esetben ezek igencsak elszoktak maradni.
Pl mit tud valójában a WIFI és a HSDPA mert az egy dolog hogy oda van írva a specifikáció, de ez sokszor messze elmarad a valóságtól, szóval ezt is lehetne tesztelni (ha már teszt).

De sorolhatnám tovább amik igazán hiányoznak, csak gondolkozni s rájössz hogy mi is a hiba.

#6 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:48

@zsolt501: elolvastad a tesztet? Isten ments, hogy védjem a HWSW-seket, de mintha leírták volna, hogy máshol már bővebben írtak az androidos alkalmazásokról, és a 3g/hsdpa vételi érzékenysége amúgy meg béka segge alatti.

Szerkesztette: Atko 2009. 11. 18. 08:49 -kor

#7 Felhasználó inaktív   zsolt501 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:51

@Atko: Nem vagyok tulajdonos, mivel nemrég kaptam iPhone 3GS-t, de miért nem lehet egy normális tesztet írni ami tényleg teszt és nem egy termék ismertető, mert ez inkább egy termék ismertető és nem teszt lett így, mert ezt az írás nagy részét akárhonnan el tudom olvasni sőt nagy része fenn van a T oldalán is. Szóval nekem ez így elég lapos és kevés.
És nekem nem az ajnározás a lényeg, hanem hogy rendesen informáljon, hogy tényleg mit is tud.

#8 Felhasználó inaktív   zsolt501 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:53

@Atko: Elolvastam hidd el.
3G/HSDPA vétel tudom hogy sok mindentől függ, de ha van másik készülék akkor össze lehet hasonlítani a tudást 1 teszt állomány le és feltöltésével. És ugyan ez igaz a WIFI esetén is.

#9 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:05

Drága. 2 év hűséggel 50k? Rohadt drága.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#10 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:06

Persze, meg ki lehet mérni azt is, hogy melyik irányba érzékenyebb a telefon antennája, meg milyen légkör esetén a legjobb a vétel...

De ahhoz, hogy össze lehessen más telefonnal hasonlítani objektíve, ahhoz azonos körülmények kellenének, márpedig nem hiszem, hogy az azonos körülmény, ha egy hónapja tesztelték az n97-et, három hónapja a 3gs-t, fél éve a hero-t, stb... és az azokkal mért érétkekkel hasonlítanánk össze, hiszen akkor lehet hogy még a tmobile hálózata is más volt még az adott helyen...

Engem személy szerint NEM érdekel, hogy bitre pontosan mit tud, mert valószínűleg nem véletlenül említette meg a tesztelő, hogy egy liftben már nincs vételed. Biztos vagyok benne, hogy más telefonnal abban a liftben nem volt gondja.

#11 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:13

@zsolt501: A HWSW évek óta nem tesztel semmit. Kipróbálunk dolgokat, amiről megírjuk a tapasztalatainkat, és ezzel remélhetőleg segítünk sokaknak a választásban. Ha úgy érzed, ez a cikk nem alkalmas arra, hogy az átlagolvasó általa kerekebb képet kapjon a termékről, lelked rajta, de szerintem tévedsz...
Can you hear me, major Tom?

#12 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:14

Amúgy érdekes, hogy itt a hwsw-n mennyire nem olvastam még olyan telefontesztet (vagy kihagy az agyam Kép), amiben azt írtátok volna, hogy "best buy". Kép

#13 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:17

@Atko: Azért nem, mert ilyen egyszerűen nincs. Kategóriákon belül vannak jó vételek, de szerintem például a QWERTY-s okostelefonok a nyerők, más meg a tapizósokra esküszik...

#14 Felhasználó inaktív   e-lias 

• titulusnélküli
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:21

Ami lejött: egy gyenge kivitelezésű, hulladék tudású telefon 2 év hűséggel 50k -ért drága. Ha android, ha nem.

#15 Felhasználó inaktív   ortophera 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:27

Válaszolnék, hogy miért pocsék (béna) a cikk. Mert elfogult avagy tájékozatlan, és legfőképpen nem tárgyilagos, ami ha nem a vélemények rovatba ír valaki ilyet akkor ...

1 szoftverek:
Aki azt említi, hogy winmobilra jó ráadásul sok és pláne ingyenes program van annak igen kevés foggalma de mindenképpen semmilyen tapasztalata nincs a témakörben. Alapvetően egy lapon említeni az android és a winmo-t is maximum pejoratív kapcsolatban lehetne a winmo kárára. Akinek volt már winmo készüléke az tudhatná, hogy vagy van egy ali alig használható idegesítően lassú az átlagos felhasználó számára bővíthetetlen készüléke aminek a megvételét az átvétel másnapján kétségbevonta és egy hét után már nagyon de nagyon megbánta. De nézzük az iPhone-t. Akinek volt szerencséje hozzá, és a dridot se csak pár órán keresztül simogatta az nem írhat ilyet. Igen az almának van a világ legjobb marketinggépezete és a "szak" újságírás ezt mindig alázatosan ki is szolgálja. A tény viszont ennél sokkal árnyaltabb. A droidhoz még csak ingyenes alkalmazások érhetők el - nálunk. Tehát a leghalványabb foggalma sincs a cikkírónak, hogy mivel hasonlít mivel az almánál ez nem így van. De már most is látszik, hogy leszámítva a mérhetetlen tömeget ami az apple store-t jellemzi a droidos kinálat se panaszkodhat. Másrészről, ha valaki venné a fáradságot és egyáltalán megnézné, hogy mik is azok a programocskák amik droidra vannak meglepődve tapasztalná, hogy sokaságuknak van iPhone-os párja is. Összefoglalva a droid még feljövőben van és egy adott témakörben még "csak" egy - tíz program van ellenben az apple store száz programjával, és igen játék az sokka több van az almában. A symbian-ról azért nem tettem említést mert 1. halottról vagy jót vagy semmit, 2. aki az oviban már szétnézett és elégedett volt hát .........

2. gagyi kialakítás:
Műanyag. Igen az. Az alma is az. Mi ebben a baj? Ha vas lenne akkor meg nehéz és ezért lenne gagyi? Mégis miből kellene legyen egy telefonnak? Ekkora méretekben nincs egyszerűen nincs nagyon más amit elfogadható áron lehetne gyártani és nem árnyékolna. (szeretne külső antennát?) Talán ezért van az, hogy az apple a rim a nokia a samsung a htc tehát úgy kb mindenki elsősorban műanyagból gyártja ezeket a cuccokat. Vékony a hátlap? Miért vastag legyen? Már ne haragudjon meg senki de volt már a kezében más telefon is? Pl nokia vagy iPhone? Ez szerintem igen rendesen össze van rakva. Nem recseg nem hajlik stabil mint az iPhone.
2.5 jack: nem mindegy? a lényeg az, hogy szabványos. Füles van ilyen és olyan is. (kötözködünk?)

Más: "memória sajnos nincs a dobozban". Ha lenne és az nem 16GB-s lenne akkor meg persze a cikk ezen része arról keseregne, hogy minek raknak bele ilyen kicsi vackot úgy is kell venni egy nagyobbat ezt meg kifizetteték velem a gazemberek. Ez az egyetlen korrekt megoldás. Nincs benne semmi. Ha akarok veszek akkorát amiekkorára szükségem van.

Egyebek mint multimédia vibramotor és a többi. Biztos van aki mobilon halgat zenét, fénykezőgép helyett is mobilt vesz, és biztos van olyan is aki a vibramotorral akar szeget beverni. Igen nem tudom beszakítani a dobhártyámat a telefonnal és az eredeti füles nem tól jó (melyik az?). Ezek szubjektív vélemények amikben van igazság, de ettől még nem gagyi és gyatra egyszerűen ilyen. Egyébként hány százaléka a telefonoknak alkalmas igazi zenei élmény visszaadására? És ebből hány százalék nem SonyEr... walkman típusú? A fényképezőgép lehetőségei korlátozottak. Igen de ez nem egy titkos dolog!! Nincs zoom, nincs villanó. Benne vannak a paraméterekben. Ha kellenek tessék mást venni. A GAGYI az amikor azzal kábítanak, hogy 8M pixel és 4 x zoom meg mások. Kattintok és nem ismerem fel anyámat a képen. Na az a szar az átverés a gagyi a használhatatlan. Ez tisztességesen kommunikált fényképezésben KICSI tudású készülék. Ha érti valaki ez két külön kategória.
Antenna és egyéb. Igen ez tényleg egy gyenge pont. Gyenge pont még továbbá, hogy a mikrofon az élén van amit akár az ujjunkal is lefoghatunk amitől tényleg gyatra lesz az érthetőségünk. Na ezeket kultúráltan le lehetett volna írni.

u.i:
Valami változott önöknél. A múltkori bicskanyitogató ostobaságokat tartalmazó "meghalt az ADSL" cikkük felett még megpróbáltam túltenni magam. Ez a második. Ez nem jó irány. Az elfogultság a totális hozzá nem értés, a tájékozatlanság, a valami másnak való megfelelni akarás nem azok amik élvezetessé informatívvá és legfőképpen olvasottá tesznek egy ilyen szakmai oldalt. Hmm.

#16 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:42

Még egy elégedett Pulse tulaj. Kép

#17 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 09:46

@ortophera: nahát, csak nem egy Pulse-tulaj? Kép

#18 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Scuderia Ferrari
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 10:28

Idézet: ortophera - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 9:27

Aki azt említi, hogy winmobilra jó ráadásul sok és pláne ingyenes program van annak igen kevés foggalma de mindenképpen semmilyen tapasztalata nincs a témakörben. Alapvetően egy lapon említeni az android és a  winmo-t is maximum pejoratív kapcsolatban lehetne a winmo kárára. Akinek volt már winmo készüléke az tudhatná, hogy vagy van egy ali alig használható idegesítően lassú az átlagos felhasználó számára bővíthetetlen készüléke aminek a megvételét az átvétel másnapján kétségbevonta és egy hét után már nagyon de nagyon megbánta.

hát asszem neked sincs sok(semmi?) tapasztalatod a témában, ha ilyeneket írsz.
Desktop: Intel Core i7 2600k @ 4.8 Ghz+Noctua NH-D14**Asus P8Z68-V Gen3**Corsair Vengeance LP White 8Gb**ESI Maya44**Dell 2405FPW**EVGA Geforce 560 GTX**Intel X25-M 80 Gb**WD VelociRaptor 300Gb**NEC 7173-S DVDRW**Chieftec 750W**CoolerMaster RC-690
NAS: Intel Celeron E3300**Gigabyte G41M-ES2L**1 Gb DDR2**Western Digital Caviar Green 320 GB**3ware Escalade 9500S-12**RAID5 - 4x Western Digital Caviar Green 2 TB**FSP 400W**CoolerMaster RC-335

Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az Ő szintjükre, és legyőznek a rutinukkal.

#19 Felhasználó inaktív   norbesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 18. 11:16

Ne haragudjon a vilag ram, de ha valamihez nem ert miert tesztelik.
Olyan farkas hibkat lattam, hogy egy ot eves emberke is rajonne a bill kezelesere(veszot nem is kell funkcio bill -hez nyulni). veszot specbill nelkul is elocsalogatnom peldaul. No meg nem utolso sorban sokkal user baratab is. Volt nekem is sziphon 3g ott is a szeleken bekellett celoznom itt pulse mon olcsosaga miatt jobban zavaro, de szifonon es magicen is megvolt ez a jelenseg. Es tenzleg volt masodperces akadasa, vagyis a memoria helyre allt. Viszont a magic ugy belasult hogy ujra formazas segitett rajta, hiaba ott meg nem lehet telepitgetni jobbra balra es htc. akkor ezt a cikketekbe miert nem irtatok meg? Es arban is verhetetlen a pulse nem zart op es jol hasznalhato netre is.

#20 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Dzsóóó
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 11:18

Épp tegnap nézegettem a T-mobile kínálatában.
Első pillanatban megfogott, de aztán valahogy mégsem jött be. Így elolvasva egyértelmű, hogy nem akarok ilyet.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.