HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nem korlátlan a Pannon és a Vodafone mobilnet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Nem korlátlan a Pannon és a Vodafone mobilnet Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 14:33

Két hazai mobilszolgáltató reklámját is megtévesztőnek találta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH): a szervezet szerint a Pannon és a Vodafone korábbi mobilinternet-hirdetései korlátlanságot ígértek, de valójában mégsem voltak azok.
http://www.hwsw.hu/h...-korlatlan.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...-korlatlan.html

#2 Felhasználó inaktív   Számum 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 14:33

Én egyáltalán nem értem, hogyan lehet bármelyik csomag korlátlan.Ezt csak a hülyék gondolhatják. Eleve egy korlát a hálózat fizikai áteresztőképessége, a maximálisan elérhető sebesség.
Tehát SOHA NEM LESZ KORLÁTLAN előfizetés!!!!

#3 Felhasználó inaktív   Számum 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 14:35

Kíváncsi leszek a UPC-nél mikor fogják megnézni a 120 Mbitesnek hazudott, jó, ha 50 Mbit-et hozó csomagot.
Ja, hogy a garantált 1/1...

#4 Felhasználó inaktív   fagzal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:05

Ez annyira egyszerű: ne hirdessék korlátlannak, mert nem az. ENNYI. A GVH meg b*ssza meg őket minden alkalommal, minden nap, emelkedő összegre. Miért MUSZÁJ ezt a "korlátlan" szót eröltetni? Egyetlen célja a megtévesztés.

#5 Felhasználó inaktív   bruteman 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:19

Üdv!
Épp tegnap fizettem elő "korlátlan" pannonos mobilnetre. Most akkor amint fájlcserélni kezdek, jól lekorlátoznak? Csak a fájlcserélést korlátozzák le, vagy az teljes kapcsolatomat? Vagy azért ehhez is kell valamiféle extrém magatartást tanúsítani?

Tud erről valaki valamit?
köszi

#6 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:21

@bruteman: itt nézd meg a feltételeket, máskor pedig azelőtt tájékozódj inkább, mielőtt leszerződsz két évre: http://www.pannon.hu...forgalmi_keret/ Kép
Can you hear me, major Tom?

#7 Felhasználó inaktív   Conflict 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:27

"A Pannon mobilinternet Éjjel-Nappal Flexi díjcsomagjának feltételeinél azonban ezúttal már csak a fájlcserélő és videomegosztó-alkalmazások minősülnek extrém használatnak, az ezektől eltérő felhasználási módokat nem szankcionálja a cég."

Ezt élből tudom cáfolni, ugyanis nem fájlcserélőzöm, csak néha jutubozok, mégis lekorlátoztak Pannonék...

Megjegyzem az NHH-nál panaszt nyújtottam be ellenük, kíváncsian várom a vizsgálat végeredményét...

#8 Felhasználó inaktív   Conflict 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:29

@bruteman: extrém magatartás: kb 10 giga után értendő... webrádióval, jutyúbbal, simán összehozható pár nap alatt, és akkor még nem is töltötted le a legújabb Linux verziót torrenttel Kép

#9 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:31

@Conflict: a YouTube videomegosztó-alkalmazás, tehát emiatt korlátozhatnak, hiszen benne van a feltételekben. Más kérdés, hogy nem mindegy milyen arányban és mennyi ideig áll fenn ez a korlátozás. Az efféle panaszokat pedig nem elsősorban az NHH-nak, hanem a GVH-nak kell küldeni.
Can you hear me, major Tom?

#10 Felhasználó inaktív   Conflict 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:34

ÁFSZ szerint: amint megszűnik a "más felhasználókat zavaró tényező", akkor visszaállítják a sebességet.
Egyéni szerződés szerint: számlazárást követő 72 órán belül állítják vissza...

tehát bárkit lelőhetnek 140 kbit/s környékére tetszőleges indokokkal, és hó végéig le van korlátozva.

Hurrá! Nem kell hálózatot fejleszteni, hiszen hasraütés szerűen bármikor bárkit (akár mindenkit) le lehet korlátozni.

Ez a XXI. század...

#11 Felhasználó inaktív   Conflict 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:36

Idézet pannontól (mire jó a mobilnet?)

"játékok hálózati futtatása"

LOL... ezek se ismerik a saját technológiájukat...

70-től 700-ig volt már mindenféle pingem. Szeretek CoD-ozni, de ezzel a nettel rémálom...

#12 Felhasználó inaktív   Conflict 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:39

@Koi Tamás: Tom, hogy jutyúb és tsai beleszámítanak, de sztem nonszensz, hogy adnak egy elméleti nagy sávszélességet: böngészésre, levelezésre, chatelésre...

LOL...

Ezelőtt 8-10 évvel 56-os modemem bőven elég volt erre, de nehogymár 2-3-4 Mb/s-ot használhassak "csak erre"

Mondom: Fel kellene ébrednie a szolgáltatóknak... ez bizony már a XXI. század...

#13 Felhasználó inaktív   bruteman 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:40

@Koi Tamás: megnéztem én ezt, de nekem ebből nem derül ki, hogy mi a pontos gyakorlat.

A cikk épp erről szól, csak ez sem világos nekem, mert itt azt írják, hogy "A Pannon mobilinternet Éjjel-Nappal Flexi díjcsomagjának feltételeinél azonban ezúttal már csak a fájlcserélő és videomegosztó-alkalmazások minősülnek extrém használatnak, az ezektől eltérő felhasználási módokat nem szankcionálja a cég."
Na de akkor most ezek alapján amint youtube-ra lépek, és elkezdek nézni valamit, vagy fájlcserélni kezdek akkor rossz vagyok, és jól megbüntetnek? Vagy ha csak miattam túlterhelődik a hálózat, akkor? Vagy ha épp olyan kedvük van? Mert a leírás alapján nekem az jön le, hogy igazából bármikor lecsökkenthetik a sávszélemet, aztán majd valamivel megindokolják.

Én különben sosem éreztem magam "extrém" felhasználónak (mondjuk 10, max 15 giga p2p letöltés/hó, szerintem az semmi), és sajnos a kényszer vitt rá a mobilnetre. De azért nem lenne rossz, ha normális módon használhatnám. Egy másik cikkben azt írták, hogy a Tmobilnál az 5 napon keresztül 20 gigát meghaladó letöltést szankcionálják. Hát hol vagyok én attól?

Ha valakinek van pontos infója, köszi, és bocs a wall of text-ért Kép

#14 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:43

@Conflict: És a jutub az nem videomegoszó szerinted?

#15 Felhasználó inaktív   bruteman 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:44

@Conflict: Ez standard amúgy? Mert tegnap megörülve, hogy új netem van, játszottam kis w3-at, aztán legalább fél másodperces késéssel szembesültem.javascript:replycomment(6095445)

#16 Felhasználó inaktív   Conflict 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:47

@Hassan: olvass vissza: mondom az, elismerem, de nehogymár csak a böngészésre, és levelezésre lehessen használni egy névleg szélessávú internethozzáférést...

Tom, hogy le van írva, hogy szankcionálhatnak érte, de ez akkor is LOL...

Vágod, hogy vágom?

Mert megérteném, ha csak a p2p miatt büntetnének, de hogy egy zenei klippet, vagy Julcsi néni pofáraesését ne nézhessem vmi videomegosztón???

#17 Felhasználó inaktív   Conflict 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:48

@bruteman: néha egész "jól" elfut olyan 70 és 90 körüli pingekkel (azért sztem ez egy FPS-nél kínosan magas), de van, hogy a szerver fel se enged, mert akkor apingem, mint a kilimandzsáró...

#18 Felhasználó inaktív   Számum 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:59

Amúgy az is érdekes, hogy hogyan tudják megállapítani melyik forgalom minek tekinthető.Szerintem a jövőben tömegesen fognak megjelenni az egyszerű tunneling technikák...

#19 Felhasználó inaktív   roliika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 16:31

Gyárákák...ágyáták baracot!
http://www.pannon.hu...forgalmi_keret/

A Pannon normál használatnak tekinti azon felhasználási módokat, amelyekre a mobilinternet szolgáltatás az alkalmazott technológiai megoldások alapján általánosságban alkalmas, így például: weboldalak böngészése, kisebb mérető fájlok továbbítása, online internetes kommunikációs eszközök (pl. chat-alkalmazások), játékok hálózati futtatása, online vásárlás, banki átutalás, online felületen megjelenő multimédiás tartalom alkalomszerű megtekintése.

A tarifacsomagban foglalt forgalmi keret normál felhasználás mellett nem korlátozott.

A szolgáltatás a fájlcserélő, fájl- és videómegosztó alkalmazásokra nem használható. Amennyiben az előfizető a normál felhasználástól eltérően használja a szolgáltatást, a szolgáltató jogosult lelassítani az adatforgalom sebességét legfeljebb az ÁSZF 6. sz. mellékletében meghatározott, az elérhető technológia szerint megadott garantált célérték mértékéig. Az adatforgalom lassítása nem jelenti a letölthető adatmennyiség korlátozását. A lassítás legkésőbb az adott számlázási ciklus lezárultával megszűnik.

A korlátlan adatforgalom kizárólag belföldön, a Pannon hálózatán belül használható fel.

#20 Felhasználó inaktív   roliika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 16:36

@roliika: "online felületen megjelenő multimédiás tartalom alkalomszerű megtekintése"

Ez de éédi. Milyen alkalmakkor? Minden szökőévben 2*? Vagy Karácsonykor 3* 20 percre?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó