HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Vaio W: megfizethető netbook Sony-módra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Vaio W: megfizethető netbook Sony-módra Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:09

A hagyományosan egyedi tervezésű és prémium modelleket forgalmazó Sony is elkészítette saját kötelező értelmezését, a W notebooksorozatot, melynek legújabb darabja (prototípus) a nálunk töltött néhány nap alatt vegyes érzéseket keltett bennünk.
http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...iprobaltuk.html

#2 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:09

"Némileg prémiumáras"

140000 alatt kiváló laptopokat lehet venni, másfélszer akkora kijelzővel és sokkal nagyobb teljesítményű hardverekkel. Arról nem is beszélve, hogy mekkora baromság ez a 1366x768-as felbontás. Hiszen nem arányos és az 1366 mégcsak néggyel sem osztható, ami sokszor problémát okozhat.

Egy netbooknak az olcsósága foghatja meg az átlagvásárlót, de a sony márkabolton kívül ez mindenhol drága.

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:16

@vna: A netbookoknak pont az a lényege hogy picik és könnyűk, bármilyen körülmények között magaddal viheted őket. Ebben a kategóriában a Vaio W egy jó gép, de ennek meg is kérik az árát. Lehet másfélszer ekkora kijelzős, erősebb hardverrel szerelt gépet venni, de 140 ezerért csak a csirkefarhátat kapod.

#4 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:27

Ubuntut rá!

#5 Felhasználó inaktív   midnight coder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 23. 15:42

A netbook és a laptop nem az a kategória. A netbookban az a lényeg hogy teherautó nélkül is hordozható. Ami a gyenge pontja az a proci, és persze a billentyűzet / képernyő - de valami vagy hordozható vagy használható - ha valaki kényelmet akar akkor ott az asztali gép a 21 colos TFT-vel és a natural keyboarddal.

Ezzel együtt azt én sem igazán látom hogy mi ezen az ami többet ér mint egy jobb eee PC.

Chronos. Tökmind1 mit teszel rá, ubuntuval sem lesz gyorsabb mint win7-tel (nálam épp most ubuntu van a 901-en, előtte w7 volt). Ja, és eddig még csak ubuntuval fagyott merevre a 901. Amúgy mindkét platformon elmegy, ami a win7 esetén gáz volt az a leállítás (kb. 2 perc kellett hozzá, viszont hibernálni jól tudott, de ebben szerintem az SSD is ludas volt, meg hogy béta). Viszont ha bejön pár szarul megírt flash-es reklám az rendesen megfogja ezeket a gépeket pedig ugye elvben főleg böngészésre vannak. Ami meglepő hogy a Visual Studió és a Netbeans is szinte használható rajtuk, a Monodevelop pedig nem is csak szinte.

#6 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 16:15

Nekünk NB100as Toshibánk van 9"-os kijelzővel, és teljesen használható, még a fless tarltalmak is megjelennek, nem lassítva be. (Igaz és a quality-t leszedem low-ra alapból Greasemonkey-val). 512rammal UNR-el szépen elvagyok, pláne a Karmiccal. Gondolom nem megy mindegyik netbookon jól, sok tesztelés kellene, de nem jutnak a fejlesztők hozzá minden konfighoz.

Egyébként én se látom mit ad ez a netbook többet mint egy dell vagy egy toshiba(vagy akármelyik más..

#7 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 16:19

@vna: hol okoz problémát az 1366 néggyel nem oszthatósága?

Amúgy meg picit haladj a korral: egy netbook, nem notebook, de ezt majd még sokan kifejtik itt neked, nyugi. Kép

#8 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 16:20

@Chronos.hun: Sony. Vannak olyan társadalmi rétegek, ahol a Sony az többet jelent minden másnál. Pedig ha tudnák... Kép

#9 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 16:26

Nekem mondjuk volt egy Sony Minidisc lejátszóm és imádtam. Mégha egy Panasonicot is vehettem volna szerettem. Méghozzá nagyon. Profi cucc volt..

#10 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 16:30

@Chronos.hun: például az 6-7-8 órás akkus üzemidő az, amivel több a Vaio a konkurenciánák, de az 1366x768 kijelzős gépeket sem a 70-80 ezres ársávban kell keresni...

#11 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Buddha
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 16:38

Ez a hosszú Í elhelyezkedés...

#12 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 16:44

A magyar billentyűvel mindig gondok voltak vaioéknál. Itt is elég bénán sikerült megoldani.
Gondolom a végén észrevették, hogy "a fenébe, kellene még egy gombot valahova tenni", így levágtak a space-ből.

#13 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:26

Inkább legyen rossz helyen az í, mint hogy ne legyenek pg down/up gombok...

#14 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:33

figyelembe véve, h a mai napig hány gépen látom a felhőcskés/dombocskás hátteret, valahogy kétlem, h pont a háttérkép cserélhetőségének hiánya omlasztaná össze a vásárló leki egyensúlyát.
azmeg, h a tesztelőnek nme tetszik az ie8 keveset von le a w7 értékéből és emiatt az egész párosításból.
mint az illusztráció mutatja is, mindenki feltelepítheti a saját kedvenc böngészőjét.

#15 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:36

@FTeR: a háttérkép cseréje a legelemibb és legtipikusabb személyre szabhatósági lépés. ettől is PC a PC. szerintem rém ostobaság ezt korlátozni, mert ez előtte úgysem derül ki a legtöbbek számára.

az IE8 pedig nem tetszés kérdése, hanem a gépen egyszerűen bűn lassú egy krómhoz vagy operához képest. ennyi.

#16 Felhasználó inaktív   bigsee 

• kis csacsikám...!
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 17:53

Öööö...melyik képen van a kókuszbarna...? Ennyire nem lehet sz@r a monitorom... Kép

#17 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 18:02

@bigsee: mindegyiken, csak nem látszik. Kép nem tudtam mit csinálni a színekkel, mesterséges megvilágításban ez jött ki egy konikával, meg utómunkával. engem meg berbónt kell szidni (most azért vettem előre magamat, hogy először engem üssön el a vonat).

#18 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 18:04

Azért az erősen a vicc kategóriája, hogy egy intel atomos gépnek hangos a hűtése. Kép

#19 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 18:16

@Bizó Dániel: elég masszívan használam az összes szóbajöhető böngészét és ennek fényében mondom, h egyáltalán nme lassú az ie8. ami a legyakrabban bekavar, az a java helper addon, az kegyetlenül vissza tudja fogni az új lap nyitást.
ráadásul több teszt szerint is, mind indításra, mind lapbetöltésre az egyik legyorsabb böngésző. egyedül a js teljesítménye körül megy a rinya, de az is csak vihar a biliben, mert még masszív js használat mellett sem érzékelhető a különbség.

lehet, h egy alap testreszabási elem, de sztem nem egy olyan, ami befolyásolhatja a döntést a felhasználók többségénél.

#20 Felhasználó inaktív   Sermi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 19:30

A cikkben a billentyűzetnél olyan volt az utalás mintha a Sony lopta volna el az Apple ötletét pedig ez fordítva történt Kép

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó