HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A németek betiltanák a Google Analyticset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: A németek betiltanák a Google Analyticset Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 25. 14:43

A német tartományi és kormányzati szerv illegálisnak véli a Google Analyticset. A vádlók nem aprózzák el, azonnali betiltását kérik.

http://www.hwsw.hu/h...a-noscript.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...a-noscript.html

#2 Felhasználó inaktív   bakagaijin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 25. 14:43

"megszegi a megszegi törvényeket" - plz javít.

A dashboard egy nagy átverés, csak azokat az adatokat mutatja amiket g panelen keresztül gyűjtöttek be. A ténylegesen gyűjtött adatokat (tracking cookie-k, mail index, docs index, maps/earth history, latitude info, reader statisztikák, vagy épp az analytics) nem.

A probléma itt abból van, hogy a németeknek nagyon durva adatvédelmi törvényük van, állampolgárokról infók _elvileg_ nem mehetnek ki az országból. Ez persze nincs így, hiszen ugye a SWIFT, APIS vagy épp VISA adatokat helyből lepasszolják amerikának... ezek pedig eléggé személyes adatok.

#3 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 14:59

@bakagaijin: kösz, jav.

#4 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 16:33

sztem VISA/Mastercard-os példa minden szempontból sántít és félrevezető. ugyan a google-es script valóban észrevehető a forráskódban, azt egy mezei látogató mégsem látja (mint egy üzletbe betérő ember). ráadásul a script nem egy választható lehetőség.

#5 Felhasználó inaktív   zsarnabolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 18:57

Én régen mondom, hogy a gugli a nagy testvér, mindent tud rólunk...
Esetleg még a kínaiakról nem teljesen. De nyomul.

#6 Felhasználó inaktív   sede 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 19:28

@zsarnabolt: A google, microsoft, BM, adóhivatal, mobilszolgáltatók, az internetszolgáltatók, sőt, úgy látszik az állandóan hívogató ügynökök is mindent tudnak rólunk Kép Csak a Google ezt nem titkolja mint más nagy cégek, hivatalok, valamint a konkurencia és az üldözési mániások serege csinál ebből ügyet.
Érdekel valakit amerikában mire keresek? Ez csak azokat érdekelheti esetleg akik ismernek, azok tudnának csak visszaélni vele. Statisztikákat minden weboldal, szolgáltató, állami hivatal, stb csinál, azonkívül biztos vagyok benne, hogy különböző titkosszolgálatok is figyelik az adatforgalmat, nem a Google a nagy testvér Kép

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 25. 21:14

Idézet: zsarnabolt - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 18:57

Én régen mondom, hogy a gugli a nagy testvér, mindent tud rólunk... <br />
Esetleg még a kínaiakról nem teljesen. De nyomul.

amit megadsz magadról. Azon kívül, hogy OS, bömngésző típusa, meg esetleg egy IP valami adabázisban most olyan hatalmas nagy probléma? Az orvosod sokkal nagyobb taktikai rés, esetleg a bankod, vagy bármi más, ott a postaládában a kivonat, elég elnyúlni párat, máris nyilvános a számlaszámod, pénzforgalmad, satöbbid.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#8 Felhasználó inaktív   igorx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 23:00

A németek sza*rágása mögött nyilván valami általunk nem ismert komolyabb webanalitikai szoftver lobbija lehet. Ebben a szakmában szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy a titkosszolgálatok automata rendszerei ezerszer több adatot gyűjtenek be rólunk mint a GA. Ha ez a kezdeményezés átmegy, az akár komoly hátrányhoz juttathatja a németeket.

Emlékeztek arra, hogy kb másfél éve a német titkosszolgálat többéves (akár évtizedes, nem emlékszem pontosan) adatai nagy részét elvesztette egy disk subsystem upgrade-kor, mikor is a biztonsági mentéseiket is sikerült annihilálniuk? A pozitív előítélet a német precizitásról és megfontoltságról bukó ágon van Kép

#9 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 23:45

@Jahno: "bömngésző típusa, meg esetleg egy IP"

Jóvicc.... Épp nemrég mutattam egy egységsugarú usernek a google webhistory-t, ami az összes korábbi keresését, de még azt is nyilvántartja, hogy a keresésekből melyik találatra kattintott rá. Ki is dobott pár keresést neki a nemi betegségek témakörében...   :)

Vedd hozzá a teljes levelezésesét, naptárát, ismerőseit, beszélgetéseit (gtalk, chat, nemsokára wave) az analytics-on keresztül akár olyan site-ok oldal szintű látogatását amit nem is keresésből inditott és akkor már derengeni fog, hogy miről is beszél az a sok "hülye" amikor azt mondogatja, hogy nem lesz ennek jó vége. Már nagyon nem ip cimekről, böngészőről és felbontásról szól ez...

Szerkesztette: Modeller 2009. 11. 25. 23:49 -kor

#10 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 06:57

Idézet: cikk

"A Google Analytics által gyűjtött adatokat a Google semmi másra nem használja, mint hogy az oldal látogatottságával kapcsolatos jelentéseket, statisztikákat küldjön az szájt üzemeltetőjének, ezzel segítve az oldalak hatékonyabbá és használhatóbbá tételét" - tudatta lapunkkal a Google.

Ez így van. Weboldal tulajoknak, akik olyan bérelt szerveren tartanak lapot, ahol nem férnek hozzá a loghoz, nagyon hasznos. Személy szerint viszont utálom és blokkolnám... blokkoltam. Nem azért, mert naplóz, hanem az oldalak betöltődését néha jelentősen lassítja.

#11 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 11:08

A "HWSW adatvédelmi elvei" oldalon egyik adatvédelmi nyilatkozat külső link sem működik. Se a medián, se az advertikum, se a bigfish... :)
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#12 Felhasználó inaktív   zsarnabolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 11:35

@Jahno: Amit Modeller ír, az az igaz. Nemhogy a találatok, kattintások, de a gmailon az összes elküldött és fogadott leveled szavak szerint csoportosítva, hozzárendelve a reklámprogramokhoz, illetve a titkosszolgákhoz... Ha a számlakivonatom ki akarod lopni, csak tessék. Rajta van mennyit utaltak, meg hogy mennyit vettem le, de ehhez fizikailag el kell jönnöd hozzám, így nem éri meg az infó méretéhez képest. A gugli viszont megmondja mit vettél, mennyit, mikor, hol, megérkezett-e, meg vagy-e elégedve vele, tetszik-e a színe, bejelentetted-e a vásárlást a vámhivatalnál, ráadásul mindezt egy irodában, akárhol a világon...

#13 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 14:11

Idézet: zsarnabolt - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 11:35

de a gmailon az összes elküldött és fogadott leveled szavak szerint csoportosítva, hozzárendelve a reklámprogramokhoz, illetve a titkosszolgákhoz...

Én cégemről is ilyet szoktak írogatni, oszt nem győzöm magyarázni, hogy hülyék vagytok.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#14 Felhasználó inaktív   McClane 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 16:00

[...]
értsítésük és beleegyezésük nélkül részletes információkat gyűjtsenek
[...]

pont a németek háborognak, akik szinte minden eszközzel megfigyelik a saját állampolgáraikat

#15 Felhasználó inaktív   zsarnabolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 18:54

@Jahno: Ühüm, bizti, hogy mi vagyunk a hülyék, a cégek meg törődnek a jólétünkről, vezetgetnek minket kézenfogva a szebb jövőbe...

@McClane: Talán mert ők már tudják, mire jó az adatgyűjtés.

#16 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 11. 26. 23:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 14:11

Én cégemről is ilyet szoktak írogatni, oszt nem győzöm magyarázni, hogy hülyék vagytok.

eddig soha nem tudtam eldönteni, mitől féljek jobban, h jönnek a paranoid androidok az urban legendekkel, vagy h gúglívöl és világhatalomra tör. bár, igazából azt el tudom dönteni. ez előbbiekre előbb kerül sárga időmelegítő és végeznek csendes gumidominózást egy félreeső árnyas helyen, mintsem világ idiótái egyesüljetek, így maradna az utóbbi, ha érdekelne.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#17 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 23:36

@bibe: a linkek sajna régiek voltak, megszűntek idő közben sorry,
orvosoljuk a problémát
chill,
aDoayen

#18 Felhasználó inaktív   ProTest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 11:19

A NoScripten túl Mozillára ott van például a BetterPrivacy és a Ghostery (és még a jó ég tudja, mi), valamint a saját belső beállíthatósága is :)
Amit igorx ír, közel járhat az igazsághoz  :)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó