Re: Viszontagságos évet zárt a hazai DVB-T szolgáltatás
Elküldve: 2009. 11. 30. 18:21
http://www.hwsw.hu/h...tseg-mpeg4.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...tseg-mpeg4.html
Elküldve: 2009. 11. 30. 18:21
Elküldve: 2009. 11. 30. 19:08
Te sem orulnel, ha megvennel egy uj lapostv-t es 1-2 ev mulva cserelhetned le. Minek egyaltalan lapos TV, ha nem HD adasokat nezel???
Egyebkent, ha korbenezel a magyar piacon, ma mar alig lehet mpeg2 dekoderes keszuleket venni.
Mindegyik DVB-T mpeg4.
Elküldve: 2009. 11. 30. 19:46
Idézet: Leni - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 18:08
Te sem orulnel, ha megvennel egy uj lapostv-t es 1-2 ev mulva cserelhetned le. Minek egyaltalan lapos TV, ha nem HD adasokat nezel??? <br />
Egyebkent, ha korbenezel a magyar piacon, ma mar alig lehet mpeg2 dekoderes keszuleket venni.<br />
Mindegyik DVB-T mpeg4.
Így van, lemaradásból egy lépcsőfok kihagyásával lehet(ett volna) előnyt csinálni.
Azt persze nem értem miért vannak 30kFt felet a dekóderek, már TV-t is láttam mpeg4 tunerrel 50KFt-ért. Mpeg4 dekóder már párezres dvd lejátszóban is van, és egy dvb-t vevőt dekóder nélkül szintén lehet pár ezerért kapni (az mp3g4 vevő pedig a kettő együtt).
Elküldve: 2009. 11. 30. 20:42
Idézet: kChris - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 18:21
Nyilvan tok jo otlet lett volna parmilliardot beleolni egy technikaba, amit maximum masfel ev mulva kivagsz a francba, vagy hogy "megteruljon" tulhasznalod, es akkor meg siman utolso vagy, mert korulotted mar mindenki mpeg4-ben meg hd-ben ad. Ebben a DVB-T tortenetben talan ez volt az egyetlen jo lepes, hogy az elavult technologiat kihagytak a tortenetbol.
Maganvelemenyem amugy, hogy amugy ez az egesz digitalis foldfelszini sugarzas egy totalisan folosleges dolog es irdatlan nagy penzszoras (es most finoman fogalmaztam).
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2009. 11. 30. 23:56
Idézet: asdf - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 20:42
Maganvelemenyem amugy, hogy amugy ez az egesz digitalis foldfelszini sugarzas egy totalisan folosleges dolog es irdatlan nagy penzszoras (es most finoman fogalmaztam).
(bocs, hogy minden ilyen témában szót ejtek róla)
Anno a Nicam sztereót is erőltették, "az a jövő" felkiáltással. Oszt van három földi adó, ami használja, a többiek vagy hagyományos sztereók, vagy akár 5.1-es hangúak. Kábelen, műholdon.
Tele vagyunk elterjedtnek kikiáltott, de a szolgáltató miatt hasznavehetetlen mpeg2-es tv-kkel, pc-s tunerekkel. Örüljünk, hisz az állam nem dob ki pénzt az ablakon, csak az, aki rákészült a digitális műsorszórásra.
Hasznavehetetlen technológiát sóz az ipar a nyakunkra?
A gyári autórádiók még pár éve is kazettásmagnóval jöttek ki, minden más "luxus".
Apám 5 éves kocsijában nem járt kazetta. Hordozható cd-lejátszó kazetta adapterrel, az igen.
Ma már az sem kell az FM-transmitter birtokában.
Van olyan angol műszaki üzlet, ahol egy éve megszűnt a videómagnók árusítása.
Naná, a dvd leverte a polcról.
De mi lesz a blu-rayjel?
Az első gyári filmed 70k körül lesz lejátszóval együtt.
Ha meg itt a 3D tv, akkor az egész mostani kócerájt kidobhatod a kukába.
A digitális földfelszíni sugárzás elve jó, csak a kivitelezés megint olyan magyarosra sikerült.
Amire való, arra lesz alkalmatlan. Gondolom, senki nem köti fel magát, ha a BK-t nem tűéles képpel 5.1-es hanggal nézheti, de egy sporteseményt, természetfilmet már szívesen megnézne "ingyen" tökéletes minőségben, akár váltható kameraállásokkal.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2009. 12. 01. 00:44
Elküldve: 2009. 12. 01. 09:58
Idézet: csozsi - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 23:56
A PC-s tunernel nincs ilyen kulonbseg, szoftver kerdese az egesz es 3rd party progikkal az osszes hasznalhato a MinDigTV-re... a teve mas kerdes, de nem tudom sajnalni azt aki beugrott egy mpeg2-es tevebe amikor mindenhonnet az a hir jott hogy mpeg4 lesz a felhasznalt szabvany. Ma mar szinte az ossze boltokban kinalt laposteve tudja az mpge4-et... es 20e alatt is lattam mar dekodolo dobozt. Egyertelmuen jo dontes volt az mpeg4.
Samott
Elküldve: 2009. 12. 01. 10:36
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2009. 12. 01. 12:34
?Egyszeru? Dobhattad ki az osszes kazit
MindigTV-nel meg egyszerubb, veszel "egy dobozt" es meg a jeltovabbito kozeget sem kell lecserelned
Elküldve: 2009. 12. 01. 12:59
Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 9:58
Akkor valami ötletet adhatnál, hogy mely szoftverrel bírhatnám működésre az alábbiakat.
1 MSI Digivox A/D (usb) (van egy Pinnacle usb-s is, de nem találom)
Ezekkel (a toronnyal szemben, légvonalban 4-5 kilométerre, tiszta időben) rádióadásnak vélt digitális adatot vettem már, képet nem sikerült.
2 Pinnacle PCTV Dual Hybrid Pro (pci express)
3 Avermedia DVB-T 771 (pci)
Ezekkel tetőantennával csak az analóg adások jöttek be.
Köszönöm.
Elküldve: 2009. 12. 01. 13:23
Idézet: csozsi - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 12:59
A veteli nehezsegek egyaltaln nem szamitanak offtopiknak...
DVBViewer vagy ProgDVB ez utobbibol van kiprobalhato valtozat is, de nekem az elobbi jott be. De a leirtak alapjan nem tuner/szoftver problemad van, hanem vetel nincs ott ahol laksz. Vagy az antennadal van gond... melyik toronyrol van szo? Szechenyi-hegy? Milyen antennat hasznalsz? Lepke? Vagy valami komolyabb?
Samott
Elküldve: 2009. 12. 01. 13:25
Elküldve: 2009. 12. 01. 13:32
Idézet: Samott - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 13:23
A város több pontjáról próbáltam lepkével is (erősítővel, és anélkül is), ill az usb-s tunerek esetében a saját 6-10 centi hosszú antennájukkal is.
Minden esetben akadálymentesen látom a Széchenyi-hegyi tornyot.
Elküldve: 2009. 12. 01. 13:45
Samott
Elküldve: 2009. 12. 01. 14:06
Ilyen jellegű problémákkal a mikrohullámú telefonszolgáltatásban találkoztam ködös-párás időben.
Száva utca kilőve, az az irány talán csak az egyik kísérletezési ponton nincs takarásban.
Elküldve: 2009. 12. 01. 14:13
Elküldve: 2009. 12. 01. 14:42
Idézet: Leni - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 14:13
Sajnos nagyon latszik az alacsony bitrata. Az SD adasok siralmasak (talan a duna2 nem, de ott meg sok a regi anyag, ezert nem szep a kepe), a HD mar jobb, de nagy teven nezve a kabeles HD adasok sokkal szebbek. A HD-nal annyira nem feltuno, de a ket kereskedelmi nagyobb mozgasoknal igencsak kockasodik.
Samott
Elküldve: 2009. 12. 01. 14:44
Elküldve: 2009. 12. 01. 14:49
Idézet: skguy - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 14:44
Igen, illetve magasabb frekvenciatartomanyban uzemelnek az uj adok. Zavarjak a Mig-eket ezert teljesitmenykorlatozas van. Ha kivontak a Mig-29-eseket a hadrendbol akkor talan feloldjak.
Samott

Súgó