HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: TransferJet: villámgyors adatátvitel egyetlen érintéssel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: TransferJet: villámgyors adatátvitel egyetlen érintéssel Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 01. 15:05

Bemutatta a Sony a világ első TransferJet chipjeit, amelyek lehetővé teszik adatok villámgyors mozgatását, pusztán a készülékek összeérintésével.
http://www.hwsw.hu/h...io-erintes.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...io-erintes.html

#2 Felhasználó inaktív   pontevin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 01. 15:05

"A technológia a végletekig leegyszerűsítheti az adatátvitelt a szórakokoztatóelektronikai eszközök között, a készülékeket nem szükséges egymással kábellel összekapcsolni vagy vezeték nélküli hálózatokat konfigurálni."

"A nagyobb biztonság érdekében a TransferJet lehetővé teszi, hogy csak bizonyos MAC-című eszközök kommunikálhassanak egymással, így elkerülhető hogy például a metrón egy zsebben tartott merevlemezről vagy más készülékről ismeretlenek adatokat tulajdonítsanak el."

Hehe. Konfigurálni azért kell majd ezt is. De ettől még persze egyszerű és nagyszerű lesz. Ha lesz, amikor lesz, és amennyibe kerülni fog.

#3 Felhasználó inaktív   popacsek 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 01. 17:31

Hát ... így első hallásra hamuba-sült f*szságnak tűnik.
Mondjuk a bal kezembe fogom a telefonom, és hozzáérintem a pc-hez. A pc-n erre feljön az ablak, hogy engedélyezem-e a X telót, és egyáltalán mit akarok vele kezdeni. A bal kezemmel még mindig tartom, a jobbal meg vadul egérkattintgatok, hogy igenis engedélyezem, és fájlokat akarok másolni a telóról.
Ilyesmire szerintem mind a vezeték nélküli, mint a vezetékes adatátvitel jobb, mint ez. Persze a nagyok jobban tudják ...

#4 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 18:04

Idézet: popacsek - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 17:31

...Ilyesmire szerintem mind a vezeték nélküli, mint a vezetékes adatátvitel jobb,  mint ez. Persze a nagyok jobban tudják ...

Meglesz szerintem ennek is a helye a jövőben, a kettő között. A kis hatótávolság kis teljesítményigénnyel jár (elem/akku kímélése), a környezet elektromágneses terhelése is kisebb, interferenciák kevésbé lesznek, ugyanakkor mégis egy kábellel kevesebb (kábelgubancok...) csatlakozók (hibaforrás...) elmaradnak.

#5 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Apostag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:21

Jéééé, kitalálták a közelségi gyújtót újra.... egyébként meg pont a "vezetéknélküli hálózatok konfigurálása" van benne.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:27

Idézet: popacsek - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 17:31

Ilyesmire szerintem mind a vezeték nélküli, mint a vezetékes adatátvitel jobb,  mint ez. Persze a nagyok jobban tudják ...

"Többet ér egy idejében elküldött távirat, mint a Bell-féle telefonnal való minden próbálkozás."

Szerkesztette: debaj 2010. 01. 20. 11:28 -kor

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó