Kiszivárgott a Power7 előzetes teljesítményképe. Az eddigi ismereteknek megfelelően az IBM következő generációs szerverprocesszora hatalmas ugrást képvisel mind az abszolút teljesítmény, mind a teljesítménysűrűség, valamint az energiahatékonyság terén.
http://www.hwsw.hu/h...ljesitmeny.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...ljesitmeny.html
Oldal 1 / 1
Re: Power7: jövőre is az IBM a teljesítménybajnok
Elküldve: 2009. 12. 02. 11:21
Egyedüli potens ellenfelének kezdetben kizárólag a skálázódó rendszerekbe szánt, és szintén 2010 első felében érkező nyolcmagos Intel Nehalem-EX ígérkezik, mely 8 foglalatig addicionális támogató logika képes skálázódni, chipset segítségével pedig akár 32 foglalatig is, ami 256 magot és 512 szálat takar.
Azt hiszem ebben a mondatban kimaradt egy nélkül a logika után...
Azt hiszem ebben a mondatban kimaradt egy nélkül a logika után...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"
Elküldve: 2009. 12. 02. 12:35
Hol tudnék utánanézni a szervertechnológiáknak általánosan? Úgy értem, egy egyprocesszoros Intel Xeon rendszer ECC memóriával, néhány RAID-be kötött SAS vinyóval már szintén szervernek számít, de gondolom nem is lehet összehasonlítani egy ilyen Power7 rendszerrel. Pedig mindkettő szerver. Egyáltalán milyen feladatokra használják ezeket a rendszereket? Óriási ERP adatbázisoknak, szerverfarmoknak, vagy minek?
Elküldve: 2009. 12. 02. 14:11
@Trolluska: Nem tudok fejből ilyen összefoglaló anyagot.
Igen, igazad van, hogy egy egyprocesszoros gép is szerver, meg egy 256 processzoros is. Ez pont olyan, minthogy Ford Fiesta Van is "teherautó", meg a Scania R620 is. Az egyik 500 kilót visz el, a másik 50 tonnát.
Mint mindegyik, ez a hasonlat is sántít, de a lényeg valami hasonló. Más feladatokra vannak, az egyprocesszoros szerver valószínűleg egy kisebb webszervert visz el, vagy irodai feladatokat lát el, míg a legnagyobb gépeket például tipikusan hatalmas, változó adatbázisokhoz és szorosan kapcsolódó üzleti feladatokhoz alkalmaznak. De elképzelhető az is, hogy azért vesz valaki nagy gépet, hog rajta több partíción vagy vituális gépen több szerverképet futtasson, amivel dinamikusan tudja szétosztani a kapacitást, és a szerverképek közti kommunikáció is jóval gyorsabb, mint hálózaton keresztül.
Ezeknél a rendszereknél azonban nem csak a teljesítmény kiemelt szempont, hanem sokszor fontosabb a megbízhatóságuk, vagyis hogy a működésük (a számításáok, eltárolt adatok) helyes legyen, és ne legyen leállás sem.
Igen, igazad van, hogy egy egyprocesszoros gép is szerver, meg egy 256 processzoros is. Ez pont olyan, minthogy Ford Fiesta Van is "teherautó", meg a Scania R620 is. Az egyik 500 kilót visz el, a másik 50 tonnát.
Mint mindegyik, ez a hasonlat is sántít, de a lényeg valami hasonló. Más feladatokra vannak, az egyprocesszoros szerver valószínűleg egy kisebb webszervert visz el, vagy irodai feladatokat lát el, míg a legnagyobb gépeket például tipikusan hatalmas, változó adatbázisokhoz és szorosan kapcsolódó üzleti feladatokhoz alkalmaznak. De elképzelhető az is, hogy azért vesz valaki nagy gépet, hog rajta több partíción vagy vituális gépen több szerverképet futtasson, amivel dinamikusan tudja szétosztani a kapacitást, és a szerverképek közti kommunikáció is jóval gyorsabb, mint hálózaton keresztül.
Ezeknél a rendszereknél azonban nem csak a teljesítmény kiemelt szempont, hanem sokszor fontosabb a megbízhatóságuk, vagyis hogy a működésük (a számításáok, eltárolt adatok) helyes legyen, és ne legyen leállás sem.
Elküldve: 2009. 12. 02. 15:47
szep cikk, de lenne egy-ket megjegyzesem.. 
egyfelol miert is 32 foglalatig skalazodna a Nehalem chipsettel, amikor inkabb ezres az a szam? (avagy nem olvasol sgi hireket a hwsw-n?
) no meg kiemelni a 8 magos Nehalemet, de a 12 magos Opteronrol szot sem ejteni..?
masfelol szep dolog mindig elojonni az Itaniummal, no de a meg meg sem jelent (2 eve csuszik?) utaniban remenykedni, hogy na az majd megfogja?? eleg az HP szamait megnezni, hogy tudjuk, mostanra kozel a felere esett vissza a forgalmuk, hiszen a valsag oket tepazta meg leginkabb. szerintem legjobb esetben is olyan szintre tudja hozni magat, amit ma a Sparc kepvisel. azaz meg viszi a lendulet, de ujabb penz nem nagyon latszik a fejlesztesekben.
egyfelol miert is 32 foglalatig skalazodna a Nehalem chipsettel, amikor inkabb ezres az a szam? (avagy nem olvasol sgi hireket a hwsw-n?
masfelol szep dolog mindig elojonni az Itaniummal, no de a meg meg sem jelent (2 eve csuszik?) utaniban remenykedni, hogy na az majd megfogja?? eleg az HP szamait megnezni, hogy tudjuk, mostanra kozel a felere esett vissza a forgalmuk, hiszen a valsag oket tepazta meg leginkabb. szerintem legjobb esetben is olyan szintre tudja hozni magat, amit ma a Sparc kepvisel. azaz meg viszi a lendulet, de ujabb penz nem nagyon latszik a fejlesztesekben.
Szerkesztette: bogdan 2009. 12. 02. 15:48 -kor
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2009. 12. 02. 23:33
ez engem is megfogott, bevallom.
elsonek erteni veltem, de jobban belegondolva a fonal (egyik) definicioja szerint a lightweight process, aminek a vastag fonal ugye explicite mond ellent...
szoval en is kivancsi vagyok!
elsonek erteni veltem, de jobban belegondolva a fonal (egyik) definicioja szerint a lightweight process, aminek a vastag fonal ugye explicite mond ellent...
szoval en is kivancsi vagyok!
a forum ma:
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó