HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Jövőre már itthon is indulhat 3D-s tévadás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Jövőre már itthon is indulhat 3D-s tévadás Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 01:48

Jövőre itthon is elindulhat háromdimenziós kísérleti tévéadás, legalábbis ezt tervezi az Antenna Hungária.
http://www.hwsw.hu/h...usorszoras.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...usorszoras.html

#2 Felhasználó inaktív   Herr 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 01:48

Szemüveg nélkül lenne az igazi. Egyébként meglepődnék, ha Magyarországon rövidtávon lenne erre kereslet. A legtöbb lakásban még a TV adást sem digitális formában veszik (legalábbis felénk biztos nem).

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 02:20

Úgy indul el, mint a digitális  :think:
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#4 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 07:40

3D tartalom szolgaltatas nelkul sok ertelme lenne. Vagy nem magyar csatornat sugaroznanak?

#5 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 08:37

Szerintem semmi értelme. Mivel a fókuszpont nem változik, az emberek 99%-ának fáj a feje egy hosszabb mozi után. TV-nél a probléma hatványozottabb (kisebb, nem mozi méret). Ráadásul a legtöbb TV adást 2D-ben sem érdemes nézni...  :Đ

(A térhatás a valóságban két dologból tevődik össze: két kép és változó fókuszpont.)

#6 Felhasználó inaktív   beef 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 09:16

@Jahno: Így van, inkább azzal haladnának, annak legalább értelme is van.
Ez viszont egy igen szűk réteg szórakozása lesz, főleg úgy, hogy adás is igen kevés lesz, ami kihasználja.

#7 Felhasználó inaktív   P1ella 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 04. 14:29

itt a kapcsolodó hír :

http://index.hu/tech...es_futballvebe/

#8 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 14:52

Hat engem sem mozgat meg igazan. 2x voltam 3D-s moziban, tobbet sem megyek.
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#9 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 15:09

Idézet: Leni - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 14:52

Hat engem sem mozgat meg igazan. 2x voltam 3D-s moziban, tobbet sem megyek.

1. Szerintem tök jó
2. 60+ éves anyós elvittem rendesebb 4D moziba, azóta oda van tőle, az nagy fun volt.

#10 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Apostag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 20:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 16:09

2. 60+ éves anyós elvittem rendesebb 4D moziba, azóta oda van tőle, az nagy fun volt.

Hát még, ha ott is maradt volna...  :Đ

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#11 Felhasználó inaktív   pusrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 16:29

Engem sem hoz lázba a 3D mozi de a TV még úgy sem. A mozinak nem az a lényege (sosem volt az), hogy mindent tök valósághűen ábrázoljon, úgy mint a valós életben. Nekem ez az egész 3D dolog egy kicsit olyannak tűnik mint a Transformers 2 film. Jó grafika, zéró sztori --> jó technika, zéró tartalom. Ezzel az egésszel a tartalom további hígulását egészen jól lehet palástolni, mert nem arra figyel az ember hogy mi van a filmben, hanem arra hogy "jeee... 3D!!".
Megint olyanra helyezik a hangsúlyt, aminek pont hogy a háttérben kellene maradnia. Ha jó a film, akkor senkit nem érdekel, hogy 3D vagy sem, mert a történet annyira leköti a figyelmet, hogy az ilyen részletkérdések (merthogy az) figyelmen kívül maradnak. Csak nézzünk meg egy igazán jó fekete-fehér filmet. Ha jó a film, 10 perc után elfelejted hogy fekete-fehér.

#12 Felhasználó inaktív   Mr_Rob 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 07. 14:20

Hehe, örülhetünk ha szélevásznú, vagy neadj' HD műsorokat kapunk. Egy kicsit ezeket a dolgokat kéne jobban nyomni.

#13 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Hencidától Boncidáig
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 21:38

Idézet: pusrob - Dátum: 2009. dec. 6., vasárnap - 17:29

Engem sem hoz lázba a 3D mozi de a TV még úgy sem. A mozinak nem az a lényege (sosem volt az), hogy mindent tök valósághűen ábrázoljon, úgy mint a valós életben. Nekem ez az egész 3D dolog egy kicsit olyannak tűnik mint a Transformers 2 film. Jó grafika, zéró sztori --> jó technika, zéró tartalom. Ezzel az egésszel a tartalom további hígulását egészen jól lehet palástolni, mert nem arra figyel az ember hogy mi van a filmben, hanem arra hogy "jeee... 3D!!".<br />
Megint olyanra helyezik a hangsúlyt, aminek pont hogy a háttérben kellene maradnia. Ha jó a film, akkor senkit nem érdekel, hogy 3D vagy sem, mert a történet annyira leköti a figyelmet, hogy az ilyen részletkérdések (merthogy az) figyelmen kívül maradnak. Csak nézzünk meg egy igazán jó fekete-fehér filmet. Ha jó a film, 10 perc után elfelejted hogy fekete-fehér.

Ezzel sajnos nem értek egyet. Ha például egy természetfilmet, vagy egy dokumentumfilmet nézek akkor pont a valósághoz közeledés lesz az, ami igazán segít abban, hogy ott érezzem magam. Akár egy második világháborús tankban, akár az Amazonas mellett.

Azzal egyetértek, hogy ez az extra showelem palástolni fogja a gagyi történetet sok esetben, de manapság amit művelnek a technikával, már az is túlzás 3D nélkül is. Én a realitásra szomjazom, aminek jó eszköze lehet a 3D. De ahogyan 2008 közepe környékére mondták a HD adást és még csak most kezdik sugározni, hát hiszem, ha látom a 3D adást... Ugye ilyen "tervek" alapján terjed majd el az elektromos autó is hamarosan. Hár peeeeeeeeeeeeeeeeersze!  :down: :(
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#14 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Hencidától Boncidáig
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 21:42

Idézet: Mr_Rob - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 15:20

Hehe, örülhetünk ha szélevásznú, vagy neadj' HD műsorokat kapunk. Egy kicsit ezeket a dolgokat kéne jobban nyomni.

Én speciel a Viván tudom eldobni az agyamat. A klippek 16:9-ben készülnek, ők meg 4:3-ban szórják.  :bolond:  Ha zoomra teszem a TV-t akkor látom azt, aminek az adásnak kéne lennie. Mondjuk elég tré egy csatorna, a német verzió százszor jobb volt...  :down:  Az volt az egyetlen csatorna a Spektumon meg a Discovery csatornákon kívül, amit szerettem nézni.
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#15 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 10:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 15:09

...elvittem rendesebb 4D moziba...

Azmilyenaz?  :think:  IMAX-ot érted ez alatt?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#16 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 14:18

Idézet: HWSW - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 1:48

Jövőre itthon is elindulhat háromdimenziós kísérleti tévéadás, legalábbis ezt tervezi az Antenna Hungária. <br />
<a href='http://www.hwsw.hu/hirek/43541/3d-tv-anten...oras.html\' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/hirek/43541/3d-tv-anten...usorszoras.html

- Nincsenek ilyen műsorok
- Nincs ilyen tévé kereskedelmi forgalomban
- A digitális TV-adás sem tudott 1 teljes évvel a hivatalos start után valóban elindulni és szolgáltatni.

Ez a hír pont olyan, mintha azt mondanánk, hogy bárki elrepülhet jövőre a Holdra. Nem lehetetlen de nem is valószínű, hogy ez nagy tömegekkel megtörténne.

#17 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 15:29

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 10:55

Azmilyenaz?  :think:  IMAX-ot érted ez alatt?

Mozog az ülés, hideg van, meleg van, vízpára van. Megy a kocsi a sínen 3D-ben, ha kisiklik kavicsra, akkor zizeg, ha leesik, akkor ülésestől dőlsz előre vagy esel le hirtelen fél métert. Ha fékez, akkor éppen megfog a korlát/biztonsági öv, majd hátra is vágódsz.

Megpróbálok youtube videót keresni.

#18 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 15:35

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 14:18

Ez a hír pont olyan, mintha azt mondanánk, hogy bárki elrepülhet jövőre a Holdra. Nem lehetetlen de nem is valószínű, hogy ez nagy tömegekkel megtörténne.

Időnként nekem a Holdra utazgatósdi reálisabbnak tűnik, mint ezek. Megnézed mennyi olyan hír lett, ami aztán semmi, vagy nem úgy. Még a cool sem jött be az MSnek, közben azt is lehírezték vagy 10 éve minden sarkon. Most meg rá kell guglizni, hogy az mi az. Előfordul, csak sajna már tömegével fordulnak elő.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó