Re: Már mindent ráhagy riválisaira a Microsoft
Elküldve: 2009. 12. 04. 11:44
http://www.hwsw.hu/h...eszohaboru.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...eszohaboru.html
Elküldve: 2009. 12. 04. 11:44
Elküldve: 2009. 12. 04. 11:51
Nekem Win7 Home OEM-em van és abban nem kérdezett semmit.
Elküldve: 2009. 12. 04. 12:40
Elküldve: 2009. 12. 04. 12:53
Elküldve: 2009. 12. 04. 13:09
Elküldve: 2009. 12. 04. 13:20
Elküldve: 2009. 12. 04. 13:31
Teljesen egyetértek veled!
Elküldve: 2009. 12. 04. 13:31
Elküldve: 2009. 12. 04. 14:51
Idézet: Sipi - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 14:20
Nem erről volt szó. Csak arról, hogy mivel az ie hatalmas darabszámbeli fölénnyel rendelkezik, hagyjanak egy kis mozgásteret a többinek is.
Ha meg téged érdekelne, mennyien használják az általad fejlesztett megoldást, sőt, anyagi hasznod is fűződhetne hozzá (ha nem közvetlenül, akkor közvetetten), akkor te is mindent megtennél azért, hogy részesedést szerezz. Ez a verseny, ha jól tudom. És nem kímélik egymást. Az meg, hogy szánalmas, szubjektív vélemény, akár az MS politikájára is lehetne mondani, az is ugyanennyire lenne igaz. Egyszerűen az ésszerűtlen, béna, álhatékony megoldások korát éljük, de semmiképp sem egy egészséges demokráciát. Valaki meg közben jól jár, szarrá röhögi magát azon, hogy hogy nyírják egymást a többiek.
Az opera és a többi cég ugyanazt csinálja, amit az MS csinált anno, amikor beintegrálta a windows-ba az IE-t, ezt kéne észrevenni. Jogállástól és ízléstől függetlenül.
ps.: ha az EU nem tiltakozna olyan hevesen az MS megoldásai ellen, már rég nagyobb sz@rban lennénk, mint hiszed. (offtopic, de gondolok itt pl. az MS bejegyzett szoftverszabadalmaira - akkor lenne igazán szopolás ne félj)
Vagy te mindent elfogadsz, amit eléd raknak?
Szerkesztette: Warrior 2009. 12. 04. 14:54 -kor
Elküldve: 2009. 12. 04. 15:01
Azt azért el kell ismerni, hogy az IE nem azért vált a legelterjedtebbé, mert a legjobb volt. Egész egyszerűen azért, mert a mindenkori windowsok mellé ez járt.
Elküldve: 2009. 12. 04. 15:41
"Azt azért el kell ismerni, hogy az IE nem azért vált a legelterjedtebbé, mert a legjobb volt. Egész egyszerűen azért, mert a mindenkori windowsok mellé ez járt."
Meg régebben alternatíva sem volt annyi
Elküldve: 2009. 12. 04. 16:58
Elküldve: 2009. 12. 04. 19:10
Elküldve: 2009. 12. 05. 09:26
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 15:51
Bármikor feltelepíthetsz bármilyen más böngészőt. Ez talán nem elég mozgástér? Akár fölény, akár nem, milyen módszer az, hogy kötelezővé tesszük, hogy egy cég a konkurencia termékeit reklámozza?
Idézet
Így van, a hatóságoknak pedig az a szerepe, hogy a verseny törvényes kereteit szabályozza és betartassa, nem pedig az, hogy (a konkurencia nyomására!) megmondja, a cégek mit és hogyan és mit ne tegyenek a saját termékeikbe. Na az már nem verseny. Az FF miért tudott ilyen részesedést elérni szerinted? Pedig akkor már az IE bele volt integrálva a Windowsba. Csakhogy az MS a babérjain ült, nem fejlesztette, erre jött egy kisebb cég és kihasználva az IE butaságait adott egy jobb megoldást, ami el is terjedt. Na ez a verseny. Az, hogy az Operának ez nem jött össze, magára vessen.
Idézet
Mint a fórumon beírásként megjelenő vélemények többsége.
Amennyiben az MS tényleg törvénybe ütköző módszereket használ, semmi kifogásom, sőt büntessék meg. Mint ahogy az Intelt is, amikor elolvastam, miket csinált a háttérben - legalábbis ami kiderült - nekem is égnek állt a hajam. De EZ szerintem nem az az eset. Először az MS azt mondja, jó, akkor nem teszik bele az EU-ban. Erre a versenyhatóság kifogásolja, hogy az nem jó. Aztán azt mondja, hogy jó, akkor beteszik és lehet választani. Akkor meg a cégek ugrálnak, hogy én akarok elől lenni! Ez már a van rajta sapka-nincs rajta sapka kategóriája. Ha nem teszi bele az a baj, ha beleteszi az a baj.
Idézet
Az biztos, hogy nem demokrácia, amikor az állam beleszól, hogy te a saját termékedet így meg úgy csináld, mert megbüntetlek.
Idézet
Én ebben egyáltalán nem látok párhuzamot. Mit is csinált az MS? Az Internet rendkívül elterjedt volt akkoriban már az USA-ban. Természetes igény volt, hogy ha az ember megveszi az MS oprendszerét, akkor azonnal tudja használni a webet. Szerinted mégis mit kellett volna az MS-nek csinálni?
Idézet
Mint írtam, azzal nincs kifogásom, ha jogosan büntetik meg. Én nem az MS ellen vagy mellette vagyok, hanem megpróbálok elgondolkodni az eseményeken. És ez szerintem nem a jogos esetek közé tartozik.
Idézet
Miért kellene elfogadnom? Ezért is használok FF-t. Megszoktam, szeretem használni, jobban tetszik, mint az IE. Sőt, a legtöbb embert teljesen hidegen hagyja ez az egész.
Szerkesztette: Sipi 2009. 12. 05. 09:32 -kor
Elküldve: 2009. 12. 05. 09:27
Idézet: Renwick - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 17:58
Ja, de most, hogy az MS kitalálta, hogy ők is csinálnak egy ingyanes adware Office-t, az ellen már persze mindenki felhördült. Ha fizetős, az a baj, ha ingyenes az a baj.
Elküldve: 2009. 12. 05. 09:59
Nem a Microsoftot védem, de az Intel perrel ellentétben ez (a kapott információk alapján) elég érdekes beavatkozás egy cég magánügyébe. Mondom ezt úgy, hogy Operát használok.
Már a 3.x-től bármilyen böngésző telepíthető volt, nem volt akadályoztatva egyik sem.
Elküldve: 2009. 12. 05. 12:49
Idézet: Warrior - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 14:51
Mennyi az a "kicsi"? Mindenki telepít, amit akar. Linuxosban nincs IE. Kurvannyát a RedHatnak, mert nem lehet opciósan IE-t választani, majd egyre kisebb teret kap?

Súgó