Re: Mit ne vegyünk egy nőnek karácsonyra?
Elküldve: 2009. 12. 09. 09:21
http://www.hwsw.hu/h...dek-noknek.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...dek-noknek.html
Elküldve: 2009. 12. 09. 09:21
Elküldve: 2009. 12. 09. 09:36
AMD Phenom II X4 945 | Gigabyte GA-MA790XT-UD4P | 2x2 GB OCZ Platinum 1600@1333 Mhz | Powercolor HD5850 | Dell Ultrasharp 2007 WFP | SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2&3: Seagate Barracuda 300 Gb | OS: Windows 7 Professional 64 bit, Windows XP Professional SP3
Elküldve: 2009. 12. 09. 10:02
Nem értek 100%-ban egyet: a nőknek figyelmesség és törődés kell, tehát a nem megfogható ajándékok szerintem a legjobbak: wellness-hétvége, masszázs, utazás, valami, ami élményt, emléket ad. Vagy bármi, amit a pasi nem 4 és fél perc alatt vásárolt meg egy plázában, hanem amivel foglalkozott, aminek utánajárt, amit esetleg ő maga "rajzolt".
Meggyőződésem, hogy a nők kevésbé vonzódnak a tárgyakhoz, mint a férfiak. Ezt fontos szem előtt tartani...
Elküldve: 2009. 12. 09. 10:12
A "férfiak tervezik a menüket" részről az jutott eszembe, amikor egyszer szilikon-hőpasztát vásároltam. Ezt az anyagot leginkább kis kinyomós tubusban, vagy "szuri" kivitelben lehet kapni, azonban egyszer találtam egy olyat, ami a körömlakkokhoz hasonlóan kis üvegtégelyben volt, a kupakjába erősített ecsettel. Csak ámultam, hogy mennyire praktikus, ezzel látványosan egyszerűen lehet felvinni a vékony réteget az 1 négyzetcentinyi célfelületekre. Amikor a nővéremnek is megmutattam, hogy milyen ötletes találmány ez, csak ennyit mondott: "úgy látszik, felvettek egy nő tervezőt a Zalmanhoz". Ezzel mindent elmondott.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2009. 12. 09. 10:17
AMD Phenom II X4 945 | Gigabyte GA-MA790XT-UD4P | 2x2 GB OCZ Platinum 1600@1333 Mhz | Powercolor HD5850 | Dell Ultrasharp 2007 WFP | SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2&3: Seagate Barracuda 300 Gb | OS: Windows 7 Professional 64 bit, Windows XP Professional SP3
Elküldve: 2009. 12. 09. 10:17
Elküldve: 2009. 12. 09. 10:22
Elküldve: 2009. 12. 09. 10:56
@Root_Kiskacsa:
@Szusza: ebben tök igazad van, köszi, hogy felhoztad, ez külön fejezetet érdemelne. (Ebben a cikkben azért igyekeztem olyan dolgoknál maradni, ami valamilyen szinten kapcsolódik a HWSW-hez.)
@McElroy: Érdekelne, mi zavar a geek nőkkel kapcsolatban. Elmeséled?
@Petesejt: Köszi!
Elküldve: 2009. 12. 09. 14:03
Mondjuk én ha veszek xbox-ot, azt magamnak veszem, és nem is próbálom ajándéknak álcázni. Viszont fényképezőt és kamerát már vettem ajándékba , és nem magamnak, mert én nem szeretek se fényképezni, se kamerázni. Így ezeket a cuccokat én szinte egyáltalán nem is használom.
Én úgy vagyok vele, hogy ha műszaki kütyüt szánok ajándékba, inkább megkérdezem az illetőt. Mert volt már rá példa, hogy kitaláltam valamit és kiderült, hogy bár ötletnek valóban jó (pl egy laptop), de haszna szinte semmi, mert vagy nincs rá szüksége, vagy közel sem használná annyit, mint gondoltam. Vagy nem szereti. Sokáig pl. nem is tudtam, hogy feleségem utálja a laptopokat használni a touchpad miatt (hiába mondtam, hogy létezik usb-s egér is), és emiatt mint ajándék sem örült volna egynek.
Baromságokat meg nem veszek meg, csak mert a marketing ráfogja, hogy "női telefon", női navigációs készülék", stb. Attól, hogy valamit befestenek rózsaszínre vagy fehérre, ami ott rohad raktáron X éve és nem bírják a készletet kiszórni, az még nem lesz "női" cucc.
Elküldve: 2009. 12. 09. 14:51
Speciell az én esetemben az a szitu, hogy nőknek nem érdemes olyasmit ajándékozni, aminek használati utasítása van, még akkor sem olvassák el, ha megértenék... (Ezt most ne értsék félre, kedves hölgyeim
Elküldve: 2009. 12. 09. 15:01
Elküldve: 2009. 12. 09. 15:03
"nőknek nem érdemes olyasmit ajándékozni, aminek használati utasítása van"
ez mekora szöveg
Elküldve: 2009. 12. 09. 15:25
Elküldve: 2009. 12. 09. 15:42
Idézet: Enolagay - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 15:01
Erre / és a használati utasításra reflektálva / elmondanám, van nagyra becsült és mélyen tisztelt kolleginám, aki programozó, és "alacsonyabb színtű" programnyelvekkel is boldogul. A minap készült el egy pénzügyi rendszer aktualizálásával és korszerűsítésével, ami számmal kifejezve kb. 80%-os bővítést jelentett. Feltétel volt az átadáshoz a dokumentáció - felhasználói -, azaz használati utasítás elkészítése is....
Hát lett is egy kb 10 oldalas iromány a dologból. Nem csak olvasni, de írni sem szeretnek a jelek szerint. (t.i. nők használati utasítást)
Amúgy a szoftver igen faramuci, mivel "női logika" szerint lett felépítve
Ez az alatt azt kell érteni, hogy sem nem egyszerűbb, sem nem bonyolultabb, hanem hogy én másképp oldottam volna meg...
Na, de a lényeg, a használati utasítás nem felelt meg, ezért én kaptam magam, összedobtam egyet, ami, tele screenshotokal már közel 100 oldalhoz közelített... Amit kollegina aztán átszervezett, mert ez szerinte oda, az meg emide illik...
Elküldve: 2009. 12. 09. 15:46
A ferfi logika vedelmeben meg megjegyeznem, hogy a telefonok menuit nem a menten tervezik, hanem szimplan szarul. A kekfog tipikus peldaja annak, ami engem is mindig anyazasra kesztet az elso alkalommal, de altalaban jellemzo, hogy a baltaegyszeru telefonok kivetelevel szinte mindegyik nyomi ilyen tekintetben.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2009. 12. 09. 15:50
Idézet: hkpk - Dátum: 2009. dec. 9., szerda - 15:42
Hát lett is egy kb 10 oldalas iromány a dologból. Nem csak olvasni, de írni sem szeretnek a jelek szerint. (t.i. nők használati utasítást)
Amúgy a szoftver igen faramuci, mivel "női logika" szerint lett felépítve
Ez az alatt azt kell érteni, hogy sem nem egyszerűbb, sem nem bonyolultabb, hanem hogy én másképp oldottam volna meg...
Na, de a lényeg, a használati utasítás nem felelt meg, ezért én kaptam magam, összedobtam egyet, ami, tele screenshotokal már közel 100 oldalhoz közelített... Amit kollegina aztán átszervezett, mert ez szerinte oda, az meg emide illik...
mer, van olyan aki szeret doksit irni? A sajat karodon megtanulod, hogy muszaj, akar olyan szinten is, hogy kepes vagy komoly hisztit rendezni ha valaki elhanyagolja, de szeretni? Ki van zarva
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2009. 12. 09. 19:55
a marketinges dologban teljesen osztom a véleményedet, de ez benne is volt a cikkben, köszi a megerősítést.
@hkpk: ehhehhehh
erre utal a kolléganőd által írt rövidke használati utasítás is
a férfi-nő gondolkodásbeli eltéréssel kapcsolatban nem értek veled egyet. sok esetben látom, hogy igenis egymáshoz hasonlóan gondolkodnak, viselkednek a nők, ami viszont homlokegyenest az ellenkezője a férfiak véleményének vagy viselkedésének. jó példákat hoz és alaposan meg is magyarázza a fentebb említett könyv.
@kroozo: az jó, ha ezek triviálisak voltak neked, ez azt jelenti, hogy szerencsés a barátnőd
telefon menü: érdekes, ezek szerint nem csak engem borít ki. most akkor mégis hasonlóan gondolkodunk? na de akkor kik tervezik a menüket, ufók?
Elküldve: 2009. 12. 09. 20:18
Aki ilyen hulye, hogy a parjanak xboxot "ajandekoz" az tuti nem fogja elolvasni ezt a cikket sem.
Elküldve: 2009. 12. 09. 21:39
Egy másik fajt kihagytatok a számításból. Ez pedig a Managar, és itt teljesen mindegy, hogy nőről vagy férfiről van szó. Az istentelen nagy hasznosságukban és agyalásukban ilyen és ehhez hasonló munkákat tudnak kiadni a kezükből.
Másképp pedig a "Mit ne" témához meg csak annyit, hogy igazán tök mindegy melyik ipar termékét akarja az ember venni ha kicsit is lelkiismeretes az ember akkor a semmit nem mer megvenni, még azt sem amire azt mondjátok, hogy olyat szeretnék mert az is csak ideig-óráig tart.
Egyet értek én is az a Kernel Fordítás egyszerűbb.
U.i.: Miért ilyen bonyolult ez????????
Miért nem jó a nőknek is SÖR?
Bár az sem jó mert akkor meg nekünk nem maradna.
pf....
Kegyetlen a női faj.

Súgó