Re: Kötelező vírusirtást vezetnek be Németországban
Elküldve: 2009. 12. 09. 16:36
http://www.hwsw.hu/h...rus-botnet.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...rus-botnet.html
Elküldve: 2009. 12. 09. 16:36
Ez igy szép meg jo csak azt mindja már meg nekem valaki nem egyszerübb akkor már rögtön miért nem mennek házhoz segíiteni?(jo megaszontam XD)
A másik egy jobb tüzfall megoldás a botnetre megint másik dolog egy sima MSN virus is ugyanugy veszéjes mint egy botprogram...
Nekem ugy tünik olyan ez minta torrentos oldalak megszünteteése nem a torrentos oldala föbünös hanem aki feltölt nem odaillö dolgokat...de lehet nincs igazam cáfoljatok rám
Elküldve: 2009. 12. 09. 16:46
Elküldve: 2009. 12. 09. 16:51
Illetve csökkentené az automatizálás lehetőségét.
Most ha abba belegondolunk hogy az esetek mondjuk 60% a megoldódik azzal hogy kap egy automata redszer álltal küldött emailt amibe ott van a link a Helpdeskes weblapra.
A fennmaradó 40% ból kb 30% telefonos esetleg távsegítség és a maradék 10% házhoz menős.
Persze az a minimum hogy ezt a tevékenységet semmilyen fomrában ne terhelhessék rá a fogyasztókra. Így kiszállási költséget ne számlázhassanak fel vagy esetleg adóból visszaigényelhető legyen, a helpdeszk meg vagy egy közvetelen webes felületen működő chat vagy egy ingyenez telefonszám.
Elküldve: 2009. 12. 10. 08:08
Elküldve: 2009. 12. 10. 09:02
Idézet: ATC - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 9:08
Ilyen elgodolású ürgék szorgalmazták az internetadót is.Szerinted ha ez a megoldás stzandardá válna lehetne kapni szabadforgalomba biztonsági szoftvereket?Egyböl tennének róla hogy te hiába értesz hozzá de kereskedelembe ne vehessél csak úgy biztonsági szoftvert,hanem majd szépen megveszed 20 szoros áron a szolgáltatódtól.
Hádédész..
Elküldve: 2009. 12. 10. 09:59
viszont a dontes elott meg kell vizsgalni, hogy az ilyen vagy olyan dontesnek mi is a kovetkezmenye. az egyik oldal a fizessen az ember mindenert, amit hsznal (vegletes liberalizmus), a masik oldal meg azt mondja, hogy az allami (kozossegi) penzt koltsuk arra, hogy novekedjen az internetfelhasznalas merteke, mert az jobban megterul a tarsadalomnak.
en a masodik mellett teszem le itt a voksomat, hiaba szoktam a liberalis hozzaallast preferalni a legtobb esetben.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2009. 12. 10. 12:21
Tudom hogy ez olyan összeesküvés elméletes, de nézzük másik oldalról. Pl nekem ami itthon van Win7 Home Premium + Microsoft Essential Security + Mikrotik. Nomármost ha valami 0 day exploit miatt botnet-inassá válik a gépem, akkor fizessek mint a disznó? Aztán akkor pereljem az MS-t hogy a **** **** *** anyátokat hát full MS termékem van licencelve mégis fizetnem kell másmerre.
Nem lehet fizetős! Semelyik vírusvédelmi cég nem garantál 100%os megoldást.
Elküldve: 2009. 12. 10. 14:34
Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 9:02
A szolgáltatónak mindegy, hogy vesz, vagy ingyeneset hazsnál, vagy nem használ. Csak legyen tiszta a gépe. Ez meg jogos elvárás.
Elküldve: 2009. 12. 10. 14:35
Idézet: nhw - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 12:21
Mi a fasznak írnának ha így is tonnaszám van ezerféle dög plusz még 5? Valamint elég azoknak a maguk baja.
Elküldve: 2009. 12. 10. 14:38
Idézet: bogdan - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 9:59
Pl. egy autó használatához is kell tartalék izzókészlet, elsősegélycsomag, elakadásjelző háromszög, zöldkártya, kutyafüle, mégse ingyenes egyik se. (AFAIK, sose volt autóm
Szerkesztette: szeder 2009. 12. 10. 14:40 -kor
Elküldve: 2009. 12. 13. 06:43
Idézet: szeder - Dátum: 2009. dec. 10., csütörtök - 15:38
Allitolag 2010. marciusatol mar nem lesz kotelezo uzemszeruen az autoban tartani kutyafulet. Hala az egnek, a kutyak mar nagyon-nagyon utaltak ezt a szolgalatot
Ugyhogy ennyi johirrel tudtam szolgalni.
Elküldve: 2009. 12. 13. 14:30
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 6:43
Én mondjuk nem azért tartom, mert kötelező.
Elküldve: 2009. 12. 14. 12:59
Elküldve: 2009. 12. 15. 01:45
Idézet: bakagaijin - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 12:59
Akkor meg az lesz a bajod, hogy miért ezt kötelező használni.
Elküldve: 2009. 12. 16. 05:59
Idézet: bakagaijin - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 12:59
Ebben a tekintetben nagyon pozitívnak tartom az Invitel megoldását, ahol minden ADSL előfizető ingyen (ill. az ADSL előfizetés mellé, mint plusz ingyenes szolgáltatás) megkapja a Magyar fejlesztésű VirusBuster Professional programot is, és mindaddig teljes értékűen, licencelve használhatja, ameddig az ADSL előfizetése él.
Szívesen látnék hasonló konstrukciókat a többi (sőt, legszívesebben minden) szolgáltatótól is, mert ez az ügyfél felé is jó dolog, hogy kap valami plusz hasznos programot ingyen, a szolgáltatónak is jó, hisz ezzel, hogy eszközt ad a felhasználó kezébe a vírusok, botnetek, trójai programok távol tartására, valójában magát is segíti, kevesebb spam, kevesebb - a vírusfertőzésekre visszavezethető - ügyfélpanasz, plusz még a Magyar szoftverfejlesztést is támogatja azzal, hogy nem egy külföldi antivírus programot ad az előfizetés mellé ( http://www.virusbuster.hu/invitel?utm_sour...aign=activation )
Nem hiszek abban, hogy felülről, törvényileg eredményesen lehetne küzdeni a botnetek, cyber bűnözés, fehér kesztyűs visszaélések ellen. Én a megelőzés ill. a tudatosítás, oktatás pártján állok, ezt akár lehet kormányzati szinten is támogatni: hívják fel a figyelmet a veszélyekre (de objektíven, de ilyen hatásvadász "ha netezel akkor jönnek a kábelen a gonosz vírusok, azt ellopják a bankszámlád meg feltörik a nasa szervereit" hatásvadász, riogató módon), és segítsenek elmagyarázni, érthetően, hogy mit lehet tenni ezek ellen, és adjanak eszközöket is ingyenesen ezen fenyegetések megelőzésére.
Elküldve: 2009. 12. 16. 07:30
Ingyenesnek meg ott van az 1 évre regisztrálható avast! pl, fényévekkel jobb mint ez a hozzáadott izé.
Amúgy meg, én nem szeretnék többet fizetni azért, mert vírusírtót is adnak hozzá, és ez megemeli a költségeket, nekem nincs és nem is kell vírusírtó a gépemre.
vagy megy rajt az edenhotel video? ja nem akkor???... "
A Borsodi Bivaly hivatalos támogatója

Súgó