HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Megegyezett az Európai Bizottsággal a Microsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Megegyezett az Európai Bizottsággal a Microsoft Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 16. 14:52

Nem bírságolja meg a Microsoftot az Európai Bizottság a böngészőpiac monopolizálása miatt, de megjelenik a Windowsban a böngészőválasztó képernyő. A szoftvercég emellett részletes technikai dokumentációkat is hozzáférhetővé tesz egyes termékeiről, hogy segítse a kompatibilis megoldások fejlődését.
http://www.hwsw.hu/h...ottsag-jog.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...ottsag-jog.html

#2 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• General
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 16. 14:52

Azért kíváncsi leszek, hogy így mennyivel többen fogják használni az Opera-t, le merem fogadni, hogy szinte semennyivel, de majd meglátjuk egy-két év múlva. Többre mentek volna egy-két reklámmal, habár ez is reklám. Kép Mindegy, meglátjuk, de szerintem kár volt sírniuk, nem mennek vele semmire. A többieket meg eddig se kellett félteni, Chrome, Mozilla enélkül is megtalálja a helyét.
M S P

#3 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 15:03

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 14:52

Azért kíváncsi leszek, hogy így mennyivel többen fogják használni az Opera-t, le merem fogadni, hogy szinte semennyivel, de majd meglátjuk egy-két év múlva.

Megszűnt a monopolizált IE a Windows-ban, tehát a nép nyert vele.
Nem "sikerült" megbírságolni az MS-t, de annak meg amúgy sem lett volna gyakorlati haszna, tehát ez meg mindegy.

#4 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 15:35

@MisterY: "Megszűnt a monopolizált IE a Windows-ban, tehát a nép nyert vele."

Már nem azért ,de a Mozilla böngészője bőven 30% feletti részesedéssel bír (most is az alól írok). Akkor hol itt a monopolizált IE???

#5 Felhasználó inaktív   csillagpor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 16. 16:17

:-) vagy még több...
Nézzétek meg a rankings.hu-n!
Több mint 50%!

#6 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 16:22

@csillagpor: pontosan. röhej hogy épp az Európa Bizottság csinálta a csinnadrattát, amikor a világon talán épp Európában a legmagasabb az alternatív böngészők aránya. Az Opera meg elmehet a sunyiba, a Firefoxnak az IE "monopóliuma" ellenére sikerült 30-40-50 százalékos részesdést szereznie egyes országokban, szóval nem a Microsofton múlt a dolog, meg azon, hogy az IE benne van-e a Windowsban.

#7 Felhasználó inaktív   midnight coder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 16:34

Az milyen jó lesz ha a Google Chrome OS-be kell majd beleintegrálni a Mozillát és az Operát :-))

#8 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 16:38

@midnight coder: gondolod a Chrome OS is 9x százalékos részesedést ér majd el? Kép

#9 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 16:38

@midnight coder: Az még hagyján, de az IE-t is!!! Kép

#10 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 21:25

Szerintem meg igencsak nagy részben a Microsofton múlt a dolog: Ha nem állították volna le az IE fejlesztését évekig és folytatták volna a nem szabványos böngészőjük erőltetését, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy akármelyik alternatív böngésző ennyire el tudott volna terjedni.
Az IE6 2001 vége-felé jött ki és kb 2004-ig jócskán 90% feletti volt a piaci részesedése... ezért igen sok webfejlesztő gyakorlatilag arra fejlesztett; az volt A "szabvány" és minden más böngészővel emiatt elég sok volt a szívás - pedig pl. a Mozilla Suite már akkoriban is sokkal többet tudott... Az Opera emlékeim szerint kb. ebben az időszakban perelte be az MS-t először...
Az IE manapság az egyik leggyengébb böngésző, ennek ellenére mégis a legelterjedtebb - sokan a mai napig nem is tudják mi az a böngésző ("megnyitom az internetet") - az ő "szabad választásukban" lehetne nagy szerepe ennek a panelnek, de persze könnyen lehet hogy csak jobban összezavarodnak Kép

#11 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 02:02

én egyre több r=1 ismerősömnél láttam mostanában IE-t, és amikor rákérdeztem, hogy ezt hogy sikerült, mindig ugyanaz volt a válasz. jó a'. egyszerűen nem ért hozzá, nem is tudja, hogy kell másikat felrakni. amikor meg mutatok egy ffoxot/krómot, örül mert jobb. szóval a ballot screennek örülök. ha ezután tartja/növeli az IE a részesedését, akkor megérdemli, és azzal nem is lesz baja senkinek.

#12 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 02:24

Idézet: dikki - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 2:02

amikor meg mutatok egy ffoxot/krómot, örül mert jobb.

El tudja magyarázni, hogy miért jobb? Nálam is sok helyen felkerül, vagy ezt kellene használni, mert valaki mondta, hogy jobb, de Ő inkább Explorert szeretne. Gyanítom ebben a "jobb" dologban van némi hitvita is.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#13 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 08:55

MS helyébe beépíteném a választóképernyőt, kötelező frissítésként, és egy termékkulcs ellenőrzéssel összekötve deaktiválnám a windowst ha illegális... csak hogy segítsük a legalitást... akkor megnézném hogy örülne a felhasználók java, akik érdekeit elvileg képviseli a versenybizottság Kép
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#14 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 08:59

@dikki: "szóval a ballot screennek örülök. ha ezután tartja/növeli az IE a részesedését, akkor megérdemli, és azzal nem is lesz baja senkinek"

Sztem a juzerek 90%-a a bezár gombra fog kattintani mert "nem tudja mi ez?" Ami vélhetően ugyan az az event mintha a Selet Latert nyomná Kép

Véleményemszerint a buta júzert ezzel csak zavarják, és amiről nem tudja hogy mi azt nem olvassa, hanem bezárja... De meglátjuk mi lesz Kép

#15 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• General
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 10:19

Idézet: dikki - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 2:02

én egyre több r=1 ismerősömnél láttam mostanában IE-t, és amikor rákérdeztem, hogy ezt hogy sikerült, mindig ugyanaz volt a válasz. jó a'. egyszerűen nem ért hozzá, nem is tudja, hogy kell másikat felrakni. amikor meg mutatok egy ffoxot/krómot, örül mert jobb. szóval a ballot screennek örülök. ha ezután tartja/növeli az IE a részesedését, akkor megérdemli, és azzal nem is lesz baja senkinek.

Egyébként nem is olyan rossz mostanában. Jó nekem alapvetően nem kell semmi, se reklám szűrés, se csicsa, se mindenféle kiterjesztés, de még könyvjelző sem. Mindent fejben tartok, ami meg nem olyan fontos, hogy meg tudjam jegyezni legalább azt, hogy hol találom meg, akkor az nem is érdekes. :D Lényegében nekem az a jó, ha egyszerű, nem tud semmi felesleges dolgot, rögtön kéznél van, ha kell. Csak a gyorsaság, ami fontos lenne. Abban, mondjuk lehet, hogy bukó. Mindegy, ezért is használok több böngészőt. :Đ Igaz Mozilla-t egyre ritkábban, Opera-t meg még ritkábban, csak, ha meg akarok valamit nézni, hogy hogy néz ki rajta. Mondjuk Chrome-tól az apró bug-okon kívül már csak az tart vissza, hogy az ujjlenyomatolvasóval nem tud mit kezdeni, de ez valószínűleg az én hibám, mert lusta vagyok megszerelni. :D
Szóval a lényeg, hogy elég egyszerű az IE a többiekhez képest, viszont egy alap felhasználásra bőven elég.
M S P

#16 Felhasználó inaktív   MisterY 

• -=#X#=-
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 10:27

Idézet: Ytse - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 16:22

@csillagpor: pontosan. röhej hogy épp az Európa Bizottság csinálta a csinnadrattát, amikor a világon talán épp Európában a legmagasabb az alternatív böngészők aránya.

Tehát akkor felesleges volt szerinted az egész, és inkább maradjon az IE default böngésző?
Ráadásul ne felejtsük el, hogy ez a vita már a Win95 idején indult el és a Win98-nál lett per belőle. Akkor pedig még messze 90% felett volt az IE elterjedtsége.

#17 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 10:38

@MisterY: Szerintem arra célzott, hogy itt verik magukat a versenybiztosok az USA-ban meg nem... pedig ott több a juzerek száma, több az IE arány is... és mégse... valóban fura...

Európa ilyen csodás, hogy az informatikai dolgokra külön vámot rak (persze belesorolja a TV-t is mert hát a pc-hez köthető! Ilyen alapon a vasaló is hozzá köthető csak erős drót kell...) itt a google streetview sem megy olyan könnye. Itt minden ilyen fura Kép

#18 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 17:16

azert a userek szama ne legyen tobb az usaban, mint az eu-ban...
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#19 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 13:37

@bogdan: Jogos, rosszul írtam... inkább az arányra levetítve szerettem volna magam kifejezni...

#20 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 18:20

@Ndrew: Az Opera ezzel a képernyővel nem járt jól. Az IE részesedése csökkeni fog, de nem az Opera javára, hanem az Opera többi/jobban álló versenytársa (FF, Chrome) javára. A konkurenciát erősíti magyarán. De kétségtelen, hogy a felhasználóknak jó ez a képernyő, és igenis pozitív dolog volt a kezdeményezése. Az eredeti hátsó szándék lényegtelen.

USA-ban nem tudom miért nem lépik meg. De ha nincs ennyi eszük, akkor ellesznek úgy, ahogy eddig. Európa szerintem összességében, profitot tekintve gyengébb piac az M$ számára, mint az USA egymagában. Nem állítom adat híján, de simán elképzelhetőnek tartom. Lehet azért is mentek bele ebbe az egészbe ilyen "könnyen".

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó