HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: ASUS UL20: mini CULV a netbookok atyjától - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: ASUS UL20: mini CULV a netbookok atyjától Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 14:36

Az Intel a CULV (Consumer Ultra Low Voltage) platform bejelentésekor a vékony és könnyű otthoni noteszgépek piacát célozta meg. Az ASUS UL szériájának tagjai az első ilyen gépek a tajvani gyártótól.
http://www.hwsw.hu/h...ow-voltage.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...ow-voltage.html

#2 Felhasználó inaktív   Dunstan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 14:36

180.000-ért már Core2Duo gépet is kapok, ami minden tekintetben laptop (HP ProBook 13.3"). Ez nagyon drága, és az 1300-as proci egy másik teszt szerint nem nagyon bírja a strapát.

#3 Felhasználó inaktív   fietspump 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 15:49

az ópiumos tömjénfüstben kicsit lemaradt a bigyóka fogyasztása. nem baj, a többi, hírértékkel végülis nem rendelkező infó (csillogóspanel c2d-ben is van) nagyon szépen meg van fogalmazva, kevés a helyesírási hiba, ilyenek. szóval:

idle watt?
teljes terhelés watt?
melyik médialejátszó támogassa a hd-t watt? és ha nem témogassa watt?

ez így csak ultralow volt, bocs.

#4 Felhasználó inaktív   FTeR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 17:41

a billenytűzet fajtája mitől függ? ezen a sony/apple féle klavi van, míg több képen normálisat láttam, pl.: http://www.netbookre...s/ul20a-review/

#5 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 23:12

Én az egyel nagyobb verzióját próbáltam (13"), de a tapipad hihetetlenül használhatatlan (sz@r..) hogy elment tőle a kedvem... Pedig jól néz ki..

#6 Felhasználó inaktív   beef 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 23:27

Ami nekem tapasztalatból nem jön be, az a billentyűzet, a tapipad és a gombja (ezekkel még megbékélek). A tükrös kijelzőt viszont a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom, a fényes kerettel egyetemben Kép
Pont ott válik használhatatlanná ahol értelme lenne, kültéren.

#7 Felhasználó inaktív   comPeter 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 19. 08:28

En UL50Vt gepet vettem. Kulonbseg az elemzett "kistestverhez" kepest csak a fontosabbak:
-nagyobb felbontas (15,5")
-diszkret videokartya (NVIDIA GeForce G 210M), videokartyak kozott igeny szerint billentyukombinacioval lehet valtani
-es kartyaolvasok.

A kepernyo eles kepet ad, de mint irtatok is fenyes. Tapipad Mac-hez kepest nem annyira erzekeny, de lassan hozzaszokhato es a gombja is tenyleg kemeny, de ehhez is (mint egy mas autohoz is ;-) ) hozza lehet szokni . Fogyasztas: a 8-cellas aksival (a gyarto szerint csak 5600mAh! link: http://www.asus.com/...qP6p1vDWwn0IIzZ ) megfelel a leirtaknak: 12+h sima hasznalatnal (browse, edit), videonezesnel: 6-7h.

Ami a szamomra kimaradt: a billentyuzetet tarto behajloik gepeles kozben, ezert tulsagosan puhanak erzem... ;-(
..egyebkent elegedett vagyok a geppel, meg ezekkel a hibakkal egyutt is ujra megvennem... ;-)

#8 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 09:29

Idézet: Dunstan - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 14:36

180.000-ért már Core2Duo gépet is kapok

de hat ez is Core2Duo...
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#9 Felhasználó inaktív   ender.wiggin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 13:36

Én egy Acer Aspire Timeline AS5810T notebookot vettem.
Ugyan ez az Intel GMA4500 + SU3500 platform.
A lényeges különbségek:
-15"-os kijelző
-HDMI kimenet
-DVD meghajtó
-Bluetooth
-WiFi
-Kártyaolvasó
-166eFt ár.
Ennek fényében nem egy best buy az Asus.

#10 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 13:42

Idézet: ender.wiggin - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 13:36

Én egy Acer Aspire Timeline AS5810T notebookot vettem.<br />
Ugyan ez az Intel GMA4500 + SU3500 platform.<br />
A lényeges különbségek:<br />
-15"-os kijelző<br />
-HDMI kimenet<br />
-DVD meghajtó<br />
-Bluetooth<br />
-WiFi<br />
-Kártyaolvasó<br />
-166eFt ár.<br />
Ennek fényében nem egy best buy az Asus.<br />
<br />

2,44kg. Inkább nem szólok.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#11 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 19. 16:06

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 13:42

2,44kg. Inkább nem szólok.

az acernél a 1810t hasonló kat. (csak nem 12,1, hanem 11,6) a timeline sorozatból. 140-150k között. annak ez nem ellenfél árban, egykutya konzumer olcsó cucc, bár a 3810 meglepően jól összerakott valami. ráadásul a 18xx sorozaton működik az acer one-okhoz jó fan speed progik, mindkettő, és az idegesítő és teljesen feleslegesen üzemelő ventit ki lehet lőni vele.

Szerkesztette: avman 2009. 12. 19. 16:08 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#12 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 21:35

Idézet: FTeR - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 17:41

a billenytűzet fajtája mitől függ?

Ha szemüveges vagy, a szemüveg megtisztítása, ha nem vagy az, akkor egy szemüveg beszerzése sokat segíthet... abban a cikkben is ugyanabból a forrásból vannak a képek, mint ebben.

#13 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 09:01

Amit hiányolok az a CPU teljesítményének kihangsúlyozása... Van egy olyan ahol többszáz féle CPU-t lehet összehasonlítani számítási teljesítmény szerint. Nos, ezekben ezek a CULV procik nem szerepelnek valami előkelő helyen, pedig majdnem ilyen gép mellett döntöttem, de hiába dekódolja hardverből a videót (mellesleg ezt a Z szériás Atom proci is megteszi, akár HDMI kimenettel!) ha egy-egy keményebb alkalmazásba beletörik a bicskája. Úgyhogy szerintem ezek a gépek is inkább Netbook kategóriába esnek, aki fejlesztésre/stb akar gépet az maradjon a "rendes" Core2Duo sorozatoknál. Ezek az üzemidőre vannak kihegyezve. (Ami nekem nem annyira lényeges, irodában használva külső mindennel, de.. jól nézett ki és az ára is rendben van..)

#14 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 10:25

Idézet: avman - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 16:06

és az idegesítő és teljesen feleslegesen üzemelő ventit ki lehet lőni vele.

Rendben, de abban is biztos vagy, hogy a ventilátor szoftveres babrálása az élettartamra nincs káros hatással? Mert a CPU közel sem az egyetlen és a legmelegebb pontja egy noteszgépnek. Ilyen kijelentést egy hozzávetőleges hőtérkép (nem a burkolatról, az semmit nem ér) nélkül nem nagyon mernék tenni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#15 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 12:20

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 10:25

Rendben, de abban is biztos vagy, hogy a ventilátor szoftveres babrálása az élettartamra nincs káros hatással? Mert a CPU közel sem az egyetlen és a legmelegebb pontja egy noteszgépnek. Ilyen kijelentést egy hozzávetőleges hőtérkép (nem a burkolatról, az semmit nem ér) nélkül nem nagyon mernék tenni.

én speciel megkockáztatnám az enyémen, ha lehetne, mivel max 5 fokról lenne szó részemről (ha ennyivel vinnék feljebb boldog lennék) és még az is 60 fok alatt maradna határban. egy relatíve nagyon vékony laptopról van szó, és a belső része zsúfolt. a vga, ha hd-vel viaskodik, kb. 2-3 fokkal meg tudja emelni a hőt, mintha ua. proci terhelés mellett nem dolgozik a vga. illetve, láttam szétszedett képeket a belsejéről, nem egy rossz konstrukció, gyk. a venti és a hozzá tartozó hőcsövek majdnem minden hűtenek.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#16 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 10:53

@ender.wiggin: És ugye egy női táskában kényelmesen elfér... valamint az üzemideje is ugyanannyi...?? Kép Mikorra értik meg az emberek, hogy nem azért csinálják hogy hűdeolcsó legyen hanem hogy 3 óránál többet tudd akkuról használni meg hogy ne foglaljon annyi helyet.
Ár alapján vegyél PC-t.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#17 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:14

Idézet: nhw - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 10:53

valamint az üzemideje is ugyanannyi...??

igen, nagyjából az is üti a 7 órát.

#18 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:26

Idézet: avman - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 12:20

én speciel megkockáztatnám az enyémen, ha lehetne, mivel max 5 fokról lenne szó részemről (ha ennyivel vinnék feljebb boldog lennék) és még az is 60 fok alatt maradna határban. egy relatíve nagyon vékony laptopról van szó, és a belső része zsúfolt. a vga, ha hd-vel viaskodik, kb. 2-3 fokkal meg tudja emelni a hőt, mintha ua. proci terhelés mellett nem dolgozik a vga. illetve, láttam szétszedett képeket a belsejéről, nem egy rossz konstrukció, gyk. a venti és a hozzá tartozó hőcsövek majdnem minden hűtenek.

Az a baj,hogy a tervezett élettartam egyik igen jelentős pontja az üzemi hőmérséklet és itt nem feltétlen a hűtőbordával bíró, közvetlen hűtött alkatrészekről, vagy a szenzorral elérhető pontokról esik szó. Az alapórajelet előállító PLL, a déli híd, vagy a klf tápegységek hőmérsékletéről semmit sem tudni, és itt 5 fok változás a CPU körül akármit is eredményezhet. A szétszedett kép meg megint nem garancia semmire, mert a légcsatornák legfeljebb beporosodott lapokon fognak jól látszani, eldugottabb sarkok, fedett helyek nem feltétlen jelentik, hogy ott nem is szükséges hűtés valamilyen szinten.

#19 Felhasználó inaktív   nbalu_s2k 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 12. 25. 23:16

@ender.wiggin:

Nos én egy UL80-as birtokába jutottam egy nyereményjáték keretében és minden amit írtál az a 80-as változatnál nem játszik
dvd van (light-scribe-os)
hdmi van
14" - cuki, nem nagy, kompaktabb, mint a 15" de nem is kicsi
bt van
wifi - n-es
kártyaolvasó - MS,SD,XD meg még 2 valami amit soha nem használtam

190K - de asus szóval tudom, ha szar akkor veszik vissza és akár csere az egészre

Ui.: ha volt már asus géped (nekem volt) akkor tudod, hogy mit jelent, hogy egy asus gép elnyűhetetlen

Megj.: A tapipad elöször tényleg szar, de az alapbeállítás a szar, ha jól hangolod, jobb mint a MAC-en - Mondta egy MAC-es Kép haverom.

#20 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 10:30

Idézet: nbalu_s2k - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 23:16

Ui.: ha volt már asus géped (nekem volt) akkor tudod, hogy mit jelent, hogy egy asus gép elnyűhetetlen

:nevet2: Pontosan ugyanazt, mint a többi márkánál a "minőség" kifejezés.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó