HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: 2009-es hullámvasút az informatikai piacon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: 2009-es hullámvasút az informatikai piacon Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:45

2009 az informatikai piacon arról szólt, kire milyen hatással van a 2008 végén tetőző pénzpiaci válság és az azt követő recesszió. A válságnak voltak vesztesei és nyertesei, nagy nevek tűntek el a piacról, míg mások megerősödtek.
http://www.hwsw.hu/h...tikai-piac.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...tikai-piac.html

#2 Felhasználó inaktív   BobMaster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:45

Meg voltak olyanok is, akik saját magukkal szúrtak ki.

A válság kirobanásakkor proaktívan leépítették az adminisztratív osztályt, csak éppen nem kellett volna. jelenleg egy elektronikus licenc (egy szem e-mail) teljesítése több hét, sőt hónap is lehet.

#3 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 13:12

Idézet: BobMaster - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 22:45

Meg voltak olyanok is, akik saját magukkal szúrtak ki

Csatlakozom. Akkor akartam a szokásos Dell-es beszerzésem elintézni, azt mondják nincs, mert válság van. De baze, ha nincs lóvéd, én nekem meg van, akkor egyből nem leszel válságban. Persze anyacég pénzügyi dolgait nem a magyar viszontos fogja eldönteni, de folytattuk tovább. Azt mondja, ingadozik a dollár, nem tudja kiajánlani a cucc árát. Nekem az is megfelelt volna, ha kb-ra ajánlják, mondjuk 200-320ezer közt, vagy éppen dollárban adja meg, aztán kész. Erre már nem tudtak mit mondani, de cucc nem volt.

Azt néztem, hogy válságra hivatkozva ilyenek építettek le, mint a Piszkei papírgyár. Biztos pont ősszel nem kell irodaszer, sulisoknak cucc, vagy válságban kevesebbet ülünk a budin. Nekem érdekes volt, nem is értem az egészet, más cégnél csoportokat rúgtak ki válságra hivatkozva, majd rögtön ugyanoda fel is vették az embereket, persze 5 forinttal olcsóbban.

Engem csak az idegesített, hogy esetleg sok mással együtt volt pénzünk is, de nem volt hol elkölteni.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó