HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Eddig soha nem látott növekedést produkált a mobilinternet-piac - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Eddig soha nem látott növekedést produkált a mobilinternet-piac Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 00:44

Novemberben rekord mértékben nőtt a magyarországi mobilinternet-előfizetések száma, derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) friss gyorsjelentéséből.
http://www.hwsw.hu/h...lentes-nhh.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...lentes-nhh.html

#2 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 30. 00:44

a panon mobilnettel csak annyi bajom van, h a djuice reload-ot 2 hétre azután tette ft/mb alapúra, miután megvettem a vodásat. ami jóval gyengébb lefedettségű és rosszabb konstrukció. legalábbis nálam sokkal jobban teljesít a pannonos és a konstrukciójuk is szimpatikusabb.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#3 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 09:55

Es vajon ennek a 850 ezer elofizetesnek hany szazaleka human felhasznalasu es hany szazalekat hasznaljak gepek? :)
(es miert nincs meg mindig egy csak mobilon hasznalhato, parszaz megas _emberi aru_ dijcsomag? A 2000ft/200 megabyte az nem az...)

Szerkesztette: asdf 2009. 12. 30. 09:58 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4 Felhasználó inaktív   avman 

• retired
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 30. 11:06

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 9:55

Es vajon ennek a 850 ezer elofizetesnek hany szazaleka human felhasznalasu es hany szazalekat hasznaljak gepek? :)
(es miert nincs meg mindig egy csak mobilon hasznalhato, parszaz megas _emberi aru_ dijcsomag? A 2000ft/200 megabyte az nem az...)

izéke, a feltöltőkártyás dídzsúz az mi? egy évre 3000 péz, és azért jár 600 mega adatforgalom. indulónak meg kap vele az ember 500 megát 45 napig, meg 500 pézt. szerintem ez már elég korrekt. monnyuk, ha valaki egy évvel a lejárta előtt feltölti és a maradék 1 évvel előtti meg eltűnik az egyenlegről, az még mindig geciség.
szerk: faszkorbács to me, mer' nem kapcsoltam, h mobilon.  :Đ ezzel így meg nem lehet telefonálni, ami még mindig geciség.

Szerkesztette: avman 2009. 12. 30. 11:10 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#5 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 23:48

@avman: rendes hang alapú SIM kártya mellé még mindig nem igazán van ilyen.. Kép nem kell nekem a PDAmra GBos csomag, de azért a 80-100MB kicsit vicces. afölött meg van a GBo csomag jóval drágábban (vagy a 100MB alig olcsóbb)

#6 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 00:02

Idézet: kChris - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 23:48

rendes hang alapú SIM kártya mellé még mindig nem igazán van ilyen

Én 500 megát kaptam 900 forintért, felette külön számol. Érdekes koncepciók, külön netet picsa occsón szórják, ha meglévő mellé veszem, akkor meg mennek a kavarások, hogy mégis melyik a jó.

Kíváncsi vagyok hányan szopolják be, nekem olyan csomagra is tettek ajánlatot ami 50 megabyte felett iszonyat mód fizetős, de letiltani nem lehet, hogy 50 megnál álljon meg és kész. Faszkivan na.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#7 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 10:13

Nekem Pannon napijegyes módszer van. Mivel nem használom, csak nagy szükség esetén, így tökéletesen megfelel. 192 ft/nap, feltéve, ha aznap fellépsz. Ha nem lépek fel, akkor 0 ft. 10 mb/ nap a korlátja. Mivel tényleg csak a szükséges dolgokat nézem nekem bőven megfelel, bár azért jobb lenne 50-100 mega/nap. Valódi netezésre mobilnet nem való!!! Azért vannak forgalom korlátos csomagok, hogy tényleg böngészésre használják az emberek, mert sajnos a technológia korlátai eléggé beszűkítik a maximális sávszélességet. Adott szektoron a maximálisat csak akkor érheted el, ha tök egyedül netezel a környéken... Ha mondjuk azt mondanák, max 512-es csomag lehet, akkor nem lennének beszorítva ennyire, de akkor meg kiesnének a számháború miatt... Mindenki a megabiteket nézi, és hülye fejjel fikázza a kisebb sebességet, mert az szar, meg lassú... Böngészésre 1 mega max elég. 1 mega, és 2 mega közt már nincsen érdemi különbség. Válaszidők jobban meghatározzák a böngészés komfort érzetét. Letöltésnél mondjuk már számítanak a megabitek, de mondjuk aki otthon wifis laptoppal nyomja, annak bőven sok lenne a 30-40 is. EEEPC-nél meg 22-25 megabit a max, amit ki tud használni az ember. Ennyit tud írni a gép! Sávszélesség tesztnél használtuk, és biza megakadt ennél a tempónál az ssd, vagy a gép.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#8 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 11:20

@Ladis: teljesen egyetértek! kíváncsi vagyok hogy fog változni a dolog ha LTE meg hasonló technológiák bejönnek.. de az hogy nincs egyéni dedikált média a felhasználóig az egy elég nagyfokú bizonytalanságot hoz be... sima wifi router megakad 20-30mbitnél, alap LAN 100mbit, de efölé menni a default TCP beállításokkal nemigen lehet, olyan nagy a másodpercenkénti csomagszám.. minden egyes csomag megakasztja a gép futását hogy kezelje le az érkező csomagot és 100mbit felett 1500byteos csomagnál ez nagy terhelést jelent.. LTE meg hasonló nagysebességű hálozatoknál könnyen dobálóznak a 100mbitekkel de ez csak az egyik építőkockája a rendszernek, ott van a gerinc, ott van a user gépe.. pl érdekes konfig lehet amikor egy 120mbites fiberpower (mellesleg nekem a 15mbitet sem hozza) végén egy olyan wifi router csücsül aminek a max áteresztőképessége (lényegtelen hogy a wifi vagy az abban levő proci miatt) 20-30mbit Kép.

#9 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 21:49

Még mindig nagyon drága a mobiltelefonos internet. 100MB 1600Ft-ért: Link

Ki vesz ilyen csomagot? Miért nem tudnak normális adatmennyiséget adni? Ez nem csak a vodafone-ra jellemző, hanem a többi szolgáltatóra is. Nincs itt piaci verseny. Szinte biztos, hogy a színfalak mögött megegyeztek, annyira egyformás az árak.

#10 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 21:54

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 6., szombat - 21:49

...

Nem ez a gond, engem sokkal jobban zavar az időbeni megkötés, ha egyszer kifizettem, hadd használjam fel amikor akarom, legalább egy éven belül! Nevetséges.

#11 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 11:23

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 6., szombat - 22:49

Tavaly még 2000 Ft-ért kaptam 200MB-ot. "Vodafone - egyre kevesebbet adunk".

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó