HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Hatályba lépett a francia kalóztörvény - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Hatályba lépett a francia kalóztörvény Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 04. 12:42

Január elsején hatályba lépett a szlengben csak kalóztörvénynek nevezett francia internetszabályozási törvény. Az Európában egyedülálló szabályozást tavaly sokadik nekifutásra fogadta el a Nemzetgyűlés, az első változatot a francia alkotmánybíróság is kifogásolta.
http://www.hwsw.hu/h...oz-torrent.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...oz-torrent.html

#2 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 04. 12:42

Hát igen. Az identitás. A gépet még csak-csak, de mögötte az embert azonosítani egyértelműen - néha lehetetlen, de semmiképpen sem olyan egyszerű és magától értetődő, mint azt sokan gondolják. Néha egyszerűen nem igazolható, hogy épp ki ült ott, főleg, ha sokan ülhetnek oda... Kép
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3 Felhasználó inaktív   castel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 04. 12:54

@Warrior: majd lesznek ebből még ott bajok, jönnek majd a hírek a problémákról folyamatosan ugyis.
Eaaaaaassyyrider öcsém easyrider!

#4 Felhasználó inaktív   sony88 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 14:32

Ez marhaság!
Sokat izgulnak azon hogy elfenekeljék a roszfiukat, mikörzben már 100éve löltögetünk illegálisan, szoval nagy hühó semmiért...Ha eddig lopott ezután is fog ha meg eddig sem tudod ugy lopni hogz ne vegyék észre akkor ezután meg mégugyse lop...ha annyira lopni akar megoldja ugy a dolgot hogy nagyonehéz legyen azonosítani.Már egy "amatör" is ért anyira a géphez hogy elintézze a " láthatatlanságot " ha meg pl:Valami lehalgató progit küldenek a gyanusitottra ott megint sérül egy joga akkor elmegyegy hónap a semmire..hajrá én nem igy intézném az bisztoos :-(

#5 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 15:32

Majd bérel seed servert az usában, aztán FTP-n "hazahozza"... vagy talán packettartalmat is kívánnak figyelni, hogy FTP-n mit hozok.

Napi 12órás műszakban sniffelik majd az ftp-t és összerakják a RAR-okat, majd megnézik a filmet 3-man ebből 2 igazságügyi szakértő, és kiszabják a büntit... KépKépKép:Kép
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#6 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 15:33

Meg fogjuk ezt még itthon is élni... Kép
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#7 Felhasználó inaktív   midnight coder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 19:08

Ha 1x egy ilyen törvénnyel próbálkozna az ArtisHuss, soha a büdös életben nem hallgatnék magyar zenét még rádióban sem.

#8 Felhasználó inaktív   malyom-e vagy? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 22:10

megoldás: VPN

én már egy ideje így szerzem be a kívánt tartalmat. A szolgáltató max. annyit lát az egészből hogy jön le sok "valami".

#9 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 22:14

Idézet: nhw - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 15:32

Majd bérel seed servert az usában, aztán FTP-n "hazahozza"... vagy talán packettartalmat is kívánnak figyelni, hogy FTP-n mit hozok.

Napi 12órás műszakban sniffelik majd az ftp-t és összerakják a RAR-okat, majd megnézik a filmet 3-man ebből 2 igazságügyi szakértő, és kiszabják a büntit... KépKép

Meg eleve titkosíthatod is a kapcsolatot, aztán eddig se jutnak el.

Igazából ezt az irányvonalat nem értem a franciáktól. Már be lett bizonyítva, hogy az illegális letöltések nem károsítanak semmit sem. Nem azért töltögetnek az emberek, mert gonoszok, hanem mert vagy nincs rá pénzük / sokallják az árat (ergo kalózverzió hiányában se vennék meg, hanem kimaradna a termék az életükből), vagy pedig a termék hivatalos terjesztése sokkal korszerűtlenebb/kényelmetlenebb, mint a pár kattintásos letöltés. (Netán nem is kapható mindenütt.)
A terjesztés korszerűsítésével lehetne inkább normális eredményeket elérni, lásd iTunes vagy Steam, nem pedig erővel történő őskorba taszítással. És persze lehetne oktatni is az embereket, főleg a diákokat, hogy miért és hogyan vásároljanak (webáruházból) warezolás helyett. Leginkább a diákoknál jellemző a warezolás a "nincs rá pénzük" kategória miatt, aztán ez könnyen beléjük is ivódik, hiszen ha 10 éven keresztül csak így szerezték be a cuccaikat, akkor roppant jártasak lesznek a warezolásban, a vásárlásban pedig kevésbé. Nyilvánvalóan a bevált útvonalat fogják választani továbbra is, akkor is, amikor már kereső emberként a sokszázezres csúcs PC-t is megveszik.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#10 Felhasználó aktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 22:15

Idézet: midnight coder - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 20:08

soha a büdös életben nem hallgatnék magyar zenét még rádióban sem.

Szerintem azt egyébként sem nehéz megállni :)
Ha egy autó 200-al megy, és van benne egy légy, és a hátsó ülésről az elsőre akar repülni, akkor miért nem 210-el kell repülnie? Miért elég neki csak a szokásos sebességen repülni? Hiszen ha felrepül, akkor az autó belsejében már repülni fog és független lesz a talajtól.
Nem kellene nekicsapódnia a szélvédőnek belülről? ... A legyes kérdésemmel arra akartam rámutatni, hogy a légy sebessége a megfigyelőtől függ! - Dextrose

#11 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 22:22

Idézet: midnight coder - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 19:08

Ha 1x egy ilyen törvénnyel próbálkozna az ArtisHuss, soha a büdös életben nem hallgatnék magyar zenét még rádióban sem.

Nem hinném, hogy bárki ilyennel próbálkozna, Magyarországon ennél rugalmasabbak a törvények. Sokmindent át kellene írni ahhoz, hogy ez bevezethető legyen. Kezdve azzal, hogy emiatt az ArtisJus valóban szükségtelenné válna, hiszen az "úgyis lopsz" elven történő adathordozó adóztatás az eddigiekhez képest is igen értelmetlenné válna.

A magyar rádiók zenéit pedig én az ArtisJus közbenjárása nélkül is hanyagolom, de ez már más téma. :D
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#12 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 22:34

Ja, Artisjus. Munkahelyen backupoltam DVD-re. Ezért miért fizettem nekik pénzt? Soha nem láttam semmilyen zenét vagy filmet ezek a lemezek. Jó, hogy a papíron nincs olyan jogdíj, hogy esetleg egy könyvet is rá lehetne másolni.

#13 Felhasználó inaktív   Henry Dorsett Case 

• Konzolcowboy
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 04:51

Továbbra sem értem, hol éri ez meg az internetszolgáltatóknak. Így lehet előfizetőt veszteni! Meg ugye ezzel azt érik el, hogy még több lesz az anonimizáló, a letöltő személyét elrejtő, akár fizetős szolgáltatás, már most vannak ilyenek.
Gigabyte P41T-D3P, Pentium Dual Core Q9400 2.66 GHz (Yorkfield), Gigabyte GeForce GTX 460 SE 1G, 4G DDR3, BenQ GL2240

#14 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 08:24

@olee: ohh. ne aggódj. a fénymásolók(/ás?) árában van jogdíj.

#15 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 11:12

Idézet: alex - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 23:10

megoldás: VPN<br />
<br />
én már egy ideje így szerzem be a kívánt tartalmat. A szolgáltató max. annyit lát az egészből hogy jön le sok "valami".

Mármint a VPN szolgáltató? :)

Azt ugyanis nem tudni, hogy ők mit adnak ki, kinek, mikor, mennyiért, vagy a valami.é Vagy megy valahova.

Én még szabályzatukban ezen "VPN szolgáltatóknak" nem láttam olyat, ahol azt írták volna, hogy garantálják, hogy semmit sem adnak ki. Mivel nem garantálhatják. Személyiségi jogok ide vagy oda: ha konkrét a gyanú, akkor a szolgáltató könnyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, s vígan csacsog majd az adott userről.
Olyat láttam viszont szabályzatukban, hogy "egyelőre nem adnak ki user-infókat". :)

Fentebbi szólóhoz: persze hogy meg fogják oldani a rutinosak ezután is, szó sem volt másról. De arról igen, hogy a szolgáltatók egyre több oldalról fogják felvenni a harcot, s egyre több turpisságot kell majd a másik oldalon is bevetni.

Szerkesztette: Warrior 2010. 01. 05. 11:56 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#16 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 17:45

Idézet: olee - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 22:34

Jó, hogy a papíron nincs olyan jogdíj, hogy esetleg egy könyvet is rá lehetne másolni.<br />

Nyomtatón van 2%, ha jól tudom. Fénymásolásnál meg a papíron is. Na? Szerzői jogos topikot elő is keresem, egyik simerőst megtalálták, oszt nem bír magához térni.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#17 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 17:46

Idézet: olee - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 22:34

Jó, hogy a papíron nincs olyan jogdíj, hogy esetleg egy könyvet is rá lehetne másolni.

http://www.reprografia.hu/tarifak.html

Közepes méretű másoló PEsten, 10k/hó. Csókolom.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#18 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 18:02

@Warrior: " A gépet még csak-csak, de mögötte az embert azonosítani egyértelműen"

Nem is kell. Az autoknal is mindegy ki vezette, ha lefenykepeznekKép
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#19 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 06:44

Idézet: midnight coder - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 19:08

Én már régóta nem hallgatok. Semmilyen magyar zenét, de még csak rádiót sem. Tőlem már most dögölhetnek éhenfelé az igen "kiváló" magyar előadó "művészek". Nem kell hozzá kalózkodás. Utoljára magyar vonatkozású zenét Mezzon láttam, magyar zongoraművész adott elő NEM magyar zenét. (Pár hete sasoltam Bartók felvételt a YouTube-on, de ő nem magyar volt, hanem becses magyarságát feladó gyalázatos antikomcsi disszidens.) Persze nem a jogdíj miatt.

Magyar filmek szintén kilőve, a világból kiszaladok tőlük. De lassan a magyar szinkronból is kezd marhára elegem lenni, egyre kevesebb szinkronosat nézek.

A rendkívül nagy számban előforduló és használt magyar sw-eket meg sem említem. Talán könyvben (abból mondjuk vannak jók) találkozok még magyarral, azok között a legtöbb csak fordítás. Adathordozót ritkán veszek, sokévente HDD-t/pen-t, meg most nemrég olcsó nyomtatót. Sose gazdagodjon többel a magyar jogvédettek rétege.

Szerkesztette: N0zer0 2010. 01. 06. 06:45 -kor

#20 Felhasználó inaktív   Szasza2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 11:15

@olee: vigyázz, ne adjál nekik ötletet, mert még bevezetik, esetleg megspékelve azzal, hogy akár festményt is nyomtathatsz rá (legálisan letöltött festményről készült képet kinyomtatod), ergo pár ezer forint / A4-es lap lesz a jogdíj...Kép
Hja, és mi van, ha franciaként megtámad egy botnet és az töltöget le mindenfélét? Hogy bizonyítható az, hogy a felhasználó egyáltalán tudott a töltögetésről? Vagy uram bocsá, wlan routerét törik fel és úgy töltenek a netjéről? Egyszerűbb lenne kinyilvánítani, hogy minden internetet vásárló személyt bűnözőnek kiáltunk ki és rögtön sittre is vágjuk, elvégre bármikor tölthetne le illegális tartalmat...

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó