Re: Szoftverrel nyomozható le, hová került az ellopott mobil
Elküldve: 2010. 01. 05. 15:21
http://www.hwsw.hu/h...efon-lopas.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...efon-lopas.html
Elküldve: 2010. 01. 05. 15:21
csak azt arulja el nekem valaki annak az idiotanak aki ellopja a telefont feltetelezi valaki hogy nem veszi eszre ha letiltja magat a keszulek akkor valami vedelmi rendszere van es egybol elkezdi szetszedni a tefont?Akkor mitcsinal a program lakatot tesz a telefonra?
Elküldve: 2010. 01. 05. 16:49
amikor megveszed a telót, akkor aktiválhatod a szolgáltatást, s a loginedhez bindeled a telefont.
ha elhagyod/ellopják, egyszerűen lecsekkolod, hogy hol van.
a Windows Mobile My Phone szolgáltatás majdnem ezt csinálja, érdemes azt is megcsekkolni
aDoayen
Elküldve: 2010. 01. 05. 16:54
Idézet: aDoayen - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:49
Persze, SIM kártya és előfizetés nélkül. Egyre közelebb van a technológia, de külön álló szoftverekkel ez már megoldható. Attól még ellopták, annyi is lesz a telónak, SIM kidob, csóközön.
Elküldve: 2010. 01. 05. 16:58
Elküldve: 2010. 01. 05. 17:32
Idézet: ganxsta - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:58
"És mi van abban az esetben, ha valaki poénból/rosszindulatból küld a telefonnak egy SMS-t a törlésre, vagy lezárásra."
Lezárásra ott a pin kód. Blackberryben is jó a remote törlés, bár ilyen cuccoknál úgyis SIM kidob, többi kuka, csak most már a memkártáyn is érdekes dolgok szoktak lenni. Én mondjuk nem hiszem, hogy a megélhetési bűnözős arcok majd pont ezt próbálják visszafejteni, ellenben a szoftver olcsó, ennyiért körbe is nézek a piacon. Már csak egy jó backup megoldás kellene mellé
Elküldve: 2010. 01. 06. 09:48
-- Linus Torvalds
Elküldve: 2010. 01. 06. 10:13
De a Mission Imapssibolban levö telefonok legalább 1kg voltak
viicet félre téve jo az ötlet de én igy lopnék telefont:
Ha már elakarom lopni utánnanézek hogyan lehet feltörni a védelmét,a minimum a SIM eldobása..
Ha az megvan a PIN is valahogy lelehet szedni ( Google
van egy 300 euros telefonom az adatokal bajlogyon a zsarolo a telefon a lényeg meg hogy használható
állapotban legyen
Elküldve: 2010. 01. 06. 12:08
Ezt az sms küldő funkciót a 25 eFt-os Samsungom is tudja, Mobilkövető a funkció neve.
"illetve hogyan képzeli el az SMS-küldést a szoftvercég abban az esetben, ha a tulajnak az az egy mobiltelefonja volt, amit elloptak"
Rokon, ismerős, munkatárs, stb telefonszámát adod meg?
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg tele vannak kételyekkel!"
Elküldve: 2010. 01. 06. 12:40
Ha a tolvaj ismeri a telefonokat, ellopás után lekapja az aksit és nincs kommunikáció.
Ha a dealer tudja, mely telefonok képesek erre, első bekapcsolás előtt azonnal reseteli a telefont és minden adat törlődik belőle.
Ha esetleg komoly védelem lesz majd ez ellen a telefonokban, akkor komolyabb eszközök lesznek a törlésre is.
A legnagyobb gond viszont, hogy hiába az okos technológiák, ha a szolgáltató nem hajlandó a lopott telefonokat kitiltani a rendszeréből, hiszen az is generál forgalmat neki.
Elküldve: 2010. 01. 06. 12:50
Idézet: sony88 - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 10:13
Telefont nem úgy lopnak általában, hogy hetekig figyelik a júzert, meg adott típusra mennek. Otthagyod valahol, másik meg elteszi, vagy csak belenyúl a zsebedbe, akkor meg nem kezd el adatbázisokban kotorászni, hogy tapintásra ez milyen telefon, meg hogyan lehet majd kiütni. A tökéletes bűntényt nem ilyen párezres tételeknél kell megfejteni.
Elküldve: 2010. 01. 06. 12:52
Idézet: MisterY - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 12:40
Vagy hagyják a francba, ami kiszedhető és külön eladható, azt kiszedik, a maradékot meg kivágják a kukába, bukni úgyse buknak rajta semmit, ellenben kár a belefeccölt intelligenciáért, meg eszközért.
Elküldve: 2010. 01. 06. 13:04
Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 12:50
Oszt kibassza belőle a SIM-et. Vagy beépített GPS kikapcsolva is legyen online? Lehet cpielni a bőröndöt, meg fizetni érte. Meg a második kommunikációért jól, amit sokan még autóhoz sem tudunk megfizetni, nem azt, hogy zsebben hordozhatós tömegcikk legyen.
Ellenben ha Nyugatinál pofáncsapják, én meg Oktogonnál észbekapok, akkor konkrltan merre? Kapok egy koordinátát, vagy arab haverokat ráuszítom? Oszt még ha mozog is? Egyelőre nem látom át, de én már korlátozott vagyok
Elküldve: 2010. 01. 06. 13:06
Idézet: debaj - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 12:52
Egy szép nagy színes kijelző mindig ér pár küvecset a picaon. Ez tipikusan nem az az eszközt, amit jövő századbeli technológiával fognak megvédeni, ellenben fogy majd, mint a disznó, oszt 1k-ért az utolsó szál karcmentes hátlapra is lesz igény, mint az autóknál bármire, ami occsó és van.
Elküldve: 2010. 01. 06. 23:02
A cikkre reagálnék pár sorban. Szóval, mobil védelem... Szép dolog, de sajnos nem nagyon kivitelezhető jelenleg. Képzeljünk el egy okostelót ami futtat valamilyen operációs rendszert, benne programokkal. Én most csak a symbian részére térnék ki, ezt "ismerem" valamennyire. Fel van osztva a telefonunk memóriája meghajtókra, lásd PC. Van egy állandó ROM ami tartalmazza az oprendszert illetve a boot dolgokat. Ez a meghajtó symbianba a Z:/. Alaphelyzetbe nem írható. Ide kerül például firmware frissítéskor az új rendszer. Kérdezem én, ha ellopok egy ilyen kütyüt és se szó, se beszéd kártyát kiveszem és újra "flashelem" akkor mi van? Volt program, nincs program... Factory resetnél amúgy megmarad ez a program például. A Nokiás 3gombos resetnél nem tudom megmarad-e. Jók ezek a programok csak hatástalanok... Parasztvakítás... Itt igazából az IMEI számmal lehetne trükközni mert azt úgy tudom nem lehet már változtatni ezeknél a telefonoknál. Legalábbis Nokiánál nem. De a szolgáltatók úgye nem tesznek semmit, pedig jelenleg csak ők tudnának erre valamit kitalálni. De ennek persze az akadálya a nagy szabadság. Mi van akkor ha kiviszik külföldre a telót... A szolgáltatóknak kellene egy közös adatbázis ahol IMEI alapján nyilvántartanák a telefonokat. Ha egy tiltott IMEI bejelentkezik valahol a hálózatra akkor azt ott nyomon lehetne követni. Persze azt ne várjuk hogy egy szolgáltató valaha is fog törődni a mi "kis" százezres "hülyetelefonunkal". Összefoglalva. Ha egy hülyegyerek viszi el a telónkat akkor arra tökéletes ez a program. De az előbb-utóbb úgy is előkerülne.
Kicsit más.: Van olyan számítógép amit tökéletesen le lehet zárni? Amin mondjuk a BIOS csere se segít?. Autó az biztos nincs ilyen. Ha egy több milliós autóba nem raknak olyan védelmet amit ne lehetne feltörni akkor miért pont a telefonba raknának...
Elküldve: 2010. 01. 07. 00:31
Ez tolunk nyugatra valahogy igy van. UK-ben, ha a szolgaltatonal bejelented, hogy elloptak a telefonodat (ha toluk vetted tudjak az IMEI-t is), akkor letiltjak kozpontilag es az egesz orszagban hasznalhatatlan.
Ez jo megoldas, nem erdemes sajat hasznalatra telefont lopni.
Elküldve: 2010. 01. 07. 00:35
Idézet: Leni - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 0:31
Ez jo megoldas, nem erdemes sajat hasznalatra telefont lopni.
Nálunk szolgáltatók közt, meg már nemzetközileg is vándorolnak listák. Ezért írják át az IMEIt, ésvagy viszik külföldre.
Elküldve: 2010. 01. 07. 00:42
Idézet: bukest - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 23:02
Számítógép van, legfeljebb ha ellopják nem érnek vele semmit. PCnél az adatok védelme az egyik szempont, hogy ha elveszik/ellopják/satöbbi akkor ne kerüljön illetéktelenek kezébe, így akár több fokozatban is lehet titkosítani. Plusz a kibaszás a félig használhatatlanná tétellel. HDD chip, satöbbi. Memóriát nyilván kiveszik belőle, de az ilyen.
Autónál a lopás megelőzése lenne, vagy bizonyos technológia az utólagos felderítés, menet közben riasztási fokozatok, satöbbik. De ha elvinni nem is tudják, júzeremnek utcán álló kocsiját csontozták már ki, lökös le, hűtő ki, meg pár "aprólék", aztán ja, ahogy PCből a memóriát ki lehet csapni, itt is meg lehet sütni az ECU-t, aztán szintén leshetnek.

Súgó