HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: HD-ben, sőt tévén is lehet már Skype-olni - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: HD-ben, sőt tévén is lehet már Skype-olni Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 05. 15:38

Már tavaly december eleje óta elérhető a Skype 4.2-es verziója, ami immár támogatja a HD-felbontást is, de a bejelentéssel a CES-ig szeretett volna várni a cég, hogy még nagyobbat robbanjon a hír.

http://www.hwsw.hu/h...c-ces-2010.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...c-ces-2010.html

#2 Felhasználó inaktív   Apicius 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 05. 15:38

Fura, hogy a mellékelt képen a tv-n a csajok ugyanabból a szögből lettek fényképezve, mint ahogy mi is nézzük őket. Akkor mi a francnak van a tv tetején a kamera? Ahhhh... Fake.
"- Mi a kedvenc színed? - A kék. NEM! A PIROS! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...."

#3 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:22

A Skype mar igy is joval jobb minoseg mint barmelyik konkurencia. Nekem elvileg tudnia kell 720p-t, mert 1.3 MP-es webkamom van, es sokkal elesebb a kepe az olcso Genius, stb. kamerakhoz kepest.

De inkabb a video konferencian dolgozzanak. Nekem 4-5 szemelyes kene, de jelenleg nincs hasznalhato, jo minosegu ingyenes megoldas.

#4 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Borsodi Bivaly
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 17:09

Inkább a linuxos klienst csinálnák meg használhatóra, hogy nem csak a pulseaudioval menjen pl...
VERS az ipadról : "nem tok mindegy mi van benne, hiszen meg internetezesre is alkalmatlan
vagy megy rajt az edenhotel video? ja nem akkor???... "

A Borsodi Bivaly hivatalos támogatója

#5 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 17:22

Idézet: Coldfish - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:22

Nekem elvileg tudnia kell 720p-t, mert 1.3 MP-es webkamom van

Azért ezen lehet röhögni ugye?
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#6 Felhasználó inaktív   Trolluska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 18:57

Nem rossz, de egyenlőre az internet szolgáltató miatt nálam a normál videoSkype is szaggat. Dehát ezt már elégszer kiveséztük itt a HWSW-n. Úgyis pár év múlva akarok új tévét venni, addigra lemegy az ára, és talán a net is megfelelő lesz (bár addig meg kijön az UHDTV, 'oszt megint b...hatomKép))

#7 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 21:38

Idézet: Coldfish - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 16:22

A Skype mar igy is joval jobb minoseg mint barmelyik konkurencia. Nekem elvileg tudnia kell 720p-t, mert 1.3 MP-es webkamom van, es sokkal elesebb a kepe az olcso Genius, stb. kamerakhoz kepest.<br />
<br />
De inkabb a video konferencian dolgozzanak. Nekem 4-5 szemelyes kene, de jelenleg nincs hasznalhato, jo minosegu ingyenes megoldas.

Most eltekintve attól, hogy 1.3 Mpx-el HD csak felesleges szoftveres interpolálással érhető el, ami plusz proci teljesítményt igényel, azt le kell szögezni a konferencia margójára, hogy:
A 720p-s kétoldali kommunikációhoz kell bazi nagy feltöltési sávszélesség mindkét oldalon, ez talán támogatott helyeken teljesül. Kell továbbá erős kétmagos proci + ne dolgozzon prociigényes alkalmazás egyik oldalon sem a háttérben, különben annak további mag kell. Talán ez is teljesíthető. Ebből talán le lehet vezetni, 4-5 személyes konferenciához 4-5 magos proci kell, minden résztvevőnél. Könnyű teljesíteni?
(Páros kommunikációnál jelenleg egyik mag dolgozik a kamera képének valós időben történő tömörítésével, a másik a túloldali videjó lejátszásával.)

#8 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 22:01

Idézet: hkpk - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 21:38

A 720p-s kétoldali kommunikációhoz kell bazi nagy feltöltési

Én meg azt mondom, hogy jó a HD felbontásra nyomulni, de amíg vacak szemcsés képek vannak, meg cmos kamerák, addig most bátran veerhetem a nyálam, hogy a 10 évvel ezelőtti gagyi digitfényképezőm az HD felbontás? Esetleg egy ilyen 5ezer pénzes webkamerát is HDnak hívunk, a 100ezer alatti olcsóbb HDD-s videókamerát, meg a 2milliós kicsit rendesebb HD videókamerát is :-)

De amint kimondjuk, hogy HD, más magunk alá is kell pisilni. Én meg csak hányok, mert mindenki megy a marketing után, oszt lehet az a HD webkamera papíron tud jó nagy felbontást, de 10 fps-el, szemcsésen. Inkább lenne rendes 480x, vagy hasonló, de mozgóképpel, satöbbi.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#9 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 23:17

Namost en nem mondtam, hogy nekem 720p videokonderencia kene. Egyreszt semmi szukseg ra, masreszt meg mi ertelme lenne akar mar 3 szemelynel 720p video, mikor ugyis csak kis ablakban fer el.
1.3 megapixelen meg lehet nevetni, valoszinu csak feleannyit tud, de a webkamom kepe akkor is teljesen sima, nem szemcses, nem kockasodik, es teljesen folyamatos a mozgas. Mindez persze jo fenyviszonyok mellett. De lampa nelkul is, csak a monitor fenyevel is hasznalhato.

#10 Felhasználó inaktív   lola 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 23:22

Ha webkamerás tévém lenne, letakarnám a kameráját. Csak idő kérdése, hogy megfelelő hack-kel bámulnák illetéktelenek azt, ami történik a szobában.

#11 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 02:14

Najo, szoval van az a laboratorium, ahol 3-4 percig tudtak produkalni a jelenseget, vakuumban, celhardverrel. Igy konnyu, azert megneznem ket adsl-es kozt max. 1 megas uplink mellett :>>>
Udv: Nezelodo

#12 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 02:18

Amúgy nem a CMOS-szal van a baj, sokan félreértik, nekem is az van a tükörrefisben. A minőségével..
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#13 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 21:45

Hát úgy általános cseverészéshez azért a HD valóban felesleges, de pl. technikai beállítottságúak lévén a haverral szinte minden második kommunikáció során ki tudnánk használni, mivel alkatrészeket, nyákokat, és kismillió apró dolgokat mutogatunk egymásnak, magyarázva, és mutogatva rajtuk.

#14 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 02:45

Idézet: hkpk - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 22:45

...mivel alkatrészeket, nyákokat, és kismillió apró dolgokat mutogatunk egymásnak, magyarázva, és mutogatva rajtuk.

... es ha csinalsz egy fotot 6-7 megapixelen, aztan atkuldod? Ugy meg netan nem kene egymast allando idegesiteni a mutatsd azt meg ujra, nem azt, a masikat, azt, nem, azzzt! cuccossal :)
Udv: Nezelodo

#15 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 16:55

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 2:45

... es ha csinalsz egy fotot 6-7 megapixelen, aztan atkuldod? Ugy meg netan nem kene egymast allando idegesiteni a mutatsd azt meg ujra, nem azt, a masikat, azt, nem, azzzt! cuccossal :)

Egyszerű példát írtam, de majd teszek fel ide egy fotót (ha hazaértem), oszt majd kíváncsi leszek, hányan mondják meg, hogy készült... (mozgófilmen meg kb. 1 perc alatt be lehet mutatni)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó