HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Megérkezett az első smartbook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Megérkezett az első smartbook Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 05. 19:01

A Lenovo bemutatta a világ első, kereskedelmi forgalomba kerülő smartbookját, amelyek Skylight néven dob piacra elsőként az Egyesült Államokban, később pedig a világ többi részén.
http://www.hwsw.hu/h...-tablet-pc.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...-tablet-pc.html

#2 Felhasználó inaktív   janolabs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 05. 19:01

Nem semmi, amit a Lenovo az utóbbi napokban művel, és a CES még csak el sem kezdődött... Kép

#3 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 05. 19:15

Korrekcio: Snapdragon nem a HTC Touch HD-ben van, hanem a HD2-ben.

A készülékben a Qualcomm 65 nanométeren készülő, 1 gigahertzes Snapdragon (QSD8650) platformja dolgozik, amelyet a HTC Touch HD okostelefonban is láthattunk már.
Asus P5K-E, Intel Q6600 @ 2.4ghz, 4x1g 800mhz A-Data DDR2 5-5-5-18, Gainward GF8800GT 512mb, Hitachi 500gb 7200rpm HDD

"Nyilván minden délután felöltöd a hosszú fekete kabátot a napszemüveggel és megállítod a szobában egy pillantra az időt, de aztán végül lekiabálsz anyunak, hogy főzzön már egy kis tejberizst, mert Neo megéhezett" (by Zsul)

#4 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 05. 21:59

@Cellular: javítottam, köszi

#5 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 22:46

Nem lenne ez a smartbook egy rossz dolog, de ennyi pénzért semmiképpen sem. Nem sokkal többért már akár fapados notebookot is kapni, hát még netbookot és akkor az x86 miatt nincs is annyi megkötés.

#6 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 05:26

újabb idióta baromság a pénzes sznobiknak... bravó.

#7 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• élőhalott
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 10:18

Idézet: deuce - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 6:26

újabb idióta baromság a pénzes sznobiknak... bravó.

figyu azt azért ne feledd, hogy ezek a pénzes sznobok viszik előre a civilizációt. Az early adobterek nélkül nem lenne "occó cucc" késöbb, aminek az áldásait teis előszeretettel élvezed
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#8 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 13:42

@SFIJ: értem én, csak engem nem mozgat semmi tablet, semmi netbúk, semmi szmártbúk, de még a csodaokos 1ghz-es ókóstelefonokra sincs szükségem igazából..... nem akarok ájfónon netezni sem az utcán, sem egy étteremben....
számítógép = mindenre, laptop = sokmindenre, mobiltelefon = telefonálásra.
maradi vagyok és kész..

ugyanakkor képben vagyok, hogy az aktuális tinik netbúkon jegyzetelnek már az isiben, mert ez a divat....

#9 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 14:49

Tehát akkor ez most miért és kinek is jó egész pontosan? Telefonnak nagy, netbookhoz képest gyenge, a kettő között van és egyik célra se túl jó. Értem én, hogy összefolyik lassan a két piac, de akkor inkább az okosított telefonokban, nem a butított notebookokban.

#10 Felhasználó inaktív   dark100 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 06. 14:58

@kockulat: Ez mindenkinek jo, aki sokat utazik. Nekem egy fel evvel ezelott volt szeremcsem eljatszani egy ilyennel, es nagyon ponzitiv benyomasaim voltak. Valoszinu idovel majd lecserelem a netbookomat egy ilyesmire, persze normalis Linuxal.
Az élet szép. Vagy nem.

#11 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 15:30

Akkor most pont az ideális átmenetet keressük az okostelefonok és a netbookok között? Mert gyanítom, hogy az inkább x86-os konfig lesz pár éven belül, mint egy ARM gép, a szélesebb körű használhatóság miatt. Egyébként a smartphone-os netezés is kényszermegoldás, mint a netbookon való munka. Akkor egy valóban szűk réteg marad, akinek a kettő ötvözetére lesz szüksége.

#12 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• élőhalott
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 16:40

Idézet: deuce - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 14:42

ugyanakkor képben vagyok, hogy az aktuális tinik netbúkon jegyzetelnek már az isiben, mert ez a divat....<br />

a netbook az népszámítógép. Nagyon sok olyan ismerősömnek is van akik ezeleddig nem engedhették meg maguknak számítógépet és tudás hijjén a kézzel összerakásra nem vállalkoztak...

#13 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• élőhalott
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 16:41

Idézet: kockulat - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 15:49

Tehát akkor ez most miért és kinek is jó egész pontosan? Telefonnak nagy, netbookhoz képest gyenge, a kettő között van és egyik célra se túl jó. Értem én, hogy összefolyik lassan a két piac, de akkor inkább az okosított telefonokban, nem a butított notebookokban.

pölö a vonaton az xperiamon elolvasom az éjjel jött leveleket és kicsit olvasgatom a cnn-t meg az index-et...

#14 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 13:18

@SFIJ: egy 100ezer ftos netbukból már számítógépet is lehet venni. .....
jaja, jó az utazás közben, bár email olvasást, web böngészést szinte már bármelyik telefon tud, csak nem mindegy milyen a kijelzője..

#15 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 13:59

"Nagyon sok olyan ismerősömnek is van akik ezeleddig nem engedhették meg maguknak számítógépet és tudás hijjén a kézzel összerakásra nem vállalkoztak..."

tudod éppen ez az a pont amivel nem értek egyet.. komplett konfigot boltban általában ingyen összeraknak.. de a számítógéppel ismerkedő laikus ember megvesz egy ilyen nettop/smartbook/netbook kütyüt, és ezt tapasztalja:
tud rajta indexponthut olvasgatni és msnezni, blogot írkálni aztán ezzel kifújt!! 1 hónap használat után már cikinek érzi, hogy 2-3 flash bannerbe belehal a gép, különösen ha bekap pár spywaret is, vagy rárak valami vírusirtót..
azt is sokan leírták már, hogy még egy divx lejátszásba is belehal a netbuk ....... bár mindegy is, mert minden másodiknak fertelmes minőségű a kijelzője ahogy láttam..
ráadásul ha családi gépről beszélünk akkor eszembe jut a sztori, mikor anyuka megvett valami német import siemens nixdorf desktop pc-t jó drágán (p1-p2 lehetett valami özönvíz előtti voodoo vga-val), bevitte a számtech bolt szervizébe, hogy bütyköljünk rajta valamit, mert kifagyogat rajta a windows, a kissrác meg ott ugrabugrált hogy "deugye futni fog rajta a legújabb kolin mekréj??" óhát persze,, futni fog.. egy heroes3 játszható az atom procin intel gma vga-val egyáltalán, vagy 99nél korábbra menjünk vissza a "fejlődésben"? Kép

aki tudja mit vesz, és miért veszi, annak nem gond.. scrollozgassa vadul a 600pixel magas kijelzőn a websiteokat, de visszamehetünk akár a c64-ig is interlace fli módban nézegetni a 320x200-at .. Kép

tudom csípősen kritikus vagyok, de úgy vagyok vele, hogy a számítógép legyen gépből, utazáshoz meg jó egy telefon is minél nagyobb kijelzővel webezni.. az átlag laikus emberek által vásárolt olcsó laptop akksija pedig úgyse bír ki egy filmet az utazás alatt, kivéve ha vadiúj... Kép

#16 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 14:08

ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy én látom a különbséget, a két felhasználó között:
- valaki bemegy a szerverterembe, netbookról lazán terminal, ssh, kikapcs. szerver, és elviszi a gépet, biztos akad neki még pár desktop pc, drága subnotebook itt-ott
- vagy mikor a család különböző tagjai nyomkodják a netbookot, ami ahhoz is gyenge, hogy egy szülinapi családi videót megvágjanak (megnézzenek?) vele, játékfronton pedig marad a prehistorik 2..

#17 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 14:19

a cikkben egyébként 720p-ről van szó, és 1366x768-ról, szóval mondhatjuk azt is, hogy én beszélek hülyeséget és erősen sarkítva!
csak elnézve az eladási számokat a "legolcsóbb fujitsu laptopot kérem" típusú magyar laikus vásárlók alapján, ők ezekből a kütyükből is a 9" 1000x600 tft-s 2 cellával kevesebb akksijú gyökkettő vga-sat veszik meg a legnagyobb számban..

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó