HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nyilvánosságra hozta az Office 2010 árát a Microsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Re: Nyilvánosságra hozta az Office 2010 árát a Microsoft Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 06. 14:51

A Microsoft bejelentette az Office 2010 különféle változatainak árát, illetve egy új, eddig ismeretlen verzió érkezéséről is beszélt.
http://www.hwsw.hu/h...l-standard.html' target='_blank'>http://www.hwsw.hu/h...l-standard.html

#2 Felhasználó inaktív   Mr.Blacki 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 06. 14:51

Remélem jobb lesz mint a 2007. Nekem sajnos nem nagyon tetszet.

#3 Felhasználó inaktív   Mr.Blacki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 14:53

És nem olyan lesz mint az XP-ről Vistára váltás. Vista elég gyenguszosan sikerült: Kép

#4 Felhasználó inaktív   Wilczek 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 06. 15:47

Személy szerint hiányolom, hogy még nem érhető el olyan változat, ami csak a Word+Excel+Access programokat tartalmazzák.

#5 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 16:14

@Mr.Blacki: A 2007 kulseje olyan amilyen, de a belseje szenzaciosra sikeredett. Mi mar alig hasznalunk mastKép Egyszeruen az osszes funkcioja logikusabb lett. 1-2 het hasznalat utan a 2003 nagyon kenyelmetlennek es butanak tunik.
VBA oldalarol is sokat fejlodott. En nagyon szeretem es ezt keves szoftverrol tudom elmondani.
(most elosorban excel-rol irtam)
Sajnos a kérést most nem tudjuk teljesíteni. Valamilyen probléma lépett fel az adatbázis lekérdezés során.

#6 Felhasználó inaktív   debaj 

• mutyuki
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 21:47

Idézet: Wilczek - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 15:47

Személy szerint hiányolom, hogy még nem érhető el olyan változat, ami csak a Word+Excel+Access programokat tartalmazzák.

És nem is nagyon valószínű ilyen.

#7 Felhasználó inaktív   NessieGraf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 27. 14:31

Üdvözlöm a csapatot a Való Világban!

Én már az új OpenOffice.org árát is ismerem. Ez a program úgy viszonyul a Microsoft Office programhoz, hogy a kettő között a tudás és az ár fordítottan arányos.

Komolyan nem értem, hogy miért ragaszkodnak emberek ahhoz, hogy egy gyenge tudású programért sokat fizessenek.  :think:

#8 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 16:54

Idézet: NessieGraf - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 15:31

Én már az új OpenOffice.org árát is ismerem. Ez a program úgy viszonyul a Microsoft Office programhoz, hogy a kettő között a tudás és az ár fordítottan arányos.

Komolyan nem értem, hogy miért ragaszkodnak emberek ahhoz, hogy egy gyenge tudású programért sokat fizessenek.  :think:

:offtopic: Már kérdeztem nemrég máshol: van egy halom xls doksi, amik össze vannak rendesen drótozva. Nincs nagyon energia változtatni azon a párszáz makrón, amik futnak, ráadásul jól működik az egész többnyire. Millió függvényt s néha meglehetősen nagy méretű táblákat használ, ráadásul a termelés szempontjából kritikus folyamatokat fog össze.

Namost: újra kéne áddógozni az összes makrót, vagy változtatás nélkül fognak futni Ooo alatt is? A függvények is? Ez lett volna apró kérdésem.

Van hely, ahol ez nem ragaszkodás kérdése: egyszerűen nincs más, ami ott azon a helyen és időben hasonló arányokkal és körülmények között beválna. Plusz egy cég simán meg tudja fizetni. Plusz nem kell másik rendszert megtanulni, még ha megjelenésre hasonló is.

Szerkesztette: Warrior 2010. 02. 27. 16:56 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#9 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 18:27

Idézet: NessieGraf - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 13:31

Már megint ez a téma.... Ha nem tudod magadtól a különbséget akkor nem is érdemes róla vitázni...

Következő mi lesz, belekötsz a PSbe hogy "szarért" sok pénzt fizetnek amikor ott lenne a király GIMP ??

#10 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 19:23

@Mr.Blacki: az ég világon semmi baj nincs a Vistával. Nem kell beszopni mindent, ami a médiából folyik.

#11 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 00:56

Idézet: HaZeX - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 19:23

@Mr.Blacki: az ég világon semmi baj nincs a Vistával. Nem kell beszopni mindent, ami a médiából folyik.

A 64 bites eleinte kitiltotta magát domainból. Meg ilyenek. De legalább működik alatta az a Cisco agent, ami Win7 alatt nem.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#12 Felhasználó aktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 00:57

Idézet: NessieGraf - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 14:31

Mi is üdvözlünk, kedves gondolkodás nélküli 1 bitesfrissreges hülye faszparaszt barátunk.
Különben meg Jahno ne szórakozz, ez nem az a topic.

#13 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 13:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 1:57

Mi is üdvözlünk, kedves gondolkodás nélküli 1 bitesfrissreges hülye faszparaszt barátunk.

:offtopic: De be vagy indulva ma reggel, haver... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#14 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Cowboy from Hell
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:35

Már én is épp mondani akartam neki. Lehet nem volt valami jó napja.

#15 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Leni - Dátum: 2010. 01. 06. 17:14

@Mr.Blacki: A 2007 kulseje olyan amilyen, de a belseje szenzaciosra sikeredett.
[...]
VBA oldalarol is sokat fejlodott. En nagyon szeretem es ezt keves szoftverrol tudom elmondani. (most elosorban excel-rol irtam)

Ja ja! Rengeteg makrót át kellett írnom 2007 kompatibilisra a már nem támogatott parancsok miatt (filesearch pl.), szenzaciós! És akkor meg kellett csinálnom, ha nem excel 2007-et használok, mert más, aki a makrókat használja, meg azzal nyomul.

#16 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 02. 27. 17:54

:offtopic: Már kérdeztem nemrég máshol: van egy halom xls doksi, amik össze vannak rendesen drótozva. Nincs nagyon energia változtatni azon a párszáz makrón, amik futnak, ráadásul jól működik az egész többnyire. Millió függvényt s néha meglehetősen nagy méretű táblákat használ, ráadásul a termelés szempontjából kritikus folyamatokat fog össze.

Namost: újra kéne áddógozni az összes makrót, vagy változtatás nélkül fognak futni Ooo alatt is? A függvények is? Ez lett volna apró kérdésem.

Van hely, ahol ez nem ragaszkodás kérdése: egyszerűen nincs más, ami ott azon a helyen és időben hasonló arányokkal és körülmények között beválna. Plusz egy cég simán meg tudja fizetni. Plusz nem kell másik rendszert megtanulni, még ha megjelenésre hasonló is.

Nem tudom, hogy kaptál-e már választ, de a szitu az, hogy igen nagy meló lenne, és igen, az egészet át kell kódolni, újra programozni, amire nincs nagy esély.

OOo ugyanis JAVA-t használ, M$ office VBA-t. Utóbbi könnyebb, ezen nincs mit szépíteni, és emiat igen "termékeny". Ezt JAVA-ra átíratni nem kevés pénz lehet.

#17 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 09:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 02. 28. 00:57

Azért tegyük hozzá, hogy ha valaki egy teljesen csupasz disszertációt ír vagy valami más egyszerű dokumentumot, akkor annak tényleg nincs semmi érezhető különbség az OO és a MS Office közt. Ebből le is vonhatja a következtetést, hogy a kettő egy és ugyanaz, csak az egyikért fizetni is kell. Nézd el neki.

#18 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 09:17

@kockulat: Ez rendben is van, hogy natúr szakdoga beadáshoz okés neki, de akkor miért mondja ezt:
"Komolyan nem értem, hogy miért ragaszkodnak emberek ahhoz, hogy egy gyenge tudású programért sokat fizessenek."

Kiemelten "gyenge tudású"... az Office-ra sok mindent mondanék, de ezt nem. Lehet hogy ő 5%-át használja a funkcióknak, de ez nem azt jelenit, hogy a maradék 95% nem is létezik, mégis ezt állítja.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#19 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 09:44

@nhw: még mindig divat szapulni a Microsoftot és nagy tudású lázadó informatikai szakembernek érezni magunkat attól, hogy nyílt forráskódú alkalmazást használunk. Ez van.

#20 Felhasználó inaktív   nhw 

• ardent photographer
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: kockulat - Dátum: 2010. 05. 27. 10:44

@nhw: még mindig divat szapulni a Microsoftot és nagy tudású lázadó informatikai szakembernek érezni magunkat attól, hogy nyílt forráskódú alkalmazást használunk. Ez van.

Ja, értem. :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó